Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

musafir

#21101 Re: ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

2014-05-23 07:21

#21096: - ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

Dezvolta mai mult poate asa se trezesc si eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii disponibilizati ,din cauza noastra a ajuns tara in halul in care este o natie de LASIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Ghita

#21102 Re:

2014-05-23 07:44

#20866: -

"...nasul lor e un prapadit de la dgl anghielache, un maistru facut de talpaseanu pentru trei mecanici..."    Lasa frate ca stiu eu una GRASA , mare sefa la depozitul de butoaie de la fosti Produsi....Sefa la DOUA SUBALTERNE si alea mai destepte ca ea!!

k l

#21103 tradatorii

2014-05-23 09:16

ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.2014-05-22 19:58
#21027: - ATENTIE DISPONIBILIZATI! GUVERNANTII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII JUDICIARI.

Banii apar impozitati, apar ca si incasati de catre fostii angajati ai Oltchim, care au fost disponibilizati.

MAREA SMECHERIE A GUVERNATILOR SI A ADMINISTRATORILOR JUDICIARI: s-au volatilizat banii care trebuiau sa ajunga in buzunarele disponibilizatiilor dar STATUL ... deja a incasat de la OLTCHIM, pe spinarea salariatilor disponibilizati, taxele si impozitele aferente salatiilor compensatorii.

DISPONIBILIZATI: ca sa va convingeti, mergeti la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vâlcea si solicitati FISELE FISCALE aferente anului 2013.

http://ziartop.ro/index.php/subiectul-zilei/67496-fostii-angajati-ai-oltchim-cer-salariile-compensatorii-

Fostii angajati ai Oltchim cer salariile compensatorii.

Lupta fostilor angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu nu s-a oprit. Promisiunile oferite de conducere si neindeplinite au facut ca oamenii sa iasa si sa-si ceara drepturile. O alta promisiune nedusa la capat este aceea, sustin fostii angajati, este aceea ca le-au fost promise salarii compensatorii in functie de vechimea acumulata.

Statul ar fi oferit banii, numai ca acestia nu au ajuns si la oameni, chiar daca in declaratiile fiscale corespunzatoare se gasesc la fiecare dintre ei.

„Asa reiese, pentru ca multi s-au dus la Finante sa scoata fisa fiscala.

Banii apar impozitati, apar ca si incasati de catre fostii angajati ai Oltchim, care au fost disponibilizati.

Cum poti sa iei impozit, sa iei CAS si banii sa nu ajunga la disponibilizat...“, a declarat pentru Arges TV Valentin Petre, fost angajat Oltchim. Conform spuselor fostilor angajati, sumele de care fiecare persoana ar trebui sa beneficieze se calculeaza in functie de vechime si variaza intre 20.000 si 50.000 de lei. Cum nu au primit niciun raspuns elocvent in aceasta situatie, oamenii au ales sa faca greva.

Musafir

#21104

2014-05-23 11:10

PCC RM VILCEA ASTA AU VRUT ASTA AU FACUT
ASTA E REZULTATU GRUPARI VIDEANU ,BOUREANU ,ROIBU SUB UNBRELA PORTOCALIE A CHIORULUI TRAIAN BASESCU DE ZECE ANI DE """DOMNIE """ LA COTROCENI
O MARE MASA DE ANGAJATI AI OLTCHIM MANIPULATI DE UN DERBEDEU CA DICULOIU DE 20 DE ANI
ASTA E MAREA FUNCTIONARE INTEGRATA DE CARE VORBEAU SINDICALISTI LUI LINDICULOIU
SECTI INCHIRIATE LA BUCATA DUPA 6 IUNIE
MERGETI DOMNILOR LA VOT DUMINICA SI VOTATI PRECUM E SEFU ACESTEI TARI ... CA ORBI
paul

#21105 Re:

2014-05-23 11:43

#21104: -

probabil ai doar 12-13 ani de viata (varsta). daca este asa, mergi la biblioteca judeteana, cere si citeste ce a facut tatucul tau cu baietii lui, puscariasul nastase si plagiatorul ponta, omul fara gat -  liberalul roman, musetescu, etc., cu tarisoara asta. apoi iti dau voie sa ii faci ce vrei tu chiorului, ok?

daca totusi nu ai 12-13 ani, taci si sapa! ca degeaba te trimit la biblioteca. probabil abia acuma ai descoperit literele, cifrele, cuvintele, propozitiile si, in mod exceptional, frazele. e bine si mai tarziu...

de votat a votat o tara intreaga ca orbi (sic!) in 20 mai 1990. si asta tot in ziarele acelor vremuri le gasesti.

 

mergeti la vot si puneti stampila pe: USL traieste! o sa aveti numai prosperitate ca la oltchim.


Musafir

#21106

2014-05-23 12:26

paulica nu am 13 ani ci am 65 ,dar daca tu spui ca nu pdl si roibu au dus societatea in insolventa ori esti din neamul lor ori esti prost ,asa ca mergi la vot ca ,cu tine si cu dei de nivelu tau am ajuns aici
CATAR-SACHE

#21107 Re: ESTI MONUMENT

2014-05-23 13:05

#21106: -

asa ceva nu am mai vazut, sa ai 65 de ani. si sa nu sesizezi de unde ti se trage, si cine a vandut majoritatea industriei nationale, inseamna ca ai    IQ=0,

-ASTIA CA TINE NICI NU AR TREBUI SA AIVA DREPT DE VOT,

paul

#21108 Re:

2014-05-23 13:57

#21106: -

nu am zis ca esti prost, ci doar ca abia acuma ai inceput sa citesti.

nu am zis ca nu pdl si roibu au adus societatea in insolventa.

nu sunt din neamul lor

da, sunt prost ca te bag in seama

nu cred ca ne putem compara "nivelul"

nu eu sau cei de de nivelul meu te-am adus sau am adus tara aici.

nu constat decat ca te-ai trezit in ultimii 10 ani de tiranie a lui chioru'. dar sustii ca ai 65 de ani. rezultatul este: ai facut umbra pamantului DEGEABA (fara folos) timp de 55 de ani.

ca sa recuperezi, te rog sa mergi la biblioteca si sa te informezi, chiar si din cotidianul Dimineata (disparut intre timp) al tatucului tau iliescu.

eu merg la vot ca sa scap de astia care se trezesc episodic la viata. dar te rog sa nu cumva sa adormi iarasi, ok?

si paulica e tatal tau, nu eu, ca nu ne-am tras de sireturi si nu ne-am ciocnit valiza-n gara!

macar incearca sa pui si tu o porecla sau orice nume iti vine tie in minte, altfel vei ramane toata viata un musafir.


Musafir

#21109 "Roibu ştia că se închide rafinăria când a preluat petrochimia de la Arpechim" BURSA 21.05.2014

2014-05-23 14:54

Administratorii judiciari ai Oltchim impută foştilor directori ai combinatului, în frunte cu Constantin Roibu, că au preluat petrochimia de pe platforma Bradu, ştiind că există posibilitatea ca Petrom să închidă temporar sau definitiv rafinăria Arpechim.
În cererea de atragere a răspunderii a managementului Oltchim pentru insolvenţa combinatului se arată: "Achiziţia de către Oltchim a diviziei petrochimice Bradu şi retehnologizarea acesteia au generat o pierdere cumulată de 104 milioane de euro în perioada 2009-2012. S-a luat decizia retehnologizării instalaţiilor în perioada 2010-2012, în condiţiile în care rafinăria Arpechim (de unde ar fi trebuit să provină materia primă -benzina nafta- pentru instalaţiile de pe platforma petrochimică) rămăsese în proprietatea Petrom şi a fost închisă în august 2010 şi nu a mai fost niciodată repornită. Managementul Oltchim a cunoscut şi a acceptat această posibilitate, întrucât, la momentul semnării transferului petrochimiei (decembrie 2009), prin Contractul cadru privind vânzarea şi livrarea de materii prime, părţile au stabilit posibilitatea Petrom de a înceta temporar sau definitiv producţia de nafta, fără a fi responsabil faţă de Oltchim şi pierderile combinatului".
În documentul depus la Tribunalul Vâlcea, administratorii judiciari ai Oltchim susţin că insolvenţa companiei este imputabilă foştilor directori Constantin Roibu, Vasile Măndica, Veronica Preoteasa, Radu Olaru şi Daniel Mihăescu.
Ei afirmă că prejudiciul este în cuantum de aproape 483 milioane de euro şi a fost creat prin folosirea bunurilor societăţii în interes propriu sau al altei persoane, dispunerea continuării activităţii care ducea, în mod vădit, la încetarea de plăţi, folosirea de mijloace ruinătoare în scopul întârzierii încetării de plăţi.
Administratorii mai afirmă că preluarea petrochimiei de la Arpechim şi continuarea investiţiilor în aceste instalaţii au constituit o cauză esenţială a insolvenţei.
Aceste argumente au încins taberele în combinat, potrivit surselor noastre. Tabăra pro-Roibu susţine că fosta conducere nu a ştiut de închiderea rafinăriei pentru că negociase formule de preţ şi contracte ferme pentru achiziţia de nafta de la Petrom, că petrochimia nu depinde de funcţionarea rafinăriei Arpechim şi că directorii nu au decis de capul lor să preia instalaţiile de la Bradu, existând un memorandum aprobat de Guvern în acest sens.
Sursele noastre afirmă: "Directorii au avut în spate decizii ale Consiliului de Administraţie, ale ministerului şi Guvernului. Membrii Consiliului nu se regăsesc în acţiunea de tragere la răspundere şi sunt vreo 40 care s-au perindat în perioada 2009-2012. De asemenea, activitatea a continuat în condiţii de piaţă dificile pentru că Guvernul a decis să ceară UE acordul pentru transformarea creanţelor AVAS în acţiuni, scopul final fiind privatizarea Oltchim. Acordul a fost obţinut, dar operaţiunea nu s-a mai dus la îndeplinire".
Sunt şi voci care consideră că principala cauză a insolvenţei Oltchim n-ar fi managementul defectuos, ci diminuarea capitalului social al societăţii din 2007, cei în măsură să îndrepte situaţia fiind acţionarii.
În documentul citat se mai arată că fostul management de la Oltchim a decis, nejustificat, retehnologizarea secţiei PVC cu 394 milioane lei în perioada 2009-2012, deşi secţia avea nevoie de materia primă de la rafinăria Arpechim ca să funcţioneze. Foştii directori mai sunt acuzaţi de utilizarea excesivă a creditului furnizor şi de efectuarea de tranzacţii comerciale în pierdere, cu societăţi controlate în mod direct sau indirect de către aceştia. Administratorii Oltchim susţin că pierderile înregistrate de Oltchim din astfel de tranzacţii sunt de 105 milioane de lei.

* Autorităţile se gândesc, iar, la conversia creanţelor în acţiuni
În aşteptarea chinezilor care să vină să preia Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, autorităţile de la Bucureşti ar analiza şi posibilitatea transformării efective a creanţelor statului în acţiuni, conform mai multor surse apropiate situaţiei.
Astfel, factorii de decizie ar urma să vadă dacă operaţiunea ar elibera unele active de garanţii şi ar aduce finanţarea pentru majorarea producţiei. Creanţele fostei AVAS (în prezent AAAS) se ridică la circa 1,1 miliarde de lei.

Musafir

#21110 Investitorii care vor să cumpere Oltchim, goniți de nehotărârea statului

2014-05-23 15:12

http://www.evz.ro/investitorii-care-vor-sa-cumpere-oltchim-goniti-de-nehotararea-statului-.html

Ministerul Economiei întârzie preluarea Arpechim, care ar permite vânzarea combinatului chimic în regim integrat cu rafinăria.

Statul încearcă vânzarea combinatului de la Vâlcea pentru a patra oară în acest an, după ce termenele din ianuarie, martie și mai au fost decalate. Pe 6 iunie cei interesați de combinat ar trebui să depună ofertele angajante, iar în prezent se pare că un singur candidat ar fi rămas în cursă.

Chinezii cer amânare după amânare

Pe data de 16 mai, termenul precedent de depunere a ofertelor, cele două firme din China care anunțaseră că vor Oltchim în consorțiu, au solicitat o nouă amânare, de trei luni, pentru depunerea ofertelor.

„Practic, ne țin din amânare în amânare”, a comentat pentru EVZ Mihai Diculoiu, președintele Sindicatului Liber Oltchim. Pe data de 6 iunie este un nou termen de depunere a ofertelor angajante, iar cel mai interesat investitor pare a fi acum SIF Transilvania, care ar și dispune de suma necesară pentru investițiile necesare, spune Diculoiu.

Statul întârzie preluarea Arpechim

În schimb, ceea ce așteaptă SIF Transilvania este ca statul să preia rafinăria Arpechim, aflată acum în proprietatea OMV, pentru a o cumpăra în sistem integrat cu combinatul. „Dacă ministerul Economiei nu preia Arpechim până pe data de 31 mai, atunci iar va eșua vânzarea”, comentează sindicalistul. Până la închiderea ediției, reprezentanții ministerului Economiei nu au putut fi contactați. Pe de altă parte, Corneliu Cernev, aflat în fruntea celuilalt grup sindical, Victoria, spune că este posibil ca preluarea Arpechim să se facă în aceeași zi cu vânzarea Oltchim.

Fără compensatorii

De vânzarea Oltchim depind și cei peste 1.000 de salariați disponibilizați anul trecut, care nu și-au primit salariile compensatorii. În total, compensatoriile cumulează 8 milioane de euro.

Musafir

#21111

2014-05-23 15:28

Lasa ca prosti de astia de 65 de ani precum prostul de dinainte ar trebui eutanasiati, ca dupa urma astora traim noi ce traim acum, in PROSTIE si MINCIUNA de 2 ani incoace, de dus rau la Oltchim se duce greu din 2008, dar ce sa le explici prostilor cine este de vina ,bai cretinule de 65 de ani de vina este Nastase, Tariceanu, si Vosganian(ca de asta vrea sa-l salte DNA) dute dracului citeste documentele din 2004 si 2007(de la guvern si ministerul economiei) si pe urma apucate sa denigrezi, ca dupa urma unor prosti ca voi, care puneti botul la 3-4% la pensie ,o tigaie si promisiuni de la anul va curge lapte si miere (si de doi ani ne-au umplut de cacat) ne ducem dracului la vale ,iar tarile din jurul nostru se duc inainte ca de nu au un prost ca Ponta la conducere(care merge cu barca pe uscat si striga "FA") ,cred ca este cel mai prost guvern de la Burebista incoace, cu astia o sa ne ducem dracului si mai ales cu prosti ca tine de 65 de ani.
Un roman fericit ca poate vota duminica cel mai iubit partid -P.S.D.

#21112 Re:

2014-05-23 15:35

#21106: -

"paulica nu am 13 ani ci am 65 ,dar daca tu spui ca nu pdl si roibu au dus societatea in insolventa ori esti din neamul lor ori esti prost ,asa ca mergi la vot ca ,cu tine si cu dei de nivelu tau am ajuns aici"

Cu parere de rau pentru varsta care o ai , dar i-ai trait degeaba. Din cauza astora ca tine sufera o tar intreaga.Musafir

#21113 Re: Re:

2014-05-23 15:46

#21112: Un roman fericit ca poate vota duminica cel mai iubit partid -P.S.D. - Re:

PSD+PNL+PC+UNPR+PDL = > ACEEASI MIZERIE !!!!!!!!!!!! HOTI AU FOST SI HOTI RAMAN.


Musafir

#21114 Re: Re:

2014-05-23 16:08

#21112: Un roman fericit ca poate vota duminica cel mai iubit partid -P.S.D. - Re:

PSD ESTE CANCERUL OLTCHIM-ului si ARPECHIM => MOARTEA VINE PRIN PSD!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#21115 NU VOTATI CU EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-05-23 16:09

#21062: - Re:

Uite cine vrea europarlamentar si o doare-n ...de toti,  pentru o pensie de peste 4000 euro visat de ea si  acompaniata de Persu.  O cheama Dobrete Adina, stie dansa de grevisti???? Ce program are aceasta, doar sa ne dea pliante si buna ziua..., concret, ce rezolva persoana asta ca sa merite o functie UE???????????

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Alianţa PSD-UNPR-PC => Adina Dobrete => CEI DE LA CONDUCEREA TARII AZI:

NU VOTATI CU EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

http://i.imgur.com/n65ttEJ.png...


Musafir

#21116 Re: NU VOTATI CU EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-05-23 18:43

#21115: - NU VOTATI CU EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stie, stie. Cand noi eram pe scarile Consiliului Judetean, la intrarea principala ea si mos Cilea se strecurau pe iesirea laterala unde-i astepta Caravana Electorala cu "vuvuzelele" montate pe capota.


Musafir

#21117 Investitorii care vor să cumpere Oltchim, goniți de nehotărârea statului

2014-05-23 18:56

#21110: - Investitorii care vor să cumpere Oltchim, goniți de nehotărârea statului

Ziaristii lui peste, de unde-l mai scoateti pe Cernev lider sindical ca asta doarme mai mult in timpul serviciului decat Crin Antonescu pe bancile Senatului?

Dupa ce a masluit alegerile conducerii SVO la inceputul anului - autointidulandu-se lider de sindicat, acum a fost prins dormind in timpul serviciului, ca dispecer de productie - somn care ar trebui sa-i aduca conform CCM si ROI desfacerea contractului individual de munca iar conform legislatiei in vigoare - lasarea instalatiilor unui combinat chimic fara supravegere, atrage dupa sine raspunderea penala.

Oare se incearca "spalarea" lui Cernev si musamalizarea cazului dispecerului de productie Cernev?
Daca am fi fost in aceasta situatie noi am fi platit cu varf si indesat somnul "de serviciu" si am fi fost "executati" pe loc.


Musafir

#21119 MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!

2014-05-23 19:28

#21103: k l - tradatorii

"FINANTELE" DEJA AU LUAT IMPOZITELE SI TAXELE AFERENTE SALARIILOR COMPENSATORII DAR ... UNDE SUNT SALARIILE COMPENSATORII?

CITITI SI DISTRIBUITI MAI DEPARTE!

MARE SURPRIZA PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA OLTCHIM - ARPECHIM!
"FINANTELE" DEJA AU LUAT IMPOZITELE SI TAXELE AFERENTE SALARIILOR COMPENSATORII DAR ... UNDE SUNT SALARIILE COMPENSATORII?
CITITI SI DISTRIBUITI MAI DEPARTE!

Banii apar impozitati, apar ca si incasati de catre fostii angajati ai Oltchim, care au fost disponibilizati.

MAREA SMECHERIE A GUVERNATILOR SI A ADMINISTRATORILOR JUDICIARI: s-au volatilizat banii care trebuiau sa ajunga in buzunarele disponibilizatiilor dar STATUL ... deja a incasat de la OLTCHIM, pe spinarea salariatilor disponibilizati, taxele si impozitele aferente salatiilor compensatorii.

DISPONIBILIZATI: ca sa va convingeti, mergeti la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vâlcea si solicitati FISELE FISCALE aferente anului 2013.


Musafir

#21120 Investitorii care vor să cumpere Oltchim, goniți de nehotărârea statului

2014-05-23 19:35

#21117: - Investitorii care vor să cumpere Oltchim, goniți de nehotărârea statului

PROVOCARE PENTRU PRESA!

A DORMIT SAU NU A DORMIT?
A FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ... FOTOGRAFIAT SI FILMAT?
CONTEAZA CINE L-A PRINS SAU CONTEAZA CE-A FACUT?
DE CE S-A REFUGIAT IN CONCEDIU (MEDICAL SI DE ODIHNA)?
SA TRAGA DE TIMP? SA TRAGA SFORILE?
SA ARUNCE BATISTA PE TAMBAL?

Cernev trebuie dat afara fara drept de apel.

Faptul ca a dormit in timpul programului de lucru intr-un post (DISPECER DE PRODUCTIE - mai ales cand este un singur dispecer pe tura de 24 h) care presupune responsabilitate maxima si foarte multa atentie ESTE DE NATURA (PENALA) DE A PUNE IN PERICOL BUNA FUNCTIONARE A INSTALATIILOR DIN OLTCHIM!

Daca cineva are alta parere si considera ca Cernev nu este un PERICOL IN OLTCHIM in ideplinirea atributilor avute ca DISPECER DE PRODUCTIE (desi parerea mea este ca Cernev este un pericol din toate punctele de vedere pentru OLTCHIM si OLTCHIMISTI) atunci conducerea OLTCHIM trebuie sa desfinteze acest post.

Oricum ai privi, Cernev trebuie dat afara fara drept de apel si trimis acasa sau in Bulgaria cum zice Remus!

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!
SA SE APLICE PREVEDERILE CODULUI MUNCII, ROI SI CCM SI IN CAZUL CERNEV!
CAZUL CERNEV ESTE "PENAL" PENTRU CA A LASAT O INTREPRINDERE CHIMICA IN FUNCTIUNE FARA SUPRAVEGHERE.


Musafir

#21121 Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu

2014-05-24 11:28

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/scandal-la-oltchim-intre-sindicalistul-corneliu-cernev-si-administratorul-judiciar-bogdan-stanescu-122483

Mail otrăvit din Oltchim


http://www.ziuanews.ro/static/i/imagini-articole/572/scandal-la-oltchim-intre-si...În timp ce aproximativ 2.000 de angajați de la Oltchim așteaptă cu sufletul la gură licitația de privatizare a combinatului vâlcean, administratorul special Bogdan Stănescu se războiește cu liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev. Stănescu a redactat o scrisoare adresată tuturor salariaților, pe care a răspândit-o prin e-mail, în care acuză „un lider de sindicat", al cărui nume nu îl divulgă în mod direct, că promovează cu rea-credință zvonuri neadevărate, menite să saboteze tot ceea ce se face „pentru a salva Oltchimul".

Administratorul special a apelat însă la „capacitatea de înțelegere" a salariaților combinatului, întrucât, printr-un artificiu de citire a scrisorii pe verticală, inițialele fiecărui paragraf dezvăluie numele liderului de sindicat la care se face referire: CERNEV. Practica abordată de Bogdan Stănescu amintește de celebra poezie publicată în „Scânteia", prin care șeful unui prestigios institut a dorit să îi aducă un omagiu lui Nicolae Ceaușescu: fiecare vers începea cu una dintre litere numelui fostului dictator. „Cineva" a tăiat însă trei versuri, iar în loc de „CEAUȘESCU NICOLAE", acrostihul rezultat a fost „CEAUȘESCU O LAE".

Printre cele mai grave acuzații făcute de administratorul special Bogdan Stănescu la adresa liderului de sindicat se numără sabotarea combinatului, boicotarea tuturor eforturilor care se fac pentru finalizarea negocierilor privind finanțarea Oltchim și chiar înlăturarea potențialilor investitori. Mai grav, potrivit lui Stănescu - fostul consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, numit anul trecut în funcția de administrator special - partenerii externi ai combinatului au cerut explicații și au dorit chiar să anuleze comenzile și contractele încheiate cu Oltchim, din cauza zvonurilor lansate de Cernev.

http://www.ziuanews.ro/static/images/bogdan_stanescu_interior.jpg...

„Vreau să vă comunic că acum când toți, atât potențiali investitori, partenerii noștri de discuții pentru finanțarea Oltchim, cât și clienți ai Oltchim, sunt cu ochii ațintiți spre noi, acum când șansele de redresare a Oltchim sunt din ce în ce mai reale, nu ne putem permite să promovăm zvonuri și afirmații, aruncate fără o rațiune logică de un lider de sindicat (al cărui nume nu îl pot pronunța, dar cu siguranță, bazându-mă pe capacitatea fiecăruia dintre dumneavoastră de înțelegere, consider că veți ști cine este promotorul acestor zvonuri) care datorită interviurilor defăimătoare la adresa Oltchim, în mass-media locală, conducerea Combinatului a trebuit să clarifice și să răspundă solicitărilor partenerilor noștri externi ce doreau să anuleze comenzile și contractele încheiate cu noi. Producția lor depinde de producția noastră și nu pot avea încredere într-un furnizor care astăzi este, iar mâine s-ar putea să dispară (așa cum, în mod irațional și periculos, încearcă unii să acrediteze această idee)", a precizat Bogdan Stănescu, în scrisoarea adresată salariaților.

Liderul de sindicat, acuzat că a propus concedieri masive

Totodată, așa cum reiese din documentul în posesia căruia a intrat ZIUAnews, liderul de sindicat ar fi anunțat, nefondat, că „vor fi disponibilizați 1.000 de angajați, iar din iunie nu se vor mai acorda salariile". Administratorul special a susținut însă că zvonul privind concedierile în masă se bazează, de fapt, pe o propunere făcută chiar de Corneliu Cernev, care le-a sugerat lui Bogdan Stănescu și unuia dintre reprezentanții administratorilor judiciari să calculeze „ce economii s-ar face dacă 1.000 de oameni pleacă acasă și cu recomandarea să o aplicăm începând cu persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare".

„Pentru a clarifica și infirma toate aceste zvonuri, doresc să menționez că într-o discuție cu respectivul lider de sindicat, alături de un reprezentant al Administratorilor Judiciari, purtată în luna aprilie pe marginea unor nemulțumiri generate de noua organigramă a Oltchim și de reducerea numărului de funcții în cadrul societății, acesta (liderul de sindicat) a venit cu o propunere să calculăm ce economii s-ar face dacă 1000 de oameni pleacă acasă și cu recomandarea să o aplicăm începând cu persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare. Eu, personal, consider că această recomandare este împotriva a tot ceea ce facem noi la acest moment, a tuturor eforturilor depuse de echipa managerială a societății", se arată în scrisoare.

http://www.ziuanews.ro/static/images/corneliu_cernev_interior.jpg...Cernev: Am convenit să încetăm cu atacurile

Contactat de reporterii ZIUAnews, Corneliu Cernev a explicat împrejurările care au condus la situația tensionată dintre el și administratorul special. Potrivit liderului de sindicat, totul a plecat de la faptul că i-a făcut cunoscute ministrului Constantin Niță mai multe practici „neortodoxe" ale lui Bogdan Stănescu, precum angajarea pe posturi de directori a trei persoane apropiate administratorului special, remunerate cu sume mari de bani. Stupefiant a fost însă faptul că liderul de sindicat a decis, împreună cu administratorul special, să nu se mai acuze reciproc. Cu alte cuvinte, chiar dacă până acum Cernev susține că și-a făcut datoria de a semnala neregulile din combinat, în calitate de lider de sindicat, acum a decis să tacă, ca să se încheie „discuția". „Am făcut un comunicat în combinat prin care am arătat că administratorul special, fiind deranjat de criticile mele la adresa domniei sale în fața domnului ministru, face niște acuzații nefondate vis-a-vis de liderul de sindicat și de tot ceea ce spune acolo. Am avut o discuție cu dumnealui lunea trecută și am convenit să încetăm cu atacurile unuia la adresa altuia și cu asta am încheiat discuția. Eu i-am făcut mai multe acuze în fața domnului ministru, am făcut și o hârtie domnului ministru cu toate aceste acuzații: și-a adus persoane pe care le-a angajat în combinat după intrarea în insolvență, pe care le-a pus pe posturi de directori și le-a plătit cu 80 de milioane, și-a angajat șofer, vine o singură dată la două săptămâni la combinat. A angajat trei persoane pe posturi de director. Două dintre ele au plecat la vreo șase-șapte luni, una a rămas și acum. Acum și-a luat și prerogative de director general", a declarat Corneliu Cernev.

Referitor la acuzațiile pe care i le-a adus Bogdan Stănescu, potrivit cărora Cernev a răspândit zvonuri nefondate cum că 1.000 de persoane urmează să fie disponibilizate, liderul de sindicat ne-a spus: „Nu este un zvon. Este o adresă pe care domnul ministru a dat-o unui deputat de Vâlcea, în urma demersurilor făcute de noi, semnată, ștampilată, din care reiese că dacă nu vom avea investitori, în urma planului B urmează și o restructurare". Trebuie precizat faptul că, în urma analizării întrebărilor și interpelărilor făcute de deputații vâlceni pe marginea situației de la Oltchim, în niciun răspuns dat de ministrul Constantin Niță nu se specifică faptul că 1.000 de persoane ar urma să fie disponibilizate, ca măsură a unui plan de rezervă, în cazul în care nu s-ar găsi soluții de revitalizare a combinatului chimic vâlcean.

http://www.ziuanews.ro/static/images/gigel_frone_interior.jpg...


Cernev, la somn în timpul serviciului

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent" -, a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.
Corneliu Cernev a devenit liderul sindicatului Victoria, format imediat după plecarea lui Constantin Roibu de la conducerea combinatului chimic vâlcean. De-a lungul activității sale sindicale, a fost deseori acuzat că ar fi partizanul administratorilor judiciari ai Oltchim și că nu ar apăra drepturile salariaților, așa cum se cuvine unui lider al angajaților.

 

http://www.ziuanews.ro/static/images/scrisoare_oltchim_interior.jpg...

PE MATA SI FIETA,STI TU GHIOCA UNDE?

#21122 Re: CIT DE PARAZIT POTI FI GAOAZA IMPUTITA CERNEVUISTA?

2014-05-24 12:55

#21079: PICCASO -

ATENTIE OAMENI BUNI LA ACEST ARTICOL DE LA 21079 CA NU E SCRIS DE FOTA CI DE ESCROCUL SI MIZERABILUL DE GHIOCA,PT CA EU FOTA NU IL CUNOSC PE ACEST DOMN TUDORA SI NICI NU MA INTERESEAZA CINE E,ATITA TIMP CIT NU AM AVUT DE A FACE CU EL

CIND V A SPUS FOTA CINE I ACEST TRADATOR DE CERNEV,,,,,

#21123 Re: Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stăne

2014-05-24 13:04

#21121: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu

NU M ATI CREZUT,BA MAI RAU M ATI SI INJURAT SI DENIGRAT,ACUM CINE A MINTIT?,,NU E BINE SA VA INJURE PICASSO CA LA USA CORTULUI?;MAMA TA CERNEVE DE IMPUTIT ORDINAR ,NE VOM INTILNI NOI DOI VREODATA,NU UITA SCIROOOOOOO CA SE INTILNESTE MUNTE CU MUNTE,DAPAI OM CU OM,IN NEAMUL LU TACTO SI A LU MATA DE TAMBALAGIU MIZERABIL[ALUP IGUS CERNEVEEEEEEEE]

ia de la picasso prin guraaaa

#21124 Re:

2014-05-24 14:15

#21104: -

i o sugi la diculoiu,dar si mie picasso nemernicule de cernevist imputit


Musafir

#21125 Re: Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stăne

2014-05-24 16:51

#21121: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_3192.jpg...

 

 

http://www.indiscret.ro/articol-grevistii-foamei-de-la-oltchim-ameninta-ca-isi-dau-foc

Greviştii foamei de la Oltchim ameninţă că îşi dau foc

 

În jur de 50 de disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în greva foamei, de luni, 19 mai, pe scările Prefecturii Vâlcea, cerând salariile compensatorii. Surse din grupul protestatarilor susţin că, în cazul în care nu îşi va primi acest drept, cel puţin unul dintre ei îşi va da foc.

de Marielena Popa

Luni, la prima oră, în jur de 50 de oameni disponibilizaţi colectiv, anul trecut, de la Combinatul Oltchim, au declanşat greva foamei, pe scările din faţa Prefecturii Vâlcea, susţinuţi şi de alţi colegi ai lor. Protestatarii şi-au petrecut noaptea pe gazonul din faţa prefecturii, iar marţi de dimineaţă s-au întors pe scări. Aşa i-a găsit prefectul Dumitru Nicu Cornoiu, care gestionează cum nu se poate mai prost această situaţie: „Cum, aţi stat toată noaptea aici?”, s-a mirat acesta. Greviştii foamei fac parte din cei 969 de concediaţi colectiv în luna mai 2013 şi care au dreptul să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, 12, 18 sau 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime; adică în jur de 10 milioane de euro, bani pe care îi aşteaptă de aproape un an de la compania care i-a concediat. Oltchim nu are însă aceşti bani, prin urmare s-a luat decizia că salariile compensatorii vor fi achitate doar după privatizare, a cărei derulare a fost amânată de două ori de la începutul acestui an. Protestatarii cer ca aceste drepturi (între 20.000 şi 50.000 lei de persoană) să fie acordate de stat, care să îşi recupereze banii după privatizare.

 

Bănuieli în privinţa deturnării banilor

Ei suspicionează însă că banii care li se cuvin au fost deturnaţi, anul trecut, şi cer lămuriri de la prefectul Cornoiu, fost director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, în acea perioadă. „Pe 1 august 2013, ministrul muncii de atunci, Mariana Câmpeanu, anunţa că ministerul pe care îl conducea dispune de fondurile necesare plăţii salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care urmau să fie disponibilizate, de la combinatul Oltchim. Unde sunt banii noştri? Am auzit că au ajuns în conturile locale şi au fost folosiţi de Oltchim în alte scopuri”. Protestatarii i-au criticat şi pe liderii de sindicat: „În loc să facă muncă sindicală, Diculoiu (n.r. Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim) a intrat în politică. Ar trebui să vină aici şi să dea socoteală, el face parte dintre cei care s-au îndestulat de acolo”.

 

„Colegul nostru a pregătit deja sticla cu benzină”

„Rămânem aici până ne dau banii, nu plecăm nici în ziua alegerilor europarlamentare. Ne aşteptăm să nu ni-i dea, nu mai suntem o miză electorală. Însă vor avea surprize colosale”, susţine unul dintre ei. Potrivit surselor din grupul greviştilor, „surpriza colosală” se traduce prin decizia unui protestatar de a-şi da foc. „Colegul nostru şi-a pregătit, deja, sticla cu benzină. Pare o nebunie, ne vom strădui să-l împiedicăm să facă asta, însă disperarea nu are limite”.

 

Adresă blândă către premier, cu referire la mama sa

Protestatarii au semnat, chiar pe scările Prefecturii Vâlcea, o adresă prin care îi solicită premierului Victor Ponta plata acestor salarii, în baza contractului colectiv de muncă şi a legislaţiei în vigoare: „Ne îndoim că sunteţi de acord cu nerespectarea legilor statului român, drept pentru care vă rugăm să luaţi cunoştinţă de această dorinţă a noastră de a veghea la respectarea legislaţiei României şi să interveniţi la acordarea plăţilor noastre compensatorii, prevăzute în OG 36/2013, art.7, alin. c ”, se arată, printre altele, în adresa către Victor Ponta. În aceeaşi adresă, femeile i-au cerut premierului micşorarea vârstei de pensionare: „De asemenea, cu această ocazie, v-am ruga, noi, femeile, să iniţiaţi o modificare a legii pensiilor, în care să se ţină seama de faptul că (aşa cum bine ştiţi de la mama dumneavoastră) am depus mari sacrificii pentru a creşte copii, viitori cetăţeni ai României”.

 

Prefectul nu răspunde

Pretextând că este ocupat până peste cap cu problemele cauzate de intemperii, prefectul judeţului Vâlcea nu a răspuns întrebărilor mass-media care privesc această situaţie. Recent, Cornoiu declara însă că chestiunea salariilor compensatorii nu ţine de Prefectură.