Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28894 O NOUĂ TAXĂ în România!

2014-11-11 09:33

http://www.capital.ro/

Tarifele platite de practicienii in insolventa pentru eliberarea anumitor documente au fost majorate printr-un act normativ, recent intrat in vigoare. In plus, au fost introduse si o serie de taxe noi.

 

Mai exact, noile dispozitii recent intrate in vigoare au marit taxele percepute societatilor profesionale de practicieni in insolventa pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare, scrie avocatnet.ro.

Astfel, taxa pentru cererea de eliberare de copii simple dupa acte aflate la dosar este acum de 30 lei/pagina, fata de 20 lei/pagina, cat era prevazut in vechea legislatie. In plus, taxa pentru cererea de eliberare a copiilor certificate dupa actele aflate la dosar a urcat la 50 lei/pagina, de la 40 de lei/pagina.

Mai mult decat atat, actul normativ a introdus un nou tarif, de 200 lei, pentru cererea de eliberare a istoricului unei societati.

Modificarea Statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa

41. La anexa nr. 4, partea introductiva a literei A si punctele 6.b) si 6.c) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „A. Societatile profesionale:
......................................................
6.b) cerere de eliberare copii simple dupa acte aflate la dosar.............. 30 lei/pagina;
6.c) cerere de eliberare copii certificate dupa acte aflate la dosar ......... 50 lei/pagina.”

42. La anexa nr. 4, la litera A, dupa punctul 7 se introduce un nou punct, punctul 8, cu urmatorul cuprins: „8. cerere eliberare istoric societate ...... 200 lei.”

43. La anexa nr. 4, partea introductiva a literei B si punctele 4.b), 5.a), 5.b) si 5.c) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „B. Cabinetele individuale si cabinetele asociate:
.........................................................
4.b) cerere de eliberare certificat constatator (pentru nemembri)........ 200 lei;
.........................................................
5.a) cerere de furnizare informatii (conform model)... se taxeaza fiecare pozitie cu 40 lei;
5.b) cerere de eliberare copii simple dupa acte aflate la dosar........... 30 lei/pagina;

5.c) cerere de eliberare copii certificate dupa acte aflate la dosar .......... 50 lei/pagina.”

44. La anexa nr. 4, la litera B, dupa punctul 6 se introduce un nou punct, punctul 7, cu urmatorul cuprins: „7. cerere eliberare istoric cabinet sau cabinete asociate......200 lei.”

45. La anexa nr. 5, dupa articolul 5 se introduc doua noi articole, articolele 51 si 52, cu urmatorul cuprins: „Art. 51. - Taxa de verificare a cererii si a documentelor doveditoare indeplinirii scutirii de stagiu in baza art. 33 din O.U.G. va fi de 1.500 lei.
Art. 52. - Taxa de eliberare privind istoricul calitatii de membru al UNPIR va fi de 100 lei.”

46. La anexa nr. 5, articolele 6, 7, 8 si 9 se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „Art. 6. - Plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoanele fizice romane, inscrise in subsectiunile IB si IC ale Tabloului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, este de 100.000 lei.
Art. 7. - Plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoane juridice, inscrise in subsectiunea IIA a Tabloului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, este de 500.000 lei.
Art. 8. - Plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoanele fizice straine, inscrise in subsectiunea a III-a a Tabloului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, este de 100.000 lei.
Art. 9. - Plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoanele juridice straine, inscrise in subsectiunea a IV-a a Tabloului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, este de 500.000 lei.”