NU VREM INTRAREA ROMANIEI IN RAZBOI CU RUSIA

În condițiile actuale, cand Romania a dat un raspuns ferm si multidimensional in sprijinul Ucrainei, susceptibil prin atitudinea presedintelui Klaus Iohannis să implice România intr-un razboi ce nu-i apartine, din clipa in clipa, noi, sustinatorii pacii, actionand pentru salvarea vietilor cetatenilor acestui stat, 

CEREM PRESEDINTELUI ROMANIEI, GUVERNULUI ROMÂNIEI:

1. Refuzul oricărui sprijin militar venit din partea SUA, prin Divizia 101 Aerpropulsat cu misiunea de a consolida Flancul Estic al NATO prin operataiunea ofensiva impotriva tarii beligerante Rusia.

2. Refuzul creșterii numărului de Forte militare aliate si a exercițiilor acestora pe teritoriul României. 

3. Teritoriul României nu poate fi folosit nici ca punct de plecare pentru atacuri ofensive ale Diviziei 101 Aeropurtata, nici ca teritoriu folosit ca misiune de lupta si nu de antrenament al tuturor fortelor militare multinationale.

4. Teritoriul României nu poate fi folosit nici ca punct de plecare a unui stat beligerant împotriva unui alt stat beligerant, nici ca loc de refugiu pentru forțele armate ale unuia sau altuia dintre beligeranți, nici ca sursă de aprovizionare ori spațiu de tranzit pentru înarmarea beligeranților.

5. Romania doreste pace si mentinerea unor relații de bună vecinătate cu toti vecinii - tari beligerante, in conditiile in care conflictul militar, razboiul dintre Ucraina si Rusia, nu apartine Romaniei.

6. Nu implicarea S.U.A in treburile interne si externe ale Romaniei, stat independent si suveran cf art. 1, alin.(1) din Constitutia Romaniei

7. Nu intrarea Romaniei in razboi fara consultarea poporului prin referendum

8. Nu introducerea reactoarelor nucleare de generația a IV-a, mici și modulare si nici a altor tipuri de generatii pe teritoriul Romaniei

9. Declararea si respectarea neutralitatii absolute a Romaniei în conflictul militar ruso-ucrainean, ce nu-i apartine Romaniei si neimplicarea in acest conflict.

10. Refuzul categoric al masurilor impuse de Consiliul European in sprijinul Ucrainei. 


Drd. Ma. Gabriela-Ştefania NUŢ / dep. juridic    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Drd. Ma. Gabriela-Ştefania NUŢ / dep. juridic va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...