Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#48201 Re: Nouă pachete de active Combinatul Oltchim a fost scos din nou la vânzare

2016-08-24 15:43

#48200: BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM: BVB OLT OLTCHIM S.A. Vanzarea de pachete de active ale Oltchim - Nouă pachete de active Combinatul Oltchim a fost scos din nou la vânzare 

 BA POOOLA CU URECHI ,ASTA CU PETITIA,ZI BA KAKATULE CU CE M AI AJUTAT SI CE MULTUMIRI MI AI ADUS,VEZI BA CIT DE PENAL SI LASI ESTI?...MAI ARATA MI SI MIE UNUL DIN OLTCHIM CARE A FOOOOTUT IN GURITE TOATA DIRECTORIMEA,TE N GURA DE ROIBULESCIAN.....BA SA TINE TI MINTE CE VA SPUNE FOTA,LIDER CA NEA MIHAI DICULOIU MAI GREU BA TRADATORILOR,,,NU TREBUIE SA VA MAI DAU EXEMPLE SAU POATE CA DA,MITING LA PREFECTURA,LA KAKATUL DE NADOLU[ATI UITAT CERNEVISTILOR MOOOISTIIII?]BLOCAREA AUTOSTRAZI SI PASARELA,ETC.....APROPO GAOZARE SI TAMBALAGIULE,GREVELE VOASTRE CU CE S AU FINALIZAT,CU ZLOTIII BAAAA.

USG a câştigat în instanţă abur ieftin de la CET Govora

#48202 USG a câştigat în instanţă abur ieftin de la CET Govora

2016-08-24 15:54

USG a câştigat în instanţă abur ieftin de la CET Govora

Printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Vâlcea, CET Govora a fost obligată să reia furnizarea aburului către USG la vechiul preţ, de 78 de lei gigacaloria, adică la aproape jumătate din costurile de producţie

Magistraţii vâlceni au decis să suspende denunţarea contractului cu USG de către CET Govora până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în procesul de fond dintre Ciech Soda şi CET Govora, proces care va avea primul termen pe 12 septembrie 2016. Până atunci, CET este obligată să furnizeze abur Uzinelor Sodice la vechiul preţ.

"Am avut deja o discuţie telefonică cu administratorul special al CET Govora. Era foarte necăjit şi îl înţeleg. În limitele legale şi în conformitate cu atribuţiile legale ale Consiliului Judeţean, noi vom face tot ceea ce depinde de noi ca oamenii să nu sufere.", Constantin RĂDULESCU, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

Situaţia a tensionat din nou relaţiile dintre cele două companii, mai ales că Remus Borza anunţase, cu câteva ore înainte de decizia Tribunalului, că a ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii companiei poloneze. Îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe platforma chimică, Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea, a precizat că va face tot ceea ce este legal posibil pentru ca popu.laţia din Râmnicu Vâlcea să nu sufere. “Am avut deja o discuţie telefonică cu administratorul special al CET Govora. Era foarte necăjit şi îl înţeleg. În limitele legale şi în conformitate cu atribuţiile legale ale Consiliului Judeţean, noi vom face tot ceea ce depinde de noi ca oamenii să nu sufere. Am vorbit şi cu primarul Mircia Gutău, pentru că de CET Govora depind şi cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea şi îi asigur pe vâlceni că, în urma tuturor acestor discuţii, vom întreprinde măsurile legale în vigoare, pentru ca cetăţenii judeţului să nu sufere şi aici mă refer la asigurarea agentului termic, apă caldă şi căldură, pentru cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea la iarnă, păstrarea şi conservarea locurilor de muncă pentru angajaţii de pe Platforma Chimică, dar şi din bazinul minier. Mi-am dorit şi încă îmi doresc ca agenţii economici de pe Platforma Chimică să colaboreze, să conlucreze şi să ajungă la un punct comun de înţelegere, în care să se continue furnizarea aburului...”, a precizat preşedintele Rădulescu.
Relaţiile contractuale dintre cei doi agenţi economci de pe Platforma Chimică din Râmnicu Vâlcea au devenit tensionate în urmă cu mai bine de două săptămâni, după ce administratorul judiciar al CET, Remus Borza, a denunţat contractul cu Uzinele Sodice prin care CET furniza abur industrial. Motivul acestui denunţ a fost preţul de 78 de lei gigacaloria, considerat a fi mult prea mic faţă de costurile de producţie, de 130 de lei, şi chiar mai mic decât cel stabilit de ANRE, de aproape 106 lei. În replică, USG, companie privată a grupului CIECH Vaşovia, a atacat în justiţie acţiunea celor de la CET şi chiar au sistat producţia pentru două săptămâni. Negocierile pentru un nou contract între cele două companii au continuat însă, iar joi, 18 august, cu câteva ore înainte de a se afla de decizia Tribunalului Vâlcea, Remus Borza anunţa că a primit un mail de la reprezentanţii companiei poloneze, în care aceştia se declarau de acord cu preţul de 106 lei pe gigacalorie în cazul aburului de 6 şi 13 bari şi respectiv de 110 lei/gigacaloria pentru aburul de 35 de bari. Decizia instanţei vâlcene îi obligă acum să reia furnizarea aburului la vechiul preţ. De vineri, 19 august, CET Govora s-a conformat şi a redeschis robinetul de abur către USG, nu înainte de a depune la Tribunalul Vâlcea o adresă prin care se solicită urgentarea judecării contestaţiei depusă de Ciech Sodă România. Borza îşi motivează această solicitare prin aceea că societatea CET Govora înregistrează pierderi uriaşe prin continuarea furnizării de abur la vechiul preţ.

“Pierderea înregistrată de CET Govora din activitatea de producere şi vânzare a aburului industrial, în perioada 2007 – 2015 a fost de 67,6 milioane Euro (289,4 milioane lei). Aceasta înseamnă o pierdere anuala de 7,5 milioane Euro (32 milioane lei). Prin continuarea furnizării de abur industrial către Ciech Soda România S.A. la preţul de 78 lei/Gcal, CET Govora S.A. înregistrează o pierdere zilnică de 171.666,67 lei, respectiv o pierdere lunară de 5.150.000 lei. Pierderea înregistrată din derularea contractului cu Ciech Sodă România S.A. şi după deschiderea procedurii insolvenţei se cumulează la pierderea înregistrată de CET Govora la finalul anului 2015 de 232.782.150 lei, ceea ce face practic imposibilă reorganizarea societăţii, fapt stabilit şi de art. 173 din Legea nr. 85/2014 care interzice ca o societate în reorganizare să înregistreze pierderi din activitatea curentă”, se precizează în adresa înaintată de Euro INSOL Tribunalului Vâlcea.
CET Govora este singurul operator de agent termic din Vâlcea. Compania se află în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, iar din luna mai a acestui an societatea se află în insolvenţă din cauza pierderilor de aproape 140 de milioane de lei pe care le-a înregistrat, administrator judiciar fiind desemnată casa de insolvenţă Euro Insol a lui Remus Borza.

Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

#48203 Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

2016-08-24 16:48

Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

Dacă noi, vâlcenii, nu suntem în stare să ne luptăm pentru companiile noastre şi pentru ca economia din Vâlcea să revină pe un drum normal, atunci o fac alţii. Preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, este cel care a luat miercuri, 24 august 2016, atitudine şi a cerut imperios Guvernului Cioloş să intervină pentru salvarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Într-un comunicat de presă, penelistul Virgil Popescu atrage atenţia că guvernul condus de Dacian Cioloș „trebuie să garanteze un proces de vânzare transparent, asupra căruia să nu planeze dubii de niciun fel, și în același timp trebuie să continue să clarifice pentru Comisia Europeană toate problemele cu care se confruntă fabrica de la Râmnicul Vâlcea”.

În sprijinul ideii de mai sus, Popescu amintește că Oltchim este singurul producător de sodă caustică lichidă din Europa Centrală și singurul producător de clor din România, iar de această întreprindere depinde menținerea activității industriale în zona Râmnicul Vâlcea „și tocmai de aceea trebuie găsite soluțiile care să ducă la ieșirea din situația actuală”.

„Oltchim, una din cele mai mari companii din portofoliul Ministerului Economiei, se confruntă de ani buni cu probleme complexe.

După privatizarea eșuată în care a fost implicat Dan Diaconescu și intrarea sa în insolvență, Oltchim este din nou scos la vânzare și îmi doresc ca de această dată părțile interesate să trateze cu toată seriozitatea acest proces.

Deși se află în insolvență din 2013, situația financiară a combinatului din Râmnicul Vâlcea s-a îmbunătăți, iar veniturile acestuia au depășit chiar estimările din planul de reorganizare. După o serie de rezultate negative, în primul semestru al acestui an, Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat un profit net de 18,5 milioane lei, iar  această revenire trebuie să fie un argument în plus pentru găsirea unui investitor serios până la sfârșitul anului.

Combinatul chimic are nevoie urgentă de cineva care să știe ce presupune o astfel de privatizare și care să înțeleagă că, pe lângă achitarea datoriilor și repunerea pe picioare a fabricii, trebuie să acorde o atenție sporită angajaților și să găsească soluții optime, astfel încât aceștia să își păstreze locurile de muncă.

În plus, nu trebuie să uităm că activitatea combinatului Oltchim afectează puternic două județe, că aici lucrează oameni din Râmnicul Vâlcea, dar și din Argeș, iar responsabilitatea potențialilor investitor este una extrem de mare, și tocmai de aceea autoritățile trebuie să le asigure siguranța juridică a privatizării”, detaliază Virgil Popescu.


Musafir

#48204 Re: Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

2016-08-24 16:52

Dosar de politician: Tunul Oltchim, neinteresant pentru DNA

#48205 Dosar de politician: Tunul Oltchim, neinteresant pentru DNA

2016-08-24 20:53

Dosar de politician: Tunul Oltchim, neinteresant pentru DNA 

 

 

 vezi video  =>  https://www.youtube.com/watch

Silviu Mănăstire a vorbit miercuri la”Dosar de politician” de pe B1 TVdespre faptul că se pare că procurorii de la Direcția Națională Anticorupție par că nu sunt interesați de afacerile făcute pe baza Combinatului Oltchim.

 

Este foarte bine că DNA arestează politicieni pentru 1 milion de euro spagă sau doar pentru 50 de mii de euro. Este la fel de adevărat că ANAF nu se chinuie să recupereze prejudiciile de sute de milioane de euro stabilite de judecători în dosare de corupție. Însă în România s-au dat tunuri atât de mari, atât de complexe, încât putem vorbi despre corupție sistemica. Ramuri întregi ale economiei au fost capusate politic: de la energie, la terenurile pentru agricultura sau industria chimică. Azi o să va vorbesc despre "afacerea Oltchim", unul dintre cele mai mari tunuri date economiei naționale. O afacere ce nu a trezit încă interesul procurorilor DNA deși există documente și fapte certe.

 

Combinatul de la Vâlcea, Oltchim, se află în procedura specială de administrare dar a fost prejudiciat conform unor documente cu o sumă de peste 700 de milioane de euro. În 2013 guvernul Ponta a șters datoriile combinatului iar acum Uniunea Europeană a declanșat o anchetă privind un posibil ajutor de stat. Decizia de a șterge datoriile părea una benefică altfel Oltchim intră cu siguranță în faliment. Însă aceste datori uriașe au reprezentat de fapt furtul politic executat la Oltchim. Furtul a fost șters, dar probele au rămas. Azi, cel mai mare combinat chimic din sud- estul Europei mai funcționează la 30 la sută din capacitate și reușește totuși să rămână pe linia de plutire.

 

Dosar de politician: Tunul Oltchim, neinteresant pentru DNA

Personajul principal al afacerii Oltchim se numește Constantin Roibu. El este cunoscut în mediile de specialitate sub numele de "Generalul". Dacă printr-un miracol acest Roibu ar ajunge în față procurorilor și ar vorbi despre afacerea Oltchim din ultimii 20 de ani mulți politicieni cu gretate ar trebui să-și facă bagajele pentru arest. Roibu este un personaj despins parcă din filmele cu oligarhi ruși, numele sau a fost protejat în mass media centrală în timp ce combinatul Oltchim plătea publicitate televiziunilor naționale. În anul 2014 procurorii DNA au primit un raport amănunțit al activității Oltchim din care reiese, cu documente, implicarea generalulu Roibu în capusarea combinatului. Rețetă capusarii Oltchim era simplă: companiile care vindeau produsele Oltchim făceau parte din gruparea de interese a directorului Roibu. La rândul lor companiile care furnizau materii prime către Oltchim aveau legături cu același general Roibu.

Auditul făcut la Oltchim arată că managementul societății a vândut produse sub costul de producție unor companii controlate direct sau indirect  de "managementul societății", inclusiv către firme localizate în paradisuri fiscale. Prejudicul estimat doar în intervalul 2009-2012 ar fi de aproximativ 105 milioane euro. În mod direct, cu documente de la registrul comerțului s-a dovedit că apropiații lui Roibu și familia să dețineau o serie de companii care furnizau sau vindeau produse în numele Oltchim. Gașcă lui Roibu avea sub control companiile Chempro Chemicals, Protectchim,  Comchim Chemical, Oltgrup PVC sau Euro Urethane. Alte documente arată cum două companii offshore Calvi Trade din Cipru și POLCHEM  din Liechtenstein au preluat active ale Oltchim în bază unor creanțe neîncasate. O altă companie, Bulrom Gas deținută de un cetățean moldovean a devenit prin decizia lui Roibu principalul furnizor de propilenă al combinatului. Bulrom Gas a preluat apoi diverse părți din combinat.

Jurnalistul de investigație Dan Badea susține, citând surse din zonă combinatului, că generalul Roibu ar controla un sfert din creanțele combinatului estimate la câteva sute de milioane de euro. Pe bază acestor creanțe Roibu ar intenționa să preia ce a mai rămas din Oltchim. Recent, Roibu a reușit să pună mână pe secția de PVC (cea care produce profilele termopan) printr-un contract de închiriere către o firmă din Galați. Compania cu pricină a fost înființată de mamă unuia dintre copiii generalului Roibu.    
 
Toate aceste informații reprezintă poate 1 la sută din epopeea jafului de la Oltchim. Însă în mod ciudat procurorii DNA nu anchetează afacerea Oltchim, poate din cauza că personajul poveștii, generalul Constantin Roibu, nu este "o vedetă publică". Oltchim este o companie națională de interes strategic. O să ne trezim azi- mâine că Rusia va prelua combinatul Oltchim și vom pierde astfel ultima bucată din industria chimică a României. Nu-i așa că ne merităm soartă?! 

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/

 

DEZVALUIRI INCENDIARE: Roibu ar intenționa să preia ce a mai rămas din Oltchim

#48206 DEZVALUIRI INCENDIARE: Roibu ar intenționa să preia ce a mai rămas din Oltchim

2016-08-25 06:38

DEZVALUIRI INCENDIARE: Roibu ar intenționa să preia ce a mai rămas din Oltchim

Dezvaluiri socante ale jurnalistului Silviu Manastire, la un post de televiziune. El a vorbit despre Mai exact, afacerile dubioase din spatele personajului principal al afacerii Oltchim, Constantin Roibu. Toate aceste dezvaluiri vin in contextul in care acum combinatul este scos la vanzare pe bucati, iar jurnalistul se arata surprins de faptul ca procurorii DNA nu au miscat niciun deget pentru a descoperi faptele de coruptie de la Oltchim.

Una dintre cele mai interesante fraze rostite de jurnalistul Silviu Manastire este aceea legata de faptul ca, daca DNA ar incepe o ancheta la Oltchim Ramnicu Valcea, multi politicieni si-ar face drum spre puscarie. Evident, este vorba si despre politicieni din Valcea, dar si din alte zone ale tarii, precum si de oameni de afaceri si de nume grele din judetul nostru.

Iata insa dezvaluirile lui Silviu Manastire:

„Este foarte bine că DNA arestează politicieni pentru 1 milion de euro spagă sau doar pentru 50 de mii de euro. Este la fel de adevărat că ANAF nu se chinuie să recupereze prejudiciile de sute de milioane de euro stabilite de judecători în dosare de corupție. Însă în România s-au dat tunuri atât de mari, atât de complexe, încât putem vorbi despre corupție sistemica. Ramuri întregi ale economiei au fost capusate politic: de la energie, la terenurile pentru agricultura sau industria chimică. Azi o să va vorbesc despre <afacerea Oltchim>, unul dintre cele mai mari tunuri date economiei naționale. O afacere ce nu a trezit încă interesul procurorilor DNA deși există documente și fapte certe.

Combinatul de la Vâlcea, Oltchim, se află în procedura specială de administrare dar a fost prejudiciat conform unor documente cu o sumă de peste 700 de milioane de euro. În 2013 guvernul Ponta a șters datoriile combinatului iar acum Uniunea Europeană a declanșat o anchetă privind un posibil ajutor de stat. Decizia de a șterge datoriile părea una benefică altfel Oltchim intră cu siguranță în faliment. Însă aceste datori uriașe au reprezentat de fapt furtul politic executat la Oltchim. Furtul a fost șters, dar probele au rămas. Azi, cel mai mare combinat chimic din sud- estul Europei mai funcționează la 30 la sută din capacitate și reușește totuși să rămână pe linia de plutire.

Personajul principal al afacerii Oltchim se numește Constantin Roibu. El este cunoscut în mediile de specialitate sub numele de <Generalul>. Dacă printr-un miracol acest Roibu ar ajunge în față procurorilor și ar vorbi despre afacerea Oltchim din ultimii 20 de ani mulți politicieni cu gretate ar trebui să-și facă bagajele pentru arest. Roibu este un personaj despins parcă din filmele cu oligarhi ruși, numele sau a fost protejat în mass media centrală în timp ce combinatul Oltchim plătea publicitate televiziunilor naționale. În anul 2014 procurorii DNA au primit un raport amănunțit al activității Oltchim din care reiese, cu documente, implicarea generalulu Roibu în capusarea combinatului. Rețetă capusarii Oltchim era simplă: companiile care vindeau produsele Oltchim făceau parte din gruparea de interese a directorului Roibu. La rândul lor companiile care furnizau materii prime către Oltchim aveau legături cu același general Roibu.

Auditul făcut la Oltchim arată că managementul societății a vândut produse sub costul de producție unor companii controlate direct sau indirect de <managementul societății>, inclusiv către firme localizate în paradisuri fiscale. Prejudicul estimat doar în intervalul 2009-2012 ar fi de aproximativ 105 milioane euro. În mod direct, cu documente de la registrul comerțului s-a dovedit că apropiații lui Roibu și familia să dețineau o serie de companii care furnizau sau vindeau produse în numele Oltchim. Gașcă lui Roibu avea sub control companiile Chempro Chemicals, Protectchim, Comchim Chemical, Oltgrup PVC sau Euro Urethane. Alte documente arată cum două companii offshore Calvi Trade din Cipru și POLCHEM din Liechtenstein au preluat active ale Oltchim în bază unor creanțe neîncasate. O altă companie, Bulrom Gas deținută de un cetățean moldovean a devenit prin decizia lui Roibu principalul furnizor de propilenă al combinatului. Bulrom Gas a preluat apoi diverse părți din combinat.

Jurnalistul de investigație Dan Badea susține, citând surse din zonă combinatului, că generalul Roibu ar controla un sfert din creanțele combinatului estimate la câteva sute de milioane de euro. Pe bază acestor creanțe Roibu ar intenționa să preia ce a mai rămas din Oltchim. Recent, Roibu a reușit să pună mână pe secția de PVC (cea care produce profilele termopan) printr-un contract de închiriere către o firmă din Galați. Compania cu pricină a fost înființată de mamă unuia dintre copiii generalului Roibu.

Toate aceste informații reprezintă poate 1 la sută din epopeea jafului de la Oltchim. Însă în mod ciudat procurorii DNA nu anchetează afacerea Oltchim, poate din cauza că personajul poveștii, generalul Constantin Roibu, nu este <o vedetă publică>. Oltchim este o companie națională de interes strategic. O să ne trezim azi- mâine că Rusia va prelua combinatul Oltchim și vom pierde astfel ultima bucată din industria chimică a României. Nu-i așa că ne merităm soartă?!”.

 

Mihai Diculoiu pe facebook

#48207 Mihai Diculoiu pe facebook

2016-08-25 06:40

Mihai Diculoiu
 Este perioada desemnarii candidatilor pt. PARLAMENTUL ROMANIEI si imi doresc:

-de la parlamentarii in functie care doresc un nou mandat sa prezinte ce interventii au facut pt. Oltchim si ce efect au avut si o strategie clara pt. salvare Oltchim de la faliment
-de la cei care doresc sa fie pt. prima data parlamentari imi doresc sa prezinte public strategia de salvare a SC Oltchim
Ne dorim parlamentari care sa aiba proiecte economice si sociale si sa le aplice in favoarea cetatenilor.
Actualii parlamentari din judetul Valcea si Arges au lasat mana libera ad. special si ad.judiciari pt a distruge Oltchim,au crezut orbeste in povestile lui Piperea si au uitat de acest colos industrial.

 

http://www.gazetavalceana.ro/

Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

Dacă noi, vâlcenii, nu suntem în stare să ne luptăm pentru companiile noastre şi pentru ca economia din Vâlcea să revină pe un drum normal, atunci o fac alţii. Preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, este cel care a luat miercuri, 24 august 2016, atitudine şi a cerut imperios Guvernului Cioloş să intervină pentru salvarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Într-un comunicat de presă, penelistul Virgil Popescu atrage atenţia că guvernul condus de Dacian Cioloș „trebuie să garanteze un proces de vânzare transparent, asupra căruia să nu planeze dubii de niciun fel, și în același timp trebuie să continue să clarifice pentru Comisia Europeană toate problemele cu care se confruntă fabrica de la Râmnicul Vâlcea”.

În sprijinul ideii de mai sus, Popescu amintește că Oltchim este singurul producător de sodă caustică lichidă din Europa Centrală și singurul producător de clor din România, iar de această întreprindere depinde menținerea activității industriale în zona Râmnicul Vâlcea „și tocmai de aceea trebuie găsite soluțiile care să ducă la ieșirea din situația actuală”.

„Oltchim, una din cele mai mari companii din portofoliul Ministerului Economiei, se confruntă de ani buni cu probleme complexe.

După privatizarea eșuată în care a fost implicat Dan Diaconescu și intrarea sa în insolvență, Oltchim este din nou scos la vânzare și îmi doresc ca de această dată părțile interesate să trateze cu toată seriozitatea acest proces.

Deși se află în insolvență din 2013, situația financiară a combinatului din Râmnicul Vâlcea s-a îmbunătăți, iar veniturile acestuia au depășit chiar estimările din planul de reorganizare. După o serie de rezultate negative, în primul semestru al acestui an, Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat un profit net de 18,5 milioane lei, iar  această revenire trebuie să fie un argument în plus pentru găsirea unui investitor serios până la sfârșitul anului.

Combinatul chimic are nevoie urgentă de cineva care să știe ce presupune o astfel de privatizare și care să înțeleagă că, pe lângă achitarea datoriilor și repunerea pe picioare a fabricii, trebuie să acorde o atenție sporită angajaților și să găsească soluții optime, astfel încât aceștia să își păstreze locurile de muncă.

În plus, nu trebuie să uităm că activitatea combinatului Oltchim afectează puternic două județe, că aici lucrează oameni din Râmnicul Vâlcea, dar și din Argeș, iar responsabilitatea potențialilor investitor este una extrem de mare, și tocmai de aceea autoritățile trebuie să le asigure siguranța juridică a privatizării”, detaliază Virgil Popescu.

Vânzarea pe pachete a Oltchim este „o mare greşeală“. Decizia ar fi fost impusă de Comisia Europeană

#48208 Vânzarea pe pachete a Oltchim este „o mare greşeală“. Decizia ar fi fost impusă de Comisia Europeană

2016-08-25 06:44

Vânzarea pe pachete a Oltchim este „o mare greşeală“. Decizia ar fi fost impusă de Comisia Europeană

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), companie cu capitalizare de 127 mil. lei aflată în insolvenţă din ianuarie 2013, este scos la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active, pro­cesul de selecţie fiind estimat a se fi­na­liza până la finele acestui an.

AT Kearney este firma consultantă pentru tranzacţie.

Ieri pe bursă, inves­titorii nu au avut nicio reacţie, ac­ţiunile rămânând la 0,37 lei. Decizia de vânzare pe pachete este una controversată în condiţiile în care instalaţiile de inox ale combinatului sunt de­pen­dente una de alta şi nu pot func­ţiona separat.

„O mare greşeală, o decizie extrem de proastă împotriva căreia PSD trebuie să aibă o poziţie fermă şi să îi ceară do­m­nu­lui Borc (Costin Borc, viceprim­inis­tru şi ministru al economiei - n.red.) să renunţe la ea“, consideră Constantin Niţă, actual deputat şi fost ministru al eco­nomiei.

Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei. Potrivit unor surse din piaţă, decizia de vânzare pe pachete a combinatului Oltchim, companie cu 127 mil. lei ca­pita­lizare, ar veni de la Comisia Euro­peană după ce instituţia a des­chis în aprilie anul acesta o investi­gaţie aprofundată privind ştergerea da­toriilor Oltchim. „În urma investigaţiei des­chise de Comisia Europeană, statului i-a fost interzis să vândă sub forma SPV (spe­cial purpose vehicle - n. red.). Se pare că decizia de vânzare pe bucăţi ar fi im­pusă de Comisia Europeană“, po­trivit unei surse apropiate de companie.

 

Costin Borc a afirmat ieri că Olt­chim este una dintre priorităţile man­datului său şi speră ca până la finele anului compania să aibă o ofertă anga­jantă. „Deşi este în insolvenţă, situaţia finan­ciară a SC Oltchim SA s-a îmbună­tăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităţilor econo­mice ale com­paniei, în condiţii de piaţă.“

Combinatul chimic Oltchim Râm­nicu Vâlcea a realizat un profit net de 18,5 milioane lei (4,1 mil. euro) în primul semestru al acestui an şi vânzări nete mai mari cu aproape 4%, în sumă de 378 milioane lei (84 mil. euro). În pri­mul semestru al anului trecut, Oltchim a ra­portat vânzări nete de 364 milioane lei.

Statul a încercat în mai multe rân­duri privatizarea Oltchim, dar fără succes.

La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania cu 2.000 de salariaţi.

La începutul 2016, Oltchim a primit trei scrisori de intenţie pentru privatizare din partea unei companii din China şi a două din România, dar negocierile au eşuat.

Compania este deţinută în proporţie de 54% de statul român şi în proporţie de 32,4% de PCC SE.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.08.2016

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48209 Perioada de reorganizare a Oltchim a fost prelungită cu un an BURSA 25.08.2016

2016-08-25 06:47

 
Perioada de reorganizare a Oltchim a fost prelungită cu un an

 

BURSA 25.08.2016

  

 

* Gheorghe Piperea: "Nu este nevoie de o nouă aprobare a planului de reorganizare, după propunerea de vânzare pe bucăţi"

* Surse: "AT Kearney şi White Case, consultanţi la Oltchim pentru 1,3 milioane de euro"

* La Oltchim, sunt viabile numai secţiile sodă caustică, oxo-alcooli şi polioli, potrivit unor surse

Perioada de reorganizare a activităţii Oltchim a fost extinsă cu încă un an, în adunarea creditorilor, ne-a confirmat avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, administrator judiciar al combinatului, care ne-a precizat că nu este nevoie de o nouă aprobare a planului de reorganizare, după ce compania a propus vânzarea de active, pe bucăţi, grupate în nouă pachete.

Unele surse susţin însă contrariul, acestea precizând că este nevoie ca noua strategie să fie aprobată de creditori, întrucât planul de reorganizare prevede vânzarea prin vehiculul Oltchim SPV sau ca creditorii să primească activele.

În schimb, Ghorghe Piperea ne-a spus: "Nu schimbăm cu mult strategia de vânzare a Oltchim. Planul de reorganizare prevede ca variantă punerea activelor în SPV şi, în subsidiar, vânzarea pe ansamble. Nu trebuie să se sperie investitorii de noua propunere. Nimeni nu va cumpăra un element din combinat, doar ca să se afle în treabă. Activele sunt conectate între ele. Cred că va fi un singur cumpărător sau maxim doi -trei".

Avocatul ne-a explicat, marţi, că varianta de vânzare pe pachete a fost solicitată de Comisia Europeană şi discutată cu creditorii, astfel încât să se asigure discontinuitatea dintre stat şi cumpărător, iar eventualul ajutor de stat să nu treacă la cumpărător. Decizia a fost luată în contextul în care Comisia Europeană a declanşat o investigaţie privind un posibil ajutor de stat la Oltchim.

Gheorghe Piperea spune că, în măsura în care CE va oferi un răspuns privind ancheta sa până la 25 septembrie, compania va mai primi un respiro.

Totuşi, domnia sa consideră că în cazul "Oltchim" nu este vorba despre un ajutor de stat.

Surse din piaţă susţin că, după ce Comisia Europeană a anunţat ancheta privind eventualul ajutor de stat, compania a angajat consultanţii AT Kearney şi White Case, pentru suma de 1,3 milioane de euro, pentru a salva planul de reorganizare.

Unii investitori s-au arătat indig¬naţi de faptul că societatea nu a anunţat cum sunt împărţite activele în pachete. Unele surse susţin că majoritatea instalaţiilor Oltchim nu func¬ţionează şi nu pot fi restartate, activităţile viabile fiind numai soda caustică, oxo-alcoolii şi poliolii.

Constantin Niţă (PSD): "Vânzarea Oltchim pe bucăţi, o mare greşeală"

Vânzarea combinatului chimic "Oltchim" pe bucăţi reprezintă o mare greşeală, o decizie "extrem de proastă" împotriva căreia PSD trebuie să aibă o poziţie fermă şi să-i ceară vicepremierului Borc să renunţe la ea, a scris deputatul social-democrat Constantin Niţă, pe blogul său.

"Am citit o informaţie în presă despre faptul că Oltchim va fi vândută pe bucăţi. O mare greşeală, o decizie extrem de proastă împotriva căreia PSD trebuie să aibă o poziţie fermă şi să-i ceară domnului Borc să renunţe la ea.(...) Noiembrie 2014 a fost prima lună în care Oltchim a realizat profit operaţional. Acest lucru s-a datorat şi deciziilor luate de mine ca ministru al Economiei. Nu văd de ce acum trebuie să privatizăm compania pe bucăţi! Cine este interesat să distrugă Oltchim?! Se doreşte cumva tăierea instalaţiilor de inox de acolo?!", a scris deputatul Niţă.

Fostul ministru al Energiei consideră că Oltchim este o companie de tradiţie a industriei româneşti, care are şi poate să-şi dezvolte piaţa de desfacere.

În opinia acestuia, la Oltchim lucrează profesionişti în domeniu pe care trebuie să-i păstrăm în ţară.

Deputatul precizează: "Cred că există posibilitatea renegocierii datoriilor cu creditorii actuali, mai ales că statul este cel mai mare creditor. De asemenea, cred că este cazul ca administratorul judiciar, domnului avocat Piperea, să spună public dacă strategia domniei sale de revitalizare a companiei este în concordanţă cu decizia domnului Borc de a privatiza Oltchim pe bucăţi. De ce trebuie să ne batem joc de o companie care poate redeveni brandul industriei chimice româneşti?!"

Costin Borc: "Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim"

Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiior cu Mediul de Afaceri (MECRMA), Costin Borc a declarat că încă de la începutul mandatului său şi-a stabilit printre priorităţi Oltchim, potrivit unui comunicat al MECRMA remis redacţiei.

Costin Borc face precizări referitoare la anunţul de iniţiere a procesului de vânzare a SC Oltchim SA, proces prevăzut în planul de reorganizare al societăţii: "Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim. Astăzi (n.r. marţi), compania şi-a anunţat intenţia de vânzare prin pachete de active şi sper ca, până la finalul anului, Oltchim să aibă o ofertă angajantă.

Deşi este în insolvenţă, situaţia financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităţilor economice ale companiei, în condiţii de piaţă".

Menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi", precizează Costin Borc, conform sursei citate.

Investigaţia Comisiei Europene are în vedere trei măsuri de sprijin luate de România în favoarea combinatului: "Măsura nr. 1: neexecutarea silită şi acumularea de noi datorii de către Oltchim faţă de AAAS începând din 2012. AAAS nu şi-a reluat procesul de recuperare a creanţelor pe care Oltchim i le datora, după ce privatizarea a eşuat în septembrie 2012 şi nu a solicitat rambursarea imediată a creanţelor sale prin intermediul unei lichidări a Oltchim, ci a aşteptat conversia creanţelor în acţiuni, chiar dacă procesul de privatizare a Oltchim a eşuat din nou.

Măsura nr. 2: anularea datoriilor, în 2015, de către AAAS şi diverse întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare. În special, AAAS a fost de acord să anuleze 216 milioane euro din creanţele sale în vederea recuperării (nesigure) a unei sume de 47 de milioane euro.

În ceea ce priveşte întreprinderile de stat, Electrica SA a fost de acord să anuleze o datorie de 112 milioane euro, SC CET Govora SA - 21,1 milioane euro, Salrom - 4,2 milioane euro şi Administraţia Naţională «Apele Române» - 2,2 milioane euro.

Măsura nr. 3: sprijinirea operaţiunilor desfăşurate de Oltchim sub forma continuării livrărilor din partea furnizorilor publici (CET Govora şi Salrom). După eşecul privatizării din septembrie 2012, situaţia financiară a Oltchim s-a deteriorat şi producţia a fost suspendată. Oltchim şi-a reluat producţia la data de 24 octombrie 2012 datorită CET Govora şi Salrom şi care, în ciuda deteriorării situaţiei financiare a Oltchim, au continuat livrările către Oltchim (şi anume prin schimbarea sistemului de plăţi în avans cu cel de plăţi la scadenţă sau prin acceptarea amânării unor plăţi)".
 
 
 
Piperea: Există deja trei investitori serioşi interesaţi de Oltchim

#48210 Piperea: Există deja trei investitori serioşi interesaţi de Oltchim

2016-08-25 06:51

Piperea: Există deja trei investitori serioşi interesaţi de Oltchim

„E momentul să fie vândut, pentru că am pus pe picioare combinatul, funcţionează, are profit, are EBITDA de aproape 5 milioane de euro”, susţine administratorul judiciar al companiei.

 
 

Combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea are deja trei investitori serioşi interesaţi să achiziţioneze cele nouă pachete de active scoase la vânzare de autorităţi, a declarat miercuri, pentru News.ro, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai companiei, care estimează că până la sfârşitul anului contractele ar putea fi parafate.  Negocierile cu potenţialii investitori au fost, însă, suspendate şi vor fi reluate abia după verdictul Comisiei Europene în ceea ce priveşte investigaţia demarată în cazul Oltchim, răspuns care ar putea veni în intervalul 20-25 septembrie. „Nu putem dezvălui la acest moment care este numele acestor investitori. Le vom face publice la momentul potrivit. Eu sper ca până la sfârşitul anului să avem contractele deja semnate”, a spus Piperea, pentru News.ro.

Investitorii pot depune scrisori de interes pentru oricare sau pentru toate pachetele de active până la 30 septembrie 2016. „E momentul să fie vândut, pentru că am pus pe picioare combinatul, funcţionează, are profit, are EBITDA de aproape 5 milioane de euro, deci e pregătit de vânzare”, a consideră Piperea. Combinatul Oltchim, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013, a fost scos la vânzare oficial, pe bucăţi, prin nouă pachete de active. „Această metodă de vânzare a fost solicitată de partea de investiţii. Cele nouă pachete de active sunt ansabluri funcţionale care vor fi teoretic organizate ca centre de afaceri. Este o cerinţă de la Uniunea Europeană. Este o soluţie cu care au fost de acord şi investitorii. Teoretic, pot fi 2, 7 sau 9 cumpărători”, a precizat Piperea.

Avocatul afirmă că negocierile cu investitorii sunt destul de avansate, dar a decis să suspende toate negocierile privind privatizarea Oltchim, acestea urmând a fi reluate abia după ce concluzia investigaţiei Comisiei va fi cunoscută, undeva între 20 şi 25 septembrie. „Selecţia cumpărătorului/cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016”, se arată într-un anunţ publicat marţi seara de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane euro.

La începutul lunii aprilie a acestui an, Comisia Europeană a anunţat că a deschis o investigaţie aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către companii de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a combinatului, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat. Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) a realizat un profit net de 18,5 milioane lei (4,1 milioane euro) în primul semestru al acestui an şi vânzări de 378,1 milioane lei (84 milioane euro), în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

 http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/

 

Ofertele pentru Oltchim, aşteptate până la 30 septembrie

#48211 Ofertele pentru Oltchim, aşteptate până la 30 septembrie

2016-08-25 08:03

Ofertele pentru Oltchim, aşteptate până la 30 septembrie

Pentru a evita eşecurile din trecut, societatea va fi vândută pe bucăţi, fiind scoase la vânzare nouă pachete de active
Selecţia se va face pe baza analizei economice a ofertei şi a analizei legăturilor existente între ofertanţi şi acţionarii societăţii, procesul fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016
 
Combinatul Oltchim va fi scos din nou la vânzare, de data aceasta pe bucăţi, societatea anunţând că ofertele pentru cele nouă pachete de acţiuni sunt aşteptate până la data de 30 septembrie, procedura fiind estimată a se finaliza până la sfârşitul anului în curs. 
„Oltchim S.A. („Societatea”) va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor Societăţii, grupate în mai multe pachete, la acest moment avându-se în vedere de către Societate nouă astfel de pachete de active”, a informat societatea.
Potrivit acesteia, părţile interesate sunt invitate să depună scrisori de interes pentru oricare (inclusiv toate) dintre pachetele de active, până la data de 30 septembrie 2016. 
„Continuarea procesului competitiv de către părţile interesate este condiţionată de îndeplinirea următoarelor condiţii: (i) depunerea unei scrisori de interes conform procedurii, (ii) cerinţele de conformitate minime de către ofertanţi, (iii) analiza legăturilor existente între ofertanţi şi acţionarii Societăţii şi (iv) acceptarea de către ofertanţi a respectării regulilor de sondare a pieţei relevante. Selecţia cumpărătorului/cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016”, se arată în comunicatul companiei.
 
În insolvenţă din ianuarie 2013
 
Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013, dar Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) consideră că situaţia acesteia s-a îmbunătăţit.
Potrivit raportărilor Oltchim, veniturile acesteia şi EBITDA au depăşit estimările din planul de reorganizare, fiind înregistrate venituri de 170,2 milioane euro şi EBITDA ajustată de 17,7 milioane euro în anul 2015. Totodată, veniturile şi EBITDA ajustată ale societăţii sunt aşteptate a se ridica la 176,5 milioane euro, respectiv 23,9 milioane euro la sfârşitul anului 2016.
Cand va fi gata depozitul de carburanti pe care Petrom il va construi la Arpechim

#48212 Cand va fi gata depozitul de carburanti pe care Petrom il va construi la Arpechim

2016-08-25 08:29

Cand va fi gata depozitul de carburanti pe care Petrom il va construi la Arpechim

Vreme de cativa ani, OMV Petrom a incercat sa gaseasca un cumparator pentru rafinaria Arpechim Pitesti, inchisa din 2011, dar fara succes. Intr-un final, OMV Petrom a anuntat ca va demola o parte din instalatiile rafinariei pentru a face loc unui depozit de carburanti. Cand ar putea fi gata?

Depozitul va ocupa 76 de hectare, aproape jumatate din suprafata actuala a rafinariei, de 190 de hectare. Se pare ca autoritatile nu se grabesc sa emita avizele de demolare, avand in vedere ca Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, vorbeste inca din 2013 despre acest lucru.

Potrivit lui Gheorghe, depozitul ar putea fi gata in 2017, insa OMV Petrom asteapta sa obtina toate avizele necesare pentru demolarea unor instalatii.

“Situl pentru depozitul de produse petroliere va fi gata, probabil, in 2017. Depinde cand primim toate aprobarile”, a declarat Gheorghe pentru WALL-STREET.RO.

Depozitul de carburanti va fi folosit pentru stocurile obligatorii de produse petroliere. Cand a cumparat Petrom, in 2004, grupul austriac OMV a considerat ca rafinaria Arpechim nu face parte dintre activele de baza ale companiei romanesti.


Musafir

#48213 Re: Re: Nouă pachete de active Combinatul Oltchim a fost scos din nou la vânzare

2016-08-25 14:18

#48201: - Re: Nouă pachete de active Combinatul Oltchim a fost scos din nou la vânzare 

 Stai linistit ca se intoarce zaremba sa-ti dea si tie zlotii prin gura. ca doar l-ai ajutat destul aici pe forum asumandu-ti rolul de pacalici ori popa prostu'


Musafir

#48214 Re: Re: Nouă pachete de active Combinatul Oltchim a fost scos din nou la vânzare

2016-08-25 14:23

#48201: - Re: Nouă pachete de active Combinatul Oltchim a fost scos din nou la vânzare 

 IN GURA I DA LA MATA MAI GAOZARE,DA MAI IEI SI TU PE LINGA EA IEI O PUOULICICA DEA MEA CU LARGA CU TOT,HA HA HA.


Musafir

#48215 Re: Re: Re:MAI STITI CUMVA 2[DOI] PACALICI DE LA OLTCHIM,UN TAMBALAGIU SI UN GAOZAR?

2016-08-25 14:29

#48213: - Re: Re: Nouă pachete de active Combinatul Oltchim a fost scos din nou la vânzare 

 OARE CINE AU FOST PACALICI DE LA OLTCHIM PE CARE I A FACUT PICASSO DE RISU PLINSU?


Musafir

#48216 CITITI TRADATORILOR CERNEVISTII,VA N GURITE DE RETARDATIII.

2016-08-25 17:21

#48213: - Re: Re: Nouă pachete de active Combinatul Oltchim a fost scos din nou la vânzare 

 ESTI TUPEIST GAOZAR SAU TAMBALAGIU NENOROCIT ATI LUAT ZLOTII SI ACUM LE RIDE TI LA OAMENII IN FATA,HO CA NE VOM INTILNI MAI KAKATILOR,O SA FREC PRIN GURITE DEFATA CU LUMEA MAI POPONARILOR.

TIC TAC LA MATA N GURA SA MA KAK

#48217 Re: CITITI TRADATORILOR CERNEVISTII,VA N GURITE DE RETARDATIII.

2016-08-25 18:31

#48216: - CITITI TRADATORILOR CERNEVISTII,VA N GURITE DE RETARDATIII. 

 show my the manyy,sti cum se zice in valcea aceasta traducere mai ghioca?...e varianta noua;ZLOTII BAAAAAAAA,GAOAZAAAAA,ASTA SE V A INTIMPLA CU TINE PRIN ORAS.

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48218 Surse: Vânzarea Oltchim pe bucăţi, impusă de la Bruxelles

2016-08-26 15:26

CIOLOŞ A TRECUT PESTE CAPUL LUI PIPEREA
 BURSA 26.08.2016

  * Cele nouă pachete de active: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu, fabrica de Anhidridă ftalică
     * Rezultatul dezmembrării - la finalul lunii decembrie, după alegeri
     

       * ACTUALIZARE 14:50 Chimcomplex este interesat de vânzarea activelor de la Oltchim
     Preşedintele CA de la Chimcomplex, Virgiliu Băncilă a declarat astăzi că societatea este interesată de vânzarea activelor de la Oltchim, dar tranzacţia trebuie făcută atâr în interesul Oltchim, cat şi în interesul vânzătorului şi al cumpărătorului.
     "În ultimii trei ani Chimcomplex a depus trei oferte de cumpărare şi a purtat mai multe corespondenţe la autorităţile responsabile (administratori judiciari, creditori, minister) în care a arătat că întârzierea procesului de vânzare a Oltchim este în detrimentul tuturor, atât a vânzătorului cât şi a cumpărătorului, dar şi a societăţii Oltchim", informează reprezentanţii societăţii prin intermediul unui comunicat de presă.
     Potrivit sursei citate, gruparea activelor trebuie să se facă pe principiul funcţionalităţii acestora, grupele formate constituind entităţi funcţionale tehnologic.
     De asemenea, reprezentanţii Chimcomplex susţin că vânzătorul trebuie să ofere şi soluţii pentru ca problemele de mediu preluate de cumpărător să poată fi eşalonate într-un timp rezonabil.
     Totodată, acţionariatul Chimcomplex precizează că preţul de plecare al vaânzării să fie unul realist, să ţină cont de uzura fizică şi morală a activelor respective.
     "Prin achiziţia activelor de la Oltchim vrem să constituim Compania Romană de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex şi Oltchim. Sinergia celor două combinate şi investiţiile preconizate vor crea o corporaţie puternică în România. Aceasta va valorifica superior resursele ţării: materii prime, personal instruit, piaţă şi tehnologie. Pe de altă parte urmărim şi evoluţiile din industria chimică din ţările vecine; suntem interesaţi şi am avut contacte cu autorităţile ucrainiene pentru a ne implica în programul de privatizare lansat în ţara vecină, Ucraina", se mai menţionează în comunicat.
     (G.F.)     
    Vânzarea "Oltchim" pe bucăţi, noua metodă de privatizare a combinatului, anunţată marţi, ar fi impusă de la Bruxelles, peste capul administratorilor judiciari, după ce Comisia Europeană a început, în aprilie, o investigaţie privind un eventual ajutor de stat, privind ştergerea datoriilor combinatului.
     Se pare că premierul Dacian Cioloş nu îşi doreşte ca, în mandatul său, ţara noastră să primească vreo sancţiune de la Comisie, astfel că ar fi agreat soluţia vânzării pe bucăţi a combinatului, pentru care au fost angajate, drept consultanţi, firmele AT Kearney şi White Case, pentru 1,3 milioane de euro, conform unor surse apropiate situaţiei.
     "Oltchim" a anunţat că va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor, grupate în nouă pachete, acţiune care are ca termen finalul lunii decembrie.
     Conform surselor noastre, cele nouă pachete de active sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică.
     Unele voci susţin că sunt viabile numai secţiile sodă caustică, oxo-alcooli şi polioli. De altfel, aceste trei active reprezintă 94% din vânzări. Conform unor surse, cel mai mare client al combinatului aduce 11% din venituri, iar primii 10 clienţi, 49% din venituri.
     Unele surse susţin că există 11 investitori interesaţi de activele "Oltchim".
     Avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, adminis¬trator judiciar al combinatului ne-a explicat, marţi, că varianta de vânzare pe pachete a fost solicitată de Comisia Europeană şi discutată cu creditorii, astfel încât să se asigure dis¬continuitatea dintre stat şi cumpărător, iar eventualul ajutor de stat să nu treacă la cumpărător.
     Recent, adunarea creditorilor Oltchim a aprobat extinderea perioadei de reorganizare a activităţii cu încă un an, semn că administratorul judiciar dorea să continue planul de vânzarea a Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA), societate pe care urmau să fie transferate activele bune ale companiei.
     Acum, însă, gurile rele spun că rolul administratorului judiciar a fost diminuat, iar de vânzare se ocupă noii consultanţi.
     Comisia Europeană a dat semnale că urmează să constate că societatea a beneficiat de un ajutor de stat ilegal odată cu ştergerea datoriilor. "Orice tip de ajutor ilegal poate fi recuperat de la beneficiar", avertiza Comisia în scrisoarea transmisă autorităţilor noastre. Se pare că acesta a fost substratul înţelegerii cu Dacian Cioloş de schimbare a strategiei de privatizare.
     Anunţul a fost însă făcut pe Bursa de Valori, de administratorul judiciar, chiar dacă acesta nu avea legătură cu ideea.
     "Politizarea" subiectului a venit, imediat, din partea vicepremierului tehnocrat Costin Borc, care a spus, aşa cum se practică înainte de orice campanie electorală: "Menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi".
     Nu este clar cum se ajunge la acest obiectiv, în cazul vânzării pe bucăţi.
     Dar, poate că nici nu este important, întrucât termenul pentru selecţia cumpărătorilor este finalul anului, adică după alegeri.
     Noua metodă se poate împiedica însă pe parcurs.
     Avocatul Piperea ne-a precizat, miercuri, că nu este nevoie de o nouă aprobare a planului de reorganizare, după ce compania a propus vânzarea de active.
     Unele surse susţin însă contrariul, acestea precizând că este nevoie ca noua strategie să fie aprobată de creditori.
     Planul de reorganizare prevede vânzarea prin vehiculul Oltchim SPV sau conversia creanţelor creditorilor garantaţi şi bugetari în acţiuni ale Oltchim SA, parţial sau integral sau darea în plată a bunurilor imobile terenuri şi cladiri către creditorii bugetari.
     De asemenea, conform planului, activele Oltchim SA care nu concură la bunul mers al afacerii şi care nu vor face obiectul transferului către Oltchim SPV (e.g activul Ramplast, căminele de nefamilişti, terenurile din afara incintei de pe platformele industriale Valcea) vor putea fi vândute, prin licitaţie publică/negociere directă, în condiţii de competitivitate şi publicitate prealabilă, dar nu la mai puţin decât valoarea de lichidare a activului, astfel cum este stabilită prin raportul de evaluare întocmit de Winterhil Romania SRL.
     "În condiţiile în care se vor identifica oportunităţi de valorificare a patrimoniului şi afacerii Oltchim SA diferite faţă de cele prevăzute în prezentul Plan sau oportunităţi de acoperire a masei credale a Oltchim SA diferite faţă de cele prevăzute în prezentul Plan, va fi convocată Adunarea creditorilor în vederea luării unei decizii în acest sens", se mai arată în plan.
     Unii avocaţi susţin nu numai că este necesară o nouă aprobare a planului, ci şi că nemodificarea acestuia de către creditori poate conduce direct la falimentul companiei. Potrivit acestora, legea veche a insolvenţei, pe care a fost deschisă procedura la Oltchim, prevede: "Dacă debitorul nu se conformează planului sau desfăşurarea activităţii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum şi administratorul special pot solicita oricând judecatorului-sindic să aprobe intrarea în faliment".
     Gheorghe Piperea ne-a spus, ieri, că nu este neapărat nevoie de modificarea planului, însă că subiectul va fi supus dezbaterii creditorilor. 

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM INSOLVENTA RAMNICU VALCEA :

#48219 Chimcomplex este interesat de vânzarea activelor de la Oltchim, dar nu în orice condiții

2016-08-26 15:34

Chimcomplex este interesat de vânzarea activelor de la Oltchim, dar nu în orice condiții

 

În presă s-au publicat informaţii privind vânzarea activelor de la Oltchim; activele ar urma să fie grupate în nouă grupe iar ofertele sa fie făcute pentru o grupa sau mai multe de unul sau mai multi investitori.  

Preşedintele CA de la Chimcomplex, domnul dr. ing. Bancila Virgiliu declara că societatea/actionariatul sunt interesate de aceasta tranzacţie, dar aceasta trebuie făcută în primul rand în interesul Oltchim, cat şi în interesul vânzătorului şi al cumpărătorului .

În ultimii trei ani Chimcomplex a depus trei oferte de cumpărare şi a purtat mai multe corespondente la autorităţile responsabile (administratori judiciari, creditori, minister) în care a arătat ca întârzierea procesului de vânzare a Oltchim este în detrimentul tuturor, atât a vânzătorului cât şi a cumpărătorului, dar şi a societăţii Oltchim.
Acum credem ca este bine ca se încearcă vânzarea pe grupe de active, dar dacă într-adevăr se doreşte ca aceasta sa fie un succes, este necesar sa se rezolve de la început câteva probleme:

- gruparea activelor sa se facă pe principiul funcţionalităţii acestora; grupele formate sa constituie entităţi funcţionale tehnologic.
- vânzătorul trebuie să ofere şi soluţii pentru ca problemele de mediu preluate de cumpărător sa poată fi eşalonate într-un timp rezonabil; altfel activele respective nu pot fi valorificate şi nici un cumpărător nu va prelua aceste active fără sa aibă garanţia valorificării prin punerea lor în funcţiune.

- preţul de plecare a vanzarii/licitaţiilor sa fie unul realist, sa tina cont de uzura fizica şi morala a activelor respective; pentru a stabiliza,consolida şi dezvolta societatea sunt necesare investiţii imediate.

 În acest fel vânzătorul trebuie să realizeze o oferta realista, atractiva şi necondiţionată care sa permită o licitaţie corecta şi care sa dea şanse egale tuturor competitorilor, romani şi străini.

Pe de alta parte, Chimcomplex are o experienta de peste 60 de ani în acelaşi domeniu, a obţinut rezultate remarcabile şi are toate atuurile pentru relansarea cu succes a Oltchim; are parteneri importanţi şi finanţarea necesara achizitiei activelor. Mai mult, are decizia de a se implica în industria chimica, în reconstrucţia acesteia.
Prin achiziţia activelor de la Oltchim vrem sa constituim Compania Romana de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex şi Oltchim. Sinergia celor doua combinate şi investiţiile preconizate vor crea o corporaţie puternica în România. Aceasta va valorifica superior resursele tarii:materii prime, personal instruit, piaţa şi tehnologie.
Pe de alta parte urmărim şi evoluţiile din industria chimica din tarile vecine; suntem interesaţi şi am avut contacte cu autorităţile ucrainiene pentru a ne implica în programul de privatizare lansat în tara vecina, Ucraina.

Preşedintele Grupului SCR, Domnul Ștefan Vuza se va întoarce în tara vineri, 26 august 2016 şi va confirma strategia noastră de dezvoltare.

 


Musafir

#48220 Re: Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

2016-08-26 16:29

#48203: Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa? - Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?  

 mai draga emile[ghioca]fugi tata la mormintul mati ca am uitat sa mi scot penisul din gura ei,repede pina nu vine talpasanu.


Musafir

#48221 Re: Re: Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

2016-08-26 16:31

#48220: - Re: Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?  

 emile tataaaaa,sint eu taticutul tau cra cra tambalagiul de cernev,ai gasit ceva?......daca nu,inseamna ca mi a furat penisul marcela cu bidinu.

Chimistii Uniti pe facebook

#48222 Chimistii Uniti pe facebook

2016-08-26 16:51

Chimistii Uniti Iar minciunile lui Piperea? Niciodată Comisia Europeană nu impune modul in care trebuie privatizat Oltchim. Comisia Europeană investighează ajutorul de stat mascat prin ștergerea creanțelor, de care a beneficiat Oltchim. Comisia Europeană, probabil va întreba pe reprezentantii statului român de ce nu s-a făcut conversia creanțelor în acțiuni în baza aprobării din 2012. Piperea,se pare că vrea să arunce în spatele premierului Coloși și a Comisiei Europene tâmpenia asta pe care de fapt tot el a creat-o, cu vânzarea pe bucăți a Oltchimului. Se pare că această conducere vremelnică a Oltchim vrea să scape basma curată după toate abuzurile pe care le-a făcut. Acești urmași ai lui Ponta care sunt în conducerea Oltchim, cred că au început să transpire de teamă și să privească permanent pe fereastră în așteptarea mascaților.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48223 Valceanca Barbu Cristiana, demisa de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca

2016-08-26 17:31

Valceanca Barbu Cristiana, demisa de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca

Decizie de ultima ora a premierului Dacian Cioloș, care a eliberat-o din funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu rang de secretar de stat, pe Cristiana Barbu – fost director coordonator al AJOFM Valcea. În locul acesteia a fost numit social-democratul Marcel Dumitru Miclău.

Cristiana Barbu a fost numită în fruntea ANOFM în mai 2012, de catre premierul Victor Ponta, avand sustinerea presedintelui de atunci al PSD Valcea, defunctul Ion Cilea. Ea a intrat in atentia mass-media si cand s-a aflat ca este mama deputatului PSD Cătălina Ștefănescu, care a ajuns parlamentar de Teleorman, bucurandu-se de susținerea actualului lider al PSD, Liviu Dragnea.

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

 

 

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48224 CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-08-26 17:43

  

Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile!

http://www.viatavalcii.ro/index.php

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri

http://www.impactreal.ro/

TOATE SINDICATELE SUNT IN CULPA DIN OLTCHIM.

1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru 

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica  

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel

....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE.  

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.  

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,   

etc.

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane
 

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan   Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special 

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct  

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica  

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane  

Pirvu Marius   Director Directia Petrochimica Bradu

 impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA 

 etc. oltchim.ro

SI TOTI MINISTRII ECONOMIEI SI FINANTELOR  SI ALTE MINISTERE DIALOG-SOCIAL...S.A.M.D, PANA AZI.SI CEILALTI BAGATORI DE SEAMA CARE AU MAI SEMNAT, FARA ACORDUL PARTILOR SI IN DEFAVOAREA ALTOR CREDITORI,

PRIN TAINUIRE SI NEDENUNTARE, SUNT TOTI IN CULPA, RASPUND PENAL!!!!!!!!!!!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48225 CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

2016-08-26 18:03

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO. oltchim.ro

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].

 

   ASA ATI AJUNS VOI IN OLTCHIM SI  VA DESCRIETI !!!! CRIMINALILOR.

ATI MINTIT VOI PE ALTII, VA MINTITI VOI INTRE VOI, NU SI PE NOI MAI PIPEREA:

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMANSUNT IN CULPA. 

  

Conducerea societatii

 

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Stanescu Nicolae Bogdan Codrut
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Munteanu Dana Maria
Director Directia Resurse Umane
Pirvu Marius
Director Directia Petrochimica Bradu

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE  (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CURENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM 

 

 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA