Spunem ,,NU” fuziunii Colegiului ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani!

Subsemnații, părinții elevilor, elevii, parinții viitorilor elevi, absolvenți, profesori și întreaga comunitate, NOI TOȚI suntem foarte indignați de Proiectul de hotărâre cu privire la reorganizarea unor instituții de învățământ profesional tehnic și modificarea unor hotărâri ale Guvernului. Fiind convinși că Colegiul ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani, are rolul de inițiator și susținător al educației profesional-tehnice în zona de nord a țării, de continuator al tradiției, în spiritul respectării valorilor naționale. Copii noștri au posibilitatea să studieze aproape de localitățile sale natale, fără a pleca la distanțe mari, în cazul dat la Bălți. Din partea tuturor părinților, aș vrea să vă explic, că nu toți au posibilitatea de a susține financiar studiile copiilor la Bălți, fiindcă majoritatea părinților sunt fără locuri de muncă, dar cheltuiele la oraș sunt foarte mari, cum ar fi: cazare, transport și multe alte necesități. Noi suntem idignați, și susținem integritatea juridică a Colegiului ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani și dreptul copiilor noștri de a primi o educație profesională și o formare bună ca cetățean aici pe loc, fără a pleca la depărate.

Colegiul ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani, cu o istorie bogată și o tradiție îndelungată în educație și dezvoltare comunitară, fiind o instituție de încredere și respectată în rândul elevilor, al părinților și al comunității în ansamblu. Identitatea juridică a Colegiului ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani, reprezintă o parte vitală a acestei moșteniri și este fundamentală pentru menținerea valorilor și misiunii educaționale.

Susținem păstrarea identității juridice a Colegiului ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani, este esențială pentru:

1. Continuitatea și stabilitatea instituțională: Modificarea identității juridice ar putea duce la consecințe pe termen lung asupra performanțelor academice, sănătății mentale și sociale a elevilor, părinților și întregii comunități.

2. Conservarea tradițiilor și valorilor noastre: Identitatea juridică a Colegiului ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani, reflectă valorile noastre fundamentale și ne permite să continuăm să le promovăm în comunitatea noastră.

3. Beneficiile pentru elevi și comunitate:

- Colegiul ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani, oferă o educație de calitate și contribuie la dezvoltarea personală și profesională a elevilor care participă la olimpiade locale, zonale și republicane, care aduc rezultate foarte bune. 

- Elevii se implică activ la diferite concurusuri atât naționale cât și internaționale.

- Colegiul ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani are încheiate acorduri de parteneriate cu diferite instituții de învățământ și organizații atât din Republica Moldova cât și peste hotare.

- Păstrarea identității juridice ne permite să continuăm, să servim comunitatea cu angajament și eficiență.

Toți cei care au învățat aici, din 1963 și până în prezent, peste 9000 de absolvenți, pot confirma valoarea acestei instituții de învățământ, atât în domeniul formării profesionale, cât și personale.

Prin urmare, CEREM autorităților competente să ia în considerare aceste argumente și să sprijine păstrarea identității juridice a Colegiului ,,Gheorghe Asachi” din Lipcani.

Vă rugăm să luați în considerare această petiție și să acționați în conformitate cu solicitările noastre.

Semnăturile noastre exprimă sprijinul nostru pentru continuarea procesului de învățare într-un mediu sigur și sănătos pentru toți elevii și cadre didactice.

 

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Daniel va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...