Retragerea Ordinului ”Steaua României“ acordat lui Laszlo Tokes


Musafir

/ #150 Riposta impotriva extremismului maghiar

2014-01-12 07:59

Haideti sa fim realisti nu toti maghiarii sunt extremisti. Din pacate sunt unii dintre acestia printre care si Tokes care sunt convinsi ca li se cuvin drepturi mai multe decat au romanii insisi in tara lor.
Ba chiar mai mult vor autonomie teritoriala ca si cum cetatenii romani ar fi ciumati.

Aceasta depaseste orice limita, modul acesta de comportament miroase puternic a discriminare.

Sa nu uitam de comportamentul mizerabil si barbar de la Bucuresti al asa zisilor suporteri ai nationalei Ungariei de fotbal, acestia se pot numi cetateni civilizati europeni?

Este inadmisibil ce se intampla in Transilvania cu romanii. Sunt batuti si nu sunt angajati daca nu cunosc limba maghiara. Acolo unde sunt majoritari o parte din cetatenii romani de etnie maghiara ii trateaza pe romanii minoritari, ca musafiri.
Este o atitudine inadmisibila. Ce respect merita aceasta parte a etnicilor maghiari din partea romanilor.
In Romania respectiv Transilvania romanii sunt fortati sa plece, sa se simta straini in propria lor tara. Se procedeaza la purificare etnica fara nici o rusine, se arboreaza drapele secuiesti si maghiare, iar romanii sunt agresati fizic atunci cand "indraznesc" sa poarte tricolorul romanesc in propria lor tara.
Actiunile acestor etnici maghiari iredentisti nu vor "convinge" romanii sub nicio forma sa fie de acord cu autonomia pe criterii etnice, dimpotriva, efectul va fi contrar, nu va faceti iluzii, nu ne puteti pacali.
Pelerinajele pe care le faceti in Transilvania in fiecare an, cu steaguri unguresti nu fac decat sa amplifice nemultumirea romanilor, numai vorbesc de implicarea Ungariei in politica interna a Romaniei.

Ma intreb de ce etnicii germani(sasii), sarbii, etc. nu procedeaza la fel ca cei maghiari, pe mine cel putin nu m-ar deranja arborarea steagului german de exemplu in Transilvania, ci dimpotriva chiar as aprecia acest lucru. Raspunsul este foarte simplu etnicii din Romania cu exceptia unora din cei maghiari au bun simt.
Motivatia ca etnicii maghiari sunt de 1000 de ani in Transilvania, (atunci au fost adusi nu s-au nascut acolo si nici nu i-au chemat romanii), nu reprezinta niciun motiv de a cere autonomie, daca consideram acest rationament ce sa mai zica romanii care sunt de doua mii de ani aici.

Nu putem uita ceea ce s-a intamplat la Targu Mures in '90, si modul cum s-au prezentat evenimentele de catre extremistii unguri, ca si cum romanii au fost cei care au maltratat pe unguri si nu invers.

Romanii au fost si sunt majoritari in Trasilvania o demonstreaza istoria. Harta Ungariei Mari care se vinde prin tarabele de la Corund nu face decat sa incinga spiritele, fiti siguri toti maghiarii iredentisti ca in felul acesta nu ii veti avea de partea voastra pe romani.

Romanii nu sunt lasi si la nevoie vor riposta.

Traiasca Romania