Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21576 La USG a reinceput febra negocierilor contractului colectiv de munca

2014-06-04 14:17

http://www.impactreal.ro/2014060116942/La-USG-a-reinceput-febra-negocierilor-contractului-colectiv-de-munca.html

• În 2013, 47 de sodişti au intrat în greva foamei pentru că patronatul întârzia semnarea contractului • Nici în prezent nu se întrevăd soluţii


În perioada 22 mai - 7 iulie 2014, se desfăşoară discuţii intense în ceea ce priveşte negocierea contractului colectiv de muncă la Uzinele Sodice Govora. Potrivit liderului sindical Adrian Mugioiu, până în prezent, situaţia este incertă, negocierile cu conducătorii polonezi fiind la stadiul de discuţii în ceea ce priveşte cadrul general. Dacă situaţia nu se va finaliza pozitiv pentru sodişti, aceştia vor ieşi din nou în stradă, pentru a-şi cere drepturile: „Nu vă pot spune nimic, deocamdată, despre stadiul negocierii, nu aş putea spune nici că este bine, nici că este rău, dar ne-am angajat că vom finaliza negocierile şi vom înregistra contractul colectiv de muncă pe data de 7 iulie. Nu am încredere că se rezolvă, dar, dacă nu se va rezolva, ceea ce a fost anul trecut este nimic. Vor urma discuţii despre salarizare, despre drepturile îngheţate pentru anul trecut, despre ceea ce ne dorim, ca pretenţie salarială, dar, deocamdată, suntem în discuţii pentru negocierea cadrului general. Astăzi urmează a 5-a întâlnire de negociere cu grupul Ciech.”, ne-a declarat liderul de sindicat al sodiştilor, Adrian Mugioiu.
Situaţia are şi un precedent: pe 27 februarie 2013, sodiştii au declanşat primele forme de protest care, ulterior, s-au soldat cu intrarea în greva foamei a 47 de muncitori, în frunte cu liderul de sindicat Adrian Mugioiu. La momentul respectiv, sodiştii cereau încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pentru anul 2013, în care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului să fie de minimum 16% din veniturile din exploatare, sporuri salariale, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, precum şi respectarea perioadei concediului de odihnă. Conflictul s-a stins pe 27 aprilie, după cinci luni de negocieri, după ce patronatul a acceptat semnarea contractului colectiv de muncă şi a decis păstrarea celor 770 de locuri de muncă. USG este prima companie de producţie a Grupului Ciech situată în altă ţară, care a fost achiziţionată la sfârşitul anului 2006. Acţiunile deţinute de CIECH SA Varşovia la Uzinele Sodice Govora au o pondere de 92,91% din capitalul social al companiei.


Polonezii vor răscumpărarea celor 5,5% procente deţinute de CET Govora


Grupul polonez care controlează Uzinele Sodice Govora doreşte să răscumpere acţiunile pe care CET Govora le deţine la USG (5,5%), preluate cu câţiva ani în urmă, prin compensarea unor datorii. Oferta USG – Ciech a fost operativ prezentată şi analizată într-o şedinţă specială a consiliului de administraţie al CET în urmă cu trei luni, iar acesta şi-a exprimat acordul de principiu. În momentul de faţă se fac analize în ceea ce priveşte oportunitatea vânzării acţiunilor deţinute de CET Govora. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, „preşedintele companiei susţine că USG s-a angajat într-un proces pe termen lung, astfel încât Ciech Chemical Group îşi păstrează încrederea în potenţialul uzinei şi va asigura resurse pentru dezvoltare. Un prim pas a fost deja făcut, prin intermediul unei investiţii în creşterea capacităţii de producţie. Un nou calcinator şi echipamentele aferente vor fi instalate din acest an, ceea ce va permite o creştere a producţiei cu aproximativ 15% până la sfârşitul anului. Investiţia se va finaliza în următorii doi ani.”, declara preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, la momentul iniţierii ofertei de răscumpărare.

Musafir

#21577 Conducerea Oltchim, în faţa procurorilor

2014-06-04 14:40

http://saptamana.net/articol/6003-conducerea-oltchim-in-fata-procurorilor

DIICOT a fost sesizată să verifice ce a făcut conducerea combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea cu banii de salarii compensatorii
Autor: Marina STURZU

Aproximativ 270 de salariaţi ai combinatului chimic vâlcean concediaţi anul trecut au depus luni, 2 iunie, o sesizare la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor prin care acuză conducerea combinatului de deturnare de fonduri. Ei susţin că au primit de la Finanţe, pe adresele de domiciliu, înştiinţări prin care sunt informaţi că li s-a oprit impozit pe veniturile realizate anul trecut, deşi ei nu au primit niciun ban de la Oltchim.

“E un fals şi cu masa credală!”

Foştii salariaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea susţin că ei nu au primit niciun ban de când au plecat de la Oltchim şi acuză actuala conducere a societăţii că ar fi încasat plăţile compensatorii care le reveneau conform contractului colectiv de muncă. Aceasta este singura explicaţie pe care oamenii au găsit-o după ce au fost înştiinţaţi de către Fisc că li s-au impozitat veniturile realizate în 2013, impozit care, în cazul unora dintre ei, se ridică la câteva sute de mii de lei. “Noi suspectăm că fondurile salariaţilor au fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care au avut destinaţia... Conform Codului Fiscal, nu se mai fac opriri de plăţi, impozite, TVA, decât în momentul în care s-au încasat, ori noi nu am încasat şi s-a dus şi anul fiscal 2013. E un fals şi cu masa credală. La masa credală intră doar acele sume care nu au fost achitate până la data de 30 ianuarie 2013, când Oltchim a intrat în insolvenţă. Orice plăţi, orice venituri după această perioadă nu pot intra la masa credală”, a precizat Ion Ţoanţă, unul dintre foştii angajaţi de la Oltchim.

"Suspectăm că fondurile salariaţilor au fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care au avut destinaţia... Conform Codului Fiscal, nu se mai fac opriri de plăţi, impozite, TVA, decât în momentul în care s-au încasat, ori noi nu am încasat şi s-a dus şi anul fiscal 2013", Ion Ţoanţă, fost salariat al Oltchim SA.

969 disponibilizaţi îşi aşteaptă salariile compensatorii

Oamenii aşteaptă răspuns şi de la Administraţia Finanţelor Publice Vâlcea, asta după ce şi Prefectura judeţului a solicitat instituţiei deconcentrate o explicaţie oficială pentru înştiinţările primite de foştii angajaţi ai Oltchim. În anul 2013, 969 de salariaţi ai combinatului au fost concediaţi colectiv, urmând ca aceştia să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, salarii compensatorii. Pentru că până acum nu au primit niciun ban, zeci de oameni au protestat săptămâna trecută în faţa Prefecturii Vâcea, reprezentanţii acesteia convingându-i să renunţe la greva foamei cu promisiunea că vor încerca să clarifice situaţia impozitului din fişele fiscale primite de la Fisc.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-04 14:47


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-04 14:53


OMUL CARE NU ESTE PATAT

#21580 Trezirea

2014-06-04 15:56

Oltchim nu se va privatiza in 2014-iar in 2015 va fi declarat falimentul la Oltchim.
XZ

#21581 Re: Trezirea

2014-06-04 16:37

#21580: OMUL CARE NU ESTE PATAT - Trezirea

MARE DREPTATE AI , DAR INCA SE MAI DOARME LA OLTCHIM, SPERA CA VOR VENI CHINEZI .

si Nita viseaza la asa ceva , PANA ACUM TREI ZILE NU I SE AUZEA GLASUL DAR DE CAND E FMI-ul IN TARA O DA SI EL CU PRIVATIZAREA OLTCHIMULUI.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-06-04 16:38



Musafir

#21583 Re: Constantin Niță: Guvernul nu va închide niciodată Oltchim

2014-06-04 16:49

#21557: - Constantin Niță: Guvernul nu va închide niciodată Oltchim

'În acest caz, vom amâna privatizarea pentru o perioadă mai lungă pentru a face câteva restructurări. Vom căuta finanțare pentru a pune în funcțiune o linie sau două de producție, care să permită combinatului să nu mai înregistreze pierderi', a adăugat Niță."

=  a face cateva restructurari

Consider ca stiti foarte bine la ce se refera acest domn cand vorbeste despre restructurari

=  o linie sau două de producție

O linie doua de productie inseamna tot restructurari

O linie sau două de producție inseamna tot PCC

O linie doua inseamna "planul CERNEV"

O linie sau două de producție inseamna ca Cernev si Ghioca au foet mai destepti decat voi

Veniti curand dupa noi. Mai sunt locuri la somaj dar din pacate acesta nu dureaza decat 1 an


Musafir

#21584 CINE A LUAT MITĂ, HER CÎLEA???

2014-06-04 17:48

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/04/cine-a-luat-mita-her-cilea/

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/09/cilea-vladoiu-e1380100250944...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Întrebare adresată președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, și care trebuie cercetată URGENT de DNA: s-a luat MITĂ în cazul asfaltării DJ 677 Mădulari-limită judeţ Olt, contract de 6,66 milioane euro???


Musafir

#21585 SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE! Ion Cîlea: „Oltchim va fi preluat săptămâna viitoare de o comp

2014-06-04 17:50

SĂ NU NE MINȚIȚI, DOMNULE PREȘEDINTE! Ion Cîlea: „Oltchim va fi preluat săptămâna viitoare de o companie din China!“

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/02/sa-nu-ne-mintiti-domnule-presedinte-ion-cilea-oltchim-va-fi-preluat-saptamana-viitoare-de-o-companie-din-china/

 

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2014/01/ion-cilea214-567x320.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat vineri în cadrul şedinţei ordinare, că în cursul săptămânii viitoare, Oltchim va fi preluat de către o companie din China.

‘Trebuie să menţionez că sunt şanse mari ca săptămâna viitoare să se încheie aşteptarea de la Oltchim. Ieri, domnul ministru Niţă, întrebat de premierul Victor Ponta care este situaţia de la combinatul vâlcean, ministrul a dat asigurări că în cursul săptămânii viitoare, o companie din China va semna pentru preluarea pachetului de la Oltchim şi mai ales păstrarea celor 2.400 de angajaţi. Eu cred că asta va fi cea mai bună veste pentru vâlceni’, a menţionat Ion Cîlea.

Oltchim, cel mai mare agent economic din Vâlcea, se află în insolvenţă din ianuarie 2013, lucrează la 25% din capacitate şi se încearcă privatizarea de mai mulţi ani.

Ultimul termen de privatizare anunţat este 6 iunie. (Agerpres)


Musafir

#21587 VTV LIVE DL. ROIBU

2014-06-04 18:13


Musafir

#21588

2014-06-04 19:03

OLTCHIMISTI , care mai e AMR-ul vostru?

Musafir

#21589 Re:

2014-06-04 19:17

#21588: -

AMR pentru judetul Valcea si Arges. Nu o sa fie bine deloc nici pentru CET, Sare, Miniera...s.a.m.d., si nici pentru altii de pe ambele platforme industriale. Daca extindem dezastrul o sa se resimta in toata tara ( si nu e gluma), chiar se intampla real...


Musafir

#21590 „Primăvara din Beijing“, tabu pentru autorităţi

2014-06-04 19:39

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/%E2%80%9Eprimavara-din-beijing%E2%80%9C--tabu-pentru-autoritati-337969

http://www.romanialibera.ro/imagine/613x343/%25E2%2580%259EPrim%25C4%2583vara%2B...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorităţile chineze au impus o securitate draconică miercuri, în jurul Pieţei Tiananmen pentru a preveni orice tentativă de comemorare a represiunii sângeroase a „primăverii din Beijing” de acum 25 de ani, în timp ce Washingtonul şi peste 200 de intelectuali străini au făcut apel pentru eliberarea zecilor de chinezi deţinuţi preventiv. La Hong Kong, peste 200.000 de persoane au participat la o seară de veghe comemorativă a evenimentului.

China şi-a desfăşurat vastul său aparat de securitate, miercuri, pentru a opri comemorarea represiunii sângeroase a protestelor pro-democratice în jurul Pieţei Tiananmen, din urmă cu 25 de ani, inundând piaţa şi străzile cu poliţie şi tancuri. Toate eforturile sunt depuse pentru ştergerea din memoria chinezilor a manifestaţiilor din 1989 care au ocupat Piaţa Tiananmen din Beijing timp de şase săptămâni, ca şi în alte oraşe, acele evenimente fiind un subiect tabu pentru Partidul Comunist. Aniversarea acelei date când armata a tras în mulţime nu a fost marcată public în China continentală, deşi în fiecare an au loc comemorări la Hong Kong, fosta colonie britanică retrocedată Chinei în 1997, ca şi în Taiwan, insula autoguvernată pe care o revendică Beijingul. Guvernul nu a publicat niciodată un bilanţ al represiunii, dar estimările asociaţiilor pentru drepturile omului şi ale martorilor variază între câteva sute şi câteva mii.Dezbaterea publică a evenimentelor din 4 iunie 1989 nu intră în discuţie în China. Mulţi tineri nu ştiu cu precizie ce s-a petrecut atunci, din cauza anilor de eforturi ale autorităţilor de a şterge amintirea faptului că Armata de Eliberare a tras asupra propriilor cetăţeni.

Marţi, ministrul de Externe al Chinei a apărat represiunea, afirmând că guvernul a ales drumul cel bun pentru binele poporului. Guvernul de la acea vreme numea mişcarea pro-democraţie „contrarevoluţie”. Protestele au început în aprilie 1989 ca manifestaţii ale studenţilor de la Universitatea din Beijing pentru a deplânge moartea lui Hu Yaobang, şeful reformist al Partidului Comunist care a fost înlăturat de şeful „primordial” Deng Xiaoping. Protestele s-au înmulţit şi s-a ajuns la cereri mai largi pentru eradicarea corupţiei, dar şi la apeluri la democraţie. În noaptea de 3 spre 4 iunie 1989, Piaţa Tiananmen, în faţa Oraşului Interzis, a fost teatrul celei mai sângeroase represiuni armate a unei mişcări populare din Beijing de la fondarea regimului, în 1949. Zeci de mii de soldaţi, susţinuţi de sute de tancuri, au respins manifestanţii din piaţa ocupată timp de 6 săptămâni de studenţi şi persoane care cereau libertate şi democraţie. Asaltul s-a soldat cu sute de morţi, mii de morţi după unele mărturii. Orice referire la eveniment a fost strict cenzurată şi o bună parte a tineretului chinez a crescut într-o necunoştinţă totală a faptelor.

Apeluri pentru eliberarea militanţilor

În două scrisori deschise făcute publice miercuri, peste 200 de intelectuali occidentali şi asiatici au cerut autorităţilor chineze eliberarea militanţilor chinezi închişi în apropierea aniversării. Circa 80 dintre ei, adresându-se preşedintelui chinez Xi Jinping, au cerut eliberarea a cinci intelectuali arestaţi la începutul lunii mai pentru participarea la un „seminar” privat pe tema Tiananmen, într-un apartament privat din Beijing. Marţi, SUA au cerut Chinei eliberarea militanţilor arestaţi în apropierea zilei de 4 iunie.

Miercuri, poliţia, militari şi agenţi de securitate în civil, aflaţi în Piaţa ­Tiananmen, au verificat cărţile de identitate şi au percheziţionat genţile oamenilor pentru a se asigura că nimeni nu se strecoară în piaţă pentru a comemora ziua. De asemenea, poliţia, care a vânat ziariştii străini, a escortat un ziarist de la Reuters în afara pieţei care era împânzită de turişti. Presa naţională a avut interdicţie de a face reportaje asupra evenimentelor de la acea dată, a căror amintire este oficial proscrisă. Cu săptămâni înaintea zilei de 4 iunie, autorităţile au blocat ­Google, iar Amnesty International a precizat că 66 persoane au fost arestate şi plasate în reşedinţe supravegheate sau în ­afara capitalei.

 

http://www.zf.ro/business-international/ce-termeni-a-blocat-china-pe-google-la-25-de-ani-de-la-masacrul-din-piata-tiananmen-12694364

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/10368/12694364/1/weibo.jpg?widt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorităţile de la Beijing au luat măsuri ample pentru a se asigura că cetăţenii nu vor comemora evenimentele care au avut loc pe 5 iunie 1989, în contextul aniversării a 25 de ani de la Masacrul din Piaţa Tiananmen, scrie Business Insider.

Guvernul chinez a încercat în mai multe rânduri să şteargă orice fel de informaţii referitoare la protestele pro-

democratice care au avut loc în urmă cu 25 de ani şi care au provocat moartea a sute sau poate mii de pe

rsoane.

În 2012, publicaţia China Digital Times a identificat peste 100 de termeni de căutare, pe care China i-a interzis în apropierea zilei de 5 iunie, iar anul acesta China a închis serviciile motorului de căutare Google.

Bloggerii de la Business Insider au întocmit o listă cu cei 19 termeni interzişi de autorităţile de la Beijing:

Raţă mare galbenă – pentru că pe Internet a circulat o fotografie în care tancurile din Piaţa Tiananmen au fost înlocuite cu raţe de jucărie
Tank Man – referire la fotografia care surprinde un protestatar singuratic care încearcă să blocheze calea tancurilor
Indexul Shanghai – referire la Bursa din Shanghai care a scăzut cu aproape 65 de puncte în contextul celei de-a 24-a aniversări
63+1 – pentru că suma lor este 64, adică iunie 4
Lumânare – pentru că emoticonul în formă de lumânare este folosit pe Internet pentru a comemora persoanele decedate
Astăzi
Piaţă
A jeli
Când primăvara devine vară
Acel an
Zi specială
Stâlpul ruşinii – referire la sculpturile care simbolizează masacrul
Parcul Victoriei – locul unde o parte dintre sculpturi au fost amplasate
Tricou negru
Redresare
A ieşi în stradă
Împotriva speculei birocratice
• A interzice
Tanc

video https://www.youtube.com/watch?v=LBN11-F8kh8


Musafir

#21591 TE-AI TREZIT CERNEVE? SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

2014-06-04 20:34

#21575 Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT.

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/1512631_496236067176484_4702...

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!

Te-ai trezit Cerneve?

Nu te mai da ca esti  presedinte de sindicat ... lumea se tot intreaba care presedinte si care sindicat cand tu nu mai ai dreptul sa fi salariat Oltchim!

Ce faci acum dai declaratii in pijama ... puslama "care este"?
Du-te bai si te culca si lasa-ne pe noi in durerea noastra.
Afara cu tine din Oltchim!
Daca mai ai tupeul sa dai declaratii spune cum te-au prins pe tine dormind in pijamale in timpul programului de lucru sau, daca ai alta versiune, ... cum te-au "lucrat" pe tine cei care "s-au inhaitat" sa te prinda dormind!

Hai curaj ... spune tot, da drumul vuvuzelei.

#21238: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu!

Cernev, la somn în timpul serviciului

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent", a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.

PROVOCARE PENTRU PRESA: CERETI PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII OLTCHIM!

- AI DORMIT SAU NU AI DORMIT, CERNEVE?
- AI FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ... FOTOGRAFIAT SI FILMAT? DIN ARTICOLUL PUBLICAT DE ZIUANEWS AFLAM CA AVEAI (ASA CA TOT SALARIATUL DIN OLTCHIM) TOT CONFORTUL NECESAR SOMNULUI, INCLUSIV PIJAMALE.
- CONTEAZA CINE TE-A PRINS SAU CONTEAZA CE-IA FACUT?
- DE CE TE-AIREFUGIAT IN CONCEDIU (MEDICAL SI DE ODIHNA)?
- SA TRAGI DE TIMP? SA TRAGI SFORILE?
- SA ARUNCI BATISTA PE TAMBAL?

Cernev trebuie dat afara fara drept de apel.

Faptul ca a dormit in timpul programului de lucru intr-un post (DISPECER DE PRODUCTIE - mai ales cand este un singur dispecer pe tura de 24 h) care presupune responsabilitate maxima si foarte multa atentie ESTE DE NATURA (PENALA) SI A PUNE IN PERICOL BUNA FUNCTIONARE A INSTALATIILOR DIN OLTCHIM!

Daca cineva are alta parere si considera ca Cernev nu este un PERICOL IN OLTCHIM in ideplinirea atributilor avute ca DISPECER DE PRODUCTIE (desi parerea mea este ca Cernev este un pericol din toate punctele de vedere pentru OLTCHIM si OLTCHIMISTI) atunci conducerea OLTCHIM trebuie sa desfinteze acest post.

Oricum ai privi, Cernev trebuie dat afara fara drept de apel si trimis acasa sau in Bulgaria cum zice Remus!

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!
SA SE APLICE PREVEDERILE CODULUI MUNCII, ROI SI CCM SI IN CAZUL CERNEV!
CAZUL CERNEV ESTE "PENAL" PENTRU CA A LASAT O INTREPRINDERE CHIMICA (PRACTIC O BOMBA) NESUPRAVEGHEATA.

 


Musafir

#21592 Chinezii sunt așteptați să depună oferta de preluare la Oltchim

2014-06-04 20:47

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/04/chinezii-sunt-asteptati-sa-depuna-oferta-de-preluare-la-oltchim/

 

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/10/1-investitorii-chinezi-inter...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consorțiul chinez format din companiile Baota Petrochemical și Junlun Petroleum ar urma să depună, vineri, 6 iunie, o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului chimic vâlcean Oltchim – a declarat, pentru Agerpres, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev. Combinatul este dorit și de omul de afaceri Ștefan Vuza, cel care controlează societatea Chimcomplex Borzești, dar care până acum nu a venit cu o ofertă angajantă similară. Liderul sindical de la Oltchim mai spunea că o delegație formată din administratorii judiciari, administratorul special și directorul adjunct ai combinatului din Râmnicu Vâlcea a plecat, duminică, în China pentru a semna un contract de finanțare în valoare de 15 milioane de euro, bani pe care partea chineză îi oferă pentru mărirea capacității de producție și pentru a deschide noi secții în combinat. “Am înțeles că, miercuri, 4 iunie, și domnul ministru Niță va fi prezent în China, iar vineri, pe 6 iunie, am avea și o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului” – a declarat Corneliu Cernev.

Ofertele angajante depuse până pe 6 iunie vor fi deschise și evaluate pe 10 iunie.
Termenul pentru depunerea de oferte pentru pachetul de acțiuni scos la vânzare la Oltchim de acționarul majoritar, statul român, a fost prelungit cu circa 65 de zile, de la sfârșitul lunii martie, deși inițial au fost anunțate 45 de zile. Prelungirea a fost solicitată de principalul concurent la această tranzacționare, consorțiul de firme Baota Petrochemical Group și Junlun Petroleum, cererea fiind astfel soluționată de Adunarea Creditorilor Oltchim, societatea fiind în insolvență. Motivația a fost că statul trebuie să achiziționeze rafinăria Arpechim de la Petrom – a declarat, atunci, Constantin Niță, ministrul Economiei. Rafinăria deține instalația de piroliză, care poate furniza combinatului materie primă și este singura din țară de acest fel.


Musafir

#21593 CIOCLII SI CIRACII :Fairsolve https://www.fairsolve.com/despre-noi

2014-06-05 06:11

#21589: - Re:

Fairsolve https://www.fairsolve.com/despre-noi

2014-05-18 10:48

PIPEREA  & CO s-a pregatit  de executare...

http://i.imgur.com/uj3aqFt.jpg...


Musafir

#21594 Re: TE-AI TREZIT CERNEVE? SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

2014-06-05 07:44

#21591: - TE-AI TREZIT CERNEVE? SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!

 

bai autorule

esti tampit serios. enervant

mai las-o in mortii ei de obsesie

nu se intreaba nici o lume, te intrebi tu in mintea ta aia amortita de alcool si contorsionata de ura si prostie

esti bolnav, trateaza-te


Musafir

#21595 OLTCHIM nu se privatizează pe 6 iunie: Ministrul Niță și administratorii judiciari caută finanţare l

2014-06-05 07:49

OLTCHIM nu se privatizează pe 6 iunie: Ministrul Niță și administratorii judiciari caută finanţare la chinezi

http://www.voceavalcii.ro/2014060421813/OLTCHIM-nu-se-privatizeaza-pe-6-iunie-Ministrul-Nita-si-administratorii-judiciari-cauta-finantare-la-chinezi.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/2a9d5a6b2a5541bfaab592da70d06a16_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Termenul pentru cumpărarea caietului de sarcini pentru a participa la privatizarea combinatului chimic Oltchim este 6 iunie 2014, însă cu câteva zile înainte nicio mare companie din domeniu nu s-a arătat interesată de privatizare. În acest context, ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat că Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va fi privatizat la 6 iunie, aşa cum s-a angajat Guvernul, combinatul chimic va fi vândut altă dată.

„Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică", a afirmat Niţă, într-un forum pe teme energetice. „Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim. Avem discuţii şi cu OMV Petrom", a mai spus Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

Aşadar, cum privatizarea Oltchim a trecut deja pe planul doi, ministrul Economiei şi administratorii judiciari cauză variante de finanţare pentru ca să poate fi repornite două linii de producţie în combinat. Aceştia s-au deplasat în China pentru a găsi finanţare. Delegaţia este formată din directorul Oltchim, Victor Avram, avocatul Gheorghe Piperea şi administratorul special Bogdan Stănescu. Aceştia vor să-i convingă pe chinezi să finanţeze Oltchimul cu 15 milioane de euro, necesari pentru creşterea capacităţii de producţie la Oltchim. Rezultatele vizitei din China le vom afla cu toţii vineri, 6 iunie a.c., dată la care expiră şi termenul pentru depunerea ofertelor de cumpărare a combinatului.


Musafir

#21596 Re: Re: TE-AI TREZIT CERNEVE? SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

2014-06-05 07:57

#21594: - Re: TE-AI TREZIT CERNEVE? SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

Se intreba lumea si conducerea, NU MAI MUSAMALIZA (scopul tau in viata...), si-n presa s-a scris si peste tot se discuta aceasta fapta comisa in timpul seviciului. Cat de ridicola pijamaleala in timpul serviciului.... Sa nu mai marai in somnambulismul tau si "Administratorul special acuză: Corneliu Cernev, „TRĂDĂTORUL" de la Oltchim" http://www.voceavalcii.ro/2014052821678/Administratorul-special-acuza-Corneliu-Cernev-TR%C4%82D%C4%82TORUL-de-la-Oltchim.html , acuza.... BOALA TA DE BUHAIT DE SOMN CARE ESTE  FOARTE  GRAVA DOMNULE, NU TREBUIE SA DEZINFORMEZI, CHIAR SI AICI PE PETITIE.

 

 

" Somnul de frumuseţe la serviciu

Toţi chimiştii de la Oltchim s-au amuzat copios când, acum câteva săptămâni, Corneliu Cernev a fost prins în pijamale la serviciu, dormind în post. Sindicalistul este de meserie dispecer, el fiind responsabil de monitorizarea activităţii din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecţiune, el este cel care coordonează angajaţii din secţiile Oltchim. Dar, dacă el are obiceiul să doarmă la serviciu, ferească Dumnezeu să se întâmple ceva!

Revenind însă, atunci administratorul judiciar i-a făcut un scandal monstruos lui Cernev, iar gurile rele susţin că ar fi propus chiar şi demiterea acestuia. Aşteptăm cu interes deznodământul acestui scandal, în speranţa că „trădătorul" Cernev va fi îndepărtat odată pentru totdeauna de la combinat, spre binele chimiei şi a economiei vâlcene. "

 

p.s. Daca noi suntem beti ( dar se pare ca suntem foarte lucizi si nu suntem alcoolizati), tu esti drogat de atata somn si lene pe tine.

69

#21597 Guvernu

2014-06-05 08:05

Ce aveti ma ca si la guvern se doarme pe rupte .


Musafir

#21598 Re: Guvernu

2014-06-05 08:06

#21597: 69 - Guvernu

NU SI IN COMBINAT CHIMIC.


Musafir

#21599 Re: TE-AI TREZIT CERNEVE? SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

2014-06-05 08:25

#21591: - TE-AI TREZIT CERNEVE? SE MUSAMALIZEAZA CAZUL CERNEV?

#21575 Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT.

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/1512631_496236067176484_4702...

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!

Te-ai trezit Cerneve?

Nu te mai da ca esti  presedinte de sindicat ... lumea se tot intreaba care presedinte si care sindicat cand tu nu mai ai dreptul sa fi salariat Oltchim!

Ce faci acum dai declaratii in pijama ... puslama "care este"?
Du-te bai si te culca si lasa-ne pe noi in durerea noastra.
Afara cu tine din Oltchim!
Daca mai ai tupeul sa dai declaratii spune cum te-au prins pe tine dormind in pijamale in timpul programului de lucru sau, daca ai alta versiune, ... cum te-au "lucrat" pe tine cei care "s-au inhaitat" sa te prinda dormind!

Hai curaj ... spune tot, da drumul vuvuzelei.

#21238: - Scandal la Oltchim între sindicalistul Corneliu Cernev și administratorul judiciar, Bogdan Stănescu!

Cernev, la somn în timpul serviciului

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews și afirmațiilor făcute de angajații de la Oltchim pe site-ul www.petitieonline.com, Corneliu Cernev - poreclit de angajații combinatului „Gigel Frone", cunoscutul participant de la „Românii au talent", a fost surprins dormind în timp ce trebuia să lucreze. Mai mult, acesta ar fi fost îmbrăcat chiar în pijamale. Corneliu Cernev deține funcția de dispecer, fiind practic responsabil de monitorizarea activității din combinat, iar în cazul în care ar fi vreo defecțiune, el este cel care coordonează angajații din secțiile Oltchim.

PROVOCARE PENTRU PRESA: CERETI PUNCTUL DE VEDERE AL CONDUCERII OLTCHIM!

- AI DORMIT SAU NU AI DORMIT, CERNEVE?
- AI FOST PRINS ASUPRA FAPTULUI ... FOTOGRAFIAT SI FILMAT? DIN ARTICOLUL PUBLICAT DE ZIUANEWS AFLAM CA AVEAI (ASA CA TOT SALARIATUL DIN OLTCHIM) TOT CONFORTUL NECESAR SOMNULUI, INCLUSIV PIJAMALE.
- CONTEAZA CINE TE-A PRINS SAU CONTEAZA CE-IA FACUT?
- DE CE TE-AIREFUGIAT IN CONCEDIU (MEDICAL SI DE ODIHNA)?
- SA TRAGI DE TIMP? SA TRAGI SFORILE?
- SA ARUNCI BATISTA PE TAMBAL?

Cernev trebuie dat afara fara drept de apel.

Faptul ca a dormit in timpul programului de lucru intr-un post (DISPECER DE PRODUCTIE - mai ales cand este un singur dispecer pe tura de 24 h) care presupune responsabilitate maxima si foarte multa atentie ESTE DE NATURA (PENALA) SI A PUNE IN PERICOL BUNA FUNCTIONARE A INSTALATIILOR DIN OLTCHIM!

Daca cineva are alta parere si considera ca Cernev nu este un PERICOL IN OLTCHIM in ideplinirea atributilor avute ca DISPECER DE PRODUCTIE (desi parerea mea este ca Cernev este un pericol din toate punctele de vedere pentru OLTCHIM si OLTCHIMISTI) atunci conducerea OLTCHIM trebuie sa desfinteze acest post.

Oricum ai privi, Cernev trebuie dat afara fara drept de apel si trimis acasa sau in Bulgaria cum zice Remus!

ATENTIE: NU MUSAMALIZATI CAZUL CERNEV!
SA SE APLICE PREVEDERILE CODULUI MUNCII, ROI SI CCM SI IN CAZUL CERNEV!
CAZUL CERNEV ESTE "PENAL" PENTRU CA A LASAT O INTREPRINDERE CHIMICA (PRACTIC O BOMBA) NESUPRAVEGHEATA.

 


Musafir

#21600 Re: Re: PROSTILOR V-AM FACUT ...HAHAHAHA...eu sunt OK SI VA MANANC BANII FARA SA DEPUN EFORT!!!!!!!

2014-06-05 08:26

#21249: - Re: PROSTILOR V-AM FACUT ...HAHAHAHA...eu sunt OK SI VA MANANC BANII FARA SA DEPUN EFORT!!!!!!!!!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

2014-02-09 11:07

 

http://magictictac.ro/templates/themza_j15_21/images/logo1.png...

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

 

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-

statiunile-din-elvetia-si-austria.html

 

 

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...