Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Adam

#76 Re:

2014-11-14 12:41

#31: Andrei -  

 Sustin. Dragi oameni care credeti in zane, relgia este inca in scoli, numai ca trebuie doar sa va inscrieti viitori indoctrinati. Habar nu aveti de capul vostru. Petitie de cacao, stiti ce inseamna petitie si ce militeaza?


Musafir

#77

2014-11-14 12:53

Cinste celor ce lupta pentru Dumnezeu! Rusine celor ce renunta!

Musafir

#78

2014-11-14 13:05

" Predictia lui Malraux , cu privire la religiozitatea secolului 21, poate fi extinsa la scara intregii istorii. Problema se pune astfel: secolele viitoare trebuie sa lase loc spiritualului, creatiei, caci altfel ele nu vor avea nici o noima...Conteaza ca veacurile sa aiba un sens, o directie, o valoare pentru indivizi si colectivitati.(C.Cucos) Chestiunea religiozitatii ( care -l "doare" atat de tare pe dl.Miclea ) tine de o profunda problema a sensului. Sens pe care il conferim noi, oamenii. Dar pornind de la niste repere ce ne depasesc.Repere care se cer a fi cunoscute,intelese si prin educatie, prin ora de Religie care vine in intampinarea acestor repere.Dana Stefan

Musafir

#79

2014-11-14 13:06

Nihil Sine Deo!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-11-14 13:07



Musafir

#81 Re: REligie?!?!

2014-11-14 13:12

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Nu , doresti sa-ti crestii copiii cu zombie de la calculator si de la desene animate! Si nu ne face primitivi, religia face parte din fiinta umana, iar daca tu nu simti acest lucru, inseamna ca tu esti incult si daca tu apelezi astazi la litere sa-ti exprimi frustrarile , e si datorita Bisericii in cadrul careia au aparut primele tipografii.


Musafir

#82

2014-11-14 13:16

Religia trebuie sa existe in scoli. Altfel societatea noastra va fi una bolnava.
Malin Gincur

#83 GRESIT!

2014-11-14 13:18

Religia inca se va preda in scoli, doar ca nu o sa mai fie materie obligatorie, aceasta petitie este total gresit formulata!

Cuviosul Portofenie

#84

2014-11-14 13:22

Îi rog pe credincioşi să-mi răspundă următoarelor întrebări:
- câte ore pe zi şi câte zile pe săptămână muncesc popii ? De la ce oră până la ce oră ? Ce responsabilităţi şi ce riscuri presupune mirobolanta “profesie” de popă ? (Atenţie: este vorba de muncă prestată în interes public deoarece sunt remuneraţi din bani publici. Faptul că publicul are acces liber în biserici nu înseamnă că preoţii activează în interes public. La fel putem spune, spre exemplu, despre angajaţii mall-urilor: accesul este, evident, public, dar asta nu înseamnă că prestează activitatăţi în interes public)
- de ce popii iau bani din mâinile copiilor şi ale bătrânilor ?
- de ce în timpul campaniilor electorale popii sunt majoretele politicienilor ?
- BOR nu are cel puţin o vină morală din cauza faptului că îşi îndeamnă enoriaşii să voteze fel de fel de derbedei care atunci când ajung la putere îşi bat joc de această ţară ? (aici mă refer la toate formaţiunile politice care au guvernat după 1990 şi cu care BOR s-a pupat pe gură)

Notă: De ce fac referire la BOR şi nu la toate cultele ? Deoarece BOR are cel mai mare număr de enoriaşi şi este cel mai slugarnic cult în relaţia cu zona politică.

P.S.: Aştept moaşteofilii cu brânză pe dinţi să mă acuze că sunt plătit de evrei, masoni, sionişti, reptilieni şi marţieni.


Musafir

#85

2014-11-14 13:25

NIHIL SINE DEO!!!! AMEN!!!!!

Musafir

#86

2014-11-14 13:28

Religia are rolul de a forma oameni morali si demni pentru societate. Nu confundati copiii cu becuvantatoarele! Lasati-i sa stie ca au suflet, ca este un Dumnezeu!
AndreiD

#87

2014-11-14 13:34

Urmarind comentariile de aici, am constatat o data in plus cu ateii/agnosticii sunt lipsiti de orice logica, in afara faptului ca sunt violenti si nu au auzit de conceptul de "a vorbi civilizat".

In primul rand mi-au placut posatrile cu "studiile" (preluate probabil din suita stiintifica "libertatea/click/cancan") in care se "dovedea" faptul ca ateii/agnosticii sunt ceva mai inteligenti. Dupa copy-paste au lasat comentarii in care au vorbit ca niste babuini violenti, uzand evident de invective, sau cu alte cuvinte au contrazis singuri acele "studii". Pe langa faptul ca aceste "studii" intra in contradictie evidenta cu realitatea: majoritatea oamenilor de stiinta au fost persoane religioase. Asta apropo de crezut in "zane" si indoctrinati...

In al doilea rand, tot legat de indoctrinare si ignoranta. Cum se face ca ateii nu cunosc modul in care umanismul ateu si evolutionismul au fost impuse sistematic in societate, fix prin spalare pe creier (proces care continua si azi)?

http://www.randalolson.com/2014/08/24/the-myth-of-the-smarter-atheist/

http:/ /unitedfamiliesinternational.wordpress.com /2011/07/18/myth-buster-are-atheists-more-intelligent-than-the-religious/


Musafir

#88

2014-11-14 13:34

scoala a inceput in biserica.E ca si cum ti-ai da mama afara din casa pentru ca e batrana. Spunem NU propagandei sexuale si de alt gen in scoli dar spunem DA orelor de religie.

Musafir

#89

2014-11-14 13:37

Nimic fara Dumnezeu !
Jesus Chrysler

#90

2014-11-14 13:41

Religia este ca un penis. Poti sa ai una si poti sa te mandresti cu ea daca vrei dar nu o baga pe gat altora impotriva vointei lor. Cu atat mai mult copiilor.


Musafir

#91

2014-11-14 13:48

Domnule Preşedinte, Domnule Prim Ministru, Domnilor Miniştri, Înaltă Curte

Poate că aceste cuvinte nu o să reprezinte mare lucru, nici o schimbare decât, poate în timp, la nivel de conştiinţă. Dar pentru că acord o atenţie deosebită scrisului, consider că merită să aştern pe hârtie aceste gânduri, mai ales că „scrisul e un lucru sfânt” (Virgil Gheorghiu).
Predau de peste 10 ani disciplina Religie Ortodoxă, am absolvit Facultatea de Teologie, am obţinut titulatura prin concurs la nivel naţional şi am gradul I, aşa cum au şi mulţi alţi profesori care predau alte discipline, dar care nu sunt nevoiţi să ia în calcul într-un timp atât de scurt varianta reorientării profesionale sau cum se întâmplă tot mai des varianta plecării din ţară.
Acum înţeleg că nu mai este nevoie de mine, de noi, că tot ce-am investit în aceşti ani în pregătirea mea profesională va rămâne în câteva dosare pe un raft în bibliotecă, închise, poate, pentru totdeauna.
Am predat în mai multe şcoli şi majoritatea elevilor care au finalizat liceul mă opresc să-mi spună: “Vă mulţumesc doamna profesoară”! Cum săptămâna trecută mi-a scris un elev: “Vă mulţumesc că existaţi!” Se întâmplă acest lucru poate pentru că dincolo de ora de religie le-am ascultat poveştile de viaţă, i-am ajutat să depăşească momente dificile din viaţa lor (am avut şi calitatea de dirigintă) şi am o mare mulţumire sufletească astăzi când Alex mă sună şi îmi mulţumeşte că l-am ajutat atunci când începuse să consume etnobotanice, când Laurenţiu plângea că i-a murit singurul sprijin pe care-l avea, bunica lui, şi i-am şters lacrimile de pe obraji cu dragostea din mâinile mele şi din sufletul meu, virtute pe care am dobândit-o în biserica din satul meu natal, în Ortodoxie. Am încercat să fac din ora de religie o oră în care elevii să devină prietenii mei, pe care să-i ajut în momentele dificile ale vieţii.
Pe Cornelia am luat-o de mână, chiar dacă avea 17 ani şi am dus-o la prima probă de Bacalaureat, pentru că părinţii ei lucrează în străinătate de mulţi ani şi acest timp al separării de ei a transformat-o într-un sloi de gheaţă.
Alex, de la un orfelinat, mă implora să-l iau acasă, în fiecare zi mă aştepta în gară şi mă întreba dacă vreau să-i fiu mama, dar pe atunci din salariul de profesor nu eram în stare să mă întreţin nici pe mine. Parcă-l văd şi acum cum plângea în ziua în care i-am spus că o să merg să predau la altă şcoală şi el m-a întrebat dacă cumva m-a supărat cu ceva…
La fel Olimpiu, tot de la un orfelinat, m-a rugat să-i dau un obiect ca amintire când a terminat liceul şi îmi spunea de fiecare dată când îl ajutam: “mulţumesc mami”!
De la mine mulţi elevi au aflat pentru prima dată de scrierile lui Virgil Gheorghiu, de lucrările şi Aforismele lui Constantin Brâncuşi, de Mircea Vulcănescu, Ernest Bernea, de cărţi minunate precum “Micul Prinţ”,de Kahlil Gibran, dar şi de Părintele Galeriu, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Arsenie Boca, de lăcaşuri pe care le-am vizitat împreună...”
“Educaţia trebuie să fie în primul rând disciplina formării şi înălţării spirituale a omului. A fi învăţător sau profesor este în primul rând o problemă de vocaţie; pe lângă pregătirea intelectuală este necesară o cultură sufletească, fără de care nu putem creşte şi forma oameni. ”
Esenţa Ortodoxiei este firea omului, afirma într-o conferinţă , autorul cărţii „Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului”, Klaus Kenneth, parafrazându-l pe Părintele Rafail Noica, care spune că „Biserica Ortodoxă este firea în care Dumnezeu l-a creat pe om”.
Mă gândesc din ce în ce mai des la varianta plecării din această ţară, care nu mai are nevoie nici de mine, ca de mulţi alţii care au plecat scârbiţi de tot şi de toate.
Poate că alţii vor şti să preţuiască cu adevărat valorile moral-religioase pe care noi, profesorii de religie, încercăm să le aşezăm în viaţa tinerilor.




Musafir

#92

2014-11-14 13:51

Nu doresc ca un director de scoala sa hotarasca daca se face religie sau nu in scoala lui. Religia trebuie sa fie in corpul comun. Cine nu doreste sa participe are libertatea totala sa nu frecventeze cursul.

Musafir

#93

2014-11-14 13:53

Aceasta decizi de scoatere a religiei di scoli este un auziva. Pe acelasi temei am putea spune ca nici celelalte materii nu ar trebui sa fie obligatorii deoarece ni se incalca dreptul la libertate.De ce sa scoti o materie si altele le pastrezi. Cine poate spune care materie este folositoare si care nu. De ce nu informatica sau biologia ( fara a avea ceva cu aceste materii) sa nu fie scoase din scoli.
Andrei

#94 PONTA PRESEDINTE!

2014-11-14 13:54

Renuntati la stiinta! Religia = cunoastere!

Cuviosul Portofenie

#95 Re:

2014-11-14 14:02

#87: AndreiD -  

V-aţi uitat la voi ? Deocamdată sunteţi în proporţie covârşitoare doar nişte ghiolbani ce votează pe câte două caramele, iar apoi vă lamentaţi că n-aveţi cu ce vă creşte plozii sau că trăiţi de pe o zi pe alta. Întâi învăţati să folosiţi apa caldă şi şamponul, iar tocmai apoi invocaţi moralitatea şi bunul-simţ. Apropo, de ce o bună parte a popilor se gudură pe la uşile primăriilor şi sunt majoretele politicienilor ? Li se trage cumva de la moralitate ? :))))

john

#96

2014-11-14 14:07

 Dumnezeu NU exista.(punct)

dan

#97 Re:

2014-11-14 14:08

#90: Jesus Chrysler -  

 e ca pula ,nu ca un penis.

john

#98 Re: PONTA PRESEDINTE!

2014-11-14 14:08

Sa vad cum te scapa religia de cancer.


Musafir

#99

2014-11-14 14:11

Trendul este secularizarea, dezradacinarea ....iata cat de mult se promoveaza halloweenul si alte manifestari pagane intr-o tara crestina ! Eu am o propunere : SA  SE RENUNTE SI LA LIBERE, VACANTELE PRILEJUITE DE SARBATORILE ORTODOXE,daca tot scoatem religia din scoli ! Sau atunci suntem ortodocsi ?!

Alex

#100 Religia face parte din traditia poporului roman

2014-11-14 14:13

Religia face parte din traditia poporului roman. Ea trebuie sa faca parte din trunchiul comun al programei scolare. Pentru respectarea libertatii religioase, elevii au voie sa faca exceptie si sa nu participe. Aceasta este motivatia pentru care in Germania, Austria si in o gramada de alte tari religia este OBLIGATORIE.

Iar daca ne uitam la structura religioasa a populatiei, in Germania, de exemplu, crestini sunt doar 64% iar 30% atei. Oare cum ar trebui sa fie in Romania care are 99% crestini?