Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#22176 Re: Prefectul incearca sa-i duca cu zaharelul pe protestatarii de la Oltchim

2014-06-16 15:50

#21481: - Prefectul incearca sa-i duca cu zaharelul pe protestatarii de la Oltchim

http://www.impactreal.ro/2014060116927/Prefectul-incearca-sa-i-duca-cu-zaharelul-pe-protestatarii-de-la-Oltchim.html

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a solicitat joi celor aproximativ o sută de disponibilizaţi de la Oltchim care protestează acte doveditoare prin care să argumenteze că "au fost sau nu" plătiţi în momentul disponibilizării lor. „M-am întâlnit cu foştii angajaţi ai combinatului care au afirmat cu fişele fiscale personale că Oltchim ar fi achitat plăţile compensatorii, dar că ei nu au primit nici un ban din aceste plăţi. Oamenii susţin că impozitul care apare pe fişa fiscală denotă faptul că ei ar fi beneficiat de aceste sume, dar în realitate nu au fost onorate. Oamenii au fost la Parchet şi la DIICOT , iar eu le-am cerut de urgenţă să îmi aducă dovezi concrete care să le susţină această afirmaţie destul de gravă din punctul meu de vedere. Dar dumnealor dacă pot dovedi acest lucru eu voi informa de urgenţă Guvernul care din instituţiile abilitate să facă cercetări în cauză", a afirmat prefectul de Vâlcea.

Directorul economic al Oltchim: „Salariaţilor li s-au calculat drepturile băneşti la disponibilizare”

Directorul economic al SC Oltchim, Alin Smeu, spune că, în respectivele fişe fiscale, „impozitele trecute sunt datorii în contul plăţilor compensatorii şi nu plăţi achitate”. „O dată cu disponibilizarea celor 900 de salariaţi în anul 2013 acestora li s-au calculat drepturile băneşti potrivit contractului colectiv de muncă. Aceste drepturi au fost declarate la impozite şi taxe pentru a fi trecute ca datorii înregistrate faţă de salariaţi. Salariaţii au primit o adeverinţă în care li s-a menţionat valoarea netă pe care urmau să o primească. În fişele fiscale ale acestor oameni nu sunt trecute impozite ca şi cum ar fi plătite, ci este o raportare a acestor datorii pe care societatea le are de achitat”, a precizat Alin Smeu. Directorul DGFP Vâlcea, Gheorghe Gogârnoiu, a declarat că, „într-adevăr angajatorul a achitat impozite pentru plăţile compensatorii dar nu ştie dacă acestea au fost alocate combinatului”.
Gogârnoiu spune că există un articol de lege prin care "angajatorul are obligaţia de a plăti impozite şi pentru venituri încasate, dar şi pentru venituri care urmează a fi încasate".
Aproximativ o sută de disponibilizaţi au protestat joi în faţa sediului DGFP Vâlcea, solicitând lămuriri cu privire la mai multe sume trecute în fişele fiscale, după care au mers la DIICOT unde au ales să se pună o plângere penală împotriva conducerii Oltchim. În anul 2013, 969 de salariaţi au fost concediaţi colectiv, urmând ca aceştia să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, salarii compensatorii.
În urma protestelor din primăvara acestui an, în care oamenii solicitau plata acestor salarii compensatorii, reprezentanţii statului şi ai conducerii combinatului le-au răspuns că aceste plăţi sunt trecute la masa credală, Oltchim aflându-se în insolvenţă din ianuarie 2013, şi că urmează să le fie achitate în momentul privatizării combinatului.
Oltchim ar urma să fie privatizat pe 6 iunie. -

Protestele au ajuns la DIICOT


Aproximativ 100 de disponibilizaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au pichetat, joi , sediile Direcţiei Generale Finanţelor Publice (DGFP)Vâlcea, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Prefecturii Vâlcea, acuzând compania care i-a concediat că le-a deturnat salariile compensatorii care li se cuveneau prin contractul colectiv de muncă, salarii pe care le-a raportat la FISC drept încasate şi impozitate. La prima oră, aceştia au cerut şi au primit de la DGFP Vâlcea adeverinţe fiscale cu veniturile impozabile şi impozitate pe anul 2013. Apoi au solicitat procurorilor DIICOT Vâlcea să investigheze această situaţie. Mai mulţi disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, acuză ilegalităţi în atribuirea salariilor compensatorii pe care nu le-au primit, dar despre care susţin că în documentele ANAF apar ca încasate şi impozitate. Unii dintre ei au de ălătit sume foarte mari, care depăşesc 8000 – 10.000 de lei.
În urmă cu o săptămână, disponibilizaţii de la Oltchim au organizat o serie de proteste în faţa sediului Prefecturii din Vâlcea solicitând achitarea plăţilor compensatorii care le-au fost promise în 2013 în momentul concedierii colective.
Reprezentanţii statului, prefectul de Vâlcea cât şi conducerea Consiliului Judeţean, le-au transmis acestora că plăţile compensatorii au fost trecute la masa credală, Oltchim în insolvenţă din ianuarie 2013, şi că urmează să le fie achitate acestora în momentul privatizării combinatului.

Termenul pentru licitaţie, 6 iunie

Ministrul Constantin Niţă spune că investitori interesaţi de Oltchim mai pot deşune ofertele şi să participe la licitaţia organizată pe 6 iunie. „ La Oltchim , până pe data de 6 iunie, cei care sunt interesaţi să investească în această companie sunt invitaţi să o facă. Să cumpere caietul de sarcini şi să participe la licitaţia organizată de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii şi preţul încasat va merge către plata creanţelor pe care Oltchim le are la ora actuală", a spus Constantin Niţă. În opinia sa, cel care cumpără compania trebuie să o menţină şi să o dezvolte. Referitor la furnizorul principal de materie primă pentru Oltchim, rafinăria Arpechim, ministrul Economiei a declarat că statul este în negocieri cu Petrom pentru preluarea Arpechim. „Dacă investitorii sunt interesaţi să lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinăria şi o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care şi-au exprimat intenţia de a participa la licitaţie condiţionat de vânzare la pachet cu Arpechim. Și atunci noi avem datoria să pregătim acest proces”, a subliniat Niţă.


Musafir

#22177 Re: Privatizarea Oltchim a esuat: nici o oferta depusa pentru combinatul din Ramnicu Valcea.

2014-06-16 15:53

#21695: - Privatizarea Oltchim a esuat: nici o oferta depusa pentru combinatul din Ramnicu Valcea.

Privatizarea Oltchim a esuat: nici o oferta depusa pentru combinatul din Ramnicu Valcea.

de Red. Economic HotNews.ro

Combinatul Oltchim, un pacient in coma
Foto: AGERPRES
Nici o companie nu a depus oferte pentru privatizarea Oltchim la finalul termenului-limita, anunta Ministerul Economiei. Termenul limita a fost vineri, 6 iunie a.c., ora 11,00.

Oltchim SA este administrata de un consortiu de administratori judiciari: RomInsolv SPRL si BDO Business Restructuring SPRL.

Ministerul arata intr-un comunicat de presa ca unii dintre investitorii care au achizitionat Caietul de sarcini au cerut amanarea datei de depunere a ofertelor angajante. Ca atare, consortiul de administratori judiciari va convoca Adunarea creditorilor pentru a cere repetarea procedurii de privatizare.

Pentru ministrul economiei, Constantin Nita, acest lucru nu ar fi o problema. "Daca privatizarea nu reuseste pe 6 iunie, vom reusi alta data", a declarat Constantin Nita, in cadrul conferintei Energy Investors Summit.

Acesta sustine ca in ciuda amanarilor repetate ale privatizarii, Oltchim nu va fi inchis niciodata. "Tot primesc semnale ca Oltchim trebuie inchis. Guvernul nu va inchide niciodata Oltchim". Potrivit acestuia, este nevoie de o restructurare a companiei pentru a nu mai fi pe pierderi. "Daca nu vor fi oferte termenul va fi amanat pentru repornirea unor linii", a precizat Nita.

"Este important sa nu mai faca pierderi si sa gasim finantare pentru repunerea in functiune a unor linii de productie. Sunt investitori care doresc sa preia Oltchim la pachet cu Arpechim. Ne aflam in negocieri cu Petrom pentru acest lucru", a mai spus Nita.

Termenul anterior de depunere de oferte a fost 28 martie, insa atunci niciun investitor nu s-a angajat sa cumpere actiunile detinute de Oltchim SA la Oltchim SPV. La sfarsitul lunii ianuarie 2014 a mai avut loc o amanare a depunerii de oferte. Atunci, administratorii judiciari au decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor angajante de la 31 ianuarie la 28 martie 2014.

In luna martie s-au aratat cativa investitori interesati, insa niciunul nu a depus oferta angajanta. Investitorii interesati au fost un consortiu chinez format din Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum, omul de afaceri Stefan Vuza care detine Chimcomplex Borzesti, SIF Transilvania si un fond de investitii elvetian.

Reamintim ca Oltchim se afla in insolventa incepand cu 30 ianuarie 2013. Strategia de reorganizare judiciara propusa de consortiul de administratori judiciari a presupus crearea unei societati comerciale noi, respectiv Oltchim SPV, precum si procedura de selectie a ofertei angajante in vederea achizitiei partilor sociale ale Oltcim SPV. Oltchim SPV ar trebui sa preia activele viabile de la Oltchim SA, insa nu este clar care sunt aceste active viabile.

O tentativa de privatizare a Oltchim esuat in septembrie 2012, iar de atunci statul tot cauta solutii sa mentina combinatul in activitate.


adaugare comentariu
[6 comentarii

+9 (9 voturi) pai Diaconescu acum are alte prioritati (Vineri, 6 iunie 2014, 17:47) misa2002_2006 [utilizator] nu? raspunde trimite +1 (1 vot) cum ar zice Dragnea sau chiar Geoana (Vineri, 6 iunie 2014, 20:10) Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui misa2002_2006 decat o alta realizare a guvernului Ponta raspunde trimite +9 (9 voturi) Aha (Vineri, 6 iunie 2014, 17:47) dan63 [utilizator] Deci de aceea a intrat pp-dd (da, fără MAJUSCULE) la guvernare! raspunde trimite +11 (11 voturi) unde sint chinezii lui ponta??? (Vineri, 6 iunie 2014, 17:49) sachei [utilizator] e clar. o sa fie taiat si asta la fier vechi raspunde trimite -5 (5 voturi) ... (Vineri, 6 iunie 2014, 18:42) cartograful [utilizator] i-a raspuns lui sachei +4 (4 voturi) privatizati pe un leu. asta ati vrut (Vineri, 6 iunie 2014, 18:27) jackalphonse [utilizator] noi nu mai iesim din ciclul anilor 90? raspunde trimite


Musafir

#22178 Re: EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

2014-06-16 15:54

#21728: - EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)


EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

 

 

2014-06-07 17:39

http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/03dd0bc72379e036b7440fe8cf6798b3_...

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim_contracte/oltchim%20contract%201.jpg...

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim_contracte/oltchim%20contract%201%201.jp...

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim_contracte/oltchim%20contract%202.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOCEA VÂLCII vă prezintă dovezi covârşitoare că din combinatul chimic Oltchim se vinde fier vechi. După a doua încercare ratată de privatizare a combinatului chimic Oltchim, atât salariaţii, cât şi cei disponibilizaţi nu mai au nicio speranţă că ceea ce a fost odată perla chimiei româneşti nu va ajunge la fier vechi. De fapt, încet, încet din combinat dispar utilaje, ba chiar secţii întregi, iar totul se face cu girul managerilor care s-au perindat pe la conducerea societăţii după ce fostul manager Constantin Roibu a fost înlăturat.

De curând, am intrat în posesia a două contracte, din care rezultă, fără echivoc, că fostele conduceri ale combinatului din timpul mandatelor miniştrilor liberali Vosganian şi Gerea au vândut fier vechi din Oltchim.

Primul document în posesia căruia am intrat este un contract de vânzare-cumpărare din data de 14.05.2013, când director era Mihai Tălpăşanu, care avea drept obiect vânzarea, respectiv cumpărarea deşeurilor metalice şi nemetalice, adică deşeuri inox austenitic pregătit şi deşeuri inox austenitic nepregătit. Firma care urma să cumpere deşeurile este din Râmnicu Vâlcea şi se numeşte SC SILNEF MG şi este administrată de Ion Mihalcea. Contractul s-a derulat în perioada 01.05.2013 – 31.12.2013. Preţul pentru care s-a perfectat afacerea a fost de 1.680 USD/tonă deşeu pregătit, respectiv 1.500 USD deşeu nepregătit.

Surse din combinat susţin că afacerea cu fier vechi a ajuns şi la urechile administratorului judiciar Gheorghe Piperea, care a turbat când a auzit. Avocatul s-a dus şi i-a cerut sprijinul ministrului Economiei de atunci, Varujan Vosganian, care a demarat o anchetă. Din păcate, aceasta nu a mai fost finalizată niciodată pentru că Vosganian a fost schimbat, iar la cârma ministerului a ajuns un alt liberal, Andrei Gerea.

Al doilea contract de vânzare a fierului vechi apare în „epoca" Gerea, când combinatul a fost condus de un apropiat al acestuia şi anume directorul Marius Pîrvu. Perioada se suprapune primului contract deoarece este cuprinsă între 16.10.2013 şi 31.12.2013. Ceea ce este ciudat şi creează semne de întrebare este preţul, de data aceasta mult mai mic. În acest al doilea contract, unde beneficiar este o firmă din judeţul Argeş, SC LIFE TIME CHIMICAL SRL, preţul negociat este de 1.020 USD/tonă în cazul deşeurilor din inox austenitic pregătit şi de 975 USD/tonă, în cazul din inox austenitic nepregătit.

Aşteptăm explicaţii publice din partea Ministerului Economiei în privinţa celor două contracte şi poate cei care conduc acum combinatul reuşesc să ne răspundă la câteva întrebări de bun simţ:

• de ce se vinde din combinat fier vechi, dacă se trâmbiţează peste tot că se doreşte privatizarea combinatului?

• unde a dispărut secţia de apă distilată?

• ce cantităţi de fier vechi au fost vândute şi ce s-a întâmplat cu banii încasaţi din vânzare?


Musafir

#22179 Re: Re: Atributiile Judecatorului Sindic

2014-06-16 15:54

#21733: - Re: Atributiile Judecatorului Sindic

#20542: - Atributiile Judecatorului Sindic

http://www.euroavocatura.ro/articole/255/Atributiile_Judecatorului_Sindic

Cadrul legal: a) Legea 85/2006 privind procedura insolventei, b) Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, in mod aleatoriu, in sistem informatizat.

Judecatorul-sindic are un rol activ in aplicarea procedurii insolventei, detine statutul de judecator al tribunalului si este nominalizat de catre presedintele tribunalului, dintre judecatorii desemnati ca judecatori sindici. El indeplineste o functie publica, de interes general; organizeaza si conduce intreaga procedura a insolventei sub autoritatea tribunalului.
Judecatorul-sindic actioneaza in calitatea sa de magistrat, iar nu ca reprezentant al debitorului sau al creditorilor. In consecinta, actele sale sunt obligatorii atat pentru debitor, cat si pentru creditori.

Conform art. 11 din Legea 85/2006, principalele atributii ale judecatorului-sindic sunt urmatoarele:
a) pronuntarea motivata a hotararii de deschidere a procedurii si, dupa caz, de intrare in faliment atat prin procedura generala, cat si prin procedura simplificata;
b) judecarea contestatiei debitorului impotriva cererii introductive a creditorilor pentru inceperea procedurii; judecarea opozitiei creditorilor la deschiderea procedurii;
c) desemnarea motivata, prin sentinta de deschidere a procedurii, dintre practicienii in insolventa care au depus oferta de servicii in acest sens la dosarul cauzei, a administratorului judiciar provizoriu sau, dupa caz, a lichidatorului care va administra procedura pana la confirmarea ori, dupa caz, inlocuirea sa de catre adunarea creditorilor, stabilirea remuneratiei in conformitate cu criteriile stabilite prin legea de organizare a profesiei de practician in insolventa, precum si a atributiilor acestuia pentru aceasta perioada . In vederea desemnarii provizorii a administratorului judiciar, judecatorul-sindic va tine cont de toate ofertele de servicii depuse de practicieni, de cererile in acest sens depuse de creditori si, dupa caz, de debitor, daca cererea introductiva ii apartine;
d) confirmarea, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului desemnat de adunarea creditorilor, confirmarea onorariului negociat cu adunarea creditorilor;
e) inlocuirea, pentru motive temeinice, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului;
f) judecarea cererilor de a i se ridica debitorului dreptul de a-si mai conduce activitatea;
g) judecarea cererilor de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere care au contribuit la ajungerea debitorului in insolventa, potrivit art. 138, sesizarea organelor de cercetare penala in legatura cu savarsirea infractiunilor prevazute la art. 143-147;
h) judecarea actiunilor introduse de administratorul judiciar sau de lichidator pentru anularea unor acte frauduloase si a unor constituiri ori transferuri cu caracter patrimonial, anterioare deschiderii procedurii;
i) judecarea contestatiilor debitorului, ale comitetului creditorilor ori ale oricarei persoane interesate impotriva masurilor luate de administratorul judiciar sau de lichidator;
j) admiterea si confirmarea planului de reorganizare sau, dupa caz, de lichidare, dupa votarea lui de catre creditori;
k) solutionarea cererii administratorului judiciar sau a comitetului creditorilor de intrerupere a procedurii de reorganizare judiciara si de intrare in faliment;
l) solutionarea contestatiilor formulate la rapoartele administratorului judiciar sau ale lichidatorului;
m) judecarea actiunii in anularea hotararii adunarii creditorilor;
n) pronuntarea hotararii de inchidere a procedurii.

Judecatorul-sindic pronunta hotarari in indeplinirea atributiilor sale. Hotararile sale sunt definitive si executorii, art. 12 alin. 1 Legea 85/2006. Acestea pot fi atacate separate cu recurs exercitat la Curtea de Apel – instanta competenta . Termenul de recurs este de la 10 zile de la comunicarea hotararii, daca lege nu prevede altfel – art. 8 alin. 2.
Judecatorul-sindic poate fi ajutat de persoane desemnate de acesta, de ex. experti, avocati, etc. Retributiile acestora vor fi platite din patrimoniul debitorului, conform art. 10 din Legea 85/2006.


Musafir

#22180 Re: Judecatorul-sindic in procedura insolventei

2014-06-16 15:55

#20544: - Judecatorul-sindic in procedura insolventei

Judecatorul-sindic in procedura insolventei

2014-05-09 12:55

http://e-juridic.manager.ro/articole/judecatorul-sindic-in-procedura-insolventei-3104.html

Judecatorul-sindic in procedura insolventei

Repartizarea cauzelor avand ca obiect procedura insolventei, prevazuta de Legea nr. 85 din 2006, judecatorilor desemnati ca judecatori-sindici se realizeaza potrivit art. 53 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, in mod aleatoriu, in sistem informatizat.

La propunerea administratorului judiciar sau lichidatorului, judecatorul sindic va putea desemna, prin incheiere, persoane de specialitate, stabilindu-le si remuneratia. Plata remuneratiei se va face din averea debitorului sau. Principalele atributii ale judecatorului-sindic, in cadrul legii, sunt:
a. pronuntarea motivata a hotararii de deschidere a procedurii si, dupa caz, de intrare in faliment atat prin procedura generala, cat si prin procedura simplificata;
b. judecarea contestatiei debitorului impotriva cererii introductive a creditorilor pentru inceperea procedurii; judecarea opozitiei creditorilor la deschiderea procedurii;
c. desemnarea motivata, prin sentinta de deschidere a procedurii, dintre practicienii in insolventa care au depus oferta de servicii in acest sens la dosarul cauzei, a administratorului judiciar provizoriu sau, dupa caz, a lichidatorului care va administra procedura pana la confirmarea ori, dupa caz, inlocuirea sa de catre adunarea creditorilor sau creditorul care detine cel putin 50% din valoarea creantelor, fixarea remuneratiei in conformitate cu criteriile stabilite de legea de organizare a activitatii practicienilor in insolventa, precum si a atributiilor acestuia pentru aceasta perioada. In vederea desemnarii administratorului judiciar provizoriu sau a lichidatorului provizoriu, judecatorul va avea in vedere cererea depusa in acest sens de creditorul care a solicitat deschiderea procedurii sau de debitor, daca cererea introductiva ii apartine. In situatia in care cel care a introdus cererea de deschidere a procedurii nu solicita numirea unui administrator judiciar sau lichidator, numirea se va face de catre judecatorul sindic din randul practicienilor care au depus oferte in dosarul cauzei;
d. confirmarea, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului desemnat de adunarea creditorilor sau de creditorul care detine cel putin 50% din valoarea creantelor, confirmarea onorariului negociat. Daca nu exista contestatii impotriva hotararii adunarii creditorilor sau a deciziei creditorului care detine cel putin 50% din valoarea creantelor, confirmarea se va face in camera de consiliu, fara citarea partilor, dupa depunerea procesului-verbal al adunarii creditorilor;
e. inlocuirea, pentru motive temeinice, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului;
f. judecarea cererilor de a i se ridica debitorului dreptul de a-si mai conduce activitatea;
g. judecarea cererilor de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere care au contribuit la ajungerea debitorului in insolventa, potrivit art. 138, sesizarea organelor de cercetare penala in legatura cu savarsirea infractiunilor prevazute la art. 143 - 147;
h. judecarea actiunilor introduse de administratorul judiciar sau de lichidator pentru anularea unor acte frauduloase si a unor constituiri ori transferuri cu caracter patrimonial, anterioare deschiderii procedurii;
i. judecarea contestatiilor debitorului, ale comitetului creditorilor ori ale oricarei persoane interesate impotriva masurilor luate de administratorul judiciar sau de lichidator;
j. admiterea si confirmarea planului de reorganizare sau, dupa caz, de lichidare, dupa votarea lui de catre creditori;
k. solutionarea cererii administratorului judiciar sau a comitetului creditorilor de intrerupere a procedurii de reorganizare judiciara si de intrare in faliment;
l. solutionarea contestatiilor formulate la rapoartele administratorului judiciar sau ale lichidatorului;
m. judecarea actiunii in anularea hotararii adunarii creditorilor;
n. pronuntarea hotararii de inchidere a procedurii.

Atributiile judecatorului-sindic sunt limitate la controlul judecatoresc al activitatii administratorului judiciar si/sau al lichidatorului si la procesele si cererile de natura judiciara aferente procedurii insolventei. Atributiile manageriale apartin administratorului judiciar ori lichidatorului sau, in mod exceptional, debitorului, daca acestuia nu i s-a ridicat dreptul de a-si administra averea. Deciziile manageriale pot fi controlate sub aspectul oportunitatii de catre creditori, prin organele acestora.

Hotararile judecatorului-sindic sunt definitive si executorii. Ele pot fi atacate separat cu recurs. Dispozitiile art. 24 alin. 1 din Codul de procedura civila privind incompatibilitatea nu sunt aplicabile judecatorului-sindic judecatorului-sindic care pronunta succesiv hotarari in acelasi dosar, cu exceptia situatiei rejudecarii, dupa casarea hotararii in recurs.

Musafir

#22182 Re: Re: Re:

2014-06-16 15:58

#22089: - Re: Re:

Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

2014-05-28 08:20

 


http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_3232.jpg...


Mai mulţi disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, acuză ilegalităţi în atribuirea salariilor compensatorii pe care nu le-au primit, dar despre care susţin că în documentele ANAF apar ca încasate şi impozitate.
de Marielena Popa

Suspiciunea a început când cei disponibilizaţi au solicitat companiei fişele fiscale, în locul cărora au primit nişte adeverinţe cu un conţinut alambicat, şi le-a fost confirmată când, în evidenţele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, au constatat că banii pe care nu i-au primit încă au fost impozitaţi ca şi cum ar fi fost încasaţi. Ei suspectează că banii care li se cuvin şi care ar fi existat, potrivit declaraţiilor de anul trecut ale fostului ministru al muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi fost folosiţi de Oltchim în alte scopuri. Speriaţi de eventuale consecinţe, cei în cauză au preferat să nu le fie făcute publice numele.



Impozit de 8.348 lei, la bani neprimiţi

„În anul 2013, eu am încasat circa 20.000 lei, salariile lunare. Potrivit adeverinţei de venit pe anul 2013, eliberată de ANAF, Direcţia Finanţelor Publice Vâlcea, figurez cu un venit impozabil de 52.185 lei, la care am şi plătit un impozit de 8.348 lei. Ca atare, s-a luat impozit, s-a plătit CAS, alte dări, iar banii nu au ajuns la mine”, susţine M.S. (foto facsimil)



Oltchim eliberează adeverinţe pentru bani inexistenţi

Alarmaţi de această situaţie, mai mulţi disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim au cerut lămuriri companiei. „Astăzi, 27 mai, am solicitat Oltchimului fişa fiscală sau un document din care să înţeleg situaţia veniturilor mele. Împreună cu alţi trei colegi, m-am prezentat la poartă la ora 08.30. Ne-au ţinut vreo două ore pe acolo, apoi ne-au spus să revenim pe la ora 14.00. Am revenit şi peste încă o oră ne-au spus că nu se mai eliberează fişe fiscale, aşa că ne-au dat nişte adeverinţe, alambicate, dar în care salariile compensatorii apar ca „venituri înregistrate”. În acelaşi timp, mai fac nişte menţiuni, pline de ambiguităţi, despre modalitatea de achitare a plăţilor compensatorii. Practic, eu, din suma de 35.218 lei, care în tabel apare în luna iunie şi care cuprinde şi salariile compensatorii, am luat 800 lei, salariul pe o lună, nicidecum suma întreagă. Voi verifica datele care s-au transmis la ANAF, însă, după toate probabilităţile voi constata ce au constatat şi alţi colegi ai mei, că s-au încasat banii şi că pentru ei s-a plătit şi impozit”, a declarat D.M.



Greva foamei pentru salariile compensatorii

Parchet, DNA, Direcţia Antifraudă. Acestea sunt soluţiile care, cred cei în cauză, le pot aduce dreptatea. În mai 2013, au fost concediaţi colectiv 969 de salariaţi. Ei au dreptul să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, 12, 18 sau 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime; adică în jur de 10 milioane de euro (între 20.000 şi 50.000 lei de persoană). Săptămâna trecută, câteva zeci de disponibilizaţi au făcut greva foamei pe scările Prefecturii Vâlcea, nemulţumiţi că nu au primit aceste salarii compensatorii.

Facem menţiunea că acest subiect ne-a parvenit aproape de încheierea ediţiei, prin urmare vom reveni cu opiniile ANAF şi Oltchim.

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

Aproximativ 100 de disponibilizaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea  au pichetat, joi , sediile  Direcţiei Generale Finanţelor Publice (DGFP)Vâlcea, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT) şi Prefecturii Vâlcea, acuzând compania care i-a concediat că le-a deturnat salariile compensatorii care li se cuveneau prin contractul colectiv de muncă, salarii pe care  le-a raportat la FISC drept încasate şi impozitate.

de Marielena Popa

 

La prima oră, aceştia au cerut şi au primit de la DGFP Vâlcea adeverinţe fiscale, cu veniturile impozabile şi impozitate, pe anul 2013. Apoi, au solicitat procurorilor DIICOT Vâlcea să investigheze această situaţie. Reprezentanţi ai lor au fost primiţi de prefectul judeţului Vâlcea Dumitru Nicu-Cornoiu, care le-a cerut documente  în sprijinul acuzelor lor. Acesta a precizat că va sesiza Guvernul, pentru lămurirea acestei situaţii pe care o consideră « în neregulă ».  Indiscret în Oltenia a fost primul canal media care, în ediţia din această săptămână, a sesizat această situaţie.

 

Declaraţii contradictorii

 

Declaraţiile conducerii DGFP Vâlcea şi ale conducerii Oltchim sunt contradictorii, în această situaţie :

Directorul DGFP, Gheorghe Gogârnoiu, a opinat  că, potrivit Codului fiscal, “ orice venit care a fost plătit sau urmează să fie plătit se impozitează “. Ca atare, a dat de înţeles că Oltchim ar fi  plătit impozite pentru aceste salarii, însă, invocând legea confidenţialităţii,  nu a oferit amănunte.  Pe de altă parte,  directorul economic al Oltchim, Alin Smeu, susţine că nu s-au plătit impozite pentru salariile compensatorii:” Oltchim a raportat ANAF ce salarii au de primit cei în cauză şi că umează să plătească aceste impozite “.  susţine acesta.

 

De două ori păgubiţi

 

“Noi considerăm, că am fost prejudiciaţi. Figurăm, în evidenţele FISC-ului cu venituri pe care nu le-am luat, venituri mari. Nu numai că nu ne-au dat banii, dar copiii noştri nu mai pot beneficia, din această cauză,  de burse la şcoli, la facultăţi, noi nu putem beneficia de alte ajutoare, pentru că este obligatoriu să prezentăm adeverinţele de venit, în aceste situaţii. “,  a declarat unul dintre disponibilizaţii Oltchim.

Ei au angajat o casă de avocatură care urmează să îi reprezinte în relaţia cu instanţale şi  DIICOT «  Credem că au comis o infracţiune gravă, o infracţiune  în grup, care ne-a prejudiciat. Am angajat o casă de avocatură care ne va reprezenta la toate entităţile pe care le-am sesizat  şi urmează să le sesizăm », au mai spus disponibilizaţii care au participat la această acţiune.

 

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/add_1_image_3232.jpg...


Musafir

#22183 Re: Pierderile firmelor la care Oltchim detine actiuni au afectat rezultatele financiare consolidate

2014-06-16 15:59

#22138: - Pierderile firmelor la care Oltchim detine actiuni au afectat rezultatele financiare consolidate

Pierderile firmelor la care Oltchim detine actiuni au afectat rezultatele financiare consolidate

2014-06-15 22:25

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

http://www.impactreal.ro/images/stories/oltchim_10001.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conducerea societăţii Oltchim Soltchim_10001.jpgA Râmnicu Vâlcea a prezentat public situaţiile financiare consolidate aferente anului trecut, care reflectă o scădere a indicatorilor economico-financiari la firmele unde combinatul chimic vâlcean deţine participaţii. O sinteză a rezultatului net înregistrat de SC Oltchim SA în situaţiile financiare consolidate se prezintă astfel: pierdere netă înregistrată de SC Oltchim SA - 946,86 milioane de lei; pierdere netă înregistrată de SC Sistemplast SA - 279.000 de lei; pierderi înregistrate de societăţile asociate - 414.000 de lei. Situaţiile financiare consolidate elaborate de SC Oltchim SA pentru exerciţiul financiar aferent anului 2013 sunt întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS), aşa cum sunt aprobate de Uniunea Europeană. Întocmirea situaţiilor financiare consolidate s-a făcut prin însumarea situaţiilor financiare ale SC Oltchim SA şi SC
Sistemplast SA, iar la societăţile asociate s-a avut în vedere doar profitul calculat în funcţie de aportul la capitalul social. O influenţă majoră asupra rezultatelor financiare înregistrate de SC Oltchim SA în anul 2013 o reprezintă reevaluarea activelor. Astfel, ca urmare a înregistrării acestor reevaluări, influenţa în pierderea din exploatare a fost de 652 de milioane de lei. În aceste condiţii, pierderea netă, în sumă de 947,68 milioane de lei, este formată din pierdere ca urmare a înregistrării reevaluării activelor (652 de milioane de lei), precum şi din pierdere curentă (295,7 milioane de lei). În concluzie, dacă se analizează strict pierderea curentă în anul 2013, rezultă, comparativ cu anul 2012, o reducere a acesteia cu 271,82 milioane de lei, respectiv cu 48%.

Sistemplast a preluat activitatea de mentenanţă de la Mentchim

SC Sistemplast SA s-a înfiinţat în 12 februarie 1999, iar obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea articolelor din PVC şi polietilenă (tuburi, conducte, fitinguri şi accesorii). Capitalul social este de 7,7 milioane de lei, cu următoarea structură a acţionariatului: SC Oltchim SA - 94,4%, Charity Holdings - 5,2% şi alţi acţionari - 0,4%. În prezent, societatea are în proprietate o clădire pe care o are închiriată la terţe societăţi comerciale. Principalii indicatori economico-financiari realizaţi în anul 2013 sunt: cifra de afaceri - 28.000 de lei, costul vânzărilor - 1,14 milioane de lei, pierdere - 279.000 de lei. În noiembrie 2013, SC Sistemplast SA a preluat activitatea de mentenanţă de la SC Mentchim SA, societate aflată în faliment. SC Oltchim SA mai deţine participaţii cu procente sub 50% la următoarele societăţi comerciale: SC Protectchim SRL (30%), SC Euro Urethane SRL (41,28%) şi SC Oltquino SA (46,64%). Pentru societăţile asociate, la care SC Oltchim SA deţine între 20% şi 50% din capitalul social, la întocmirea situaţiilor financiare consolidate în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, s-a avut în vedere doar profitul calculat în funcţie de aportul la capitalul social. SC Protectchim SRL este o societate înfiinţată în 27 februarie 2003, la care SC Oltchim SA deţine 30% din capitalul social, restul fiind deţinut de persoane fizice. Obiectul de activitate este prestarea serviciilor de construcţii, lucrări de izolaţii şi protecţie anticorozivă. La 31 decembrie 2013, societatea avea datorii de 23,34 milioane de lei, venituri totale de 38,84 milioane de lei şi un mic profit de 30.000 de lei. SC Euro Urethane SRL este o societate la care SC Oltchim SA deţine 41,28% din capitalul social, restul de 58,72% fiind deţinut de PCC SE. Obiectul de activitate este fabricarea toluendiizocianatului, prestare servicii de realizare protecţii pentru piese, instalaţii sau mijloace transport. În prezent, societatea este pe investiţii. La 31 decembrie 2013, întreprinderea avea active de 59,1 milioane de lei, datorii de 17 milioane de lei, venituri totale de 1,96 milioane de lei şi pierderi de 210.000 de lei. SC Oltquino SA este o societate mixtă, înfiinţată în 19 decembrie 1994, având ca acţionari SC Oltchim SA, cu 46,64% din acţiuni, Inquinosa Spania - cu 53% din acţiuni şi persoane fizice spaniole - cu 0,37%. Obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea produselor chimice. La data de 31 decembrie 2013, societatea avea un capital social de 2 milioane de lei, active de 4,8 milioane de lei, datorii de 120.000 de lei, venituri totale de 1,6 milioane de lei şi o pierdere de 723.000 de lei. Pierderea înregistrată de SC Oltchim SA în anul 2013 a fost determinată de funcţionarea la capacitate redusă a instalaţiilor, respectiv de 21%, cauza majoră fiind lipsa capitalului de lucru pentru finanţarea activităţii de producţie, coroborată cu imposibilitatea repornirii activităţii Direcţiei Petrochimice Bradu, care este singura sursă pentru etilenă (materia primă principală utilizată în procesul de producţie), produs care nu se poate aproviziona din alta sursă, precum şi de rezultatele reevaluării patrimoniului SC Oltchim SA.

Auditorul are mari rezerve că Oltchim îşi va putea continua activitatea

Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti a auditat situaţiile financiare consolidate ale SC Oltchim SA şi ale filialelor sale, care cuprind situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013, precum şi situaţia consolidată a rezultatului global, situaţia consolidată a modificării capitalurilor proprii şi situaţia consolidată a fluxurilor de numerar pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, împreună cu un sumar al politicilor contabile semnificative şi alte note explicative. „Conducerea SC Oltchim SA este responsabilă de întocmirea şi prezentarea fidelă a acestor situaţii financiare consolidate, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară şi pentru acel control intern pe care conducerea îl consideră necesar pentru a permite întocmirea de situaţii financiare consolidate care sunt lipsite de denaturări semnificative, cauzate fie de fraudă, fie de eroare. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, emis la data de 23 aprilie 2013, situaţiile financiare consolidate pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012 au fost auditate de un alt auditor, care a emis imposibilitatea exprimării unei opinii asupra situaţiilor financiare consolidate întocmite la 31 decembrie 2012. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, acesta nu a putut efectua proceduri alternative pentru a obţine asigurare în legătură cu soldurile de deschidere ale exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. Drept urmare, noi nu am putut stabili dacă sunt necesare modificări asupra performanţei financiare consolidate pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, ca urmare a unor eventuale ajustări ale soldurilor de deschidere aferente exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. SC Oltchim SA a intrat în insolvenţă la data de 30 ianuarie 2013, dar situaţiile financiare consolidate au fost întocmite pe baza principiului continuităţii activităţii. La data de 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA a înregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,289 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de 947,67 milioane de lei, iar datoria curentă netă este de 3,483 miliarde de lei. La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu are un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare, aprobat de adunarea creditorilor, conform prevederilor Legii privind procedura insolvenţei. Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea şi, prin urmare, va fi inaptă să realizeze activele şi să execute obligaţiile sale în cursul desfăşurării normale a activităţii
sale. Situaţiile financiare consolidate şi notele explicative ale acestora nu prezintă acest fapt. La 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA prezintă active imobilizate în sumă de 1,245 miliarde de lei. Ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, societatea a procedat la reevaluarea tuturor activelor imobilizate deţinute de aceasta, aşa cum rezultă din raportul de reevaluare datat la 20 iulie 2013, emis de un evaluator independent, având ca dată de referinţă pentru determinarea valorii juste a acestora 30 aprilie 2013. Rezultatele reevaluării conform raportului menţionat mai sus au fost înregistrate de SC Oltchim SA la data de 31 decembrie 2013, deşi, în conformitate cu prevederile standardelor internaţionale de raportare financiară, determinarea valorii juste aferente activelor imobilizate se realizează la sfârşitul perioadei de raportare.”, se arată, printre altele, în raportul de audit.

Societatea nu a înregistrat provizioane pentru datoriile faţă de angajaţi

Societatea care a realizat auditul la SC Oltchim SA mai menţionează că nu se poate cuantifica impactul unor eventuale ajustări ale valorilor juste aferente activelor imobilizate la data de 31 decembrie 2013 şi nu se poate exprima o opinie cu privire la valorile raportate de către SC Oltchim SA la 31 decembrie 2013 şi asupra impactului acestora în situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013 şi în situaţia consolidată a rezultatului global, la aceeaşi dată. „Datorită riscului ca SC Oltchim SA să nu îşi mai continue activitatea, există indicii că valoarea netă a activelor raportate de către SC Oltchim SA este mai mare decât valoarea recuperabilă estimată şi, în acest caz, valoarea activelor ar trebui redusă la valoarea recuperabilă respectivă. Societatea a realizat o analiză a valorii de lichidare a activelor imobilizate la data de 30 aprilie 2013, ca urmare a raportului de reevaluare. Nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare consolidate la 31 decembrie 2013 şi a performanţei financiare consolidate a SC Oltchim SA, la aceeaşi dată. Societatea a avut în anul 2013 în medie 2.744 de salariaţi şi nu a înregistrat provizioane la data bilanţului privind datoriile SC Oltchim SA faţă de angajaţii săi la data pensionării acestora, conform Contractului Colectiv de Muncă aflat în vigoare. Ordinul nr. 1286/2012 cere ca un astfel de provizion să fie calculat de un specialist în calcule actuariale. Societatea nu a efectuat un calcul actuarial cu privire la aceste provizioane, drept urmare nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare la capitolul de «Provizioane pentru riscuri şi cheltuieli» şi, în situaţia consolidată a rezultatului global, la «Cheltuieli cu provizioanele pentru riscuri şi cheltuieli», la data de 31 decembrie 2013. Având în vedere semnificaţia aspectelor descrise în paragrafele de mai sus, nu am putut obţine probe de audit suficiente şi adecvate pentru a oferi o bază pentru o opinie de audit. În acest sens, nu exprimăm nici o opinie cu privire la situaţiile financiare consolidate la 31 decembrie 2013, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, adoptate de Uniunea Europeană. Atragem atenţia asupra notei 32 a acestor situaţii financiare consolidate, care specifică faptul că SC Oltchim SA trebuie să realizeze investiţii în valoare de 101 milioane de euro până la data de 31 decembrie 2014, din care aproximativ 67 de milioane de euro pentru conversia instalaţiei de electroliză cu mercur, pentru a se conforma legislaţiei privind protecţia mediului. Realizarea acestor investiţii este dependentă de sursele de finanţare pe care le va putea contracta SC Oltchim SA. Situaţiile financiare consolidate nu includ ajustări care ar putea rezulta din această incertitudine. În acest sens, noi nu exprimăm o rezervă. Auditul nostru a fost efectuat pentru a putea raporta acţionarilor SC Oltchim SA acele aspecte pe care trebuie să le raportăm într-un raport de audit financiar, şi nu în alte scopuri. În măsura permisă de lege, nu acceptăm şi nu ne asumăm responsabilitatea decât faţă de societate şi de acţionarii acestuia, în ansamblu, pentru auditul nostru, pentru acest raport.”, se mai precizează în raportul de audit. Firma PKF Finconta SRL este membră a PKF International Limited, o reţea de firme independente din punct de vedere legal, şi nu acceptă nici o responsabilitate sau răspundere pentru acţiunile sau inacţiunile din partea oricărei firme membre individuale sau a unui grup de firme.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-16 16:00



Musafir

#22185 Re: SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE! SI SE PARE CA IAR NE-AI MINTIT.

2014-06-16 16:04

#21549: - SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE! SI SE PARE CA IAR NE-AI MINTIT.

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/02/sa-nu-ne-mintiti-domnule-presedinte-ion-cilea-oltchim-va-fi-preluat-saptamana-viitoare-de-o-companie-din-china/

SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE!

Ion Cîlea: „Oltchim va fi preluat săptămâna viitoare de o companie din China!“

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2014/01/ion-cilea214-567x320.jpg...

"Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat vineri în cadrul şedinţei ordinare, că în cursul săptămânii viitoare, Oltchim va fi preluat de către o companie din China.

‘Trebuie să menţionez că sunt şanse mari ca săptămâna viitoare să se încheie aşteptarea de la Oltchim. Ieri, domnul ministru Niţă, întrebat de premierul Victor Ponta care este situaţia de la combinatul vâlcean, ministrul a dat asigurări că în cursul săptămânii viitoare, o companie din China va semna pentru preluarea pachetului de la Oltchim şi mai ales păstrarea celor 2.400 de angajaţi. Eu cred că asta va fi cea mai bună veste pentru vâlceni’, a menţionat Ion Cîlea.

Oltchim, cel mai mare agent economic din Vâlcea, se află în insolvenţă din ianuarie 2013, lucrează la 25% din capacitate şi se încearcă privatizarea de mai mulţi ani.

Ultimul termen de privatizare anunţat este 6 iunie." (Agerpres)


Musafir

#22186 Re: CINE A LUAT MITĂ, HER CÎLEA???

2014-06-16 16:18

#21584: - CINE A LUAT MITĂ, HER CÎLEA???

CINE A LUAT MITĂ, HER CÎLEA???

2014-06-04 18:48

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/04/cine-a-luat-mita-her-cilea/

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/09/cilea-vladoiu-e1380100250944...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Întrebare adresată președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, și care trebuie cercetată URGENT de DNA: s-a luat MITĂ în cazul asfaltării DJ 677 Mădulari-limită judeţ Olt, contract de 6,66 milioane euro???


Musafir

#22187 Re: Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, îl finanțează pe Vladimir Putin!

2014-06-16 16:19

#21644: - Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, îl finanțează pe Vladimir Putin!

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, îl finanțează pe Vladimir Putin!

2014-06-05 21:18

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/05/presedintele-consiliului-judetean-valcea-ion-cilea-il-finanteaza-pe-vladimir-putin/

Prin firma Strabag, care aparține oligarhului rus Oleg Deripas*a,

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/10/ion-cilea.jpg...

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, îl finanțează pe Vladimir Putin!

Ion Cîlea îl finanțează la greu pe oligarhul rus Oleg Deripas*a, prieten la cataramă al președintelui rus Vladimir Putin. Deripas*a deţine circa 25% din compania de construcții Strabag, care rade în ultima perioadă toate marile licitații, organizate de Consiliul Județean Vâlcea. Întâmplător sau nu firma Strabag este asociată la Vâlcea cu compania vâlceană Cazicom, patronată de Ion Cazan, un apropiat al lui Ion Cîlea și sponsor fidel al campaniilor electorale PSD. Cîlea și armata de funcționari din CJ fac pe dracu-n patru și la marile „licitații“, în valoare de zeci de milioane de euro, scot câștigătoare asocierea Strabag – Cazicom. Să-i spună președintele CJ lui „Mutu“, că nu mai există alte firme în județ sau în țară mai capabile decât Strabagul oligarhului rus Deripas*a! Așadar, domnule dr. ing. Ion Cîlea, așteptăm răspunsuri legale la aceste întrebări: 1. A sponsorizat vreodată Ion Cazan sau Strabag (prin interpuși) PSD?; 2. Chiar este Strabag „buricul pământului“ în materie de asflatări de drumuri?; 3. Firma din subordinea CJ, RAJDP, mai trăiește?; 4. Ați favorizat la licitații societățile Strabag și Cazicom?; Credeți că au capacitate tehnică cele două firme să desfășoare lucrări pe zeci de fronturi?; Sunteți conștient că în acest stil de atribuire a banilor europeni și ai CJ omorâți multe firme locale serioase, care ar fi putut foarte bine să execute respectivele lucrări? Celelalte întrebări le pot pune alte instituții abilitate ale statului. Noi tragem doar un semnal de alarmă și notăm ultimele două „licitații“ câștigate de Strabag-Cazicom la Vâlcea!

6,66 milioane euro – Reabilitare şi modernizare DJ 677

La sfârşitul lunii mai, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a semnat cu firmele Strabag (în calitate de lider al asocierii) şi Cazicom contractul de execuţie lucrări în vederea reabilitării şi modernizării drumului DJ 677 Mădulari – Şuşani – limită judeţ Olt, pe o porţiune de circa 24 kilometri. Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil executantului de către achizitor, conform graficului de plăţi, este de 30,2 milioane de lei, din care cuantumul aferent cheltuielilor diverse şi neprevăzute este de 1,6 milioane de lei, echivalent a 6,66 milioane de euro, la care se adaugă 1,6 milioane de euro reprezentând TVA. Proiectul „Reabilitare şi modernizare DJ 677 Mădulari – Şuşani – limită judeţ Olt judeţul Vâlcea” este cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul major de intervenţie 2.1 – Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane-inclusiv construcţia sau reabilitarea şoselelor de centură.

12 milioane euro – Reabilitare şi modernizare a DJ 665

La Vaideeni, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a semnat contractul de execuţie lucrări la obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare a DJ 665 limită judeţul Gorj – Mariţa – Izvorul Rece – Vaideeni – Horezu” cu firmele CAZICOM şi Strabag. Acest proiect este finanţat în mare parte prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare totală de circa 12 milioane de euro. Contribuţia Consiliului Judeţean Vâlcea este de 220.000 euro.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-16 16:25


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-16 16:28


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-16 16:36


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-16 16:42


MARE MIZERIE CERNEVISTILOR,MAREEEEEEEE

#22192 Re: Re: SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE! SI SE PARE CA IAR NE-AI MINTIT.

2014-06-16 16:47

#22185: - Re: SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE! SI SE PARE CA IAR NE-AI MINTIT.

SA MORI TU D LE CILEAAAAAAAAAA,SA MORI TU TE INTREABA MARGELATU,O MAI B, ,ESTI LA BAIATU?,


Musafir

#22193

2014-06-16 17:24

Joi suntem pe ei,banii sau...

Musafir

#22194 CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA?

2014-06-16 17:32

#20409: - CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA?

ASA ESTE!
PKF FINCOTA - AUDITORUL INDEPENDENT ANGAJAT DE PIPEREA, NE SPUNE CU SUBIECT SI PREDICAT CA:

- "La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu avea un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare"
- adica, Piperea nu are pana acum, la un an si patru luni de la intrarea OLTCHIM in insolventa si preluarea acestuia in "administrare judiciara" de catre ROMINSOLV & BDO,
UN PLAN DE REORGANIZARE A SC Oltchim SA;
- "Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea" - adica, FALIMENT scrie pe OLTCHIM;
-"La data de 31 decembrie 2013, Grupul a inregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,29 miliarde de lei, o pierdere contabila aferentă exerciţiului în sumă de 947,6 milioane de lei (cca. 211 MILIOANE de EURO).


Musafir

#22195 Cea mai mare pierdere de anul trecut, de 220 mil. euro, este a Oltchim.

2014-06-16 17:38

#22194: - CE INSEAMNA OLTCHIMUL IN INSOLVENTA ... OLTCHIMUL LUI PIPEREA?
Cea mai mare pierdere de anul trecut, de 220 mil. euro, este a Oltchim.

http://www.zf.ro/analiza/topul-celor-mai-mari-pierderi-ale-firmelor-ingrosat-de-banci-si-companii-de-asigurari-12762536

Topul celor mai mari pierderi ale firmelor, îngroşat de bănci şi companii de asigurări.
astăzi, 14:51 Autor: Cristi Moga

Cea mai mare pierdere de anul trecut, de 220 mil. euro, este a Oltchim.
În Top 10 pierderi sunt cinci instituţii financiare.


Băncile şi companiile de asigurări, care ar trebui să aducă valoare adău­gată şi să susţină creşterea economică, îngroa­şă topul societăţilor din România cu cele mai mari pierderi, condus în 2013 de Oltchim SA, companie de stat care se zbate de la începutul anului trecut în insolvenţă, reiese dintr-un top alcătuit de ZF pe baza datelor de la Registrul Co­merţului.

Băncile încă se confruntă cu problema creditelor neperformante, care le înghit marginile de profit, în timp ce piaţa asigurărilor este zdruncinată de numeroase scandaluri, companii care controlează o treime din piaţă având probleme cu Parchetul sau Auto­rita­tea de Supraveghere Financiară.

Pe podiumul pierderilor se află, alături de Oltchim, alte două companii din industrie, şi anume Petrotel - Luk­oil, firma prin care grupul rus LukOil controlează rafinăria de la Ploieşti, respectiv ArcelorMittal Galaţi, fostul Sidex, deţinut de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

Cele trei companii sunt urmate de două bănci - BRD SocGen şi Volks­bank -, iar alte instituţii bancare prezente în topul pierderilor sunt BCR (locul 10 cu o pierdere de 50,8 mil. euro), Intesa (locul 14), Bancpost (locul 18) sau Nextebank (locul 38). De cealaltă parte, companiile de asigurări cu cele mai mari pierderi raportate sunt Asirom şi Omniasig, ale grupului austriac VIG, cu o pierdere cumulată de 100 de milioane de euro.

Dintre firmele de stat, alături de Oltchim, în top şi-au mai fă­cut loc CE Hune­doara (locul 17) sau Tarom SA (locul 22), în timp ce CFR Călători şi CFR Marfă, două dintre găurile negre din gestiunea statului, nu şi-au publicat deocamdată bilanţurile pentru 2013.

Adrian Olaru

#22196 AJUTOR PENTRU OLTCHIM

2014-06-16 17:49

http://vtv.ro/rcsrds-ajuta-oltchim/

Compania RCS&RDS va finanţa Oltchim cu 1,5 milioane de euro. Furnizorul de servicii de televiziune şi internet din România va acorda un credit combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, banii urmand sa fie folosiţi pentru capitalizarea Oltchim.
http://vtv.ro/rcsrds-ajuta-oltchim/

Musafir

#22197 VRAJEALA PENTRU PROSTIREA OAMENILOR NAIVI, BANII DE LA RCS&RDS si ALRO Slatina

2014-06-16 17:59

#22196: Adrian Olaru - AJUTOR PENTRU OLTCHIM

AMAGESTE RUDELE MORTULUI SI OFERA IMPRUMUT PENTRU INMORMANTARE, RAMBURS CONSISTENT.


Musafir

#22198 Compania RCS&RDS va finanţa Oltchim cu 1,5 milioane de euro

2014-06-16 18:00

#22139: - Compania RCS&RDS va finanţa Oltchim cu 1,5 milioane de euro

ADORMITUL DIN OLTCHIM SE VISEAZA INCA SALARIAT OLTCHIM, INCA LIDER DE SINDICAT SI INCA VUVUZEA! ACUM ESTE VUVUZEAUA LUI BOGDAN STANESCU?

“Administratorul special ne-a informat că s-a semnat un contract pentru o finanţare de 1,5 milioane de lei cu RCS-RDS şi că urmează să se semneze un contract şi cu ALRO Slatina, în contul unor ieşiri ulterioare. De asemenea, se doreşte semnarea unui contract adiţional cu Bulrom pentru prelungirea termenelor de plată. În acest moment, Oltchim plăteşte pe loc propilena achiziţionată de la Bulrom“, declară Corneliu Cernev, liderul Sindicatului Victoria Oltchim.

Bai Cornele du-te si lasa-ne!
Dormi linistit acasa nu la OLTCHIM si vezi-ti de zlotii tai iar pe noi lasa-ne in durerea noastra!
Daca taceai filozof ramaneai ... asa ca ma faci sa reamintesc tuturor ca maine este ZIUA JUDECATII LUI CERNEV!

2014-06-13 18:35

http://pagead2.googlesyndication.com/simgad/2451450585634575775...

#22032: - DEMITEREA LUI CERNEV

- A TRECUT O LUNA SI JUMATATE DE LA DATA LA CARE CERNEV A FOST PRINS DORMIND IN PIJAMALE, IN TIMPUL PROGRAMULUI DE LUCRU,  SI NU S-A LUAT NICI O MASURA.


17 IUNIE 2014 - ZIUA JUDECATII LUI CERNEV.

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/1512631_496236067176484_4702...

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!

#21238: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu!

Cernev, la somn în timpul serviciului

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent", a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.

PROVOCARE PENTRU PRESA: CERETI PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII OLTCHIM!

- A DORMIT SAU NU A DORMIT, CERNEV?
- A FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ... FOTOGRAFIAT SI FILMAT? DIN ARTICOLUL PUBLICAT DE ZIUANEWS AFLAM CA AVEA (ASA CA TOT SALARIATUL DIN OLTCHIM) TOT CONFORTUL NECESAR SOMNULUI, INCLUSIV PIJAMALE.
- CONTEAZA CINE L-A PRINS SAU CONTEAZA CE A FACUT?
- DE CE S-A REFUGIAT IN CONCEDIU (MEDICAL SI DE ODIHNA)?
- SA TRAGA DE TIMP? SA TRAGA SFORILE?
- SA ARUNCE BATISTA PE TAMBAL?

Cernev trebuie dat afara fara drept de apel.

Faptul ca a dormit in timpul programului de lucru intr-un post (DISPECER DE PRODUCTIE - mai ales cand este un singur dispecer pe tura de 24 h) care presupune responsabilitate maxima si foarte multa atentie ESTE DE NATURA (PENALA) SI A PUNE IN PERICOL BUNA FUNCTIONARE A INSTALATIILOR DIN OLTCHIM!

Daca cineva are alta parere si considera ca Cernev nu este un PERICOL IN OLTCHIM in ideplinirea atributilor avute ca DISPECER DE PRODUCTIE (desi parerea mea este ca Cernev este un pericol din toate punctele de vedere pentru OLTCHIM si OLTCHIMISTI) atunci conducerea OLTCHIM trebuie sa desfinteze acest post.

Oricum ai privi, Cernev trebuie dat afara fara drept de apel si trimis acasa sau in Bulgaria cum zice Remus!

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!
SA SE APLICE PREVEDERILE CODULUI MUNCII, ROI SI CCM SI IN CAZUL CERNEV!
CAZUL CERNEV ESTE "PENAL" PENTRU CA A LASAT O INTREPRINDERE CHIMICA (PRACTIC O BOMBA) NESUPRAVEGHEATA.


Musafir

#22199

2014-06-16 18:06

DIGI 24 TV: REPREZENTANT PSD ACUM LIVE "AM MINTIT SI O SA MINTIM IN CONTINUARE." => Claudiu Manda PSD

 

http://i1276.photobucket.com/albums/y462/staffpicks/Animated_GIFs/tumblr_myan6bE...