Solidaritate cu Mara* - Petiție împotriva cazurilor de hărțuire sexuală, abuzuri psihologice, fizice sau verbale

Această petiție este adresată în lumina evenimentelor de hărțuire apărute recent în spațiul public cu scopul de a trage un semnal de alarmă în privința cazurilor de abuz ce se produc, mai ales, în rândul tinerilor. Semnatarii acestei petiții condamnă abuzul fizic, psihologic și hărțuirea sexuală și fac apel către autoritățile statului pentru a intensifica lupta împotriva agresorilor de acest fel. În plus, facem apel către toate instituțiile și organizațiile care se ocupă cu apărarea drepturilor femeilor, lupta împotriva inegalității de gen, lupta împotriva violenței domestice sau a violenței în general, apărarea drepturilor și demnității umane, dar și către instituțiile de presă, pentru a lua o poziție și pentru a condamna public aceste acțiuni care aduc prejudicii psihice și chiar fizice victimelor.

1. Solicităm Comisiei de Etică a Universității din București să ia o poziție clară împotriva cazului recent de hărțuire sexuală și abuz psihologic apărut în presă la data de 14 decembrie 2018, disponibil la : https://casajurnalistului.ro/umilinta-suprema/?fbclid=IwAR37Kob4UkRU-7MtSemkw6_GovDBnEwTrRLIv2dS40qDaTdgsX4d8Rwt0wQ.

2. Solicităm organelor și instituțiilor abilitate să ia măsuri în privința politicii de 0 toleranță la abuzurile sexuale, fizice sau psihologice, a hărțuirii sexuale sau a discriminării de orice fel. De asemenea, la nivelul Universității din București cerem demersuri proactive, metode preventive precum introducerea unor seminare de etică, implicarea organizațiilor în domeniu, organizarea unor seminare sau conferințe privind aspectele enumerate anterior.

Cu considerație,
Studenții Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București


Studenții FSPUB    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Studenții FSPUB să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook