Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48226 Re: CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-08-26 18:07

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48227 Re: Re: CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-08-26 18:09

#48226: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA : - Re: CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII???? 

 

 CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA

BURSA 09.03.2012

[ document ataşat - click aici ]

 

Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim"

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48228 Re: Re: Re: CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-08-26 18:12

#48227: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA : - Re: Re: CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII???? 

  

CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA

[ document ataşat -  ]  BURSA 09.03.2012


     * UPDATE 4: Acţiunile "Oltchim", închid la 1,34 lei/unitate
     La închiderea sesiunii, acţiunile "Oltchim" se tranzacţionau în creştere cu 4,12%, la o valoare de 1,34 lei/unitate.
     ---------------
      * UPDATE 3: Acţiunile "Oltchim", la 1,35 lei/unitate
     La reluarea tranzacţionării (ora 16:00 BVB), acţiunile "Oltchim" creşteau cu 4,9%, la o valoare de 1,35 lei/unitate.
     ---------------
     *  UPDATE 2: Acţiunile "Oltchim" îşi reiau tranzacţionarea
     Acţiunile "Oltchim" îşi vor relua tranzacţionarea astăzi la ora 15:45, potrivit unui comunicat remis BVB.
     Raportul consemnă o adresă de informare primită de către "Oltchim" de la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie asupra concluziei Comisiei Europene privind intenţia fermă a ţării noastre de a vinde în întregime pachetul de acţiuni deţinute la "Oltchim".
     Ataşat se află raportul.
     --------------
    *  UPDATE: Acţiunile "Oltchim", suspendate de la tranzacţionare
     Acţiunile "Oltchim" au fost suspendate de la tranzacţionare la ora 9:57, conform Titlului II art. 111(1) lit. d din Codul BVB - Operator de Piaţă.
     Litera d. menţionează: B.V.B. poate decide suspendarea de la tranzacţionare a instrumentelor financiare în vederea menţinerii unei pieţe ordonate şi a asigurării accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi (protecţia investitorilor).
     -------------

Comisia Europeană a aprobat, după aproape patru ani de investigaţii, conversia în acţiuni a datoriilor combinatului chimic "Oltchim" către AVAS (n.r. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului).
     Antoine Colombani, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, ne-a declarat: "Miercuri, pe data de 7 martie 2012, Comisia a aprobat conversia în acţiuni a datoriilor publice ale "Oltchim" în valoare totală 1.049 milioane de lei", adăugând: "Aceas-tă conversie a datoriilor în acţiuni este o măsură propusă de autorităţile române pentru a facilita privatizarea integrală a companiei în 2012".
     Valoarea datoriei "Oltchim" către AVAS ar fi de 125 de milioane de euro, fără dobânzile aferente.
     AVAS a preluat, în 2002, de la Ministerul Finanţelor o creanţă în valoa-re de 508,6 milioane lei provenită din executarea garanţiilor emise de stat pentru împrumuturile externe contractate de societate.
     Ţara noastră a notificat în iulie 2009 două măsuri de sprijin în favoarea "Oltchim". Prima măsură implică o conversie a datoriei publice în valoare de aproximativ 135 de milioane euro în acţiuni. Cea de a doua este o garanţie de stat care acoperă 80% dintr-un împrumut comercial în valoare de 424 de milioane euro, care urmează să fie utilizat pentru modernizarea societăţii şi pentru investiţii ulterioare.
     Decizia Comisiei Europene permite tuturor acţionarilor Combinatului chimic să participe la majorarea capitalului social al "Oltchim".
     În mod normal, după publicarea deciziei, Ministerul Economiei, ca acţionar majoritar "Oltchim", va convoca o adunare generală în care acţionarii vor discuta pe baza deciziei autorităţilor de la Bruxelles.
     După majorarea capitalului social poate începe derularea procesului de privatizare a "Oltchim".
     Statul deţine, prin Minsterul Economiei, 54,8% din titlurile Combinatului.

  Potrivit înţelegerii semnate cu Fondul Monetar Internaţional, "Oltchim" este una dintre cele opt companii pe care statul intenţionează să le privatizeze în acest an. Reprezentanţii Ministerului Economiei au declarat că, pe 15 martie urmează să fie publicat anunţul privind vânzarea pachetului majoritar de acţiuni OLT.
     În acţionariatul combinatului vâlcean se mai regăsesc compania "PCC SE", care deţine 17,47% din acţiuni, şi fondul de investiţii "Carlson Ventures", înregistrat în Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.
     Gigantul rus "Gasprom", prin "TISE", şi-a exprimat interesul pentru pachetul majoritar de acţiuni OLT, printr-o scrisoare înaintată, în luna noiembrie 2011, Ministerului Economiei.
     Nici azerii de la "SOCAR" nu şi-au ascuns interesul pentru preluarea combinatului chimic "Oltchim" Ramnicu Valcea.
     "Oltchim" are, în acest moment, datorii pe termen scurt de 1,55 miliarde de lei şi datorii pe termen lung de 986 milioane de lei.
     O parte din datorii sunt către "Electrica", societate care a reziliat contractul cu "Oltchim" la începutul acestui an, combinatul fiind preluat de "Electrica Furnizare".
     Surse din "Electrica" ne-au declarat că datoriile totale ale "Oltchim" sunt de 660 de milioane de lei (150 de milioane de euro) iar, până în acest moment, Combinatul vâlcean nu a achitat sumele restante, nerespectând deci graficul de eşalonare. De asemenea, reprezentanţii "Electrica", pentru a-şi recupera paguba, au cerut Ministerului Economiei cesionarea creanţei în patru tranşe egale.
     Combinatul "Oltchim" a raportat pierderi de 270 milioane lei, în 2011, cu 20,9% peste nivelul din 2010, pe fondul unei cifre de afaceri în urcare cu 17,1%, la 1,53 miliarde lei.
     Veniturile au crescut cu 15,4%, la 1,64 miliarde de lei, iar cheltuielile au avansat cu 16,1%, la 1,91 miliarde de lei.
     Singurul aspect pozitiv sunt vânzările, care au crescut în ultimele trimestre, până la 1,53 miliarde de lei la finele anului 2011 (aproximativ 3,5 miliarde de euro).
     Compania are un capital social de 34,2 milioane lei, împărţit în 343,2 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei. 

     *  BCR şi Banca Transilvania erau interesate, în octombrie, de conversia datoriilor în titluri "Oltchim"
     Despre posibilitatea ca BCR şi BT (băncile faţă de care "Oltchim" are datorii) să fi trimis la Comisia Europeană solicitări privind conversia în acţiuni a datoriilor "Oltchim", Antoine Colombani, purtător de cuvânt al CE, ne-a declarat: "Noi nu putem comenta despre acest lucru".
     Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Transilvania (BT) s-au declarat interesate, în octombrie anul trecut, de realizarea conversiei datoriilor în titluri "Oltchim".
     Subiectul a fost discutat în timpul unei întrevederi între Ion Ariton, ministrul Economiei de la acea dată, şi preşedinţii celor două bănci, Dominic Bruynseels şi Horia Ciorcilă.
     BCR şi BT şi-au arătat deschiderea pentru susţinerea companiei, inclusiv prin acordarea de noi credite, până la finalizarea privatizării.
     "Oltchim" a anunţat, în luna octombrie din 2010, printr-un comunicat, că Banca Comercială Română urma să intre în acţionariatul companiei prin conversia în acţiuni a unei părţi din împrumutul de 72,4 milioane de euro acordat de bancă firmei vâlcene în noiembrie 2009. Comunicatul a fost retractat ulterior, "Oltchim" precizând că "regretă neplăcerile şi confuziile create prin comunicatul de presă amintit, precum şi interpretările date acestuia".
     Potrivit raportului anual, Oltchim avea, la sfârşitul lui 2010, datorii pe termen scurt de 72,5 milioane euro la BCR şi două luni de finanţare de 100 milioane lei şi 12,25 milioane dolari la Banca Transilvania. Oltchim are, de asemenea, şi un credit pe termen lung, de 8,5 milioane euro, de la Banca Transilvania, rambursabil în şapte ani.

http://www.bursa.ro/

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48229 Re: VIDEO: Foştii angajaţi ai Oltchim i-au cerut socoteală ministrului Bugetului, Darius Vâlcov

2016-08-26 19:21

#27698: - VIDEO: Foştii angajaţi ai Oltchim i-au cerut socoteală ministrului Bugetului, Darius Vâlcov 

 

http://www.voceavalcii.ro/

Slariile compensatorii, foştii salariaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au aflat de vizita ministrului Bugetului, Darius Vâlcov, şi s-au prezentat la sala mare a Consiliului Judeţean Vâlcea, acolo unde a fost organizat evenimentul. Oamenii i-au cerut răspunsuri ministrului cu privire la faptul că ei nu şi-au primit salariile compensatorii, dar, cu toate acestea, banii aceştia le-au fost impozitaţi de Finanţele Vâlcea. Ministrul Vâlcov a mărturisit că nu cunoaşte speţa, dar a cerut copii după hârtiile primite de la Finanţe de foştii chimişti, promiţându-le că le va da un răspuns oficial în cursul săptămânii viitoare, după ce se va documenta.

Mai mult, foştii angajaţi ai Oltchim au vrut să ştie când vor primi salariile compensatorii, dar au plecat tot fără vreun răspuns concret.

https://www.youtube.com/watch?v=s9_uyR-RUq8

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48230 Re: Exclusiv: Topul companiilor cu cele mai mari pierderi din economia României

2016-08-26 19:23

#27665: - Exclusiv: Topul companiilor cu cele mai mari pierderi din economia României 

 

http://www.capital.ro/

Compania care a înregistrat cea mai mare pierdere, în 2013, potrivit situațiilor financiare depuse în acest an, este Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu 220 de milioane de euro. După societatea deținută de statul român, aflată în insolvență de la începutul anului trecut, se află Petrotel Lukoil, cu o pierdere de peste 210 milioane de euro. Compania rusească este implicată, de la începutul acestei luni, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălare de bani, care ar fi provocat un prejudiciu de 230 milioane de euro pentru bugetul de stat. Podiumul este completat de Arcelor Mittal Galați care avut pierdere de aproape 168 milioane de euro.

 

 

Topul primelor 30 de companii cu cele mai mari pierderi (in lei) a fost furnizat Capital de Registrul Comerțului, pe baza situațiilor financiare depuse de societăți la Ministerul de Finanțe, în acest an. Capital a publicat aici Topul celor mai profitabile companii.

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48231 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2016-08-26 19:47

#27263: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?  

 


ACTE OFICIALE SUNT:
- ESTE APROBAREA COMISIEI EUROPENE PENTRU EFECTUAREA CONVERSIEI DATORIILOR OLTCHIM CATRE AVAS IN ACTIUNI (SI TREBUIE SA INTELEGETI BINE CA PRIN EFECTUAREA CONVERSIEI NU SE STERG DATORIILE);
- ESTE VOTUL  DAT DE STATUL ROMAN, DE GUVERNUL ROMANIEI, PRIN REPREZENTANTUL ACESTORA IN AGA OLTCHIM  IMPOTRIVA EFECTUARII CONVERSIEI DATORIILOR OLTCHIM CATRE AVAS IN ACTIUNI, IMPOTRIVA APROBARII COMISIEI EUROPENE.
 

 

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48232 BREAKING NEWS OLTCHIM INSOLVENTA 2013

2016-08-26 20:02

 

Noile căpuşe ale Combinatului Oltchim

 

http://www.indiscret.ro/articol-noile

Dezvaluiri | Numarul 421 | 27 Noiembrie 2013

„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei

„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei

În peisajul dezolant al insolvenţei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinat care funcţionează la circa 15% din capacitatea de producţie, au apărut, bine-mersi, 21 de directori. Majoritatea au salarii care ating sau depăşesc 10.000 lei, maşini la scară, secretare, fond de protocol şi alte beneficii ale funcţiei.

de Marielena Popa

În politica lor de reducere a cheltuielilor de la Oltchim, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan, care lunar primesc împreună 100.000 de euro pentru relansarea acestei companii, au admis, în mod revoltător, ca o parte semnificativă din cei 21 de directori să fie angajaţi pe criterii politice.

Combinatul, plin de şefime

12 directori de divizie, şase directori de direcţie, un director general adjunct tehnic producţie, un director general adjunct operaţiuni şi directorul general. Aceasta este organigrama stufoasă a conducerii combinatului muribund, care, înainte de a intra în comă, nu avea mai mult de 14 directori. La recenta vizită la această companie a ministrului economiei, Andrei Gerea, Sindicatul Liber Oltchim i-a cerut printr-un memoriu să stopeze desfrâul: “Vă solicităm reducerea de directori de la 21 la maximum opt. Directorii să nu mai aibă la dispoziţie autoturisme proprietate Oltchim (este de neconceput, de exemplu, ca directorul de la resurse umane să aibă la dispoziţie autoturism pentru navetă)”, se arată în memoriu.

Cinci privilegiaţi politici în funcţii mari

Printre căpuşele politice ale insolventei Oltchim se află şi Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand, uns, recent, director general adjunct operaţiuni al Oltchim. Acesta deţine, în conducerea companiei, funcţia a doua, după directorul general, alături de directorul general adjunct tehnic producţie. Ce l-a recomandat pe Ciobescu la o funcţie atât de mare în Oltchim? Probabil vocea şi talentul său din campania electorală a liberalilor, în niciun caz experienţa în domeniul petrochimiei, deoarece până nu demult Ciobescu a lucrat la firma SC Magic Tic-Tac SRL din Râmnicu Vâlcea, al cărei obiect de activitate este comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. La Oltchim, Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand nu o duce bine singur, ci alături de consoartă, Felicia Spiru Ciobescu, angajată tot graţie talentului politic în funcţia de şef divizie financiară, cu cinci oameni în subordine. Printre paraşutaţii politici ai PNL se mai află şi Mardare D. Dana Maria, pe funcţia de director resurse umane, care se bucu_ră de un regim privilegiat: face naveta la serviciu cu maşina Oltchim. Panoplia directoriadei politice este completată de Marius Giuran, director divizie achiziţii, asociat şi acţionar la mai multe societăţi comerciale, dar şi la Fondul Proprietatea, precum şi de Mihai C. Munteanu, director comercial din al cărui CV se poate reţine doar funcţia de director executiv la Asociaţia Uniunea Naţională a Mediatorilor. Numai bun pentru funcţia de director comercial! Potrivit unor surse, artizanul câtorva angajări politice ar fi conducerea PNL Vâlcea. Aceleaşi surse afirmă că, în înţelegerile părţilor, o cotă anume din banii încasaţi de la Oltchim ar ajunge în conturile partidului.

Muncitorimea - trei luni restanţe la salarii

În contrast, cei 2.339 de angajaţi care vin zilnic la serviciu şi nu au nicio vină că la Oltchim se lucrează la 15-20 % din capacitate, nu şi-au luat salariile de trei luni. De asemenea, cei concediaţi au de încasat banii aferenţi concediilor de odihnă, care totalizează 1.600.000 lei. După ce a promis că le va da banii în septembrie, Gheorghe Piperea s-a răzgândit: cei concediaţi îşi vor primi aceste drepturi eşalonat, din februarie până în iunie anul viitor. Oare, cei 21 de directori care conduc “eficient” Oltchimul, au restanţe la salarii? 

Două companii din China au semnat o scrisoare de intenţie cu administratorii judiciari ai Oltchim

„Prin această scrisoare de intenţie, garantăm companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu la participarea la procesul de vânzare a Oltchim, precum şi respectarea tuturor angajamentelor europene. Pentru noi este un lucru foarte bun că mai există încă un consorţiu interesat de Oltchim. Există un interes major pentru Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte”, a declarat luni într-o conferinţă de presă ministrul economiei, Andrei Gerea, potrivit Mediafax. Aceste firme sunt BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co. Ltd. La conferinţă nu au participat şi reprezentanţii companiilor chineze. Gherea a spus că va fi un proces transparent şi concu_renţial, iar Ministerul Economiei este “optimist şi încrezător” şi aşteaptă “cu emoţie” să deschidă ofertele. Întrebat dacă solicitarea de transparenţă şi de tratament nediscriminatoriu a reprezentat o cerinţă a companiilor chineze sau a venit din partea Ministerului Economiei, Gerea a afirmat: “Ne-am întâlnit undeva la mijloc”. “Scrisoarea de intenţie este, dacă vreţi, un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare”, a mai spus ministrul. Statul, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an. Vânzarea Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depuse până la 17 ianuarie. 

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48233 CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-08-26 20:03

 

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare

pag 81 din 315

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau ne

plata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

UNDE SUNT BANII????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

  6 salarii ; 12 salarii ; 18 salarii   <= UNDE SUNT BANII???? UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

SUNTEM PRADUITI!!!!!!  

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013  

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48234 CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-08-26 20:06

JAF LA OLTCHIM 2012 -2013-2015:UNDE SUNT BANII????

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:  

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salariimedii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salariimedii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

 

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri    
Data publicarii: 25-03-14
Membrii CAR Oltchim s-au trezit fără bani, după ce au constatat că, în ultimii ani, multora dintre ei li s-au reţinut din drepturile salariale ratele pentru CAR, dar acestea nu s-au mai virat către organismul financiar. Mai mulţi membri ai CAR Oltchim acuză astfel faptul că persoanele care aveau obligaţia legală de a le apăra drepturile, adică Consiliul de Administraţie al CAR, nu au ridicat nici-un deget împotriva celor vinovaţi de deturnare de fonduri. În ziua de 25 martie a fost programată conferinţa CAR, iar păgubiţii sunt hotărâţi să înlăture actuala conducere a organismului, dar sesizează în acelaşi timp, în mod public, autorităţile de cercetare penală.

 http://www.impactreal.ro/

DISPONIBILIZATII 2013 DE N- ORI PAGUBITI:

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI 2013;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM 2013  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM 2012 SI PENALIZARI CU DOBANZI DIN 2013 PANA AZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI SALARII  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII 2013 CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI SI N-AU AJUNS LA DESTINATARII DISPONIBILIZATI 2013;

4. BLOCATI SI DETURNATI VOIT FARA ACORDUL SCRIS DE CATRE DISPONIBILIZATI  2013, ILEGAL FIIND BLOCATI CATRE MASA CREDALA 2013-2014,SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME..., DOVEDITE ACUM CA NU AVEAU CE CAUTA ACOLO BLOCATE;

5. ANAF IMPOZITATI, PILONUL II PENSII PRIVATE SI CASEI DE PENSII STATUTUL ROMAN, APAREM CU SUME DE BANI  PE CARE NOI NU-I AVEM NICI PANA AZI;

6. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA CU ASOCIATII &CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL si restul participantilor....!!!!!!

7.

8.

9.

10.

-

-

-

N.

 

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

 

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48235 BREAKING NEWS OLTCHIM INSOLVENTA 2013

2016-08-26 20:09

https://www.fairsolve.com/

DESPRE NOI

Bine ai venit pe site-ul FAIRSOLVE.com - platformă ce permite realizarea de tranzacţii cu bunuri rezultate în urma procedurilor de insolvenţă şi executare silită. Scopul nostru este să îţi garantăm avantaje multiple şi un câștig optim atât în rolul de cumpărător, cât și în rolul de vânzător.

Platforma pune în prim plan utilizatorii şi nevoile acestora. Din dorinţa de a-i ajuta să economisească timp şi resurse importante, am creat mixul perfect de servicii profesioniste si complexe livrate într-o formă accesibilă şi transparentă.

Vinzi sau cumperi?

FAIRSOLVE.com permite atât participarea la o licitaţie în calitate de cumpărător, cât şi deschiderea de licitaţii în calitate de vânzător. Platforma noastră este liantul dintre piaţă şi participanții la procedurile prin care bunurile trebuie transformate în bani.

Spațiu secu_rizat

Fiind un spațiu adaptat tranzacțiilor cu bunuri obținute prin executare silită, FAIRSOLVE.com ia în considerație mereu cerințele specifice acestor tipuri de tranzacții - cerinţe precum încheierea vânzării într-un timp cât mai scu_rt sau obținerea celui mai bun preț de pe piață.

Experiență și profesionalism

Expertiza greu de depășit a fondatorilor proiectului, care îmbină experiența vastă în domeniul Internetului cu cea în domeniul insolvenței, asigură un nivel înalt de profesionalism al platformei FAIRSOLVE.com.

 SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  www.oltchim.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / <spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

#28339 Re: Un auditor :Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti

#48236 #28339 Re: Un auditor :Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti

2016-08-26 20:18

Pierderile firmelor la care Oltchim detine actiuni au afectat rezultatele financiare consolidate

http://www.impactreal.ro/

Data publicarii: 15-06-14

Conducerea societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea a prezentat public situaţiile financiare consolidate aferente anului trecut, care reflectă o scădere a indicatorilor economico-financiari la firmele unde combinatul chimic vâlcean deţine participaţii. O sinteză a rezultatului net înregistrat de SC Oltchim SA în situaţiile financiare consolidate se prezintă astfel: pierdere netă înregistrată de SC Oltchim SA - 946,86 milioane de lei; pierdere netă înregistrată de SC Sistemplast SA - 279.000 de lei; pierderi înregistrate de societăţile asociate - 414.000 de lei. Situaţiile financiare consolidate elaborate de SC Oltchim SA pentru exerciţiul financiar aferent anului 2013 sunt întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS), aşa cum sunt aprobate de Uniunea Europeană. Întocmirea situaţiilor financiare consolidate s-a făcut prin însumarea situaţiilor financiare ale SC Oltchim SA şi SC
Sistemplast SA, iar la societăţile asociate s-a avut în vedere doar profitul calculat în funcţie de aportul la capitalul social. O influenţă majoră asupra rezultatelor financiare înregistrate de SC Oltchim SA în anul 2013 o reprezintă reevaluarea activelor. Astfel, ca urmare a înregistrării acestor reevaluări, influenţa în pierderea din exploatare a fost de 652 de milioane de lei. În aceste condiţii, pierderea netă, în sumă de 947,68 milioane de lei, este formată din pierdere ca urmare a înregistrării reevaluării activelor (652 de milioane de lei), precum şi din pierdere curentă (295,7 milioane de lei). În concluzie, dacă se analizează strict pierderea curentă în anul 2013, rezultă, comparativ cu anul 2012, o reducere a acesteia cu 271,82 milioane de lei, respectiv cu 48%.

Sistemplast a preluat activitatea de mentenanţă de la Mentchim

SC Sistemplast SA s-a înfiinţat în 12 februarie 1999, iar obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea articolelor din PVC şi polietilenă (tuburi, conducte, fitinguri şi accesorii). Capitalul social este de 7,7 milioane de lei, cu următoarea structură a acţionariatului: SC Oltchim SA - 94,4%, Charity Holdings - 5,2% şi alţi acţionari - 0,4%. În prezent, societatea are în proprietate o clădire pe care o are închiriată la terţe societăţi comerciale. Principalii indicatori economico-financiari realizaţi în anul 2013 sunt: cifra de afaceri - 28.000 de lei, costul vânzărilor - 1,14 milioane de lei, pierdere - 279.000 de lei. În noiembrie 2013, SC Sistemplast SA a preluat activitatea de mentenanţă de la SC Mentchim SA, societate aflată în faliment. SC Oltchim SA mai deţine participaţii cu procente sub 50% la următoarele societăţi comerciale: SC Protectchim SRL (30%), SC Euro Urethane SRL (41,28%) şi SC Oltquino SA (46,64%). Pentru societăţile asociate, la care SC Oltchim SA deţine între 20% şi 50% din capitalul social, la întocmirea situaţiilor financiare consolidate în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, s-a avut în vedere doar profitul calculat în funcţie de aportul la capitalul social. SC Protectchim SRL este o societate înfiinţată în 27 februarie 2003, la care SC Oltchim SA deţine 30% din capitalul social, restul fiind deţinut de persoane fizice. Obiectul de activitate este prestarea serviciilor de construcţii, lucrări de izolaţii şi protecţie anticorozivă. La 31 decembrie 2013, societatea avea datorii de 23,34 milioane de lei, venituri totale de 38,84 milioane de lei şi un mic profit de 30.000 de lei. SC Euro Urethane SRL este o societate la care SC Oltchim SA deţine 41,28% din capitalul social, restul de 58,72% fiind deţinut de PCC SE. Obiectul de activitate este fabricarea toluendiizocianatului, prestare servicii de realizare protecţii pentru piese, instalaţii sau mijloace transport. În prezent, societatea este pe investiţii. La 31 decembrie 2013, întreprinderea avea active de 59,1 milioane de lei, datorii de 17 milioane de lei, venituri totale de 1,96 milioane de lei şi pierderi de 210.000 de lei. SC Oltquino SA este o societate mixtă, înfiinţată în 19 decembrie 1994, având ca acţionari SC Oltchim SA, cu 46,64% din acţiuni, Inquinosa Spania - cu 53% din acţiuni şi persoane fizice spaniole - cu 0,37%. Obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea produselor chimice. La data de 31 decembrie 2013, societatea avea un capital social de 2 milioane de lei, active de 4,8 milioane de lei, datorii de 120.000 de lei, venituri totale de 1,6 milioane de lei şi o pierdere de 723.000 de lei. Pierderea înregistrată de SC Oltchim SA în anul 2013 a fost determinată de funcţionarea la capacitate redusă a instalaţiilor, respectiv de 21%, cauza majoră fiind lipsa capitalului de lucru pentru finanţarea activităţii de producţie, coroborată cu imposibilitatea repornirii activităţii Direcţiei Petrochimice Bradu, care este singura sursă pentru etilenă (materia primă principală utilizată în procesul de producţie), produs care nu se poate aproviziona din alta sursă, precum şi de rezultatele reevaluării patrimoniului SC Oltchim SA.

Auditorul are mari rezerve că Oltchim îşi va putea continua activitatea


Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti a auditat situaţiile financiare consolidate ale SC Oltchim SA şi ale filialelor sale, care cuprind situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013, precum şi situaţia consolidată a rezultatului global, situaţia consolidată a modificării capitalurilor proprii şi situaţia consolidată a fluxurilor de numerar pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, împreună cu un sumar al politicilor contabile semnificative şi alte note explicative. „Conducerea SC Oltchim SA este responsabilă de întocmirea şi prezentarea fidelă a acestor situaţii financiare consolidate, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară şi pentru acel control intern pe care conducerea îl consideră necesar pentru a permite întocmirea de situaţii financiare consolidate care sunt lipsite de denaturări semnificative, cauzate fie de fraudă, fie de eroare. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, emis la data de 23 aprilie 2013, situaţiile financiare consolidate pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012 au fost auditate de un alt auditor, care a emis imposibilitatea exprimării unei opinii asupra situaţiilor financiare consolidate întocmite la 31 decembrie 2012. Aşa cum este prezentat în raportul de audit întocmit pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2012, acesta nu a putut efectua proceduri alternative pentru a obţine asigurare în legătură cu soldurile de deschidere ale exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. Drept urmare, noi nu am putut stabili dacă sunt necesare modificări asupra performanţei financiare consolidate pentru anul încheiat la 31 decembrie 2013, ca urmare a unor eventuale ajustări ale soldurilor de deschidere aferente exerciţiului financiar încheiat la 31 decembrie 2012. SC Oltchim SA a intrat în insolvenţă la data de 30 ianuarie 2013, dar situaţiile financiare consolidate au fost întocmite pe baza principiului continuităţii activităţii. La data de 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA a înregistrat capitaluri proprii negative în sumă de 2,289 miliarde de lei, o pierdere contabilă aferentă exerciţiului în sumă de 947,67 milioane de lei, iar datoria curentă netă este de 3,483 miliarde de lei. La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu are un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare, aprobat de adunarea creditorilor, conform prevederilor Legii privind procedura insolvenţei. Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea şi, prin urmare, va fi inaptă să realizeze activele şi să execute obligaţiile sale în cursul desfăşurării normale a activităţii
sale. Situaţiile financiare consolidate şi notele explicative ale acestora nu prezintă acest fapt. La 31 decembrie 2013, SC Oltchim SA prezintă active imobilizate în sumă de 1,245 miliarde de lei. Ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, societatea a procedat la reevaluarea tuturor activelor imobilizate deţinute de aceasta, aşa cum rezultă din raportul de reevaluare datat la 20 iulie 2013, emis de un evaluator independent, având ca dată de referinţă pentru determinarea valorii juste a acestora 30 aprilie 2013. Rezultatele reevaluării conform raportului menţionat mai sus au fost înregistrate de SC Oltchim SA la data de 31 decembrie 2013, deşi, în conformitate cu prevederile standardelor internaţionale de raportare financiară, determinarea valorii juste aferente activelor imobilizate se realizează la sfârşitul perioadei de raportare.”, se arată, printre altele, în raportul de audit.

 

Un auditor :Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti

#48237 Re: #28339 Re: Un auditor :Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti

2016-08-26 20:19

#48236: #28339 Re: Un auditor :Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti - #28339 Re: Un auditor :Societatea PKF Finconta SRL Bucureşti 

 

 

Societatea nu a înregistrat provizioane pentru datoriile faţă de angajaţi

Societatea care a realizat auditul la SC Oltchim SA mai menţionează că nu se poate cuantifica impactul unor eventuale ajustări ale valorilor juste aferente activelor imobilizate la data de 31 decembrie 2013 şi nu se poate exprima o opinie cu privire la valorile raportate de către SC Oltchim SA la 31 decembrie 2013 şi asupra impactului acestora în situaţia consolidată a poziţiei financiare la 31 decembrie 2013 şi în situaţia consolidată a rezultatului global, la aceeaşi dată. „Datorită riscului ca SC Oltchim SA să nu îşi mai continue activitatea, există indicii că valoarea netă a activelor raportate de către SC Oltchim SA este mai mare decât valoarea recuperabilă estimată şi, în acest caz, valoarea activelor ar trebui redusă la valoarea recuperabilă respectivă. Societatea a realizat o analiză a valorii de lichidare a activelor imobilizate la data de 30 aprilie 2013, ca urmare a raportului de reevaluare. Nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare consolidate la 31 decembrie 2013 şi a performanţei financiare consolidate a SC Oltchim SA, la aceeaşi dată. Societatea a avut în anul 2013 în medie 2.744 de salariaţi şi nu a înregistrat provizioane la data bilanţului privind datoriile SC Oltchim SA faţă de angajaţii săi la data pensionării acestora, conform Contractului Colectiv de Muncă aflat în vigoare. Ordinul nr. 1286/2012 cere ca un astfel de provizion să fie calculat de un specialist în calcule actuariale. Societatea nu a efectuat un calcul actuarial cu privire la aceste provizioane, drept urmare nu am fost în măsură să estimăm impactul unor eventuale ajustări asupra poziţiei financiare la capitolul de «Provizioane pentru riscuri şi cheltuieli» şi, în situaţia consolidată a rezultatului global, la «Cheltuieli cu provizioanele pentru riscuri şi cheltuieli», la data de 31 decembrie 2013. Având în vedere semnificaţia aspectelor descrise în paragrafele de mai sus, nu am putut obţine probe de audit suficiente şi adecvate pentru a oferi o bază pentru o opinie de audit. În acest sens, nu exprimăm nici o opinie cu privire la situaţiile financiare consolidate la 31 decembrie 2013, întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, adoptate de Uniunea Europeană. Atragem atenţia asupra notei 32 a acestor situaţii financiare consolidate, care specifică faptul că SC Oltchim SA trebuie să realizeze investiţii în valoare de 101 milioane de euro până la data de 31 decembrie 2014, din care aproximativ 67 de milioane de euro pentru conversia instalaţiei de electroliză cu mercur, pentru a se conforma legislaţiei privind protecţia mediului. Realizarea acestor investiţii este dependentă de sursele de finanţare pe care le va putea contracta SC Oltchim SA. Situaţiile financiare consolidate nu includ ajustări care ar putea rezulta din această incertitudine. În acest sens, noi nu exprimăm o rezervă. Auditul nostru a fost efectuat pentru a putea raporta acţionarilor SC Oltchim SA acele aspecte pe care trebuie să le raportăm într-un raport de audit financiar, şi nu în alte scopuri. În măsura permisă de lege, nu acceptăm şi nu ne asumăm responsabilitatea decât faţă de societate şi de acţionarii acestuia, în ansamblu, pentru auditul nostru, pentru acest raport.”, se mai precizează în raportul de audit. Firma PKF Finconta SRL este membră a PKF International Limited, o reţea de firme independente din punct de vedere legal, şi nu acceptă nici o responsabilitate sau răspundere pentru acţiunile sau inacţiunile din partea oricărei firme membre individuale sau a unui grup de firme.

http://www.impactreal.ro/

IL MAI PUPATI IN POOOLICICA E TALPASANU MAI CERNEVISTILOR?

#48238 OF CERNEVE CERNEVE NICI NU STI CE TE ASTEAPTA,ZLOTI BA GAOZARE,ZLOTIII.

2016-08-26 20:21

#48235: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA : - BREAKING NEWS OLTCHIM INSOLVENTA 2013 

 PT. PROSTII SI VITELE OLTCHIMULUI ULTIMA INFORMATIE IN PREMIEREA;DIN SURSE SIGURE BANDITII DE TUDORA,TALPASANU,PIPEREA,I AU INSCENAT SOMNUL CEL DE VECI IN PIJAMALE SI SLAPI,MINCIUNA FRAIERILOR DE OLTCHIM,TOTUL A FOST O MINCIUNA REGIZATA DE KAKATI DE PIPEREA SI TALPASANU,TAMBALAGIUL A MERS LA INTELEGERE CU ACESTE KURVE DE OLTCHIM  PT. CA A STIUT CA IESE LA PENSIE SI CE A ZIS TIGANUL RETARDAT,HAI SA MAI FOOOT SI SA MAI IAU SI NISTE ZLOTII DE LA ZAREMBA SI VOSGANIAN TIGANU ARMEAN FRATELE MEU,,,,,CITA MOUOIE MAI VREI DE LA PICASSO MAI GAOZARE?


Musafir

#48239 SCZ. LA IL MAI PUPATI IN POOLICICA PE BORFASUL SI RETARDATUL DE TALPASANU?

2016-08-26 20:25

#48238: IL MAI PUPATI IN POOOLICICA E TALPASANU MAI CERNEVISTILOR? - OF CERNEVE CERNEVE NICI NU STI CE TE ASTEAPTA,ZLOTI BA GAOZARE,ZLOTIII. 

 AVRAMEEEE,ESTI PORC BATRIN SI FARA SCRUPULE CA TACTO TALPASANU SI CA NEMERNICUL DE ROIBU,MA POTI PUPA IN POOOLA MAI AVRAMEEE CU NASUL TAU ROIBU?

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48240 Re: Re: Re: Mariana Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizaţii de la Oltchim şi Poşta Română

2016-08-26 20:30

#39510: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Mariana Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizaţii de la Oltchim şi Poşta Română 

 

 1 august 2013

http://www.financiarul.ro/2013/

Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim şi de la Compania Naţională Poşta Română, a declarat miercuri, ministrul de resort, Mariana Câmpeanu.

“Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă şi salariile compensatorii. De asemenea, la rectificarea bugetară au fost luate în calcul şi cele aproximativ 3.000 de persoane care vor fi disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română”, a afirmat ministrul Mariana Câmpeanu.

Aceasta a precizat, totodată, că nu are date referitoare la disponibilizările de personal de la CFR Marfă şi CFR Călători.

‘Până acum, nu e prevăzută nicio disponibilizare la CFR Marfă şi CFR Călători. Pot să vă spun acest lucru pentru că am semnat chiar eu bugetele de venituri şi cheltuieli de la cele două companii feroviare’, a mai spus ministrul Muncii.

Un număr de 3.650 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din cadrul companiei Poşta Română începând cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România şi construite în funcţie de evaluarea competenţei profesionale, abaterilor disciplinare şi a opţiunii individuale, a anunţat, recent, Compania Naţională Poşta Română.

Pe de altă parte, administratorul special al Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că activitatea combinatului va fi redusă temporar, începând din 29 iulie 29 iulie, timp de două luni, ‘din motive economice şi tehnologice’, iar 715 angajaţi ai societăţii vor fi trimişi în şomaj cu indemnizaţie compensatorie de 80% din salariul de bază.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013 şi era propus pentru a fi privatizat până în luna iunie a acestui an. În prezent, combinatul funcţionează la 27% capacitate.

Memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA a fost aprobat de Guvern în data de 23 ianuarie 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

 

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!! CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48241 Re: Re: Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!

2016-08-26 20:32

#36335: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!  

 

http://ziaruldevalcea.ro/

Vinde energia electrică ieftină de la CET Govora gălățenilor de la Dinamic Selling!

 Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!

Managementul defectuos de la Oltchim al directorului Victor Avram creează prejudicii de miliarde de lei combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea. Conducerea CET Govora a reușit, prin înlăturarea unor costuri suplimentare de distribuție, dar și prin eliminare unor taxe, să micșoreze semnificativ prețul energiei furnizate către Oltchim.

Dintr-o cantitate de 37 MW, necesarul de energie al combinatului, s-a obținut reducerea prețului la 33 MW, diferența fiind achitată la vechiul preț. Pe de altă parte, din stațiile de alimentare ale SC Oltchim SA se furnizează energie electrică și altor societăți comerciale de pe platforma chimică, dintre care amintim Linde Gas și Dinamic Selling Galați (fosta fabrică Ramplast). Problema este că directorul Victor Avram a decis, în mod dubios și în defavoarea combinatului, să le furnizeze energie electrică ieftină de la CET Govora gălățenilor de la Dinamic Selling.

Avram produce astfel un prejudiciu de mai multe miliarde de lei Oltchimului, care este nevoit să plătească și energie electrică mai scumpă, în condițiile în care o mare parte din energia electrică IEFTINĂ provenită de la CET este furnizată șmecherilor din Galați.

La finalul acestui articol îl întrebăm pe musiu Avram: De ce le furnizează energie gălățenilor de la Dinamic prin linia de alimentare de rezervă, care vine direct din CET Govora, și nu distribuie energia electrică prin alimentarea principală SRA 3? Bogdan Stănescu, administratorul combinatului, cunoaște această situație? Dar administratorii judiciari? Înainte de a fi promovat, Victor Avram coordona Direcţia Energetică – Mecanică, așadar cunoaște foarte bine cum stă treaba cu distribuția de energie electrică la Oltchim.

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

TI AI DRACULUI DE DUSMANII, CA NU DAU PE VOI 2 BANII.

#48242 UITASEM DE SOGACI SI RETARDATI DEBIDINU,TUGURIN,MATULESCU SI BARAGLADINA DE MARCELA,BORFASI SI TRADA

2016-08-27 12:02

#48241: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA : - Re: Re: Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!  

 AVRAMEEE,MAI ALUP IGUS LUI FOTA INCA ODATA CU PIPEREA,STANESCU,ZAMFIR , TALPASANU,MARDARE,PIRNEA,DRASOVEAN,SERBAN LUCICA,CRA CRA TAMBALAGIUL SI NU ULTIMUL GAOAZA RETARDATA,TU GAOAZA MI O ALUP IGUS CU MATA,E PICASSO?


Musafir

#48243 SOGACI SI RETARDATI DE BIDINU,TUGURIN,MATULESCU SI BARAGLADINA DE MARCELA,BORFASI SI TRADATORILOR

2016-08-27 12:05

#48242: TI AI DRACULUI DE DUSMANII, CA NU DAU PE VOI 2 BANII. - UITASEM DE SOGACI SI RETARDATI DEBIDINU,TUGURIN,MATULESCU SI BARAGLADINA DE MARCELA,BORFASI SI TRADA 

 TRADATORILOR,EU FOTA SA STITI CA O DUC BINE SI POOOLA MEA PRIN GURITELE VOASTRE FOARTE BINE VA VINEEEEEEEEEEEEEE

OSOR ,OSOR PUIULE,OSOR,TI O TRAG IN VIITOR.

#48244 Re: SOGACI SI RETARDATI DE BIDINU,TUGURIN,MATULESCU SI BARAGLADINA DE MARCELA,BORFASI SI TRADATORIL

2016-08-27 12:08

#48243: - SOGACI SI RETARDATI DE BIDINU,TUGURIN,MATULESCU SI BARAGLADINA DE MARCELA,BORFASI SI TRADATORILOR 

 GAOZAREEEEEEEEEEEE,AM UITAT IIIIUL SA L TREC,IIII UL ALA CARE SEAMANA CU O POOOLA A LUI TACT O CRA CRA DE INTRA LA MATA N GURITA.

PT. KAKATII DE CERNEV SI GHIOCA,V ATI TREZIT?

#48245 eu comisarul moldovan [FOTA]V AM CIURUIT CERNEVISTILOR de ghioca[lascarica] si semaca [cernev]

2016-08-27 19:05

#48244: OSOR ,OSOR PUIULE,OSOR,TI O TRAG IN VIITOR. - Re: SOGACI SI RETARDATI DE BIDINU,TUGURIN,MATULESCU SI BARAGLADINA DE MARCELA,BORFASI SI TRADATORIL 

 MAI PUTETI DORMI FOOOTU VA N GURITE DE RETARDATI SI PACALICI OLTCHIMULUI?...SAI ALUP ITEGUS POOOOLA LUI PICASSO.

DUMNEZEU N DOARME MAI TRADATORLOR

#48246 Re: eu comisarul moldovan [FOTA]V AM CIURUIT CERNEVISTILOR de ghioca[lascarica] si semaca [cernev]

2016-08-27 19:58

#48245: PT. KAKATII DE CERNEV SI GHIOCA,V ATI TREZIT? - eu comisarul moldovan [FOTA]V AM CIURUIT CERNEVISTILOR de ghioca[lascarica] si semaca [cernev]  

 de la comisarul micovlan pt. kakatiii si praduitorii de cernev si ghioca,razoiul inca nu a inceput,intelegeti mai praduitorilor?

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48247 Creditorii vor decide modalitatea de vânzare a Oltchim. A fost notificată şi Comisia Europeană

2016-08-27 20:48

Creditorii vor decide modalitatea de vânzare a Oltchim. A fost notificată şi Comisia Europeană



Decizia şi modalitatea de vânzare a combinatului Oltchim au fost stabilite în cadrul reorganizării judiciare, iar cei care au decis sunt creditorii, Comisia Europeană fiind notificată în legătură cu acest proces şi cu paşii stabiliţi, precizează reprezentaţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

' Având în vedere că Oltchim este în insolvenţă, societatea este administrată de către consorţiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar şi nu de MECRMA, ca acţionar majoritar. Decizia şi modalităţile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare iar cei care decid sunt creditorii. Pentru a realiza cu succes vânzarea companiei şi a maximiza veniturile a fost aleasă varianta care oferă potenţialului cumpărător siguranţa juridică, în conformitate cu măsurile prevăzute expres de forma actuală a planului de reorganizare şi a constrângerilor suplimentare derivate din cerinţele legate de reglementările în materie de ajutor de stat. Astfel, a fost aleasă varianta vânzării pachetelor de active. Anunţul intrării în etapa de primire a ofertelor din partea investitorilor interesaţi pentru pachetele de active a fost făcut de către companie în cursul acestei săptămâni', se menţionează în precizarea MECRMA.

Reprezentaţii ministerului au un dialog constant cu cei ai CE, pentru a oferi un sprijin administratorului judiciar în vedere maximizării şanselor de vânzare a combinatului.

'MECRMA dialoghează constant cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a oferi sprijin administratorului judiciar de a maxima şansele de vânzare Oltchim, pentru a salva partea viabilă şi a păstra locurile de muncă. În acest sens, Comisia Europeană a fost notificată de către partea română cu privire la decizia modalităţii de vânzare şi a paşilor stabiliţi în proces', mai spun reprezentanţii ministerului, subliniind că vânzarea pe pachete de active a societăţii Oltchim nu a fost impusă de CE.

În aprilie 2016, Comisia Europeană a deschis investigaţia cu privire la trecutul Oltchim, cercetarea având ca principal obiectiv legalitatea acordării ajutorului de stat primit de companie în perioada 2012-2013. Demersul Comisiei a venit în contextul în care Oltchim era 'în etapa premergătoare stabilirii modalităţilor de vânzare, cum de altfel, părţile implicate au decis la întocmirea planului de reorganizare'.

MECRA a anunţat, săptămâna aceasta, printr-un comunicat de presă, că Oltchim Râmnicu Vâlcea este scos la vânzare prin nouă pachete de active, iar ministrul Economiei, Costin Borc, se aşteaptă ca, până la finele anului, compania să aibă o ofertă angajantă.

'Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim. (...) Compania şi-a anunţat intenţia de vânzare prin pachete de active şi sper ca, până la finalul anului, Oltchim să aibă o ofertă angajantă. Deşi este în insolvenţă, situaţia financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităţilor economice ale companiei, în condiţii de piaţă', a declarat Borc, citat în comunicat.

El a subliniat că menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare.

'Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri sprijină transparenţa procesului de vânzare, poartă în continuare un dialog deschis cu Comisia Europeană pentru clarificarea problemelor vechi ale SC Oltchim SA, ceea ce va oferi siguranţă juridică potenţialului investitor', au mai spus reprezentanţii ministerului.

Potrivit unui anunţ al Oltchim, remis marţi Bursei de Valori Bucureşti, 'Oltchim va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor societăţii, grupate în mai multe pachete, în acest moment avându-se în vedere de către societate nouă astfel de pachete de active'.

Părţile interesate sunt invitate să depună scrisori de intenţie până la data de 30 septembrie 2016 pentru oricare dintre pachete, inclusiv pentru toate.

Selecţia cumpărătorului sau cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016.

'Deşi societatea este în insolvenţă, veniturile acesteia şi EBITDA au depăşit estimările din planul de reorganizare, fiind înregistrate venituri de 170,2 milioane de euro şi EBITDA ajustată de 17,7 milioane de euro în anul 2015. Totodată, veniturile şi EBITDA ajustată ale societăţii sunt aşteptate a se ridica la 176,5 milioane de euro, respectiv 23,9 milioane de euro la sfârşitul anului 2016', se mai arată în anunţul Oltchim.


http://www.economica.net/creditorii

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48248 MECRMA: Decizia şi modalitatea de vânzare a Oltchim aparţin creditorilor; a fost notificată şi Comis

2016-08-27 20:53

MECRMA: Decizia şi modalitatea de vânzare a Oltchim aparţin creditorilor; a fost notificată şi Comisia Europeană

Decizia şi modalitatea de vânzare a combinatului Oltchim au fost stabilite în cadrul reorganizării judiciare, iar cei care au decis sunt creditorii, Comisia Europeană fiind notificată în legătură cu acest proces şi cu paşii stabiliţi, precizează reprezentaţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.  

" Având în vedere că Oltchim este în insolvenţă, societatea este administrată de către consorţiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar şi nu de MECRMA, ca acţionar majoritar. Decizia şi modalităţile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare iar cei care decid sunt creditorii. Pentru a realiza cu succes vânzarea companiei şi a maximiza veniturile a fost aleasă varianta care oferă potenţialului cumpărător siguranţa juridică, în conformitate cu măsurile prevăzute expres de forma actuală a planului de reorganizare şi a constrângerilor suplimentare derivate din cerinţele legate de reglementările în materie de ajutor de stat. Astfel, a fost aleasă varianta vânzării pachetelor de active. Anunţul intrării în etapa de primire a ofertelor din partea investitorilor interesaţi pentru pachetele de active a fost făcut de către companie în cursul acestei săptămâni", se menţionează în precizarea MECRMA.

Reprezentaţii ministerului au un dialog constant cu cei ai CE, pentru a oferi un sprijin administratorului judiciar în vedere maximizării şanselor de vânzare a combinatului.

 "MECRMA dialoghează constant cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a oferi sprijin administratorului judiciar de a maxima şansele de vânzare Oltchim, pentru a salva partea viabilă şi a păstra locurile de muncă. În acest sens, Comisia Europeană a fost notificată de către partea română cu privire la decizia modalităţii de vânzare şi a paşilor stabiliţi în proces", mai spun reprezentanţii ministerului, subliniind că vânzarea pe pachete de active a societăţii Oltchim nu a fost impusă de CE.

În aprilie 2016, Comisia Europeană a deschis investigaţia cu privire la trecutul Oltchim, cercetarea având ca principal obiectiv legalitatea acordării ajutorului de stat primit de companie în perioada 2012-2013. Demersul Comisiei a venit în contextul în care Oltchim era "în etapa premergătoare stabilirii modalităţilor de vânzare, cum de altfel, părţile implicate au decis la întocmirea planului de reorganizare".

MECRA a anunţat, săptămâna aceasta, printr-un comunicat de presă, că Oltchim Râmnicu Vâlcea este scos la vânzare prin nouă pachete de active, iar ministrul Economiei, Costin Borc, se aşteaptă ca, până la finele anului, compania să aibă o ofertă angajantă.

"Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim. (...) Compania şi-a anunţat intenţia de vânzare prin pachete de active şi sper ca, până la finalul anului, Oltchim să aibă o ofertă angajantă. Deşi este în insolvenţă, situaţia financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităţilor economice ale companiei, în condiţii de piaţă", a declarat Borc, citat în comunicat.

El a subliniat că menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare.

"Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri sprijină transparenţa procesului de vânzare, poartă în continuare un dialog deschis cu Comisia Europeană pentru clarificarea problemelor vechi ale SC Oltchim SA, ceea ce va oferi siguranţă juridică potenţialului investitor", au mai spus reprezentanţii ministerului.

Potrivit unui anunţ al Oltchim, remis marţi Bursei de Valori Bucureşti, "Oltchim va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor societăţii, grupate în mai multe pachete, în acest moment avându-se în vedere de către societate nouă astfel de pachete de active".

Părţile interesate sunt invitate să depună scrisori de intenţie până la data de 30 septembrie 2016 pentru oricare dintre pachete, inclusiv pentru toate.

Selecţia cumpărătorului sau cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016.

"Deşi societatea este în insolvenţă, veniturile acesteia şi EBITDA au depăşit estimările din planul de reorganizare, fiind înregistrate venituri de 170,2 milioane de euro şi EBITDA ajustată de 17,7 milioane de euro în anul 2015. Totodată, veniturile şi EBITDA ajustată ale societăţii sunt aşteptate a se ridica la 176,5 milioane de euro, respectiv 23,9 milioane de euro la sfârşitul anului 2016", se mai arată în anunţul Oltchim. Agerpres

Ministerul Economiei: Comisia Europeană nu a impus vânzarea pe pachete de active a societății Oltchi

#48249 Ministerul Economiei: Comisia Europeană nu a impus vânzarea pe pachete de active a societății Oltchi

2016-08-27 20:57

Ministerul Economiei: Comisia Europeană nu a impus vânzarea pe pachete de active a societății Oltchim

În aprilie 2016, CE a deschis investigația cu privire la trecutul Oltchim, cercetarea având ca principal obiectiv legalitatea acordării ajutorului de stat primit de companie în perioada 2012-2013.
 
Demersul Comisiei a venit în contextul în care Oltchim era în etapa premergătoare stabilirii modalităților de vânzare, cum de altfel, părțile implicate au decis la întocmirea planului de reorganizare.
 
Având în vedere că Oltchim este în insolvență, societatea este administrată de către consorțiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar și nu de MECRMA, ca acționar majoritar. Decizia și modalitățile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare iar cei care decid sunt creditorii.

  

Pentru a realiza cu succes vânzarea companiei și a maximiza veniturile a fost aleasă varianta care oferă potențialului cumpărător siguranța juridică, în conformitate cu măsurile prevăzute expres de forma actuală a planului de reorganizare și a constrângerilor suplimentare derivate din cerințele legate de reglementările în materie de ajutor de stat.
 
Astfel, a fost aleasă varianta vânzării pachetelor de active. Anunțul intrării în etapa de primire a ofertelor din partea investitorilor interesați pentru pachetele de active a fost făcut de către companie în cursul acestei săptămâni.
 
MECRMA dialoghează constant cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a oferi sprijin administratorului judiciar de a maxima șansele de vânzare Oltchim, pentru a salva partea viabilă și a păstra locurile de muncă.
 
În acest sens, Comisia Europeană a fost notificată de către partea română cu privire la decizia modalității de vânzare și a pașilor stabiliți în proces.
 
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48250 Prefectul Dumitru Cornoiu, acuzat de deturnarea a 9 milioane de euro

2016-08-28 09:45

Disponibilizaţii de la Oltchim nu-şi mai aşteaptă salariile compensatorii, unul dintre actualii directori ai combinatului a recunoscut că acordarea lor depinde doar de producţia internă, nu de ajutorul Guvernului sau al Ministerului Economiei.

Directorul a recunoscut, la presiunea disponibilizaţilor prezenţi, că banii lor, salariile compensatorii, au fost păpaţi de combinat încă din 2013, printr-un artificiu al Guvernului şi complicitatea prefectului Dumitru Nicu Cornoiu, director al AJOFM Vâlcea la momentul cu pricina. Guvernul Ponta a virat salariile compensatorii pentru cei 969 de angajaţi, respectiv peste 9 milioane de euro, dar banii au ajuns prin AJOFM Vâlcea, după plata taxelor şi impozitelor aferente, în casieria combinatului. Practic, Oltchim a fost menţinut în viaţă o bună bucată de timp pe banii disponibilizaţilor, din cota lor au fost plătite salariile celor rămaşi şi materia primă. O parte din disponibilizaţi sunt hotărâţi să dea statul în judecată, deci şi pe prefectul Dumitru Cornoiu pentru deturnare de fonduri.

Disponibilizaţii de la Oltchim au descoperit în primăvara anului trecut, din greşeală, că statul le-a perceput taxele şi impozitele pe salariile compensatorii neîncasate. Respectivii au aflat din fişele fiscale pe 2013 că şi-au primit integral plăţile compensatorii promise de administratorul judiciar, şi şi-au plătit şi taxele către stat ...deşi ei n-au văzut un leu. O parte din foştii angajaţi figurează la FISC cu sume încasate în cuantum de 79.000 lei, bani care n-au ajuns în buzunarele lor. După incident, timp de un an de zile, au tot cerut explicaţii atât ANAF, cât şi prefectului Dumitru Cornoiu, dar nu au primit niciun răspuns, au primit tot felul de acte eliberate de Fisc, dar nimic concret, toate se bat cap în cap.
La începutul acestui an, conducerea combinatului le-a comunicat că se zbat degeaba, deoarece zarurile au fost aruncate în defavoarea lor pentru că salariile compensatorii, ca şi CAR-urile, au fost declarate credite negarantate, în traducere liberă îşi vor lua banii după privatizare... dacă mai rămâne ceva de la masa creditorilor garantaţi.
Foştii angajaţi au fost negociaţi pe minus, altfel Guvernul ar fi obligat să plătească, din nou, peste 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii.
La ultima descindere, la sediul Oltchim, organizată în urmă cu opt zile, unul dintre directorii combinatului a cedat presiuni şi a confirmat ceea ce disponibilizaţii ştiau ... că salariile lor au fost păpate de actuala echipă de manageri pentru asigurarea funcţionării combinatului, deci şi a salariilor nesimţite ale directorilor.
,,Noi am ştiut încă de atunci că prefectul Dumitru Cornoiu ne-a minţit, că a dat banii noştri combinatului, pentru că ministrul Mariana Câmpeanu spusese pe TV că a virat banii Agenţiei de Şomaj, iar femeia aia era femeie serioasă, nu ca prefectul. Ne-au lăsat fără bani, şi cu datorii la CAR. Mulţi dintre noi au acceptat deja plata în rate a banilor, pentru că la ora asta pare soluţia cea mai sigură, restul ne-am gândit să dăm din nou statul în judecată, chiar şi pe prefectul Dumitru Cornoiu, dacă va fi cazul, pentru deturnare de fonduri", a declarat unul dintre disponibilizaţi.
Afirmaţiile făcute la adresa prefectului Dumitru Cornoiu de disponibilizaţi, şi susţinute de directorul Oltchim, sunt extrem de grave.
Chiar dacă prefectul are în spate acordul premierului Victor Ponta, poate fi acuzat foarte uşor de deturnare de fonduri, de deturnarea salariilor compensatorii, şi în actuala conjunctură, când DNA ridică tot ce prinde, se poate lăsa lejer cu ceva ani de închisoare.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, înregistrează datorii istorice de aproximativ 800 milioane de euro, iar planul de reorganizare al combinatului depus de administratorul judiciar la începutul acestui an a fost întors de instanţa de judecată pentru că este mult prea general şi nu prevede nici sume exacte, nici sursele din care se va face plata datoriilor şi a salariilor compensatorii. Conform contractului colectiv de muncă, disponibilizaţii au dreptul, în funcţie de vechime, la 7,12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv între 20 000 şi 50 000 de lei, bani existenţi doar în fişele Fiscului.

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA