Salvati Liceul Economic din Cluj Napoca

Liceul Economic din Cluj Napoca, actualul Colegiul Economic Iulian Pop, cu o vechime de 97 ani, risca sa isi piarda identitatea si sa fie oprit din evolutia sa, de mult discutata comasare cu Liceul Napoca, un liceu cu profil tehnologic. Pentru a putea face o comparatie, promovabilitatea la bacalaureat al elevilor Colegiului Economic Iulian Pop, este de 96,49%, iar a elevilor Liceului Napoca este de 41,37%.

Motivul declarat al acestei comasari, este dezvoltarea Colegiului Economic, ceea ce ni se pare, cel putin,  o gluma.

Noi, parintii elevilor Colegiului Iulian Pop, consideram ca dezvoltarea si sustinerea performantei elevilor si liceului ar putea fi facuta prin cresterea numarului de clase (concurenta pentru ocuparea locurilor in clasa a IX-a fiind notabila), traditia acestui liceu trebuie dusa mai departe, trebuie incurajata si sustinuta.

Performanta nu poate fi obtinuta facand medie intre 2 licee cu rezultate scolare diferite, facand medie intre promovabilitate de 96,49% si 41,37%, astfel se incurajeaza mediocritatea, nicidecum performanta.

Noi, parintii elevilor Colegiului Iulian Pop solicitam sustinerea opiniei publice pentru a opri demersurile oricaror institutii ale statului in ceea ce privesc orice intentii de comasare ale institutiei de invatamant, dorim incurajarea performantei acestui colegiu, o institutie reprezentativa a municipiului Cluj Napoca.

Va rugam sa ne sustineti in demersul nostru, sa semnati aceasta petitie si sa o distribuiti, astfel incat sa adunam cat mai multe semnaturi sa reusim sa atragem atentia autoritatilor asupra acestei situatii.

Va multumim !

Cristina Gavrilut, presedinte Asociatia Economica, Colegiul Economic Iulian Pop    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.