Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Cuviosul Portofenie

#110 Re: Re:

2014-11-14 15:06

#105: M - Re:  

- E apă de ploaie ceea ce spui. Ce calificare are un popă pentru a oferi consiliere psihologică unei persoane ce suferă de sindrom depresiv ? Are măcar idee în ce constă, ce anume îl generează, în ce context apare, cum se manifestă şi cum poate fi combătut ? Ceea ce face în realitate este să îndruge nişte incantaţii şi fonfăieli la nivel de coafeză telenovelistă. În plus, dacă e dispus să ofere "consiliere" atunci înseamnă că o face din proprie iniţiativă, deci finanţarea din bani publici nu este justificată.

- Actele caritabile despre care vorbeşti reprezintă doar praf în ochi. Oricine poate face caritate într-un anumit cuantum atunci când primeşte din donaţii sau din fonduri publice o sumă de câteva ori mai mare. Asta înseamnă că-şi recuperează "investiţia" iniţială şi rămâne şi cu diferenţa. Şi mie mi-ar conveni să mă ocup de caritate în cuatum de 1000 de euro dacă aş şti că apoi primesc 3000 de euro de la un consiliu judeţean sau o primărie. Pe lângă faptul că îmi rămâne diferenţa de bani fără să fi muncit nici măcar cinci minute pentru a o obţine şi fără să-mi fi asumat vreo responsabilitate, mă aleg şi cu imaginea de om ce se implică în problemele de ordin social ale comunităţii.

- E strict problema preotului dacă permite sau nu accesul cuiva într-o biserică, atât timp cât BOR este dpdv juridic o entitate privată. (toate cultele sunt asimilate unor ONG-uri)

- Dacă s-a înţeles că aş face referire la BOR în totalitatea sa, atunci îmi cer scuze. Ideea era că o suficient de mare parte a preoţilor sunt activişti electorali. Dacă BOR vrea să aibă credibilitate, atunci să se ocupe de curăţenia din propria ogradă şi tocmai apoi să invoce caracterul aşa-zis moral şi educativ al său.

Raspunsuri


Musafir

#655 Re: Re: Re:

2014-11-17 15:05:07

#110: Cuviosul Portofenie - Re: Re:  

 Preotul nu are cea mai mai calificare sa vindece depresia...Ei au harul divin ceea ce medicii nu au...Am o intrebare: Tu esti botezat? Daca da...de ce esti botezat?

musafir

#905 Re: Re: Re:

2014-11-18 19:18:28

#110: Cuviosul Portofenie - Re: Re:  

 Sa-ti ajute Dumnezeu sa nu ajungi vreodata sa ai nevoie de "incantatiile si fonfaielile" mai sus citate!!