Obligativitatea folosirii scaunului de copil in masina

In ultimul timp sunt din ce in ce mai multe accidente in care sunt implicati copii care nu sunt pusi de proprii parinti in scaune de masina adecvate varstei lor, soldate de cele mai multe ori cu moartea. Suntem un grup de mamici din Cluj si dorim sa ridicam un semnal de alarma in acest sens. Speram ca aceasta petite va ajunge si pe masa autoritatilor raspunzatoare intr-un fel sau altul de faptul ca soferii din Romania nu constientizeaza pericolul la care sunt supusi cei mici in momentul in care sunt urcati intr-o masina fara nicio masura de siguranta. Asa cum ceilalti ocupanti ai unei masini isi pun sau ar trebui sa isi puna centura de siguranta, asa ar trebui si copiii protejati prin punerea lor intr-un scaun de masina.

NU vrem sa mai vedem mame care isi duc in brate copiii atunci cand merg cu masinia, NU vrem sa mai vedem copii liberi pe bancheta din spate, fara centura sau scaun adecvat varstei lor.

VREM amenzi mari pentru soferii care nu contientizeaza pericolul la care isi supun proprii copii sau copiii celor apropiati.