Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#18951 Re:

2014-03-30 20:38

#18918: ÏON D PPP -

"EI BINE DICULOIU E PE FAZA SI CHIAMA OAMENI DISPONIBILIZATI DE ACASA LA PROTESTE MAINE SI MARTI ...LA CE??"

"Chiama" oamenii ca sa te poti mira  si sa poti contempla la faptul cat de prost fii tu.

In ceea ce-l priveste pe Diculoiu pot sa-ti spun ca nu este altceva decat un las care trebuia sa lase sindicatul pe alte maini .

Daca nu unele mai abile cel putin mai nepatate.

Lui Diculoiu ar trebuii sa-i fie jena de cei aprox. 1000 de disponibilizati care i-au platit cotizatie 20 de ani si nu a fost in stare sa se prezinte o singura data la tribunal pentru sustinerea noastra in instanta.

Sa retii un singur lucru pentru ca observ ca esti bolnav de scenarita.Daca venim , nu venim pentru Diculoiu si pentru nimeni alcineva, ci venim pentru noi si interesul nostru pe care cred ca il stii si tu.

In ceea ce priveste schimbarea , daca vrei o parere personala , consider ca trebuia sa se faca sau ar tebuii sa se faca dar fara participarea voastra a celor de la SVO. VOI NU SUNTETI ALTCEVA DECAT NISTE MIZERII UMANE , NISTE GUNOAIE ALE ACESTEI SOCIETATI, SCURSURI MIZERABILE SI JEGOASE prin care sau cu ajutorul carora conducatorul vostru iubit nu face nimic altceva decat interesele lui personale si de grup , nicidecum interesele OLTCHIM-ului sau ale angajatilor acestuia.

Va mai inteb daca v-ati uitat vreodata asa din curiozitate unul la celalalt si daca ati avut curiozitatea sa va intrebati "ba , dar cum dracului de in acest sindicat suntem numai prosti?"

Eu unul m-am intrebat si am ajuns la concluzia ca  voi ati facut concurs de prostie pentru ca sunteti unul mai prost decat celalalt(ghioca, marcela , ion dan, radu) dar ma intreb si cine sunt cei ce cotizeaza catre voi si ce calitate(de om) au acestia.

 


Musafir

#18952 Șpârle și șopârle, 31.03.2014

2014-03-30 20:40

http://ziaruldevalcea.ro/2014/03/30/sparle-si-soparle-31-03-2014/

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/09/soparla-cu-volanas-e13790467...

• Săptămâna trecută, conducerea SC Oltchim SA a informat acţionarii că Victor Avram a fost numit în funcţia de director al Direcţiei Energetică-Mecanică, începând cu data de 26 martie 2014. Victor Avram în vârstă de 48 de ani, este licenţiat al Facultăţii de Electotehnică Bucureşti şi lucrează în cadrul SC Oltchim SA începând cu anul 1990, acumulând o vastă experienţă în acest domeniu.

• Nu este o păcăleală: marţi, 1 aprilie, Constantin Niţă va face prima vizită la Oltchim din calitate de ministru al Economiei. Demnitarul vine la Combinatul Chimic pentru a anunţa următorii paşi care vor fi făcuţi după eşecul privatizării Oltchim, dar şi măsurile pentru redresarea societăţii.

ALAIN DELON

#18953 obiectiv

2014-03-30 20:49

In S.V.R.O. mai exista unul sau maxim doi oameni care nu sint patati adica corecti.
Sa nu aruncam cu noroi in ei
DNA Bradu

#18954 Mariusica Pirvache te-a dibuit Tibi Pirnau Ziarul de Valcea

2014-03-30 21:03

Mariusica Pirvache candva candva trebuia sa iti vina si tie randul ca mult ai mintit dezinformat si pizmuit in stanga si dreapta cu sleahta ta de mancatori de seminte Budunisti, Opristi, Udristi si Dumitristi si tare mult iti placea prea marirea fara munca si parvenitismul.
De altfel tu erai un prooroc inca din vara lui 2012 ne spuneai ca tu vei fi noul Directpr General la Oltchim ca te sustine Varanul. Cat ai cotizat la Felix??? Si de unde letcaiele?? Din somajul tehnic de la DPB????
Colegii de la Bradu stim despre ce vorbim.
Pirvulica tu chiar crezi ca noi "suptalternii tai" cei pe care nu ai reusit sa ii bagi sub talpa bocancului tau nu stiu ce mangle ai instrumentat cu acolitii tai.
Stai calm Puiu ca unii din noi nu estem retarzi de tot asa cum crezi tu.
Ne punem si noi intrebari cum ti=au aparut BMW-uri prin curte si case peste case si mai mult niste zeci de mii de EUR in cont in declaratia de avere in anul 2012 (dupa ce ne-ai fost numit politic mare sef) poate din 2011 cand noi eram in somaj. Sigur sigur stim raspunsul tau ca esti un om de afaceri prosper si ai luptat sa il rapui pe Roibu. Cum sa nu !!! Stim explicatia ta vesnica pe care o spuneai la locul de fumat de la Pavilionul Administrativ DPB sigur ca da !!! Vinzi trei conserve la firma ta prospera in statia de autobuz din supermarket-ul tau din baraca si asa ies miile de EUR.
Hai te pupam pe cheliuta noi colegii tai din Bradu si in curand zarim niste transpiratii reci. Oare de la inoxuri, oare de la piesele compresoarelor de la PIP sau de la amicul tau vasnicul maistru Chisca. Naspa Bre !!!
Asteptam sa ne cheme DNA noi "suptalternii tai" din Bradu nesubjugati sa spunem ce stim sa aratam docomentele pe care nu a apucat sa le ascunda Budunica sefa ta de cabinet si despre tine si despre Udrica fara frica si despre sefa de cabinet de a ta buldoaga Buduneta.
Mult a fost putin a ramas !!!
Cum spunea un ilustru in viata Mariusica nici nu stii cat de mic incepi sa fii !!!
Pazea cu BMW-urile si casoaiele ca s-ar putea sa nu prea le poti justifica si ESTE CAM NASPA....... DNA nu accepta povesti cu SRL-ul tau profitabil care vinde conserve.............. si curg miile de EUR.

Da apropos de ce oare incasezi acum salariu de doua ori cat Roibu???? Ce faci pentru asta??? Ne intrebam si noi..........


Musafir

#18955 Creditorii Oltchim hotarasc astazi daca privatizarea se amâna din nou

2014-03-30 21:36


http://www.monitoruldevalcea.ro/economic/43036/

http://www.monitoruldevalcea.ro/files/img/large_30-3-14--16-46-22sediu%20oltchim...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• o singura oferta depusa - un fond de investitii din Elvetia • consortiul chinezesc si Stefan Vuza au cerut amânarea cu sase luni


Astazi trebuia sa aiba loc la hotelul Double Tree by Hilton, din Bucuresti, procedura de selectie a ofertei angajante in vederea achizitiei integrale a partilor sociale detinute de SC Oltchim SA la SC Oltchim SPV SRL. Având in vedere insa ca o singura societate a depus vineri oferta si ca alte doua au cerut amânarea pentru ca doresc sa cumpere Oltchimul la pachet cu Arpechim, dar rafinaria nu a fost preluata inca de stat de la OMP Petrom, astazi, creditorii decid daca privatizarea se amâna din nou.

Vineri, la ora 11.00, a fost termenul limita de depunere a ofertelor pentru cumpararea societatii Oltchim. Pâna la acea ora nu fusese depusa nici o oferta, dar au existat doua cereri de amânare cu sase luni, depuse de consortiul chinezesc Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum si de SIF Transilvania. Chinezii, cotati cu prima sansa la preluarea combinatului chimic la pachet cu Rafinaria Arpechim, au avut de curând o noua runda de negocieri cu statul român, in cadrul careia ar fi cerut prelungirea cu inca sase luni a termenului de depunere a ofertelor. Pe de alta parte, Costel Ceocea, presedintele SIF Moldova, a anuntat recent proiectul de a forma un consortiu al SIF-urilor, care sa se implice in rezolvarea situatiei Oltchim, impreuna cu omul de afaceri Stefan Vuza, detinatorul complexului petrochimic de la Borzesti. Ulterior, Ceocea a revenit asupra declaratiei. “Aceste doua firme au solicitat amânarea pentru ca ar dori si finalizarea negocierilor pentru preluarea Arpechim. Având in vedere sumele despre care se discuta, sute de milioane de euro, ma astept ca aceasta amânare sa fie avizata pozitiv luni de comitetul creditorilor.”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Gheorge Piperea, administrator special al combinatului.

Un fond de investitii din Elvetia a depus oferta de cumparare, la limita termenului

Si, totusi, surpriza a venit vineri, la ora 11.04, deci dupa termenul limita, când a fost inregistrata o oferta, din partea unui fond de investitii din Elvetia. In aceste conditii, Comitetul Creditorilor SC Oltchim trebuie sa decida astazi daca aceasta oferta va fi acceptata sau daca se prelungeste termenul pâna la care se mai pot depune oferte angajante pentru preluarea companiei. “Termenul se va amâna inca o data, la cererea chinezilor, cu circa sase luni, ceea ce inseamna inceputul falimentului Oltchim.", au declarat pentru EVZ surse sindicale. Informatia a fost confirmata si de surse guvernamentale apropiate de negocieri.
Inca nu se stie exact ce active ar urma sa intre in Oltchim 2, firma care ar urma sa fie privatizata. Totusi, recent, Piperea a precizat, pentru ECONOMICA.NET, activele care ar urma sa compuna Oltchim: instalatia de electroliza cu membrana, functionala si acum, instalatia de electroliza cu mercur, care va porni in perioada imediat urmatoare, facilitatea pentru PVC, acum in conservare, platforma petrochimica Bradu, brandul, marcile si toate brevetele de inventii. „In plus, pe Oltchim 2 vor fi trecute toate contractele de munca ale salariatilor Oltchim care lucreaza pe activele viabile ce vor fi trecute pe noua companie, plus circa 80 de contracte de munca de la Mentchim, o companie care va intra cât de curând in faliment.”, a spus Piperea. Acesta nu a vrut sa dezvaluie câti angajati vor trece pe Oltchim 2 si nici ce se va intâmpla cu cei ce nu se vor regasi in schema de personal a noii companii infiintate. Piperea a mai afirmat ca patru consortii au cumparat caietul de sarcini al licitatiei: Cimcomplex, compania omului de afaceri Stefan Vuza, rusii de la Oil Gas Trade, consortiul chinezesc Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum si Petchem si divizia petrochimica a grupului maghiar MOL.

Ministrul Nita vine mâine la Oltchim

In alta ordine de idei, potrivit liderului vâlcean al Sindicatului Cartel Alfa, Ionel Vâncea, ministrul Economiei, Constantin Nita, va veni mâine pe platforma chimica. Acesta poate fi si un semnal ca vânzarea se amâna, având in vedere ca ministrul isi anuntase in urma cu ceva vreme o vizita la Oltchim inainte de privatizare. Ministrul Economiei se declarase optimist in legatura cu combinatul vâlcean: "Eu sper ca pâna la privatizare sa avem cât mai multi investitori la aceasta companie si in felul acesta sa creasca nivelul de competitie, pentru ca asteptam investitori care au potenta financiara si care pot sa investeasca acolo minim 500 de milioane de euro, altfel nu vom putea sa repunem in circuitul economic pe baza de eficienta aceasta companie.", a declarat ministrul Economiei. (R.S.)


Musafir

#18956 OLTCHIM este lăsat să moară şi de guvernul Ponta III

2014-03-30 21:41

http://www.voceavalcii.ro/2014033020535/OLTCHIM-este-lasat-sa-moara-si-de-guvernul-Ponta-III.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/9c78218d9523bc29dbaf9af03ab4e08c_...

 

DEZASTRU. Niciun investitor strategic nu a depus o ofertă pentru cumpărarea combinatului de la Rm. Vâlcea, iar consorţiul din China, Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum, şi SIF Transilvania au mai cerut o amânare de încă 30 de zile.

Vâlcea este la un mic pas de dezastru, după ce nici măcar un investitor nu a depus o ofertă angajantă pentru cumpărarea combinatului chimic Oltchim Rm. Vâlcea. Sigur, a venit un fond de investiţii din Elveţia, însă mult prea târziu, iar oferta lor nu va fi luată în seamă. Asta pentru că data limită pentru depunerea ofertelor a fost 28 martie, ora 11.00, iar până atunci niciunul din cei patru investitori care au achiziţionat caietul de sarcini nu s-au arătat interesaţi să cumpere Oltchim-ul, în timp ce elveţienii s-au dus după ora stabilită.

Din spusele administratorilor judiciar Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, se pare că potenţialii investitori, consorţiul din China, Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum, şi SIF Transilvania, au mai cerut un termen de 30 de zile pentru a se hotărî dacă depun oferte sau nu, totul depinzând de terminarea negocierilor care să le garanteze că vor putea prelua şi Rafinăria Piteşti odată cu Oltchim SPV.

Următorul pas la Oltchim este convocarea Adunării creditorilor de către Consorţiul de administratori speciali, acolo unde se va supune aprobării repetarea procedurii de licitaţie cu un nou termen limită de depunere a ofertelor angajante. „Având în vedere sumele despre care se discută, sute de milioane de euro, mă aştept ca această amânare să fie avizată pozitiv de Comitetul Creditorilor" – susţine administratorul judiciar Gheorghe Piperea.

Ce vor să cumpere, de fapt, investitorii?

Guvernanţii noştri cei de toate zilele au produs o mare confuzie printre investitori în privinţa a ceea ce vor să privatizeze. La sfârşitul anului trecut, Adunarea Generală a creditorilor, care s-a întrunit la Bucureşti, a aprobat strategia de reorganizare a combinatului chimic de la Rm. Vâlcea propusă de administratorii judiciari. Acest lucru înseamnă înfiinţarea Oltchim SPV, o societate ce va prelua activele, dar nu şi datoriile de circa 800 de milioane de euro ale vechiului Oltchim. Numai că, Oltchim SPV se va înfiinţa abia după 9 luni de când va fi declarat un câştigător al licitaţiei, timp în care investitorul trebuie să pună la dispoziţia statului român 10 milioane de euro pentru capitalul de lucru. Astfel, a fost scoasă la licitaţie o companie care nu există şi, după cum am văzut, nu s-a înghesuit nimeni.

Asta şi pentru că nu toate secţiile prezintă interes, investitorii arătându-se interesaţi de fabrica PVC, de platforma petrochimică Bradu, de brand, mărci şi toate brevetele de invenţii.


Musafir

#18957 Sindicatul Liber Oltchim cere înlocuirea de urgenţă a celor doi administratori judiciari ai Oltchim

2014-03-30 21:48

http://www.realitateavalceana.ro/sindicatul-liber-oltchim-cere-inlocuirea-de-urgenta-a-celor-doi-administratori-judiciari-ai-oltchim-ului/

http://www.realitateavalceana.ro/wp-content/uploads/2013/09/oltchim2_65824500.jp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Printr-o scrisoare deschisă venită pe adresa redacţiei noastre şi adresată administratorilor judiciari ai Oltchim-ului, Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, conducerea Sindicatul Liber Oltchim îi acuză pe cei doi că nu au făcut nimic pentru salvarea Combinatului vâlcean.


Redăm mai jos scrisoarea deschisă semnată de preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, şi de cei vicepreşedinţi Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu.

„Sindicatul Liber Oltchim în calitate de sindicat reprezentativ în SC Oltchim SA, conform legii nr.62/2011 – privind Dialogul Social v-a atras atenţia încă din 30.01.2013 (data declarării însolvenţei SC Oltchim) că singura strategie viabilă este reluarea funcţionării SC Oltchim împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti.

SC Oltchim SA Rm.Vâlcea este o societate cu capital majoritar de stat (54,8% – Ministerul Economiei) realizează 65% din producţia industrială a judeţului Vâlcea, asigură peste 5.000 locuri de muncă şi alte 20.000 locuri de muncă în societăţi comerciale care asigură energie, utilităţi, materii prime, servicii etc.

Din 1966 până în 12.01.2008 (data opririi definitive a Petrochimiei Arpechim Piteşti), SC Oltchim s-a modernizat şi retehnologizat, ajungând să realizeze în 2008 (fără 2 luni de funcţionare la capacitate) o cifră de afaceri de 600 milioane euro, din care se exportă 80%.

În perioada 12.01.2008 – 22.08.2012 SC Oltchim a făcut toate demersurile posibile pentru reluarea funcţionării în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti şi astfel în 7.03.2012 s-a obţinut avizul Comisiei Europene pentru majorarea capitalului social prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS.

Din păcate nu s-a stabilit o strategie clară pentru SC Oltchim şi în 30.01.2013 s-a declanşat procedura de insolvenţă conform Legii nr. 85/2006, precizându-se că Guvernul României va elabora Memorandumul pentru sprijinirea financiară a SC Oltchim pe perioada insolvenţei.

Din păcate începând cu 30.01.2013, dv. domnilor Administratori Judiciari aţi acţionat numai pentru degradarea economică şi socială a SC Oltchim, ajungând astăzi în faza de a declara falimentul.

Dovada că dumneavoastră nu aveţi stabilită o strategie clară de funcţionare şi privatizare a SC Oltchim în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim sunt acţiunile întreprinse împotriva salariaţilor SC Oltchim, a petrochimiei româneşti şi a economiei celor două judeţe Vâlcea şi Argeş prin măsurile:

În raportul privind cauzele generatoare a declanşării insolvenţei aţi menţionat drept cauze generatoare:

a) preluarea Petrochimiei de către SC Oltchim

b) menţinerea numărului de salariaţi în SC Oltchim

c) majorarea salariilor pentru personalul SC Oltchim

În realitate acestea nu au generat insolvenţa, fiind măsuri care asigurau realuarea funcţionării în sistem integrat.

Totodată nu se menţionează în raport nicio acţiune întreprinsă de PCC-SE împotriva SC Oltchim şi a petrochimiei româneşti.

În 14.06.2013 s-au disponibilizat 969 salariaţi SC Oltchim încălcând prevederile Legii nr.85/2006 – privind insolvenţa, Legea nr.53/2003 – privind Codul Muncii şi prevederile Contractului Colectiv de Muncă(CCM) la nivelul SC Oltchim.

Salariaţii au fost concediaţi fără a primi drepturile salariale la zi şi plăţile compensatorii conform CCM. Aşa se explică existenţa sutelor de procese întreprinse împotriva SC Oltchim pe care doriţi să le suspendaţi prin interpretarea eronată a art.36, din Legea nr. 85/2006.

În cele 12 luni de insolvenţă nu aţi reuşit să acordaţi salarile decât pentru 7 luni deoarece:

- pentru lunile martie şi aprilie 2013 drepturile salariale s-au plătit din fondul de garantare conform Legii nr.200/2006.

- luna decembrie 2013, respectiv lunile ianuarie şi februarie 2014 sunt restante la plată şi astăzi.

La acest capitol salariaţii SC Oltchim şi AJOFM au creditat Oltchim cu suma de 13 milioane de euro.

Când veţi acorda aceste drepturi salariale domnilor Administratori Judiciari?

Nu există nici la nivel de intenţie un Plan de Reorganizare privind funcţionarea SC Oltchim în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti.

Permanent aţi dezinformat salariaţii şi opinia publică că acest plan de reorganizare se aprobă în iunie 2013, septembrie 2013 sau octombrie 2013, dar în realitate scopul dumneavoastră a fost şI este falimentarea SC Oltchim, pentru că acest plan încă nu l-ati realizat.

Refuzul dialogului social cu Sindicatul Liber Oltchim în calitate de sindicat reprezentativ în SC Oltchim, cu autorităţile locale din jud.Vâlcea, cu Ionel Blănculescu – Consilier al Primului Ministru.

În acest sens aţi primit în 18.04.2013 adresă semnată de Sindicatul Liber Oltchim, de Prefectul jud.Vâlcea şi de Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea în care vi se propunea elaborarea planului de reorganizare împreună cu o comisie de specialişti condusă de dl. Ionel Blănculescu, la care nici astăţi nu aţi răspuns. De ce?

Nu aţi respectat Acordul Social încheiat cu Sindicatul Liber Oltchim încheiat în 2.02.2013, privind acordarea drepturilor salariale restante, funcţionarea la capacitate la SC Oltchim, şi autorităţile locale din judeţul Vâlcea.

Au crescut nejustificat costurile creând o organigramă cu 21 de directori (inclusive directori de divizie), fără a ţine cont de competenţa profesională. Este posibil ca în SC Oltchim să apară din senin familii (soţ soţie) pe post de directori?

Este posibil ca aceşti 21 de directori să aibă salarii exagerat de mari şi autoturisme proprietate Oltchim la dispoziţie? Unde este rolul dumneavostră de a reduce costurile?

Scopul dumneavostră domnilor judiciari a fost să aveţi o conducere neprofesionistă, dar supusă dumneavostră pentru a falimenta uşor SC Oltchim.

Nu aţi reuşit reuşit să accesaţi capitalul de lucru de minim 45 milioane de euro. Spuneţi că a crescut cifra de afaceri lunară de la 5 milioane de euro la 10 milioane de euro, dar nu ştiţi că SC Oltchim realiza lunar 50 de milioane de euro.

Este clar ca 2 avocaţi nu pot să suplinească comisia de specialişti precizată în Legea nr.85/2006, dar dumneavoastră din start nu aţi dorit revigorarea SC Oltchim.

Ce spun specialiştii la afirmaţiile dumneavostră?

Contrar prevederilor Legii nr.85/2006 aţi dorit să vindeţi Oltchim bucată cu bucată.

Nu aţi reuşit să vindeţi activul Ramplast, dar din 1.02.2014 aţi închiriat acest active dând posibilitate ca chiriaşul să obţină profit cu banii SC Oltchim.

Unde este competenţa Directorului Comercial din SC Oltchim?

Unde este rolul dumneavoastră de a recupera creanţele Oltchim?

Aţi aprobat un program de reorganizare bazat pe înfiinţarea undei societăţi Oltchim SPV care să includă activele viabile.

Sunt specialiştii în domeniul Petrochimiei, financiar, bancar care vă susţin această strategie?

10. În cele 12 luni nu aţi alocat fonduri pentru investiţiile minime necesare funcţionării instalaţiilor tehnologice în condiţii de siguranţă.

Nu vă interesează domnilor Administratori Judiciari pentru că viaţa dumneavostră nu este în pericol şI nu vă pasă de riscurile la care sunt expuşi salariaţii Oltchim.

În concluzie domnilor Administratori Judiciari rezultatele celor 12 luni de insolvenţă constă în:

- în 2013 SC Oltchim a realizat o cifră de afaceri de 120 de milioane de euro şi o pierdere de 60 milioane de euro;

- cifra de afaceri lunară este de 10 milioane de euro faţă de una normală de 50 de milioane de euro;

- SC Oltchim realizează lunar pierderi de 5 milioane de euro;

- SC Oltchim a concediat 969 salariaţi în anul 2013;

- Salariile personalului SC Oltchim sunt restante pe 3 luni;

- Salariaţii lucrează în condiţii de risc datorită lipsei investiţiilor minime necesare funcţionării în condiţii de securitate.

Pentru dezastrul realizat în procedura de insolvenţă la SC Oltchim dumneavostră Administratorii Judiciari sunteţi răsplătiţi lunar prin plata îndemnizaţiei de 50.000 euro.

Este momentul domnilor Administratori Judiciari să spuneţi punctual care sunt lucrurile bune pe care le-aţi realizat în SC Oltchim.

Trebuie să înţelegeţi încă odată ca Sindicatul Liber Oltchim nu admite să falimentaţi SC Oltchim şi va face toate demersurile posibile pentru a vă opri din această acţiune.

Sindicatul Liber Oltchim are convingerea că Guvernul României, Ministerul Economiei, autorităţiile locale din Vâlcea şi Argeş vor acţiona pentru salvarea SC Oltchim DE LA FALIMENT şi cerem înlocuirea de urgenţă a celor doi Administratori Judiciari, Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan”, se arată în scrisoare.


Musafir

#18958 28 martie ziua DECESULUI COMBINATULUI OLTCHIM

2014-03-31 07:15

#18957: - Sindicatul Liber Oltchim cere înlocuirea de urgenţă a celor doi administratori judiciari ai Oltchim

28 martie ziua DECESULUI COMBINATULUI OLTCHIM

Timpul de Vâlcea [31/03/2014]

http://www.ziar.com/articol-din-ziar?id_syndic_article=6470034

 

Deşi au fost mai multe apeluri pentru oferte, iar investitorilor li s-a lăsat răstimpul solicitat ca să depună oferte pentru combinatul de la Vâlcea, un singur peţitor s-a arătat interesat, dar prea târziu. Scena epocală prin care Dan Diaconescu a încercat, şi chiar a reuşit, să depună în septembrie 2012 oferta pentru combinatul de la Vâlcea după ce trecuse ora limită, a fost reiterată, parţial, ieri. Pe 28 martie a fost al doilea deadline din acest an pentru depunerea de oferte pentru Oltchim, după ce primul termen, 28 ianuarie, fusese decalat. Nici Ştefan Vuza, patronul Chimcomplex, nici investitorii chinezi, cei mai determinaţi peţitori ai Oltchim, nu au depus oferte, dar a făcut-o un fond elveţian de investiţii. Dosarul nu a fost însă luat în calcul, deoarece a venit după închiderea sesiunii, respectiv ora 11. Investitorii au cerut o decalare Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim, format din companiile Rominsolv şi BDO Business Restructuring, a comunicat ieri că “oferta depusă peste termen nu a fost luată (...)

[cititi articolul complet în Timpul de Vâlcea]


Musafir

#18959 ADIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-03-31 07:22

#18945: - ADIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cernev nu este si nu a fost interesat de P.P.P. A stiut de la inceput ca astia sunt interesati numai de sode. Surpriza mare este interesul fata de pvc si de platforma Bradu. Nu o spun eu, o declara Piperea.
Oamenii de la P.P.P. au fost doar masa de manevra si varf de lance pentru cernev iar SVO i-a dat bani si puterea de-a lupta impotriva combinatului si in favoarea lui Zaremba si a PCC. Trebuie sa recunoastem ca Zaremba si a PCC s-au atins scopul cu ajutorul lui cernev
.


1. "Piperea a precizat, pentru ECONOMICA.NET, activele (viabile) care ar urma sa compuna Oltchim 2 (OLTCHIM SPV): instalatia de electroliza cu membrana, functionala si acum, instalatia de electroliza cu mercur, care va porni in perioada imediat urmatoare, facilitatea pentru PVC, acum in conservare, platforma petrochimica Bradu, brandul, marcile si toate brevetele de inventii."

  • Deci nu OXO, nu AF-DOF, nu PROPENOXID si nu POLIOLI!!!


2. "In plus, tot Piperea a precizat ca, pe Oltchim 2 vor fi trecute toate contractele de munca ale salariatilor Oltchim care lucreaza pe activele viabile ce vor fi trecute pe noua companie, plus circa 80 de contracte de munca de la Mentchim, o companie care va intra cât de curând in faliment."

  • Deci nu de la OXO, nu de la AF-DOF, nu de la PROPENOXID si nu de la POLIOLI!!!
foamea

#18960

2014-03-31 07:53

ce vesti,aveti??????????????
foamea

#18961

2014-03-31 07:54

ce mai pun la cale alesii nostri????????? cu noi ce fac,incotro??????????

Musafir

#18962 Adevarul pur si simplu !

2014-03-31 08:40

Chinezii au cerut o amanare de o luna din motive tehnice .Nu s-au retras asa cum dezinformeaza unii.
Celor care doresc raul acestui combinat le spun doar atat: vedeti-va de treaba ca nu va merge ! Ajunge cu minciuna, dezinformarea si propaganda! Nu va jucati cu sperantele oamenilor doar pentru a avea voi conturile mai grase ! Ajunge cat ati furat ! Ajunge cu demagogia! Peste o luna cereti-va scuze la oamenii acestui Oltchim pe care ii mintiti de peste 20 de ani ! Sa va fie rusine!

Musafir

#18963 Tupeu de sindicalist

2014-03-31 08:55

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/25514-tupeu-de-sindicalist.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/petre-tanasoaica_1.jpg...

Evident că, săptămâna trecută, cel mai important eveniment pe care presa locală nu l-a urmărit cu atenţie, totuşi, a fost parcurgerea primei etape pentru privatizarea Oltchim. Era de aşteptat, după binecunoscutul stil al actualilor guvernanţi, că nu se va întâmpla nimic. Rămânem, deci, la concluzia care se insinua încă de la început, adică de acum doi ani, că Oltchim are soarta pecetluită. Nu se aştepta nimeni, până la urmă, ca nişte avocaţi, ajunşi în postura de administratori judiciari, să poată găsi soluţii, ori mai bine zis să construiască o echipă care să dea soluţii, pentru scoaterea combinatului din situaţia reală, generată - în opinia noastră - de atitudinea de neînţeles a Guvernului României. Între timp, secţiile care mai funcţionează în combinat se află în situaţia de a cădea pur şi simplu, fără sorţi de a mai fi reabilitat vreodată combinatul.

Avem foarte multe date pe care ne facem obligaţia să le publicăm în ziarul nostru de mâine, despre situaţia în care se află la ora actuală combinatul. Muncitorii din Oltchim au ajuns, din nou, în situaţia de a nu-şi mai fi primit salariile pe 3 luni şi, în disperare de cauză, au cerut ca fostul director general de la Oltchim, Constantin Roibu, să se întoarcă la pupitrul de comandă al acestuia. Printre altele, muncitorii au cerut reducerea posturilor de director – un adevărat arbore al sfidării situaţiei reale a combinatului! -, iar pentru aceasta au întocmit o listă.

Culmea este faptul că aşa zisul lider de sindicat, sub comanda căruia nu cred că mai sunt 100 de oameni, a început o vânătoare împotriva muncitorilor care au semnat lista restructurării conducerii tehnice. Cu un tupeu inimaginabil, acesta a sărit la capul preşedintelui Consiliului Judeţean, cel care şi-a asumat misiunea de a duce revendicările muncitorilor la ministrul Economiei. În ce calitate a făcut Ion Cîlea lucrul acesta? În calitate de şef al judeţului şi şef la Vâlcea al partidului de guvernământ. În fine, aflăm din sursele noastre că aventurierul mişcării de sindicat la care ne refeream, Corneliu Cernev, îşi doreşte în secret funcţia de director de producţie. Necroforii s-au aşezat pe un Oltchim muribund şi lucrează cu sârg să-l vadă răpus. Petre Tănăsoaica


Musafir

#18964 Re: Adevarul pur si simplu !

2014-03-31 09:31

#18962: - Adevarul pur si simplu !

Care sunt motivele tehnice ??? Nu cumva PAGUBA FACUTA DE ASTIA IN PERIOADA DE  INSOLVENTA ??? NU CUMVA S-A PUS RUGINA PREA MULT PE ARPECHIM SI PE ALTE INSTALATII OLTCHIM.... HAI SPUNE... CINE E PROST SA ITI DEA TIE BANI PE CAND TU AI FURAT IN PERIOADA ASTA DE REDRESARE SI REPORNIRE (CAND SOCIETATE NU AVEA VOIE SA MAI MEARGA PE PIERDERI SI DATORII, conform legii insolventei), CARE PANA AZI E TOT OPRIT  SI TACE TOT, ADUCAND PIERDERI MASIVE SI MULTI BANI IN BUZUNARUL HOTILOR. OARE DNA SI ALTE INSTITUTII CREZI CA DORM ???? Curand vin dubele pentru TOTI astia de mananca azi ilegal  din munca altora si ingroapa societatea mai adanc in prapastie. Voi sa va cereti scuze, dar dupa gratii !!!! Sa vi se confiste toate averile pana la ultimul neam al vostru, HOTILOR.


Musafir

#18965

2014-03-31 09:41

După ce la termenul fixat pentru vinerea trecută, niciun potențial investitor nu a depus o ofertă angajantă, adunarea creditorilor a aprobat în această dimineață prelungirea termenului cu încă 30 de zile.
Sursa: Marian ilie
Până acum au fost mai multe termene de depunere a ofertelor angajante pentru preluarea Oltchim, însă toate s-au soldat cu eșecuri. Vineri, dintre toți investitorii potențiali, singurul care a depus o ofertă a fost un fond elvețian de investiții, însă și aceasta a venit după închiderea sesiunii, respectiv ora 11.

Pe lista potențialilor investitori s-a numărat și un consorțiu format din firme chinezești, cotat cu prima șansă în cursa pentru privatizarea combinatului Vâlcean. Aceștia erau singurii care doreau să preia Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, deținută de Petrom. Se pare că deocamdată nu s-a ajuns la un acord cu privire la rafinărie, astfel că s-a solicitat decalarea termenului de depunere a ofertelor cu 30 de zile.


În această dimineață, adunarea creditorilor a dat undă verde cererii venite din partea pețitorilor Oltchim, arată sursele EVZ. Rămâne de văzut dacă până la expirarea noului termen, investitorii vor depune oferte angajante, adică o ofertă de cumpărare şi o ofertă de preţ, precum şi planul de investiţii.

Musafir

#18966

2014-03-31 09:42

Chinezii au cerut o amanare de o luna din motive tehnice .Nu s-au retras asa cum dezinformeaza unii.
Celor care doresc raul acestui combinat le spun doar atat: vedeti-va de treaba ca nu va merge ! Ajunge cu minciuna, dezinformarea si propaganda! Nu va jucati cu sperantele oamenilor doar pentru a avea voi conturile mai grase ! Ajunge cat ati furat ! Ajunge cu demagogia! Peste o luna cereti-va scuze la oamenii acestui Oltchim pe care ii mintiti de peste 20 de ani ! Sa va fie rusine!

Musafir

#18967

2014-03-31 09:42

Chinezii au cerut o amanare de o luna din motive tehnice .Nu s-au retras asa cum dezinformeaza unii.
Celor care doresc raul acestui combinat le spun doar atat: vedeti-va de treaba ca nu va merge ! Ajunge cu minciuna, dezinformarea si propaganda! Nu va jucati cu sperantele oamenilor doar pentru a avea voi conturile mai grase ! Ajunge cat ati furat ! Ajunge cu demagogia! Peste o luna cereti-va scuze la oamenii acestui Oltchim pe care ii mintiti de peste 20 de ani ! Sa va fie rusine!

Musafir

#18968

2014-03-31 09:44

După ce la termenul fixat pentru vinerea trecută, niciun potențial investitor nu a depus o ofertă angajantă, adunarea creditorilor a aprobat în această dimineață prelungirea termenului cu încă 30 de zile.
Sursa: Marian ilie
Până acum au fost mai multe termene de depunere a ofertelor angajante pentru preluarea Oltchim, însă toate s-au soldat cu eșecuri. Vineri, dintre toți investitorii potențiali, singurul care a depus o ofertă a fost un fond elvețian de investiții, însă și aceasta a venit după închiderea sesiunii, respectiv ora 11.

Pe lista potențialilor investitori s-a numărat și un consorțiu format din firme chinezești, cotat cu prima șansă în cursa pentru privatizarea combinatului Vâlcean. Aceștia erau singurii care doreau să preia Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, deținută de Petrom. Se pare că deocamdată nu s-a ajuns la un acord cu privire la rafinărie, astfel că s-a solicitat decalarea termenului de depunere a ofertelor cu 30 de zile.


În această dimineață, adunarea creditorilor a dat undă verde cererii venite din partea pețitorilor Oltchim, arată sursele EVZ. Rămâne de văzut dacă până la expirarea noului termen, investitorii vor depune oferte angajante, adică o ofertă de cumpărare şi o ofertă de preţ, precum şi planul de investiţii.

Musafir

#18969

2014-03-31 09:45

Peste o luna vin dubele in Valcea si Arges pentru TOTI HOTII PRADUITORI DIN PERIOADA ASTA DE JAF A UNEI INSOLVENTE FICTIVE. INCEPE SHOW-ul, Parvu stie.... !!!!! LA PUSCARIE CU HOTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!! COLIBASUL II ASTEAPTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#18970 Re: Chilipir: creditorii Oltchim au aprobat o valoare de 294 mil. € pentru active.

2014-03-31 09:49


Musafir

#18971 Re: Re: Re: JAF LA OLTCHIM: datorii de 220 mil. EURO acumulate intr-un an; salarii neplatite de 3 l

2014-03-31 09:50

#18677: - Re: Re: JAF LA OLTCHIM: datorii de 220 mil. EURO acumulate intr-un an; salarii neplatite de 3 luni

#17260: - JAF LA OLTCHIM: datorii de 220 mil. EURO acumulate intr-un an; salarii neplatite de 3 luni si 1/2.


Hai sa lamurim si problema datoriilor Oltchim. Si cel mai bine este sa vorbim cu situatiile (este vorba despre acte oficiale publicate pe site-ul Oltchim) pe "masa".

Se vede in mod clar ca datoriile Oltchim sunt urmatoarele:
- la 30.09.2012 - 2.656.632.919 lei (adica - 603.780.209 euro - la un curs euro

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

/ lei = 4,40 lei) - datorie acumulata in 23 de ani de cand la conducerea Oltchim s-a instalat Domnul Constantin Roibu;
- la 30.09.2013 - 3.621.887.288 lei (adica - 823.156.202 euro

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

- la un curs euro / lei = 4,40 lei).
Daca facem un mic calcul, vedem ca intr-un an de zile (de management Balan, Talpasanu, Spiru & co., management sustinut si promovat de Cernev), de la 30.09.2012 la 30.09.2013, s-au acumulat datorii de 219.375.993 euro.

Asta inseamna ca daca se continua ca acest management inca 1 an si jumatate se vor acumula datorii echivalente celor acumulate timp de 23 de ani in vremea Domnului Constantin Roibu.

http://i.imgur.com/j9lCoT4.png?1?8843...

http://i.imgur.com/4zfnoqY.png?1?5751...


Musafir

#18972 Re: Re: Re: Re: Re: BVB OLT OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

2014-03-31 09:51

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-03-31 09:51


musafir

#18974

2014-03-31 10:02

ASA CA DRAGI DISPONIBILIZTI VENITI CU MIC CU MARE PE 02 04 2014 LA ORA 9 IN FATA PAVILIONULUI SA NE DEA BANIIIIIIIIIIIIIIIII SI VOM MERGE PE JOS DE LA OLTCHIM PINA LA PREFECTURA IAM LASAT DESTUL SA REDRESEZE OLTCHIMUL APROAPE 1 AN DE ZILE PE BANI NOSTRI CARE TREBUIAU SA NI DEA LA PLECARE ADICA PE 14 06 2013 DAR DOMNII ADMINISTRATORI NU AU BINEVOIT SA O FACA ,NU CRED CA EII FAC LEGEA IN TARA ASTA CA SUNT EII AVOCATII

Musafir

#18975

2014-03-31 10:24

Sa nu va faceti iluzii ca daca aia vorbesc chineza nu se stie ce intentii au acesti chinezi si ce vorbesc. Mass-Media a relatat CLAR, chinezii nu o sa bage niciun ban in Romania, in viitor, decat daca scot inzecit din nimic. Doresc sa li se dea gratis si sa-si impuna profit din ceea ce preiau, pe medotedele lor chineze comuniste, intr-un stat european cum e Romania, ceea ce NU SE POATE. Chinezii sunt singurii care doresc sa cumpere la pachet combinatul cu Arpechim. Pana azi nu au prezentat nimic concret, nici bani si nici participarea lor, prelugirea este impinsa doar din niste discutii formale, fara tinte clare. Nimeni nu da nimic pe GRATIS.