Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#23226 Re:

2014-06-30 16:33

#23047: -#23047

2014-06-28 11:56

Campeanu asigura ca exista bani pentru disponibilizatii de la Oltchim si Posta Romana


Joi, 01 August 2013


http://www.business24.ro/oltchim/stiri-oltchim/campeanu-asigura-ca-exista-bani-pentru-disponibilizatii-de-la-oltchim-si-posta-romana-1533578

Mariana Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizații de la Oltchim și Poșta Română

miercuri, 31 Iul 2013,

http://www.agerpres.ro/economie/2013/07/31/mariana-campeanu-exista-bani-pentru-disponibilizatii-de-la-oltchim-si-posta-romana-18-35-53

Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizaţii de la Oltchim şi Poşta Română

Miercuri, 31 iulie 2013

http://www.cotidianul.ro/campeanu-exista-bani-pentru-disponibilizatii-de-la-oltchim-si-posta-romana-219316/

 

 

http://www.valcea1.ro/protest-pentru-drepturile-salariale-neacordate/

Protest pentru drepturile salariale neacordate

25 iunie 2013 - 11:20 PM

Revolta la Oltchim. Zeci de muncitori disponibilizati de la combinat, nemultumiti ca au fost trimisi acasa fara a li se plati drepturile salariale curente, au intrat astazi de dimineata in sediul administrativ al societatii sa ceara socoteala conducerii. Oamenii sunt hotarati sa ramana la Oltchim pana li se vor da banii, iar unii ameninta ca de la 1 iulie vor intra in greva foamei. Fostii salariati ai combinatului, trimisi acasa de pe 14 iunie, cer conducerii sa le faca lichidarea si faptic, nu numai scriptic. Acestia au venit de dimineata la Oltchim pentru a-si ridica adeverintele necesare sa intre in somaj, dar pentru ca se considera pacaliti au dat buzna si in sediul administrativ al companiei sa ceara conducerii sa le spuna clar cand isi vor primi banii. Fara un raspuns multumitor din partea directorilor companiei care sustin, in continuare, ca disponibilizatii isi vor primi banii odata cu salariatii care au ramas la Oltchim, oamenii au cedat si au fost la un pas sa sara la bataie cu unul dintre directorii combinatului. In medie, fiecare dintre salariatii concediati de la Oltchim are de recuperat cate 6.000 de lei, reprezentand salariile pe trei luni, tichetele de masa si concediile de odihna. Situatia este similara si in cazul celor care au ramas la Oltchim, care asteapta si ei de cateva saptamani sa se ajunga cu plata la zi. Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea a intrat la sfarsitul lunii ianuarie in insolventa, peste 900 de angajati, atat de la Ramnicu Valcea cat si de la Pitesti, fiind disponibilizati in urma cu doua saptamani.

http://www.valcea1.ro/wp-content/uploads/2013/06/OLTCHIM1.jpg...

Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014

 

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/add_1_image_3232.jpg...


Musafir

#23227 Re: Re:

2014-06-30 17:50

#23226: - Re:

NU A FOST NICI O REVOLTA !!! NU MAI  DEZINFORMATI !!!! NU AU FOST DECAT 100 DE PERSOANE CARE AU FACUT UN PIC DE SCANDAL LA COMBINAT !!! TREBUIA SA FIE 900 !!!!
MINCINOSILOR, NICI MACAR MAJORITATEA NU AU FOST !!!!
DECI OAMENILOR LE CONVINE !!!!


Musafir

#23228 Re: Re: Re:

2014-06-30 17:57

#23227: - Re: Re:

Heiii este postat pe VL 1 tv la data 25 iunie 2013, acolo s-au prezentat mai sus evenimente intamplate ...OK, OK, OK...!!!! DE LA DATA 25 iunie 2013 - 11:20 PM PANA AZI NIMIC NU S-A INTAMPLAT, BAAAAA MAI MULT NE-AM TREZIT CU IMPOZITE SI APAREM CU HARTII SI  BANI IMPOZATI DAR NU SI PRIMITI, SUNTEM IN 30.06.2014.

2013 - 2014:

SI UITE ASA A TRECUT UN AN SI CONCLUZIA O TRAGETI VOI.... AU FOST, PROCESE, MITINGURI, GREVA FOAMEI, PROTESTE, PETITII, TEPE...

 

NE-AU MINITIT SI NE MINT.


Musafir

#23229 Cernev mai tare ca Stanescu. Presa dezinformata. Se musamalizeaza cazul Cernev?

2014-06-30 18:43

#23092: - SI PT CA ASA VINE RINDUL,

Cand v-am spus ca este vrajala toata tevatura asta cu "Corneliu Cernev a fost dat afară de la Oltchim" nu m-ati crezut.
Acum v-ati convins;Cernev este bine mersi la serviciu.
Asta a fost doar intoxicare pentru linistirea "spiritelor" din Oltchim. Cred ca toti cei care mai suntem prin combinat l-am vazut pe Corneliu Cernev la "munca" - pijamaua ii mai lipsea, ca si cum nimic nu s-a intamplat.
Aduceti-va aminte ce scriau pe aici disponibilizatii despre ziua de 18 iunie, cand Piperea a fost la Tribunal! Cernev il sorbea din ochi pe Piperea si ii sufla in urechi cuvinte (otravite) numai de ei stiute.


ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!


Musafir

#23230

2014-06-30 18:46

#22825: - OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA. URMEAZA FALIMENTUL?
http://ziarulargesul.ro/33679-petrochimistii-disponibilizati-nu-si-au-primit-de-un-an-salariile-compensatorii.html
Petrochimiştii disponibilizaţi nu şi-au primit de un an salariile compensatorii!
Articol scris de: Minodora Martin Data publicării: 25.06.2014

Pe 14 iunie 2013, de la Divizia Petrochimică Bradu au fost disponibilizaţi 326 de angajaţi. Fiecare dintre aceştia trebuia să primească, în funcţie de vechimea în muncă, contravaloarea a cel mult 18 salarii compensatorii, adică între 35.000 şi 50.000 lei. În loc de bani, foştii angajaţi s-au pomenit cu câte o adeverinţă în care se preciza că o să primească respectivele sume conform contractului colectiv de muncă.

A trecut un an de la disponibilizare. Salariile compensatorii nu au fost virate pe cardurile oamenilor, în schimb în fişele fiscale ori pe fluturaşul de salariu banii apar ca viraţi …. Ieri-dimineaţă, vreo 50 de petrochimişti s-au strâns în faţa Prefecturii pentru a protesta şi a le cere autorităţilor judeţene să facă lumină în aest
Concret, după un an de şomaj, oamenii vor să ştie unde sunt respectivele salarii compensatorii?

La calculul pensiei…

“Am îndeplinit condiţiile de pensionare şi am depus dosarul. La calculul pensiei s-a ţinut cont şi de aceste salarii pe care nu le-am primit. Cine le-a încasat? Vrem să ştim ce s-a întâmplat cu aceşti bani. Nu am primit niciun leu, tocmai de aceea încercăm să sensibilizăm autorităţile judeţene pentru a afla adevărul” – ne-a spus unul dintre protestatari.

“Pe fluturaş figurează aceşti bani, dar pe cardul de salariu nu au fost viraţi. A trecut un an de când suntem şomeri, de lucru nu ne-am găsit, avem nevoie de bani. Cerem dreptul nostru prevăzut în contractul colectiv de muncă” – a completat un alt şomer.

“Vă rugăm să scrieţi şi următorul aspect: au plecat 326 de oameni în iunie 2013. Combinatul era şi este în insolvenţă… De ce s-au mărit salariile celor care au mai rămas? De unde bani, dacă nu se produce nimic de ani buni? Mai mult, se discută că unii dintre disponibilizaţi au fost angajaţi cu jumătate de normă. Cum sunt plătiţi aceşti oameni? Vrem să ştim unde au ajuns salariile noastre” – a mai spus un fost petrochimist.

Cu jalba la subprefect

O delegaţie a protestatarilor a mers la subprefectul Ion Burnei. Acesta le-a cerut să lase la Prefectură o sesizare cu toate doleanţele. Foştii petrochimişti au redactat sesizarea, au făcut copii după fişele fiscale şi după fluturaşi şi le-au depus la Instituţia Prefectului. Li s-a promis că sesizările vor fi analizate şi în maximum o săptămână o să li se dea un răspuns.

Promisiuni…

“Ne-am săturat de promisiuni. Timp de patru ani am fost duşi cu zăhărelul… În urmă cu un an, fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, spunea că ministerul dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru noi, cei disponibilizaţi de la Oltchim. Dacă ministerul a avut bani, dacă pe fluturaşi sunt trecuţi, unde sunt banii? Cine i-a luat? Vrem să ne răspundă conducerea Oltchim, să ne spună conducerea sindicatului. Am protestat de atâtea ori, mai protestăm până aflăm adevărul. Cineva trebuie să răspundă” – a spus un alt protestatar.

Datorie de plată

Liderul Sindicatului Unirea, Marin Dumitru, a rămas surprins că foştii angajaţi nu cunosc de ce plăţile compensatorii apar în fişele fiscale. “Conform prevederilor legale, Oltchim trebuia să prindă, în 2013, în contabilitate respectivele sume ca datorie de plată, cu impozitele aferente. Atât la Oltchim, cât şi la Divizia Petrochimică Bradu s-a afişat acest lucru. Oamenii au fost informaţi. Aşa sunt reglementările fiscale, nimeni nu le-a luat banii” – a spus Marin Dumitru.

======================================================================================

"Oltchim trebuia să prindă, în 2013"-– a spus Marin Dumitru. SUNTEM IN 25.06.2014 MARINEEEE AI BAUT CAM MULT NEBUNULE, BA BAIATULE A DRACU CONTABILITATE, PRINZI PE 2013 SI NOI SUNTEM LA JUMATEA ANULUI 2014. BAAA DU-TEE BAAA CU CERNEV MERGETI IMPREUNA SAU DACA STI UNDE-S BANII POATE TE FACI SI DE BRATARI LA MAINI, CA NUMAI VOI ATI PARTICIPAT LA ORGIA DIN HARTII SI IMPOZIT PE AER.MARINEEEEEEEEEEE AI CAZUT IN CAP CAND AI FOST MIC, AI LEZIUNI GRAVE, PAI SA TRANSMITEM UNIUNII EUROPENE CE SPUNETI VOI, MAI BINE FACEM NOI PETITIE CATRE AMBASADE, ESTE MAI BENEFIC, IMPOZITATI AER SI CONSUMATI SI HARTIE PLUS CARTUSE SA IMPRIMATI CA NOI SUNTEM CU BANII LUATI IMPOZITATI, DAR ASAA... FICTIV, PENTRU CA VOI..., BA AI DRACU SUNTETI VOI, CAND VA CONVINE DATI CU LEGEA COMUNISTA PE TIMPUL PCR, CAND NU VA CONVINE DATI CA RESPECTATI UE SI NU SE POATE, I-A MAI DUCETI-VA MA VOI LA PUSCARIE TOTI DERBEDEII SI RESPECTATI LEGILE EUROPENE, "SUNTEM CETATENI SI AVEM DREPTURI" (vorba alora in publicitate), CE CONTABILITATE FANTOMA FOLOSESTI, PE CEA PCR INAINTE DE 1989, NEMERNICILOR. TU CU CINE VORBESTI TOVARASE SECRETAR DE UTC SAU DRACU STIE CE LOZINCI SPUI TU... BAAA JIGODIE.

==============================================================================

PREFECTII VALCEA SI ARGES IMPREUNA CU CONSILIUL JUDETEAN VALCEA SI ARGES, SA SUSTINA PETITA CERAND SOLUTIONAREA DATA DE DISPONIBILIZATI OLCHIM SI SOCIETATEA OLTCHIM RAMNICU VALCEA CATRE GUVERN, ACESTIA CERAND IMEDIAT ACHITAREA BANILOR . SA REZOLVE DECIZIILE AMIABIL SI SA REPARE PREJUDICIUL CREAT DE EI PRIN IMPOZITAREA ANAF (STATUL ROMAN ) SI VIRAREA PILON II PENSII (PRIVAT), ADEVERINTELE ANAF CARE AU ADUS GRAVE PREJUDICII DISPONIBILIZATILOR (LA ALTE INSTITUTII UNDE NE-AU CERUT DE LA ANAF ADEVERINTA SI N-AM PUTUT BENEFICIA DE DREPTURILE NOASTRE LEGALE DEOARECE APAREM CU SUME IMPOZITATE, NU SI PRIMITE) SI PROBLEMELE CELOR CARE APAR CU ACEASTA SUMA IMPOZITATA DAR NU AU INTRAT IN POSESIA LOR RESPINGANDU-NE DE LA A BENEFICIA .....(AICI FIECARE POATE VENI CU PROBLEMA LUI PUSA IN COMPLETARE, EXEMPLU: COPIII N-AU BENEFICIAT DE BURSE SCOLARE SAU LA FACULTATE, ALTII N-AU BENEFICIAT DE CURSURI GRATUITE, ALTII SCUTIRE LA LEMNE LA TARA, CALDURA LA ASOCIATIILE DE PROPRIETARI, ALTII SCUTIRE PE CAZ DE BOALA LA MEDICAMENTE, TINERE MAME CARE N-AU BENEFICIAT IN TEMEIUL LEGII LA DIVERSE AJUTOARE...ETC.) LEZANDU-NE DREPTUL CA CETATENI AI ACESTEI TARI . SUNT CAZURI REALE SI ADEVARATE. STATUL ROMAN ESTE DIRECT IMPLICAT PRIN REMEDIEREA PREJUDICIULUI, LASAND OAMENI PE DRUMURI SI AJOFM PACALINDU-I CU DIVERSE RECALIFICARI CARE N-AU NICIO PERSPECTIVA DE VIITOR, LOCURI DE MUNCA NECREANDU-SE IN JUDET. SUMA DE 9 MILIOANE EURO FIIND DREPTURI LEGALE DIN CCM UNDE STATUL ROMAN ESTE MAJORITAR IN OLTCHIM SI OBLIGAT SA ACHITE, NU NUMAI SA IMPOZITEZE ( NOI NE ADRESAM LOR LA UN AN DE LA DISPONIBILIZARE SI PE PARCURSUL ANULUI PRIN DIVERSE METODE.... ) CASTIGUL LOR FIIND 14,4 milioane euro anual, NOUA SA NE REVINA DREPTURILE NOASTRE CELE 9 MILIOANE EURO, BANII NOSTRI, SEMNATE SI PARAFATE DE REPREZENTANTII STATULUI ROMAN IN ADMINISTRAREA SC.OLTCHIM SA.

Musafir

#23231 Cernev mai tare ca Stanescu. Presa dezinformata. Se musamalizeaza cazul Cernev?

2014-06-30 18:47

#23229: - Cernev mai tare ca Stanescu. Presa dezinformata. Se musamalizeaza cazul Cernev?

http://i.imgur.com/HsUe89B.png?1?1874...

 

AU TRECUT APROAPE DOUA LUNI DE LA DATA LA CARE CERNEV A FOST PRINS DORMIND IN PIJAMALE, IN TIMPUL PROGRAMULUI DE LUCRU,  SI NU S-A LUAT NICI O MASURA.

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/1512631_496236067176484_4702...

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!

#21238: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu!

Cernev, la somn în timpul serviciului.

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent", a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.

PROVOCARE PENTRU PRESA: CERETI PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII OLTCHIM!

CERNEV NU A FOST DEMIS. CERNEV ESTE "LIBER" PRINTRE NOI SI MAINE POIMAINE POATE SA NE ARUNCE IN AER ASA CUM A FACUT CU CANALUL DE COLECTARE AL APELOR REZIDUALE ... PROBABIL CA SI ATUNCI DORMEA IN TIMPUL PROGRAMULUI DE LUCRU.

- A DORMIT SAU NU A DORMIT, CERNEV?
- A FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ... FOTOGRAFIAT SI FILMAT? DIN ARTICOLUL PUBLICAT DE ZIUANEWS AFLAM CA AVEA (ASA CA TOT SALARIATUL DIN OLTCHIM) TOT CONFORTUL NECESAR SOMNULUI, INCLUSIV PIJAMALE.
- CONTEAZA CINE L-A PRINS SAU CONTEAZA CE A FACUT?
- DE CE S-A REFUGIAT IN CONCEDIU (MEDICAL SI DE ODIHNA)?
- SA TRAGA DE TIMP? SA TRAGA SFORILE?
- SA ARUNCE BATISTA PE TAMBAL?
- ARE CERNEV CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA DESFACUT?


Cernev trebuie dat afara fara drept de apel.

Faptul ca a dormit in timpul programului de lucru intr-un post (DISPECER DE PRODUCTIE - contrar fisei de post, ROI si prevederilor legale) care presupune responsabilitate maxima si foarte multa atentie ESTE DE NATURA PENALA SI A PUS IN PERICOL BUNA FUNCTIONARE A INSTALATIILOR DIN OLTCHIM SI VIATA ANGAJATILOR OLTCHIM.

Daca cineva are alta parere si considera ca Cernev nu este un PERICOL IN OLTCHIM in ideplinirea atributilor avute ca DISPECER DE PRODUCTIE (desi parerea mea este ca Cernev este un pericol din toate punctele de vedere pentru OLTCHIM si OLTCHIMISTI) atunci conducerea OLTCHIM trebuie sa desfinteze acest post.

Oricum ai privi, Cernev trebuie dat afara fara drept de apel si trimis acasa sau in Bulgaria cum zice Remus!

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!


Musafir

#23232 Câteva sute de salariaţi ai Oltchim se întorc la muncă din august

2014-06-30 18:49

http://saptamana.net/articol/6210-cateva-sute-de-salariati-ai-oltchim-se-intorc-la-munca-din-august

În urma discuţiilor cu ministrul Economiei, liderul UST Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vâncea, se arată optimist şi în privinţa sporirii producţiei la 40% din capacitatePreşedintele Uniunii Sindicale Teritoriale (UST) “Cartel ALFA” Vâlcea, Ion Vâncea, susţine că Oltchim SA Râmnicu Vâlcea ar putea ajunge la 40% din capacitatea de producţie începând din 1 august a.c. Liderul sindical îşi bazează estimările pe promisiunile făcute de ministrul Economiei, Constantin Niţă, împreună cu care au fost stabiliţi paşii prioritari pentru sporirea atractivităţii combinatului chimic în faţa potenţialilor investitori.

Prelungirea termenului, răgaz pentru preluarea Rafinăriei Arpechim

"Termenul de privatizare s-a dus spre finele anului, adică în decembrie, timp în care poate fi preluată rafinăria de la Piteşti şi totodată se poate ridica la 40% capacitatea de producţie, care s-ar putea întâmpla de la 1 august" - Ionel Vâncea – preşedinte UST Cartel Alfa Vâlcea.

“Dialogul dintre noi, în calitate de parteneri sociali în cadrul combinatului chimic şi domnul ministru Niţă a avut ca şi concluzii urgentarea redeschiderii secţiei Oxoalcooli, cea în care se obţin granulele PVC. De asemenea, noi am insistat pentru mărirea capacităţii de producţie spre 40% cât mai repede, cu scopul de a lărgi obiectivele de interes pentru investitorii ce doresc să cumpere capacităţi de la Oltchim. Ministrul ne-a spus despre ce rezultate se poate vorbi la întoarcerea sa din China şi faptul că de la 1 august câteva sute de oameni se întorc la muncă. După cum se ştie deja, termenul de privatizare s-a dus spre finele anului, adică în decembrie, timp în care poate fi preluată rafinăria de la Piteşti şi totodată se poate ridica la 40% capacitatea de producţie, care s-ar putea întâmpla de la 1 august”, a declarat Ionel Vâncea.
Liderul UST Cartel Alfa a precizat că, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Economiei, cei mai interesaţi de investiţii la Oltchim sunt reprezentanţii unor companii din China şi Azerbaidjan.
Potrivit cifrelor financiare comunicate oficial, Oltchim funcţionează în prezent la aproximativ 20% din capacitate, cu un număr de circa 1.700 de salariaţi. Societatea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, termenul de privatizare fiind prelungit succesiv, ultima dată în urmă cu o săpătmână, pentru luna decembrie a anului în curs.

Musafir

#23233

2014-06-30 19:03

Administratorul judiciar spune că în august va exista un plan de reorganizare la Oltchim

Autor: adminScris miercuri, iunie 18th, 2014

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=8641

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat, miercuri, că la sfârşitul lunii august va exista un plan de reorganizare a combinatului care va prevedea atât varianta vânzării societăţii, cât şi cea a funcţionării ‘aşa cum este acum la capacitate de 40-65%’

‘Conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate. Banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China, mai e vorba de aproximativ 9 milioane de euro din alte surse de finanţare. Pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai. Există şi o măsură complementară planului A, hai să-i spunem planul B, în care societatea îşi desfăşoară activitatea aşa cum este acum, la capacitate de 40-65%. Procedura de selecţie a investitorului care va prelua Oltchim se va relua pe 12 decembrie. Nu pot spune mai mult deoarece până în 24 iunie, când urmează să se aprobe de către Comitetul Director toate demersurile pentru obţinerea de credite, pentru reducerea costurilor etc, sunt confidenţiale. Condiţiile de obţinere a creditului din China sunt confidenţiale’, a precizat Piperea.

Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că ‘în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor’.

Valoarea pagubelor produse de managementul anterior de la Oltchim, potrivit lui Piperea, se ridică la 500 de milioane de euro. ‘Astăzi am avut un termen într-o acţiune care este la îndemâna administratorului judiciar. Este vorba de o acţiune prin care încercăm antrenarea răspunderii managementului anterior al societăţii, care deşi a constatat că societatea se afla în insolvenţă din 2009, nu a luat nicio măsură, ba mai mult decât atât, s-a afundat în pierderi. Pentru că azi s-au făcut nişte întâmpinări, se va judeca probabil în 19 noiembrie această acţiune. Din această acţiune, organele de anchetă penală, pe care noi le-am sesizat încă de anul trecut, vor putea să-şi extragă toate probele necesare pentru a declanşa ceea ce trebuie să fie declanşat. Valoarea pagubelor de la Oltchim, după calculele noastre, se ridică la 500 de milioane de euro’, a spus Piperea.

Acesta spune că a cerut falimentul Astra, iar Oltchim ar putea primi sumele asigurate.

‘Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat. Asigurarea pentru Oltchim este de 10 milioane de euro, adică jumătate din capitalul de lucru care ne este nouă necesar (…) Atenţie însă că nu e vorba de un prejudiciu de doar zece milioane de euro, care este suma care a fost asigurată. Noi ne referim la un prejudiciu de 500 de milioane de euro, asta invocăm noi astăzi’, a mai spus administratorul judiciar.

Dacă s-ar ajunge la falimentul Oltchim, administratorul judiciar a spus că ar pleca în secunda următoare, falimentul fiind o variantă greşită.

‘Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat’, a mai spus Piperea.

Oltchim este cea mai mare societate economică din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013. AGERPRESMusafir

#23234

2014-06-30 19:05

Oltchim ar putea funcţiona la 40% de la 1 august, susţin sindicaliştii

Autor: adminScris joi, iunie 26th, 2014

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=8765

Liderul vâlcean al Confederaţiei Naţionale Sindicale ‘Cartel ALFA’, Ion Vâncea, a declarat joi, pentru AGERPRES, că de la 1 august capacitatea de producţie a Oltchim Rm. Vâlcea ar putea ajunge la 40%, iar combinatul chimic să devină astfel atractiv pentru investitori.

‘Redeschiderea secţiei Oxoalcooli, cea în care se obţin granulele PVC, împingerea capacităţii de producţie spre 40% şi lărgirea ariei de interes a investitorilor pentru Oltchim, acestea au fost principalele noutăţi pe care domnul ministrul Niţă (Constantin Niţă, ministrul Economiei – n.r) le-a avut de comunicat partenerilor sociali din cadrul combinatului chimic. Ministrul ne-a spus despre ce rezultate se poate vorbi la întoarcerea sa din China şi faptul că de la 1 august câteva sute de oameni se întorc la muncă. După cum se ştie deja, termenul de privatizare s-a dus spre finele anului, adică în decembrie, timp în care poate fi preluată rafinăria de la Piteşti şi totodată se poate ridica la 40% capacitatea de producţie, care s-ar putea întâmpla de la 1 august’, a precizat liderul vâlcean al CNS Cartel ALFA.

Sindicalistul a spus că printre investitorii vizaţi de Ministerul Economiei interesaţi să investească la Oltchim sunt chinezii şi azerii.

În prezent, Oltchim funcţionează la 25% capacitate şi cu un număr de 2.300 de salariaţi şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. Combinatul este propus pentru privatizare în luna decembrie. AGERPRES


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 19:10Musafir

#23236 Top 10 companii cu cele mai mari pierderi în 2013

2014-06-30 19:38

http://www.economica.net/top-10-companii-cu-cele-mai-mari-pierderi-in-2013_83073.html
30 iun, 00:06 | ECONOMICA.net

Zece mari companii au înregistrat anul trecut pierderi 680 de milioane de euro, iar unele dintre ele rulează afaceri de miliarde. Printre aceste companii se numără Oltchim, Lukoil, Rompetrol, Daewoo și UPC.

Oltchim are cea mai mare pierdere înregistrată anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor. Astfel, compania de stat, aflată în insolvență, a avut anul trecut o pierdere de 215 milioane de euro, aproapea dublul cifrei de afaceri care a fost de 113 milioane de euro.

Pe locul doi se află Petrotel-Lukoil, cu o pierdere de 211 milioane euro și o cifră de afaceri de 1,25 miliarde euro, urmată de UPC România cu 58,4 milioane euro (103 mil. euro cifră de afaceri) Rompetrol Rafinare cu 50,7 milioane euro (cifră de afaceri de 2,66 miliarde euro) și Alum SA, singura fabrică de alumină din România, care a avut în 2013 o pierdere de 31 ,2 mil. de euro (118 mil. euro cifră de afaceri).

Tot o companie de stat a fost și în 2012 pe primul loc în ceea ce privește pierderile înregistrate. Este vorba de CFR Călători SA, care a avut o piedere de 223 milioane de euro, urmată fiind de Oltchim, cu 128 milioane euro. Click pe INFOGRAFICUL INTERACTIV de mai jos pentru a vedea companiile din top.


https://infoactive.co/plays/untitled--2651

Read more: http://www.economica.net/top-10-companii-cu-cele-mai-mari-pierderi-in-2013_83073.html#ixzz369JIWLNF

 


Musafir

#23237 Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

2014-06-30 19:58


Musafir

#23238 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

2014-06-30 19:59

#20759: - Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!#20392 SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

2014-05-05 21:05

#20390: - SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

JAF LA OLTCHIM:
- DATORII DE 220 MILIOANE DE EURO ACUMULATE IN PRIMUL AN DE LA REVOLUTIA USL DIN OLTCHIM (inceputa si pastorita in primele luni de M. BALAN & CLANUL COCLETILOR, CLANUL SPIRESTILOR & CLANUL CERNEVISTILOR);
- salarii restante de 3 luni si jumatate (sapte chenzine);
- cca. 1.000 de salariati ilegal DISPONIBILIZATI (pe liste initiate si intocmite de clanul CERNEVISTILOR & clanul SPIRESTILOR si clanul ADMININISTRATORILOR JUDICIARI);

- salarii compensatorii + avansul lunii ianuarie 2013 + CO / 2013 - neplatite disponibilizatiilor.

Hai sa lamurim si problema datoriilor Oltchim. Si cel mai bine este sa vorbim cu situatiile (este vorba despre acte oficiale publicate pe site-ul Oltchim) pe "masa".

Se vede in mod clar ca datoriile Oltchim sunt urmatoarele:
- la 30.09.2012 - 2.656.632.919 lei (adica - 603.780.209 EURO - la un curs EURO / lei = 4,40 lei) - datorie acumulata in 23 de ani de cand la conducerea Oltchim s-a instalat Domnul Constantin Roibu;
- la 30.09.2013 - 3.621.887.288 lei (adica - 823.156.202 EURO - la un curs EURO / lei = 4,40 lei).

Daca facem un mic calcul, vedem ca intr-un an de zile (de management Balan, Talpasanu, Spiru & co., management sustinut si promovat de Cernev), de la 30.09.2012 la 30.09.2013, s-au acumulat datorii de 219.375.993 euro (adica, 220 MILIOANE DE EURO).

http://i.imgur.com/j9lCoT4.png?1?8843...

http://i.imgur.com/4zfnoqY.png?1?5751...

http://i.imgur.com/4zfnoqY.png?1?5751...


Musafir

#23239 Re: Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

2014-06-30 19:59

#20760: - Re: Re: Re: SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

 

ATENTIE! CE SPUNE PKF FINCOTA - AUDITORUL INDEPENDENT ANGAJAT DE PIPEREA:
- "La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu avea un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare"
- adica, Piperea nu are pana acum, la un an si patru luni de la intrarea OLTCHIM in insolventa si preluarea acestuia in "administrare judiciara" de catre ROMINSOLV & BDO, un PLAN DE REORGANIZARE A OLTCHIM;

- "Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea" - adica, FALIMENT scrie pe OLTCHIM;
-"La data de 31 decembrie 2013, Grupul a inregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,29 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de 947,6 milioane de lei (cca. 211 MILIOANE de EURO).

Si sa vedem documentele (RAPORTUL transmis catre BURSA DE VALORI BUCURESTI):

http://i.imgur.com/WmhzyaU.png?1?2467...

http://i.imgur.com/6wDf1tr.png?1...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/UyDKhmg.png?1?2387...


Musafir

#23240 Si uitati-va! SUNTEM PE PRIMUL LOC. Oltchim, .... si .... au avut cele mai mari pierderi în 2013.

2014-06-30 20:02

#23239: - SA VEDEM CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA!

http://www.focus-energetic.ro/oltchim-lukoil-si-rompetrol-au-avut-cele-mai-mari-pierderi-in-2013-18225.html

Oltchim, Lukoil şi Rompetrol au avut cele mai mari pierderi în 2013

iunie 30, 2014

http://www.focus-energetic.ro/wp-content/uploads/2011/09/bani-euro-2.jpeg...

Zece mari companii au înregistrat anul trecut pierderi 680 de milioane de euro, iar unele dintre ele rulează afaceri de miliarde. Printre aceste companii se numără Oltchim, Lukoil, Rompetrol, Daewoo și UPC.

Oltchim are cea mai mare pierdere înregistrată anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Astfel, compania de stat, aflată în insolvență, a avut anul trecut o pierdere de 215 milioane de euro, aproapea dublul cifrei de afaceri care a fost de 113 milioane de euro, scrie Economica.net.

Pe locul doi se află Petrotel-Lukoil, cu o pierdere de 211 milioane euro și o cifră de afaceri de 1,25 miliarde euro, urmată de UPC România cu 58,4 milioane euro (103 milioane euro cifră de afaceri), Rompetrol Rafinare cu 50,7 milioane euro (cifră de afaceri de 2,66 miliarde euro) și Alum SA,  singura fabrică de alumină din România, care a avut în 2013 o pierdere de 31 ,2 milioane euro (118 milioane euro cifră de afaceri).

Tot o companie de stat a fost și în 2012 pe primul loc în ceea ce privește pierderile înregistrate. Este vorba de CFR Călători SA, care a avut o piedere de 223 milioane de euro, urmată fiind de Oltchim, cu 128 milioane euro."MULTUMIM" DOM PIPEREA! AI FACUT DIN OLTCHIM FIRMA FANION A ECONOMIEI ROMANESTI ... "FANION IN BERNA"!

FELICITARI ... PIERDERE 215 MILIOANE DE EURO SI CIFRA DE AFACERI 113 MILIOANE DE EURO
!
SUNTETI DE RASU PLANSU TU SI MANAGEMENTUL NEPERFORMANT DE LA OLTCHIM.
DAR TOT ESTE BINE CA RAD SI BUZUNARELE VOASTRE IN HOHOTE CAND PRIMESC SALARII SI BONUSURI DE MII DE EURO PENTRU NON PERFORMANTA.

"MULTUMIM" DOM PIPEREA!
NU CONTESTAM CE ESTI FOARTE PRICEPUT ... IN AVOCATURA. DAR IN ACEST DOMENIU ESTI PRAF SI NICI NU VREI SA INTELEGI CA CEI PE CARE II TII IN FRUNTEA OLTCHIMULUI SUNT ZOB SI ... ZOB FAC OLTCHIM
UL.
FA CEVA! TAIE IN CARNE VIE DE DIRECTOR SI LASA TALPA IN PACE!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 20:21


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 20:27


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 20:35


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 20:39Musafir

#23245

2014-06-30 20:40

DRAGA AUTOR AL PETITIEI

Te rog frumos inchide aceasta rusine de urgenta. Aceasta petitie nu mai poate aduce nimic constructiv, aceasta petitie a ajuns o mizerie si duce emblema societatii in derizoriu. Nu mai face nimic altceva decat sa arunce cu noroi intr-o societate care pana mai ieri era o emblema , un brend si ma facea sa fiu mandru ca sunt angajatul ei.Daca ai tinut sau mai tii la numele si prestigiul acestei societati , fa un gest de noblete si opreste aceasta rusine de petitie.
Oare nu vezi ca a ramas populata numai de prosti si inculti care nu mai fac nimic altceva decat sa injure si sa jigneasca intre ei?

Iti multumesc anticipat

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 20:42


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 20:44


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 20:49


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 20:51


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-30 21:03