Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21051 Plan B la Oltchim: Banii înainte de la clienţi, plata cu întârziere a furnizorilor, energie de la su

2014-05-21 07:43

Plan B la Oltchim: Banii înainte de la clienţi, plata cu întârziere a furnizorilor, energie de la sursă

 

http://www.economica.net/plan-b-la-oltchim-banii-inainte-de-la-clienti-plata-cat-mai-intarziata-a-furnizorilor-energie-de-la-sursa_80193.html

Conducerea Oltchim se pregăteşte şi pentru varianta în care, în 6 iunie, nimeni nu va licita pentru cumpărarea combinatului. Se negociază înţelegeri cu furnizorii şi clienţii pentru a se primi avansuri consistente şi înlesniri la plata materiilor prime, totul ca să se poată deschide o nouă secţie, astfel ca Oltchim să poată funcţiona la 40% din capacitate. La acest volum, combinatul ar trebui să treacă pe profit operaţional.



Dacă până în 6 iunie Oltchim nu va fi vândut unuia dintre cei doi investitori ce s-au arătat interesaţi de fabrică, un consorţiu chinezesc şi SIF Transilvania, conducerea companiei are în vedere şi o alternativă.

După cum spune Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, există şi o strategie separată de continuare a activităţii la Oltchim, un aşa numit „Plan B” care presupune continuarea activităţii fabricii pe un termen de 1-2 ani şi readucerea ei pe profit operaţional, până când va veni un investitor potent finanicar care să o preia. Dacă nici acest plan nu va avea efecte, compania va intra în faliment.

„În ipoteza în care nu rezolvăm nimic până pe 6 iunie, ceea ce nu ne dorim, aplicăm Planul B, care presupune optimizarea costurilor şi aducerea fabricii până la 40% din capacitate. În ceea ce priveşte optimizarea de costuri, am reuşit să perfectăm o înţelegere prin care să cumpărăm energie electrică direct de la CET Govora, fără a mai trece pe la CEZ Oltenia (furnizor-n.red). Realizăm astfel o economie de 300.000 de euro lunar. Încercăm să negociem şi la preţul de achiziţie, asttfel încât să ajungem la o economie de 500.000 de euro lunar. Noi acum facem 700.000 de euro pierdere lunar. Ca să ajungem pe profit operaţional, trebuie să aducem fabrica la 40% din capacitate, iar asta o putem face deschizând o nouă secţie”, spune Piperea, pentru ECONOMICA.NET. Acesta precizează că este vorba despre secţia de propilenoxid, un intermediar chimic folosit la fabricarea poliolilor. În prezent, acesta se cumpără de la terţi.

Pentru deschiderea acestei secţii sunt necesari 15 milioane de euro, bani care urmează a fi obţinuţi prin credite funizor sau factoring-uri. Acestea sunt două tipuri de finanţări pe care le fac clienţii şi furnizorii unei firme, oferind plăţi anticipate pentru produse ce urmează a fi livrate sau acordând materii prime ce urmează a fi plătite la o dată ulterioară de comun convenită. „Avem acordurile de principiu de la mai mulţi furnizori şi clineţi de-ai noştri. Obiectiv vorbind, această secţie ar putea fi deschisă în septembrie-octombrie. Vom putea lucra la 40% din capacitate şi face profit operaţional. Dar nu se poate mai mult de 40%, nu fără Arpechim”, arată Piperea. Credite marfă pot fi obţinute de la furnizorii de propilenă, sare, chiar şi energie electrică.

Potrivit administratorului judiciar, optimizarea costurilor la Oltchim nu presupune, într-o primă fază, şi concedieri colective.

Comitetul Creditorilor Oltchim a stabilit data de 6 iunie ca termen final pentru privatizarea Oltchim. Statul român, ca cel mai mare creditor, prin AAAS şi Electrica, ar vrea să vândă la pachet Oltchim cu Arpechim Piteşti şi poartă negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei. Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim este de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul ar urma să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim, în valoare de circa 200 de milioane de euro. În plus, ar trebui să mai investească alte sute de milioane de euro în repronirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.

Citeşte aici despre planul statului referitor la Arpechim

Oltchim este în insolvenţă, de anul trecut. La finalul mandatului de 22 de ani al precedentului director, Constantin Roibu, combinatul chimic vâlcean ajunsese la datorii de 700 de milioane de euro şi pierderi de peste 200 de milioane de euro anual.


Musafir

#21052 Re: De la un angajat ........

2014-05-21 07:43

#21048: Costy - De la un angajat ........

SI DE ASTA NU POTI STA TU IN GREVA FOAMEI?

IOTE

#21053

2014-05-21 08:07

MA COSTY PACAT CA NU POT SA ITI ZIC "LA MULTI ANI" SI NU O FAC PT CA PRIN CE AI POSTAT VAD CIT DE REDUS MINTAL ESTI
PAI PE UNDE A TRECUT NEA COSTICA SI A ZABOVIT VREO 23 DE ANI NU S-A ALES PRAFU?
MA TU ESTI ORI NEPOT A LUI FARAONU ,ORI A LUI CATELU DE CURTE A LUI (DICULOIU) SI SA FIE TREABA DUSA CU TINE PINA LA CAPAT ITI UREZ CEVA DE ZIUA TA "DUTE DRACU DE LINGAU"

Musafir

#21054 Disponibilizaţii de la Oltchim au încheiat GREVA FOAMEI Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rom

2014-05-21 08:08

http://www.romaniatv.net/disponibilizatii-de-la-oltchim-au-incheiat-greva-foamei_146468.html

Disponibilizaţii de la Oltchim care intraseră la începutul săptămânii în greva foamei au renunţat miercuri dimineaţă la această formă de protest, după un dialog cu prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

"Apreciez acest gest al oamenilor, deşi se află într-o situaţie disperată, au dat dovadă de bună credinţă şi au renunţat la această formă, hai să-i spunem agresivă de dialog cu prefectura. Oamenii au înţeles că prefectura nu este părtaşă la cauzele care au generat situaţia în care sunt. Eu mi-am declarat toată disponibilitatea de a-i ajuta pe oameni, pe lângă Guvern şi conducerea combinatului, ca oamenii să intre cât mai repede în plată", a declarat pentru prefectul Cornoiu, potrivit Agerpres.

Mai mulţi disponibilizaţi de la Oltchim au protestat în ultimele săptămânii în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, solicitând plăţile care le-au fost promise în iunie 2013 când au fost concediaţi.

O parte dintre aceştia au ales la începutul săptămânii să intre în greva foamei, rămânând pe scările prefecturii şi cerând ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a rezolva situaţia.

Prefectul Dumitru Cornoiu a dialogat în mai multe rânduri cu aceştia, pentru a-i convinge să renunţe la această formă de protest.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea, se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi urmează să fie privatizat pe 6 iunie.

Anul trecut, în luna iunie, 900 de salariaţi au fost disponibilizaţi, iar plăţile compensatorii au fost trecute la masa credală, urmând ca cei concediaţi să-şi primească drepturile după privatizarea combinatului.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/disponibilizatii-de-la-oltchim-au-incheiat-greva-foamei_146468.html#ixzz32KrfU84p


Musafir

#21055

2014-05-21 08:23

UPDATE VIDEO A doua zi de greva foamei în faţa Prefecturii Vâlcea. Două persoane au fost transportate la spital

 

 

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/05/20/537b63cc0d133766a8d1194...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/a-doua-zi-greva-foamei-fata-prefecturii-valcea-1_537b337c0d133766a8cfafa6/index.html


10 dintre foştii angajaţi ai combinatului chimic Oltchim au intrat astăzi în cea de-a doua zi de greva foamei. Aceştia spun că vor protesta până când îşi vor primi salariile compensatorii.

UPDATE În jurul orei 16.00, două femei aflate în greva foamei au fost transportate la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea după ce li s-a făcut rău în faţa Prefecturii. Acestea nu au mai mâncat nimic de ieri dimineaţă. Protestatarii şi-au petrecut noaptea pe spaţiul verde din faţa Prefecturii Vâlcea, pe nişte cartoane. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă le monitorizează starea de sănătate o dată de la 12 ore, până în prezent niciunul dintre grevişti nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Am lucrat 32 de ani în combinat, o viaţă de om. Am lucrat cu substanţe toxice, am prins inclusiv perioada când în combinat se făceau pesticide. Sunt în greva foamei pentru drepturile mele, am datorii la bănci, iar în curând n-o să mai primesc nici şomaj, de aia mă zbat acum. Nu ştie nimeni ce probleme am avut eu, cum am reuşit să-mi cresc copiii de una singură, să-i ţin în facultate. Voi sta aici până când îmi voi primi drepturile”, spune Norica Subţirelu, una dintre persoanele aflate în greva foamei. Prefectul de Vâlcea nu a făcut niciun comentariu până în prezent legat de această situaţie. Protestatarilor li s-a comunicat, săptămâna trecută, că-şi vor primi drepturile doar după privatizarea combinatului. Persoanele care au intrat în greva foamei au lucrat zeci de ani în combinat, până în iunie 2013, când au fost concediaţi. În momentul disponibilizării, vâlcenilor li s-au promis până la 18 salarii compensatorii, în funcţia de vechimea în muncă. În total, cei peste 900 de disponibilizaţi de la Oltchim ar trebui să primească de la societate sau de la stat 7 milioane de euro.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=TZzeFDstAKc


Musafir

#21056 Greviștii foamei de la Oltchim au cedat. Prefectul...îi felicită

2014-05-21 08:33

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/9647-grevistii-foamei-de-la-oltchim-au-cedat-prefectul-ii-felicita

http://www.criterii.ro/images/grecistii_foamei_1.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comunicat de presă

referitor la mesajul prefectului județului Vâlcea

către disponibilizații de la Oltchim

Mulțumesc tuturor disponibilizaților Oltchim pentru înțelegerea manifestată, pentru promovarea unui dialog decent și eficient în soluționarea cererilor exprimate.

Prin gestul dumneavoastră ați reușit să dovediți că puteți evalua situația în care ne aflăm și că Instituția Prefectului, Prefectul, sunt dispuși să negocieze solicitările dumneavoastră în vederea soluționării lor pe un fond neagresiv.

Prin hotărârea pe care ați luat-o, de întrerupere a grevei foamei, ați reușit să vă asigurați sănătatea pe care punem cel mai înalt preț.

Vă mulțumesc încă o dată și vă asigur de întreaga mea considerație și sinceritate.

Cu deosebită stimă,



PREFECT,

Dumitru-Nicu CORNOIU


Musafir

#21057

2014-05-21 08:54

NE VOR MINTI MEREU !! ASA NE TREBUIE!! PENTRU CA NU NE UNIM !!

Musafir

#21058 Re: Greviștii foamei de la Oltchim au cedat. Prefectul...îi felicită

2014-05-21 08:55


Musafir

#21059 Disponibilizaţii de la Oltchim au ieşit din GREVA FOAMEI

2014-05-21 09:00

http://www.voceavalcii.ro/2014052121514/Disponibilizatii-de-la-Oltchim-au-iesit-din-GREVA-FOAMEI.html

Luni, 19 mai a.c., 11 foşti angajaţi ai combinatului Oltchim au decis să intre în greva foamei, nemulţumiţi că nici până acum nu şi-au primit salariile compensatorii. Ei au mers dis-de-dimineaţă în faţa Instituţiei Prefectului din judeţul, s-au aşezat pe scările instituţiei şi au anunţat că au intrat în greva foamei pe termen nelimitat. Această formă extremă de protest a durat doar 2 zile, pentru că prefectul Cornoiu i-a convins pe grevişti să renunţe la manifestare şi să rezolve problema pe calea discuţiei. Acum, rămâne de văzut dacă oamenii îşi vor primi banii sau dacă au fost din nou manipulaţi.
z

#21060

2014-05-21 09:06


ECONOMIE » COMPANII
Plan B la Oltchim: Banii înainte de la clienţi, plata cu întârziere a furnizorilor, energie de la sursă
21 mai, 00:05 | ECONOMICA.net
Conducerea Oltchim se pregăteşte şi pentru varianta în care, în 6 iunie, nimeni nu va licita pentru cumpărarea combinatului. Se negociază înţelegeri cu furnizorii şi clienţii pentru a se primi avansuri consistente şi înlesniri la plata materiilor prime, totul ca să se poată deschide o nouă secţie, astfel ca Oltchim să poată funcţiona la 40% din capacitate. La acest volum, combinatul ar trebui să treacă pe profit operaţional.

1 0 Comenteaza
Administratorul Astra Asigurări consideră că poliţa de 10 milioane euro pentru Oltchim nu trebuie plătită
Administratorul Astra Asigurări consideră că poliţa de 10 milioane euro pentru Oltchim nu trebuie plătită
Dacă până în 6 iunie Oltchim nu va fi vândut unuia dintre cei doi investitori ce s-au arătat interesaţi de fabrică, un consorţiu chinezesc şi SIF Transilvania, conducerea companiei are în vedere şi o alternativă.

După cum spune Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, există şi o strategie separată de continuare a activităţii la Oltchim, un aşa numit „Plan B” care presupune continuarea activităţii fabricii pe un termen de 1-2 ani şi readucerea ei pe profit operaţional, până când va veni un investitor potent finanicar care să o preia. Dacă nici acest plan nu va avea efecte, compania va intra în faliment.

„În ipoteza în care nu rezolvăm nimic până pe 6 iunie, ceea ce nu ne dorim, aplicăm Planul B, care presupune optimizarea costurilor şi aducerea fabricii până la 40% din capacitate. În ceea ce priveşte optimizarea de costuri, am reuşit să perfectăm o înţelegere prin care să cumpărăm energie electrică direct de la CET Govora, fără a mai trece pe la CEZ Oltenia (furnizor-n.red). Realizăm astfel o economie de 300.000 de euro lunar. Încercăm să negociem şi la preţul de achiziţie, asttfel încât să ajungem la o economie de 500.000 de euro lunar. Noi acum facem 700.000 de euro pierdere lunar. Ca să ajungem pe profit operaţional, trebuie să aducem fabrica la 40% din capacitate, iar asta o putem face deschizând o nouă secţie”, spune Piperea, pentru ECONOMICA.NET. Acesta precizează că este vorba despre secţia de propilenoxid, un intermediar chimic folosit la fabricarea poliolilor. În prezent, acesta se cumpără de la terţi.

Pentru deschiderea acestei secţii sunt necesari 15 milioane de euro, bani care urmează a fi obţinuţi prin credite funizor sau factoring-uri. Acestea sunt două tipuri de finanţări pe care le fac clienţii şi furnizorii unei firme, oferind plăţi anticipate pentru produse ce urmează a fi livrate sau acordând materii prime ce urmează a fi plătite la o dată ulterioară de comun convenită. „Avem acordurile de principiu de la mai mulţi furnizori şi clineţi de-ai noştri. Obiectiv vorbind, această secţie ar putea fi deschisă în septembrie-octombrie. Vom putea lucra la 40% din capacitate şi face profit operaţional. Dar nu se poate mai mult de 40%, nu fără Arpechim”, arată Piperea. Credite marfă pot fi obţinute de la furnizorii de propilenă, sare, chiar şi energie electrică.

Potrivit administratorului judiciar, optimizarea costurilor la Oltchim nu presupune, într-o primă fază, şi concedieri colective.

Musafir

#21061 Re: OLTCHIM: PROCEDURA DE SELECŢIE A OFERTEI ANGAJANTE BURSA 19.05.2014

2014-05-21 09:08


Musafir

#21062 Re:

2014-05-21 09:09

#21040: -

Uite cine vrea europarlamentar si o doare-n ...de toti,  pentru o pensie de peste 4000 euro visat de ea si  acompaniata de Persu.  O cheama Dobrete Adina, stie dansa de grevisti???? Ce program are aceasta, doar sa ne dea pliante si buna ziua..., concret, ce rezolva persoana asta ca sa merite o functie UE???????????

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Alianţa PSD-UNPR-PC => Adina Dobrete => CEI DE LA CONDUCEREA TARII AZI:

 

http://i.imgur.com/n65ttEJ.png...

traiasca PSD+PC+UNPR

#21063 D-LE PIPEREA

2014-05-21 09:21

Nu presupune intr-o prima faza concedieri colective dar presupune intr-o a doua faza concedieri colective dupa prezidentiale.Uffffffffff Piperea, nu stiam ce ai sami zici cu amanarea privatizarii.Ca sa nu mai amani privatizarea la nesfarsit aparusi cu planul B(insolventa)deschiderea unei noi secti,apoi vi cu planul C FALIMENT.Si uite asa tu si gasca ta veniti cu firma de colectare fier care ti-ai deschiso de curand sa tai OLTCHIMUL.FELICITARI LE MERI DIN PLIN, AI REUSIT SA TERIMINI POPULATIA DIN JUD VALCEA.

Musafir

#21064 Greviştii foamei de la Oltchim ameninţă că îşi dau foc

2014-05-21 09:35

http://www.indiscret.ro/articol-grevistii-foamei-de-la-oltchim-ameninta-ca-isi-dau-foc

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/image_3192.jpg...


În jur de 50 de disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în greva foamei, de luni, 19 mai, pe scările Prefecturii Vâlcea, cerând salariile compensatorii. Surse din grupul protestatarilor susţin că, în cazul în care nu îşi va primi acest drept, cel puţin unul dintre ei îşi va da foc.
de Marielena Popa

Luni, la prima oră, în jur de 50 de oameni disponibilizaţi colectiv, anul trecut, de la Combinatul Oltchim, au declanşat greva foamei, pe scările din faţa Prefecturii Vâlcea, susţinuţi şi de alţi colegi ai lor. Protestatarii şi-au petrecut noaptea pe gazonul din faţa prefecturii, iar marţi de dimineaţă s-au întors pe scări. Aşa i-a găsit prefectul Dumitru Nicu Cornoiu, care gestionează cum nu se poate mai prost această situaţie: „Cum, aţi stat toată noaptea aici?”, s-a mirat acesta. Greviştii foamei fac parte din cei 969 de concediaţi colectiv în luna mai 2013 şi care au dreptul să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, 12, 18 sau 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime; adică în jur de 10 milioane de euro, bani pe care îi aşteaptă de aproape un an de la compania care i-a concediat. Oltchim nu are însă aceşti bani, prin urmare s-a luat decizia că salariile compensatorii vor fi achitate doar după privatizare, a cărei derulare a fost amânată de două ori de la începutul acestui an. Protestatarii cer ca aceste drepturi (între 20.000 şi 50.000 lei de persoană) să fie acordate de stat, care să îşi recupereze banii după privatizare.



Bănuieli în privinţa deturnării banilor

Ei suspicionează însă că banii care li se cuvin au fost deturnaţi, anul trecut, şi cer lămuriri de la prefectul Cornoiu, fost director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, în acea perioadă. „Pe 1 august 2013, ministrul muncii de atunci, Mariana Câmpeanu, anunţa că ministerul pe care îl conducea dispune de fondurile necesare plăţii salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care urmau să fie disponibilizate, de la combinatul Oltchim. Unde sunt banii noştri? Am auzit că au ajuns în conturile locale şi au fost folosiţi de Oltchim în alte scopuri”. Protestatarii i-au criticat şi pe liderii de sindicat: „În loc să facă muncă sindicală, Diculoiu (n.r. Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim) a intrat în politică. Ar trebui să vină aici şi să dea socoteală, el face parte dintre cei care s-au îndestulat de acolo”.



„Colegul nostru a pregătit deja sticla cu benzină”

„Rămânem aici până ne dau banii, nu plecăm nici în ziua alegerilor europarlamentare. Ne aşteptăm să nu ni-i dea, nu mai suntem o miză electorală. Însă vor avea surprize colosale”, susţine unul dintre ei. Potrivit surselor din grupul greviştilor, „surpriza colosală” se traduce prin decizia unui protestatar de a-şi da foc. „Colegul nostru şi-a pregătit, deja, sticla cu benzină. Pare o nebunie, ne vom strădui să-l împiedicăm să facă asta, însă disperarea nu are limite”.



Adresă blândă către premier, cu referire la mama sa

Protestatarii au semnat, chiar pe scările Prefecturii Vâlcea, o adresă prin care îi solicită premierului Victor Ponta plata acestor salarii, în baza contractului colectiv de muncă şi a legislaţiei în vigoare: „Ne îndoim că sunteţi de acord cu nerespectarea legilor statului român, drept pentru care vă rugăm să luaţi cunoştinţă de această dorinţă a noastră de a veghea la respectarea legislaţiei României şi să interveniţi la acordarea plăţilor noastre compensatorii, prevăzute în OG 36/2013, art.7, alin. c ”, se arată, printre altele, în adresa către Victor Ponta. În aceeaşi adresă, femeile i-au cerut premierului micşorarea vârstei de pensionare: „De asemenea, cu această ocazie, v-am ruga, noi, femeile, să iniţiaţi o modificare a legii pensiilor, în care să se ţină seama de faptul că (aşa cum bine ştiţi de la mama dumneavoastră) am depus mari sacrificii pentru a creşte copii, viitori cetăţeni ai României”.



Prefectul nu răspunde

Pretextând că este ocupat până peste cap cu problemele cauzate de intemperii, prefectul judeţului Vâlcea nu a răspuns întrebărilor mass-media care privesc această situaţie. Recent, Cornoiu declara însă că chestiunea salariilor compensatorii nu ţine de Prefectură.


Musafir

#21065

2014-05-21 10:43

GERULA ,VEZI, DE CE NU INTRA IN GREVA FOAMEI UNUL CA MM?CU CINE?
HAI TU ,DACA AI SI PENSIE ,E BINE
O PUI LA BATAIE?PE CATE LUNI ?ESTI UN SAU O IDI?

Musafir

#21066 Re: 24 de oameni fac greva foamei la Oltchim BURSA 19.05.2014

2014-05-21 10:58

dreptatea

#21067 traiasca faraonul

2014-05-21 11:10

La multi ani multa sanatate si tot ce isi doreste domnului Constantin Roibu multa stima imi place cum conduci din umbra terminai pe fraeri in special pe Cernev si Ghioca sudorul recalificat
Andrei

#21068 La multi ani

2014-05-21 12:24

La muli ani domnului Roibu , daca nu era domnul roibu combinatul era demult la fier vechi si uite ca sant destui care mananca o pensie de pe urma oltchim

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-21 13:10


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-21 13:15


sa l cititi pe picasso si sa bagati la cap ,prostilor din oltchim

#21071 Re: sa i distruge ti pe tradatorii oltchimului,daca veti reveniii,,,multa stimaa

2014-05-21 14:12

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-21 14:30


orasanu

#21073 unu

2014-05-21 15:58

Mai baieti sunt orasanu,am venit la transporturi pentru bani dar am luat putina teapa.
Am salariul mai mic ca lu stiti voi cine.
M-a facut si pilosul de la auto,dar m-am inteles cu seful de coloana e un baiat tare bun.Eu l-am convins pe dan sa il aduca de la cintar cin mergeau acolo treburile, asa a cumparat pamint pe linga Roibu)
Cu marcela nu am nimic.Am adus-o pe nevastamea ca nu ma puteam aptine la marcela.
Mevastamea e tare in parcuri......cfr
O cunosc pe marce de cind era ea mai subtire.
Am avut treaba cu ea cind eram la mea si ia la control instalatii.(verificam lucrarile de la protectchim unde mulgeau altii).
Bine ca nu mai am auto.Acolo se faceau treburile si inca se mai fac.

Musafir

#21074

2014-05-21 16:51

ce om jegos esti bai asta de la 21073 tu ai merita sa pleci acasa fara compensatorii si fara somaj
Un roman fericit ca poate vota duminica cel mai iubit partid -P.S.D.

#21075 Re: Greviștii foamei de la Oltchim au cedat. Prefectul...îi felicită

2014-05-21 18:39

#21056: - Greviștii foamei de la Oltchim au cedat. Prefectul...îi felicită

"Comunicat de presă

referitor la mesajul prefectului județului Vâlcea

către disponibilizații de la Oltchim

Mulțumesc tuturor disponibilizaților Oltchim pentru înțelegerea manifestată, pentru promovarea unui dialog decent și eficient în soluționarea cererilor exprimate.

Prin gestul dumneavoastră ați reușit să dovediți că puteți evalua situația în care ne aflăm și că Instituția Prefectului, Prefectul, sunt dispuși să negocieze solicitările dumneavoastră în vederea soluționării lor pe un fond neagresiv.

Prin hotărârea pe care ați luat-o, de întrerupere a grevei foamei, ați reușit să vă asigurați sănătatea pe care punem cel mai înalt preț.

Vă mulțumesc încă o dată și vă asigur de întreaga mea considerație și sinceritate.

Cu deosebită stimă,



PREFECT,

Dumitru-Nicu CORNOIU"

 


Stimate Domnule Prefect

Eu sunt tampitul ala de a postat la 21033, nemernicul ala care va facut oameni de cacat, nesimtiti si alte epitete.

Nu doresc nimic altceva decat sa imi cer scuze fata de dvs si cel pe care il faceam comunist.

Da domnilor , va inteleg foarte bine pentru ca imi dau cu seama ca a fi prefect nu e la indemana oricui. Sunteti un om care a stiut si a avut capacitatea de a razbii in viata. Ca nu stati de vorba cu grevistii, va inteleg pentru ca aveti si dvs. o functie si nu una oarecare si nu ar da bine sa stati de vorba cu toti prostii. Daca eram destepti eram in locul dvs. si dvs. in locul nostru. Asta e domnule prefect daca ne-am nascut prosti si mai cu seama lasi, ne meritam soarta.

In ceea ce va priveste ,problema nu e la dvs. domnule prefect si nici la cei ce guverneaza tara asta , problema e la noi cei multi dar prosti.

Meritam mult mai mult rau decat ne-ati produs pana acum.

Meritam sa va p....i pe noi, neam de romani de cacat ce suntem.

"Mandrii ca suntem romani" auzi? Pentru ce dracului sa fiu mandru? Ca sunt un tampit, un las si un indolent? Sa fiu mandru ca nu pot sa-mi obtin nici macar un drept al meu legal? Sa fiu mandru ca nu am fost in stare nici maca de pe margine sa ii sustin pe colegii mei care au intrat in greva foamei? Sa fiu mandru ca prin indolenta mea am distrus locurile de munca pentru copii mei?

Scuze domnule prefect si domnule persu, de fapt eu si colegii mei suntem doar niste prosti...............................................