Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

M

#105 Re:

2014-11-14 14:33

#84: Cuviosul Portofenie -  

Iti raspund la intrebari:

-  serviciul de "popa" este unul de interes public: ajuta o gramada de oameni care ajung in depresii severe (si nu au 400 lei /sedinta la psiholog si vin pe gratis la "popa", da, PE GRATIS), majoritatea (= peste 50%, da) fac actiuni caritabile, se implica in comunitatile care apartin de ei pentru salariul enorm de 800 lei/luna. 

- nu iau bani din mainile copiilor. Adultii le dau cat vor ei.

- preotul nu poate alunga pe nimeni care intra in biserica. Presa prezinta in prime time la ce biserica se duc politicienii. (daca presa ar respecta intimitatea participarii la rugaciune a politicienilor, probabil ca am mai scapa de niste ipocriti )

- BOR nu indeamna pe nimeni. Judecarea in bloc dupa unele cazurile izolate nu arata o atitudine inteligenta sau cel putin echidistanta.

 

Raspunsuri

Cuviosul Portofenie

#110 Re: Re:

2014-11-14 15:06:17

#105: M - Re:  

- E apă de ploaie ceea ce spui. Ce calificare are un popă pentru a oferi consiliere psihologică unei persoane ce suferă de sindrom depresiv ? Are măcar idee în ce constă, ce anume îl generează, în ce context apare, cum se manifestă şi cum poate fi combătut ? Ceea ce face în realitate este să îndruge nişte incantaţii şi fonfăieli la nivel de coafeză telenovelistă. În plus, dacă e dispus să ofere "consiliere" atunci înseamnă că o face din proprie iniţiativă, deci finanţarea din bani publici nu este justificată.

- Actele caritabile despre care vorbeşti reprezintă doar praf în ochi. Oricine poate face caritate într-un anumit cuantum atunci când primeşte din donaţii sau din fonduri publice o sumă de câteva ori mai mare. Asta înseamnă că-şi recuperează "investiţia" iniţială şi rămâne şi cu diferenţa. Şi mie mi-ar conveni să mă ocup de caritate în cuatum de 1000 de euro dacă aş şti că apoi primesc 3000 de euro de la un consiliu judeţean sau o primărie. Pe lângă faptul că îmi rămâne diferenţa de bani fără să fi muncit nici măcar cinci minute pentru a o obţine şi fără să-mi fi asumat vreo responsabilitate, mă aleg şi cu imaginea de om ce se implică în problemele de ordin social ale comunităţii.

- E strict problema preotului dacă permite sau nu accesul cuiva într-o biserică, atât timp cât BOR este dpdv juridic o entitate privată. (toate cultele sunt asimilate unor ONG-uri)

- Dacă s-a înţeles că aş face referire la BOR în totalitatea sa, atunci îmi cer scuze. Ideea era că o suficient de mare parte a preoţilor sunt activişti electorali. Dacă BOR vrea să aibă credibilitate, atunci să se ocupe de curăţenia din propria ogradă şi tocmai apoi să invoce caracterul aşa-zis moral şi educativ al său.