Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21126 Constantin Roibu: Nu ma simt vinovat pentru insolventa Oltchim

2014-05-24 16:53

http://www.impactreal.ro/2014052316877/Constantin-Roibu-Nu-ma-simt-vinovat-pentru-insolventa-Oltchim.html

http://www.impactreal.ro/images/stories/constantin_roibu_-oltchim_thumb.jpg...

Consorţiul administratorilor judiciari Oltchim, Rominsolv şi BDO Business Restructuring, a înaintat miercuri, 14 mai, Tribunalului Vâlcea acţiunea în răspundere asupra fostului preşedinte - director al combinatului, Constatin Roibu, şi a subordonaţilor săi, Vasile Mandica, fost director Economic, Veronica Preoteasa, fost director Comercial, Nicolae Olaru, fost director Comercial şi Daniel Mihăescu, fost director Divizia Petrochimică Piteşti. Decizia de a cere răspunderea în solidar a lui Roibu şi a foştilor săi subordonaţi a fost aprobată în Adunarea Creditorilor Oltchim. Cererea de tragere la răspundere a fostei conduceri a societăţii a fost făcută ca urmare a depistării, în Raportul asupra Insolvenţei şi în raportul Curţii de Conturi, ambele din 2013, a următoarelor fapte culpabile: „folosirea bunurilor societăţii în interes propriu sau în interesul altei persoane[...] dispunerea, în interes personal, a contiuării activităţii care duce la încetarea de plăţi, folosirea mijloacelor ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi”. Potrivit cererii înaintate Tribunalului Vâlcea descrierea acţiunilor culpabile managerilor sunt încadrate în categoriile măsuri manageriale inadecvate, investiţii ineficiente, tranzacţii comerciale controlate direct sau indirect de managementul societăţii.
Constatin Roibu a precizat însă că nu are motive să fie îngrijorat, pentru că nu se consideră vinovat de insolvenţa Oltchim. „Eu am depus, mai de mult, un document la judecătorul sindic în care mă disculp de toate acuzele aduse mie prin Raportul asupra Insolvenţei. Nu este instanţă ca să se pronunţe, dar punctul meu de vedere este expus acolo. Adevăratele motive ale insolvenţei au fost muşamalizate. La momentul respectiv, voi spune mai multe”, a declarat Roibu. Oltchim este în proces de privatizare, având termenul limită 6 iunie. Statul vrea să vândă la pachet Oltchim şi rafinăria Arpechim, după ce aceasta va preluată de la Petrom. „Consider că opinia publică din România, inclusiv partenerii de afaceri ai societăţii şi cei instituţionali, merită să cunoască adevăratele cauze care au dus la insolvenţa Oltchim, aşa cum sunt văzute din interior, şi nu prin ochii celor care au drept scop primar muşamalizarea adevărului în interesul unor grupuri de interese şi încasarea unor comisioane de succes din înstrăinarea activelor Oltchim, indiferent de consecinţe”, declara Constantin Roibu. Constatin Roibu a fost director al Oltchim din 1991 şi până în 2012, perioadă în care combinatul a acumulat datorii de 700 de milioane de euro şi ajunsese, în perioada 2009-2012, să facă pierderi anuale de 100 de milioane de euro.


Musafir

#21127 Nu fugim din Europa, mergem la vot!

2014-05-24 16:56

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/27081-nu-fugim-din-europa-mergem-la-vot.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/petre-tanasoaica-1.jpg...

Mâine vă veţi duce la vot sau nu vă veţi duce? Iertaţi-mă că vă pun această întrebare atât de brusc, dar m-am gândit că ar fi bine s-o dezbatem şi să cântărim răspunsul şi pentru da şi pentru nu. Să începem mai întâi cu răspunsul afirmativ. Atenţie, nu vreau să atrag în cursă pe nimeni, adică fiţi siguri că nu încerc să vă manipulez. Cei care au răspuns deja cu da sunt, cu siguranţă, cei care sunt înrolaţi într-un partid sau altul şi slujesc cauza şi lista acestuia. Deci n-avem prea multe lucruri de lămurit aici. Mai răspund afirmativ cei care realizează că-şi exercită un drept. Pe aceştia eu îi salut cu toată cordialitatea. Când scriu acest text, trec pe strada pe care stau maşini din care se aud voci din gramofoane. Lideri locali, cunoscuţi de pe la televiziuni sau din întâlnirile directe cu cetăţenii, cheamă la vot şi fac recomandări. Când va apărea acest text, campania electorală e încheiată şi eu nu vă mai pot recomanda cu cine să votaţi. De aceea, mă văd nevoit să îmi exprim poziţia de votant şi atât. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu mine, într-un text precedent, am declarat că nu mă voi duce la vot şi explicam acolo din ce cauză. Omul se mai schimbă, nu? Şi îi rog pe cei care sunt nemulţumiţi de toate guvernările de până acum să se ducă, totuşi, la vot.

În primul rând, europarlamentarii nu vor avea nici o influenţă directă asupra vieţii economice şi sociale din Vâlcea, dar, totuşi… E bine ca România să fie reprezentată cum trebuie la Bruxelles, pentru că venim din Est în acest Parlament şi toate neajunsurile de până acum şi cele ce se întrevăd nu ne-ar face bine dacă am aluneca în afara Uniunii Europene. Noi, românii, am fi un fel de fii ai ploii, în bătaia vânturilor şi a intereselor unor vecini nu prea prietenoşi. Sigur că nu-i ştiţi foarte bine pe cei care sunt pe listele electorale. Unii dintre aceştia, deşi au făcut parte şi din legislatura trecută, sunt persoane obscure. Este, totuşi, o ofertă destul de bogată şi mă gândesc, evident, că sunteţi oameni cu capul pe umeri şi veţi şti ce să votaţi, adică mai ales cu aceia care susţin până în pânzele albe existenţa Uniunii Europene.

Vă pun o singură întrebare şi dacă veţi răspunde la ea veţi şti exact ce să faceţi duminică. Ce părere aveţi dacă România ar aluneca în afara Uniunii Europene şi statul român, mai bine zis clasa politică românească ar face ce vrea ea, de capul ei, fără nici un control? De bine, de rău, guzganii care au furat şi au distrus economia naţională, s-au lăcomit la banii publici, au început să fie strânşi de prin palatele lor şi trimişi la puşcărie. Apoi, mai sunt o grămadă de programe prin care Europa trimite bani în România şi ar fi un mare ghinion ca aceştia să nu ajungă la noi, după ce totul a fost făcut vraişte în economia naţională şi am rămas, cum se zice, aproape în fundul gol. Ce s-ar întâmpla – este o altă întrebare – cu cele peste 4 milioane de români aflaţi la muncă în Europa Occidentală? Răspundeţi la această întrebare şi mergeţi la vot. Petre Tănăsoaica


Musafir

#21128 Re: Re: CIT DE PARAZIT POTI FI GAOAZA IMPUTITA CERNEVUISTA?

2014-05-24 18:01

#21122: PE MATA SI FIETA,STI TU GHIOCA UNDE? - Re: CIT DE PARAZIT POTI FI GAOAZA IMPUTITA CERNEVUISTA?

Ai dreptate Remuse, numai ghioca sau alt cernevist puteaU sa scrie asa ceva. Nu vezi Remuse ca au numai PCC in cap si tot spera ca Oltchimul sa incapa pe laba lui Zaremba? Adica tradatorii au primit degeaba zlotii? Nu, au o misiune si vor sa o duca pana la capat iar misiunea lor este distrugerea definitiva a combinatului si a noastra!


Musafir

#21129 Re: Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stăne

2014-05-24 18:04

#21121: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu

Cernev, la somn în timpul serviciului

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent", a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.

PROVOCARE PENTRU PRESA: CERETI PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII OLTCHIM!

- A DORMIT SAU NU A DORMIT?
- A FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ... FOTOGRAFIAT SI FILMAT? DIN ARTICOLUL PUBLICAT DE ZIUANEWS AFLAM CA OMUL AVEA TOT CONFORTUL NECESAR SOMNULUI, INCLUSIV PIJAMALE.
- CONTEAZA CINE L-A PRINS SAU CONTEAZA CE-A FACUT?
- DE CE S-A REFUGIAT IN CONCEDIU (MEDICAL SI DE ODIHNA)?
- SA TRAGA DE TIMP? SA TRAGA SFORILE?
- SA ARUNCE BATISTA PE TAMBAL?

Cernev trebuie dat afara fara drept de apel.

Faptul ca a dormit in timpul programului de lucru intr-un post (DISPECER DE PRODUCTIE - mai ales cand este un singur dispecer pe tura de 24 h) care presupune responsabilitate maxima si foarte multa atentie ESTE DE NATURA (PENALA) SI A PUNE IN PERICOL BUNA FUNCTIONARE A INSTALATIILOR DIN OLTCHIM!

Daca cineva are alta parere si considera ca Cernev nu este un PERICOL IN OLTCHIM in ideplinirea atributilor avute ca DISPECER DE PRODUCTIE (desi parerea mea este ca Cernev este un pericol din toate punctele de vedere pentru OLTCHIM si OLTCHIMISTI) atunci conducerea OLTCHIM trebuie sa desfinteze acest post.

Oricum ai privi, Cernev trebuie dat afara fara drept de apel si trimis acasa sau in Bulgaria cum zice Remus!

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!
SA SE APLICE PREVEDERILE CODULUI MUNCII, ROI SI CCM SI IN CAZUL CERNEV!
CAZUL CERNEV ESTE "PENAL" PENTRU CA A LASAT O INTREPRINDERE CHIMICA (PRACTIC O BOMBA) NESUPRAVEGHEATA.


Musafir

#21130

2014-05-24 19:13

iertatil ca este mic si nu stie ce face .

Musafir

#21131

2014-05-24 19:21

in ce data a fost gasit dormind vravul lider cernev

Musafir

#21132 Re: Cred ca in noaptea de 4-5 mai 2014 iar din 5 a intrat in medical

2014-05-24 20:17

#21131

 

#20373: ionut -
2014-05-05 13:21

Sindicatul pe cale de disparitie- Victoria, prostimea va duceti de rapa incet incet, dumnezeu nu bate cu bata, primiti ce meritati la cat rau ati facut. Cernev speram sa ajunga sa-si continue somnul acasa si mare atentie ce-i care-l insotiti voi urmati. Felicitari domnului Director! Speram sa luati masura legala in cazul Cernev.

X MEM

#21133 A DORMIT SAU NU A DORMIT

2014-05-24 21:03

CE TOT VA CACATI PE VOI? IN CERNEV STA OLTCHIMUL?IN PRIMUL RIND NU A FOST SINGUR. IN AL DOILEA RIND NU VA ESTE RUSINE VOI STATI IN SECTII SI DORMITI TOT TIMPUL,JUCATI TABLE SI GATITI, MAI SI BETI CITE O TUICULITA SI VA LUATI SALARIUL INTREG. UNDE S-A MAI POMENIT CA NEMUNCA SA FIE PLATITA. APROPO DOAMNA MUNTEANU VA ROG SAU MAI BINE SPUS VREAU SA PUNETI FIOLA .DACA NU VA SUPARATIAS8I VREAU SA INCEPETI CU DOMNUL SMARANDA DE LA PROPEN . VA MULTUMESC.
PROSTUL

#21134

2014-05-24 21:11

BAI BOILOR SINDICATUL VICTORIA V-A REZISTA IN CIUDA TUTUROR DENIGRARILOR VOASTRE . V-AM SPUS DE LA INCEPUT CA FUNCTIONAREA INTEGRATA NU POATE FUNCTIONA. MAI VEDEM .

Musafir

#21135 Re: A DORMIT SAU NU A DORMIT

2014-05-24 22:37

#21133: X MEM - A DORMIT SAU NU A DORMIT

" VOI STATI IN SECTII SI DORMITI TOT TIMPUL,JUCATI TABLE SI GATITI, MAI SI BETI CITE O TUICULITA SI VA LUATI SALARIUL INTREG." conform legii se trimit acasa daca nu li se da de munca, prin refuzul de a executa, CCM - contractul colectiv de munca - ( salariatul fiind prezent la servici si avand drepturi depline sa primeasca de munca), pentru indisciplina si comiterea de abuzuri... in cazul in care primeste de munca si nu executa, se sanctioneaza conform ROI - regulametul de ordine interioara - . Vinovati se fac in aceeasi masura conducatorii de formatii si sefii de sectie pe linie ierarhica pana la dispecerul de productie, chiar si directori, legea insolventei dand o rapiditate a aplicarii decizilor, prin judecatorul-sindic. Atata timp cat este la servici si nu i-se ofera de munca, fiind prezent la locul de munca, dar neavand activitate, salariatul poate intreprinde activitati de paza, monitorizare, curatenie, intretinre si alte activitati oferide de catre angajator, firesc fara abateri  disciplinare din partea angajatului ca cele enumerate mai sus, care pot fi sanctionate cu desfacerea pe loc a contractului de munca.

SALUT,SINT IARASI EU;PICASSO

#21136 Re: Re: Re: CIT DE PARAZIT POTI FI GAOAZA IMPUTITA CERNEVUISTA?

2014-05-25 06:21

#21128: - Re: Re: CIT DE PARAZIT POTI FI GAOAZA IMPUTITA CERNEVUISTA?

PAI ATIT LE A RAMAS PE CREIER SAU MAI BINE ZIS PE RETINA,CA IN REST S A VAZUT SI SE VEDE DESTUL DE CLAR,CA ZAREMBA AL LOR A RAMAS CU BUZA UMFLATA, IA U MINCAT CERNEV CU VOZGANIAN SI CHITOIU BANI SI EL A RAMAS CU ACADEAUA N MINA,DAR DUPA CUM SPUNEAM LA GAOAZA IA RAMAS PE RETINA,CA,CREIER NU ARE,I A RAMAS NUMAI PCCul SI ATIT,VAI MAMELE VOASTRE DE MIZERABILI,CA NICI NU STITI CE VA ASTEAPTA

ia de la pipicasso prin gurita cu lamuita

#21137 Re: baaa,prostul satului[OLTCHIMULUI]care esti ghioca,boi sunt tacto cu cernev

2014-05-25 06:24


Musafir

#21138 curios....dar perfect adevarat !!!

2014-05-25 08:58

De cand au disparut CERNEV SI GHIOCA-din peisaj, nu mai sunt scandaluri in combinat. Oamenii nu se mai imbarliga intre ei, fiecare isi exercita atributiile de servici-de productie sau de intretinere.Pentru rautaciosi-intretinerea -nu inseamna ca stai degeaba ! Si apropo : nu va mai parati intre voi si asa suntem destul de tensionati cu aceasta tergiversare a privatizarii. Se arunca pisica in ograda unuia sau altuia. La privat, se duce sederea pe bani. nu ai productie-la revedere-se intampla ca la FCT-URA SI LA GARA !!!! Dar aia, occidentali, fara CCM-LE-AU DAT CEVA BANUTI LA TESCHEREA. Stati linistiti, vin vremuri grele, dar oamenii nu sunt de vina ca nu au de munca. O remarca : daca nu se iau masuri in cazul CERNEV-CU SOMNUL LA SERVICI- SE CREEAZA UN PRECEDENT. OMUL DEVINE NECONTROLABIL !!!! ITI VA REPROSA-CA NU SE APLICA LEGEA PENTRU TOTI ?-Nu trebuie sa ne bucuram de raul altuia, dar -cum dracu sa dormi ca dispecer ?
Adevar graiesti despre tambalagiu[tradatorul]

#21139 Re: curios....dar perfect adevarat !!!

2014-05-25 09:06

#21138: - curios....dar perfect adevarat !!!

SI CHIAR DE SE VA INTOARCE,EU FOTA VOI AVEA GRIJA DE TAMBALAGIU,CU MAMA DACA VA MINT,PT CA A INCERCAT SA MA DISTRUGA CU TALPASANU SI MARDARE,ACESTI TRADATORI SI SCIRBE ORDINAREEEEEEEEE


Musafir

#21140 Aveti ce va doriti.

2014-05-25 11:47

1952

#21141 ptr 21134

2014-05-25 16:11

Ti-ai ales bine numele PROSTU ,te reprezinta ,sindicatul Victoria a murit fratioare ,cine mai sta sa latre fara bani ,daca nu mai sant cotizantii nu mai sant nici bani sa dea nea Cornel la puturosi sa latre ,aia nu sant prosti sa-si puna botul gratis.Tu esti ori Ghioca ori Giurea ,in fine nu onteaza cine esti dar sa iei aminte la cele scise si sincer frate pan la urma pe cine reprezenta sindicatul victoria?

Musafir

#21142 Re: ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

2014-05-25 16:36

#21096: - ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI. NE-AU FACUT LA BUZUNARE.

Banii apar impozitati, apar ca si incasati de catre fostii angajati ai Oltchim, care au fost disponibilizati.

MAREA SMECHERIE A GUVERNATILOR SI A ADMINISTRATORILOR JUDICIARI: s-au volatilizat banii care trebuiau sa ajunga in buzunarele disponibilizatiilor dar STATUL ... deja a incasat de la OLTCHIM, pe spinarea salariatilor disponibilizati, taxele si impozitele aferente salatiilor compensatorii.

DISPONIBILIZATI: ca sa va convingeti, mergeti la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vâlcea si solicitati FISELE FISCALE aferente anului 2013. Eu ma voi duce luni 26.05.2014 si-mi voi cere oficial FISA FISCALA din anul 2013.

http://ziartop.ro/index.php/subiectul-zilei/67496-fostii-angajati-ai-oltchim-cer-salariile-compensatorii-

Fostii angajati ai Oltchim cer salariile compensatorii.

Lupta fostilor angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu nu s-a oprit. Promisiunile oferite de conducere si neindeplinite au facut ca oamenii sa iasa si sa-si ceara drepturile. O alta promisiune nedusa la capat este aceea, sustin fostii angajati, este aceea ca le-au fost promise salarii compensatorii in functie de vechimea acumulata.

Statul ar fi oferit banii, numai ca acestia nu au ajuns si la oameni, chiar daca in declaratiile fiscale corespunzatoare se gasesc la fiecare dintre ei.

„Asa reiese, pentru ca multi s-au dus la Finante sa scoata fisa fiscala.

Banii apar impozitati, apar ca si incasati de catre fostii angajati ai Oltchim, care au fost disponibilizati.


Cum poti sa iei impozit, sa iei CAS si banii sa nu ajunga la disponibilizat...“,  a declarat pentru Arges TV Valentin Petre, fost angajat Oltchim. Conform spuselor fostilor angajati, sumele de care fiecare persoana ar trebui sa beneficieze se calculeaza in functie de vechime si variaza intre 20.000 si 50.000 de lei. Cum nu au primit niciun raspuns elocvent in aceasta situatie, oamenii au ales sa faca greva.


Musafir

#21143 ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

2014-05-25 16:43

#21142: - SI, NU UITATI DISPONIBILIZATI, INVATATI DE LA PIPEREA SI ASCULTATI-L PE PIPEREA ... CERETI FALIMENTUL OLTCHIM !

C
e spune Piperea? "FALIMENTUL ESTE SINGURA MASURA PRIN CARE SE POT RECUPERA BANII"!

Aveti de recuperat salariile compensatorii ... cereti plata urgenta a salariilor compensatorii sau FALIMENTUL OLTCHIM!

NU SE DAU BANII, DE CE SA TINETI IN VIATA OLTCHIMUL, CERETI URGENT FALIMENUL!

Falimentul, ultima soluţie.
Avocatul Gheorghe Piperea spune că falimentul este singura măsură prin care Oltchim şi-ar putea recupera banii. “Nu ne aşteptăm să plătească nici acum, că ne-au transmis că nu o vor face, invocând motive precum că practicile internaţionale spun că trebuie ca un expert internaţional să certifice managementul defectuos. Ei uită însă că legea română spune că acest lucru este apreciat tocmai de administratorul judiciar”, comentează avocatul.

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

ATENTIE DISPONIBILIZATI!
Invatati de la avocatul Piperea, tatucul insolventei OLTCHIM.
"FALIMENTUL ESTE SINGURA MASURA PRIN CARE SE POT RECUPERA BANII"

Deci, daca vreti sa va luati SALARIILE COMPENSATORII, atunci CERETI FALIMENTUL OLTCHIM, in instanta, asa cum ne invata domn profesor, avocatul Piperea.

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

http://www.1asig.ro/KPMG-spune-ca-ASTRA-nu-trebuie-sa-plateasca-10-milioane-euro-catre-OLTCHIM-articol-2,3,100-48879.htm

sa va urmareasca pana in mormant amintirea celor morti din vina voastra

#21144 Re: MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!

2014-05-25 16:43

Musafir

#21145 Re: MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!

2014-05-25 16:59

#21119: - MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!

E o prostie ce ai spus. Mare de tot!

Salariile se inregistreaza lunar  in contabilitate si se raporteaza ca atare in declaratii (D112), si se transmit la Stat, LUNA DE LUNA.

Plata salariilor se poate face lunar (daca sunt bani) SAU ...peste nu stiu cate luni (atunci cand sunt bani).

Asa se explica ca, in fisa fiscala a salariatului la Admin. finantelor, apare suma inregistrata luna de luna, chiar daca nu e platita.

 

Musafir

#21146 Chimcomplex

2014-05-25 17:01

Se pare ca nici Chimcomplex nu mai e interesant de Oltchim.
Chinezii s-au dat la fund.
SIF nu are bani.
Chimcomplex era singura speranta reala dar Vuza nu se mai baga.
sandu ag

#21147 MADE IN CHINA

2014-05-25 17:18

POATE "CHINEJII" NU AU FACUT DECAT SPIONAJ ECONOMIC.

Musafir

#21148 Re: Re: MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!

2014-05-25 17:24

#21145: Musafir - Re: MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!

Vom vedea daca este asa. Si sa zicem ca ai dreptate dar, in acest caz, intervine DISCRIMINAREA intre salariati; adica celor care au ramas le-ai dat banii luna de luna iar celor care au primit "un sut in sezut" le spui PAS si PA ca nu mai sunt bani.


Musafir

#21149 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

2014-05-25 17:50

#21148: - MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Legislatie_R/Cod_fiscal_norme_2014.htm#_Toc304299742

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.

 


Musafir

#21150 ptr 21148

2014-05-25 18:09

cei care au ramas au restante salariale pe 3 luni