Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Cuviosul Portofenie

#84

2014-11-14 13:22

Îi rog pe credincioşi să-mi răspundă următoarelor întrebări:
- câte ore pe zi şi câte zile pe săptămână muncesc popii ? De la ce oră până la ce oră ? Ce responsabilităţi şi ce riscuri presupune mirobolanta “profesie” de popă ? (Atenţie: este vorba de muncă prestată în interes public deoarece sunt remuneraţi din bani publici. Faptul că publicul are acces liber în biserici nu înseamnă că preoţii activează în interes public. La fel putem spune, spre exemplu, despre angajaţii mall-urilor: accesul este, evident, public, dar asta nu înseamnă că prestează activitatăţi în interes public)
- de ce popii iau bani din mâinile copiilor şi ale bătrânilor ?
- de ce în timpul campaniilor electorale popii sunt majoretele politicienilor ?
- BOR nu are cel puţin o vină morală din cauza faptului că îşi îndeamnă enoriaşii să voteze fel de fel de derbedei care atunci când ajung la putere îşi bat joc de această ţară ? (aici mă refer la toate formaţiunile politice care au guvernat după 1990 şi cu care BOR s-a pupat pe gură)

Notă: De ce fac referire la BOR şi nu la toate cultele ? Deoarece BOR are cel mai mare număr de enoriaşi şi este cel mai slugarnic cult în relaţia cu zona politică.

P.S.: Aştept moaşteofilii cu brânză pe dinţi să mă acuze că sunt plătit de evrei, masoni, sionişti, reptilieni şi marţieni.

Raspunsuri

M

#105 Re:

2014-11-14 14:33:26

#84: Cuviosul Portofenie -  

Iti raspund la intrebari:

-  serviciul de "popa" este unul de interes public: ajuta o gramada de oameni care ajung in depresii severe (si nu au 400 lei /sedinta la psiholog si vin pe gratis la "popa", da, PE GRATIS), majoritatea (= peste 50%, da) fac actiuni caritabile, se implica in comunitatile care apartin de ei pentru salariul enorm de 800 lei/luna. 

- nu iau bani din mainile copiilor. Adultii le dau cat vor ei.

- preotul nu poate alunga pe nimeni care intra in biserica. Presa prezinta in prime time la ce biserica se duc politicienii. (daca presa ar respecta intimitatea participarii la rugaciune a politicienilor, probabil ca am mai scapa de niste ipocriti )

- BOR nu indeamna pe nimeni. Judecarea in bloc dupa unele cazurile izolate nu arata o atitudine inteligenta sau cel putin echidistanta.