Sprijinim dreptul copiilor basarabeni la învățământ fără discriminare pe motive medicale

Uniunea Juriștilor Ortodocși din Republica Moldova a redactat o adresă către  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Familiei și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, prin care solicită anularea unui ordin de ministru prin care nu sunt primiți în școli copiii care nu au fost vaccinați.

Inițiatorii petiției consideră că măsura este abuzivă și încalcă dreptul la învățătură al copiilor, dreptul părinților de a decide în privința procedurilor medicale pe care copiii le urmează și nu are nicio bază constituțională, în condițiile în care restricționarea drepturilor fundamentale nu poate fi invocată în acest caz, și nicio bază legală, deoarece legea sănătății din această țară nu prevede obligativitatea vaccinurilor.

Textele adresei și analizei se pot citi pe pagina https://www.juridice.ro/601476/miscarea-juristilor-ortodocsi-din-republica-moldova-solicita-admiterea-copiilor-nevaccinati-in-scoli.html. Inițiatorii roagă pe toți juriștii și medicii români care sunt de acord cu acest demers să-și exprime susținerea față de el, semnând această petiție sau trimițând adeziunea lor la adresa de mail a Uniunii Juriștilor Ortodocși din Moldova aparatorul.ortodox@mail.ru printr-o semnătură aplicată pe un exemplar al textului Adresei, care poate fi copiat de pe pagina mai sus citată.

Petiția este deschisă și pentru părinții români care doresc să fie solidari cu cei din Republica Moldova.

Mulțumim.

aparatorul.ortodox@mail.ru