În atenția CNA , ridicarea licenței emisiunii Acces Direct

Semnatarii acestei petiții doresc ridicarea licenței emisiunii Acces Direct, care își desfășoară activitatea în cadrul postului de televiziune Antena1, având în vedere nenumăratele abateri de la regulile unei dezbateri civilizate televizate.  Moderatoarea acestei emisiuni, Simona Gherghe, încalcă în mod ostentativ rolul pe care-l are, de moderator, comportându-se ca un dictator atunci când trebuie să ofere dreptul la replică celor cărora le sunt aduse acuzații. Uită că rolul unui moderator este de a stabili un echilibru între invitații emisiunii, oferind posibilitatea exprimării punctului de vedere tuturor părților implicate în dezbaterea unui caz supus atenției opiniei publice pentru ca aceasta din urmă să poată avea o imagine clară asupra informației ce-i este oferită prin intermediul acestei emisiuni.

De asemeni aceasta abuzează de mesaje subliminale, declarații false ale unor persoane care sunt prezentate drept martori pe a căror acuratețe se poate conta, în cazul Angelica Coman versus Luminița Anghel, având ca scop final decăderea din drepturile părintești ale Angelicăi Coman pentru ca fiica acesteia să-i fie dată spre adopție Luminiței Anghel.

Prin felul în care a ales să-și desfășoare emisiunea, instigând telespectatorii împotriva Angelicăi Coman, în perioada 08.12.2014 – 12.12.2014, moderatorul emisiunii Acces Direct a generat un adevărat conflict între aceasta și noii săi vecini, fiind necesară intervenția poliției.

Noi semnatarii acestei petiții înțelegem că trăim într-un stat de drept în care cetățeanul de rând are drepturi consfințite de legile în vigoare, iar acestea sunt aplicate de cei în drept și nicidecum de persoane care încearcă să se substituie acestora. De asemeni înțelegem că avem dreptul să primim informații veridice, probate de martori reali, verificate din trei surse așa cum este deontologic în cazul jurnalismului. Pentru cele menționate în prezenta, vă rugăm ca emisiunii  Acces Direct să-i fie suspendată licența!

Cornelia Enache    Contactați autorul petiției