Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46651 Re: APEL CATRE DISPONIBILIZATI!

2016-04-10 09:34

#46650: - APEL CATRE DISPONIBILIZATI! <= JUSTIFICA-TI INITIATIVA, SCOPUL IL STIM  TOTI, NU SI CE ORGANIZEZI SI DE CE, SI CAND, TOTAL IN AFARA REALITATILOR, PE CARE LE AI CONFUZE SI AIURITOATE FAPTE ADRESATE CUI SI LA CINE, CATRE OLTCHIM IN NICIUN CAZ SI CATRE STATUL ROMAN CATEGORIC NU, RAMAI UN RIDICOL CARE AI ORGANIZAT CE:

 

 Zi si mie de ce MIERCURI, 13 APRILIE 2016, ORA 10:00,  si nu Luni, Marti sau Joi, ori Vineri ORICARE ORA SAU ORA 12.00????   Care e smecheria, ai intalinire cu cine, cu paza Oltchim sau cu ciorile de pe garduri sau gunoierii de fura din Oltchim???? Justifica organizarea asta si ce ai realizari din trecut....., tot asa hai, hai...!!!!!!!!!! Ti-am sustinut toate demersurile, toate, am fost acolo unde spuneati ca nu sunt dar eu am fost si tot asa. Dupa rateurile voastre de initiatori falsi si multi fictivi aiuriti de ce ati creat, veneati si ma otraveati, ca nu a fost nimeni, nu am fost bagati in seama, nu a iesit nimeni, nu am realizat decat razmerita si cearta, unii ca idiotii s-au pus sa semneze tabele si protocoale ilegale si penale ( de care face misto fraierica de piperea si alti ca ei in tribunal )...etc., mass-media ne-a ignorat si  confuzie sau greva foamei cu ambulante care ridicau persoane aduse la disperare si fara vlaga in ele ca nu mai puteau...etc.!!!!!!!!!!!! Politicienii, conducerea Oltchim erau in veselie toti care beau cafelutele cu instigatorii si aia din pavilion Oltchim ranjeau fasolea la geamuri ca erau pusi la otrava inclusiv aici pe petitie si pe retele sociale sa intoxice lumea!!!!!!!!!!!!!! NICIUN PICIOR DE SALARIAT OLTCHIM DIN INTERIORUL COMBINATULUI CHIMIC OLTCHIM SI STIAU CA VOR FI TRIMISI SI EI ACASA CARE AU AJUNS SI AJUNG TOTI ACASA TRIMISI, SI CCM-UL VI S-A DUS DRACU CU TOTUL SI  ASA SE DESFINTEAZA LOCURILE DE MUNCA IDIOTILOR, ATI DISTRUS SI LEGEA CCM OLTCHIM ( NOI FOSTII SALARIATI OLTCHIM 2013 BENEFICIEM DE LEGEA PE CCM 2011-2014 SI O AVEM ACTIVA PANA LA STINGEREA CONFLICTULUI DE MUNCA CU OLTCHIM, FACEAM APEL SA TINETI CU DINTII DE FOSTUL CCM, NU ATI FACUT NIMIC, ATI DISTRUS TOT SI VOI...)SI MULTE  ALTELE....!!!!!!! HUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!! Zi maaa, justifica!!!!!!!!!

Si cine esti tu asta fara nume ( nume si prenume daca tot esti initiator ) care faci adunari sau alte fapte de care mie mi-ar fi rusine sa le mai aduc si public, esti cel  de tot organizezi asa anapoda multe si nimic care sa  justifici cu nume si prenume, sau iti place sa  pui lumea pe drumuri si sacrificii inumane, totul facut la misto si in derizoriu iar realitatea faptelor si evenimentelor trecute, se stiu. Zi maaa, justifica!!!!!!!!! Creante salariale Oltchim nu am nimic organizat eu si  ma disociez de aceste intruniri anapoda, ma detasez total si tot ce am facut public este public pe aceasta petitie si peste tot, asa ca eu nu am organizat si nu organizez nimic decat ce a fost oficial dat de catre toti in oficial la care suntem indreptatiti sa participam, justitie, bvb, Oltchim, guvern, presa si mass-media, asta am publicat si toate actele si legile juridice ori Legile tarii asteaia sau cele internationale  cat si multe alte aspecte, eu nu am organizat nicio intrunire sau alte manevre la care anonimi au creat si creaza mereu sau se sprijina pe a mintii lumea.

NU VA MAI LUATI DUPA ESCROCI SI ESCROCHERIILE LOR!!!!!!!!!!!!!

P.S.: Iar tu Oltchim Trecut Prezent Viitor, de pe facebook sterge mizeriile  apelurilor  impostoare pe care le preia si presa in balamucul pe care il creati!!!!!!!!!! Este o escrocherie repetitiva ce faceti.

 

 P.S.S. SINGURUL APEL SI CONVOCARE REALA LA CARE INTALNIM SI NE INTALNIM TOTI OFICIAL ESTE ASTA, ALTELE NU SUNT DECAT ESCROCHERII, ACEASTA CONVOCARE DE PE DATA DE 28/04.20016 ADUCE PE TOTI LA ACEEASI MASA SI NU LIPSESTE NIMENI, DECAT JUDECATORUL-SINDIC CARE ASTEAPTA SA I-SE ADUCA LA CUNOSTINTA SI SA SE DISCUTE DESPRE ACEASTA DATA.

CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00.

 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46652 Re: Re: ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR (AGOA ) IN DATA DE 28./ 29.04.2016

2016-04-10 09:42

#46607: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR (AGOA ) IN DATA DE 28./ 29.04.2016 

 

CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00

Tot OLTCHIMUL, TOTI CREDITORII, ACTIONARII SI STATUL ROMAN  CU TOTIII SUNTEM PREZENTI IN DECIZII SI ACTE, LEGI, DOCUMENTE SI MULTE  ALTELE DOVEZI OFICIALE SI REALE, IN DATA CARE ESTE ORGANIZATA OFICIAL 28/29.04.2016 CONFORM CU COMUNICATELE DATE DE BURSA DE VALORI BUCURESTI, OLTCHIM, MASS-MEDIA  PRESA SI TOTI CEI IN CAUZA SI CARE SUNT CREDITORI CU CREANTE OLTCHIM CHEMATI SA ONORAM CU PREZENETA!!!!!!!! NU VA MAI LUATI DUPA ORGANIZARI FACUTE DE GRUPURI DE INTERESE ASCUNSE SI HOARDE DE PERSONAJE CARE SUNT MANJITI SI CORUPTI, MULTI DIN ACESTIA NU SUNT OLTCHIM, NU AU FOST NICIODATA OLTCHIM (POATE DOAR STAU IN BIROURILE OLTCHIM SI FURA, ATAT, DAR ASTIA NU SUNT OLTCHIM DECAT CA INFRACTORI LA FURT IN OLTCHIM CARE LENEVESC LA FACEBOOK SI JOCURI ORI ALTE INTERESE IN HOTII, PUNGASII, DEBANDADE SI ALTELE..., CU CEI CARE-I TIN IN BIROURI SA COMITA ILEGALITATI SI DEBANDADA, LA ATAT II DUCE PE EI BOSTANUL LIPSA NEURONI SI SUFOCATI DE PROSTIE) SI CARE ARUNCA FEL DE FEL DE MIZERII SI NU TIN CONT DE NIMIC PENTRU CA SUNT PLATITI SA VA DUCA IN DERIZORIU, DERADERE, SACRIFICII, HAOS,JAF, FURTURI, HOTIII SI PUNGASII, DEBANDADA SI MULTE ALTE INTERESE ASCUNSE....!!! AICI ESTE REALITATEA SI ADEVARUL, AICI GASITI RASPUNSURI SI LAMURIRI LA CE VI SE INTAMPLA SI NI SE INTAMPLA TUTUROR DE SUNTEM OLTCHIM!!!!!! OFICIAL IN DATA DE 28.04.2016 ESTE CONVOCAREA TUTUROR OLTCHIM!!!!! ATUNCI GASITI PE TOTI IN OLTCHIM SI PUTETI SA-I LUATI LA INTREBARI SI RASPUNSURI, LAMURIRI SI DETALII, SA VA PRONUNTATI PE ACTELE CARE LE AVETI, LE DETINEM SI CU LEGILE SI TOT CE V-AM PREZENTAT SI VA STA LA DISPOZITIE ORCAND PE ACEASTA PETITIE, TOT CE V-AM PUBLICAT OFICIAL SI LA VEDERE CU PROBE SI NU CU BALMAJELI ARUNCATE DE AIURITI.  SCOATETI LA IMPRIMANTE CE AM PUBLICAT CREANTE SALARIALE OLTCHIM TOT (LEGI, ACTE, DOCUMENTE, PROBE...ETC.)  SI PREZENTATE IN PETITIE SI PUNETI-LE IN OCHII TUTUROR SI ARATATILE, MERGETI CU ELE IN JUSTITIE, AGOA OLTCHIM SI STATUL ROMAN NU ARE VOIE SA SE JOACE CU SUMELE DE BANI ALE SALARIATILOR, FIIND DREPTURI DEPLINE SI PRIVILEGIATE PESTE TOATE ALTE PROBLEME ALE SOCIETATII AFLATE IN INSOLVENTA SAU FALIMENT SI  APARATE DE TOATE LEGILE ROMANESTI SI INTERNATIONALE FARA DREPT DE A FI ATINSE SAU FOLOSITE (ASA CUM S-A INTAMPLAT LA OLTCHIM  IN ILEGALITATILE COMISE DE ACESTIA ) PE ALTE INTERESE  SI SCOPURI SUB ALTE ASPECTE ILEGALE PE CARE LE UTILIZEAZA IN OLTCHIM  ACESTE CREANTE SALARIALE OLTCHIM SI NIMENI NU ARE VOIE SA SE JOACE CU ASTFEL DE SUME ASA  CUM AU FACUT CU  INTAMPLARILE DIN TRECUT  SI RASPUND PENAL!!!!!!!!!!!!!!!! NU LI S-A DAT SCRIS NIMIC SA FOLOSEASCA CA LINIE DE CREDIT SI NICI SA OFERE BANII DUPA BUNUL LOR PLAC SI NICI JUDECATORUL - SINDIC SA COMITA ILEGALITATI IN NUMELE CREDITORILOR CREANTE SALARIALE OLTCHIM, DECIZIA LOR FIIND NULA SI RASPUND CU DAUNE-INTERESE PE PREJUDICIILE CREATE CAT SI ACHITAREA URGENTA A TUTUROR CELOR ~9MILIOANE EURO SALARII SI MULTOR ALTOR SUME SALARII CU PENALIZARILE DE RIGOARE SI RASPUNDEREA TUTUROR CELOR CARE AU FACUT FAPTE ILEGALE, PENALE!!!

 

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 28/29.04.2016

 

Notice for Ordinary General Meeting of Shareholders on April 28(29), 2016 Reference date: April 18, 2016

3/21/2016 8:55:00 AM

http://www.bvb.ro/infocont/infocont16/OLT210316_ro.pdf

 CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments   http://www.oltchim.ro/index. 

Convocatorul Adunarii Generale Convocator.pdf
  Convening notice.pdf
Formular imputernicire speciala Formular imputernicire speciala.doc
  Special power of attorney.doc
Formular de vot prin corespondenta Formular vot prin corespondenta.doc
  Correspondence Voting Ballot.doc
Situatia actiunilor si drepturilor de vot Situatia actiunilor si a drepturilor de vot.pdf
  Status of shares and voting rights.pdf
Documente si materiale informative AGOA Materiale pentru pct.1 si 2:
- Raportul Administratorului Special - 2015.pdf
- Special Administrator Report - 2015.pdf
- Situatii financiare individuale 2015 + raportul auditorului.pdf
- Unconsolidated financial statements 2015 + Auditor's report.pdf

Materiale pentru pct.3:
- Consolidated financial statements 2015.pdf

Material pentru pct.4:
- Nota privind repartizarea profitului realizat in anul 2015.pdf
- Note on allocation profit achieved in 2015.pdf
Proiect de Hotarare Proiect de hotarare AGOA.pdf
  OGMS draft decision.pdf
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46653 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2016-04-10 12:42

 

RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

JOS CENZURA OLTCHIM!!!  JOS CENZURA ROMANIA!!! 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

Convenţia europeană a drepturilor omului 

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

Creantele salarii in cazul insolventei angajatorului

Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecerea creantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior. LEGEA 85/2006

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor salariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decurgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013


CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46654 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2016-04-10 12:46

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi la intrarea in insolventa si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

 DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 24.03.2016
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

29.06.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

 

23.03.2016

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii potrivit raportului
Document:   Încheiere de şedinţă    23.03.2016

16.12.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite primul capăt de cerere formulat de debitoare
Document: Hotarâre  2329/2015  16.12.2015    

23.09.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii de reorganizare 
Document:  Încheiere de şedinţă    23.09.2015   

17.06.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Disjunge contestaţia formulată de ELECTRICA FURNIZARE SA la raportul de evaluare. T.fond.23.09.2015
Document: Încheiere de şedinţă    17.06.2015   

22.04.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre    22.04.2015

22.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Cameră de consiliu
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Respinge cererea de plată (fila 184,vol68) ca neîntemeiată, formulată de Primăria Dăbuleni. Admite cererea de plată formulată de către creditoarea Mentchim SA, în parte. Obligă pe debitoare la plata sumei de 878.155,14 lei c.val. prestări servicii către creditoare, în limita disponibilităţilor băneşti,iar în caz de confirmare plan de reorganizare conform programului de plăţi prevăzut. Cu recurs.
Document: Hotarâre    22.04.2015

01.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Complet amanare pronuntare
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: Respinge cererea CET ca rămasă fără obiect. Respinge cererile CEC şi Primăria Mihăeşti ca neîntemeiată. Admite în parte cererea DGFP Vâlcea.
Document: Hotarâre  788/2015  01.04.2015
 


Musafir

#46655 Re: Re: APEL CATRE DISPONIBILIZATI!

2016-04-10 17:34

#46651: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: APEL CATRE DISPONIBILIZATI! 

ASA CREANTA .... AI DREPTATE SI EU VREAU SA STIU CINE SUNT CEI CARE POSTEAZA IN ACEST FEL, FARA NUME SI PRENUME, cu doua exceptii TU SI EU.


CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46656 Re: Re: Re: APEL CATRE DISPONIBILIZATI!

2016-04-10 18:36

#46655: - Re: Re: APEL CATRE DISPONIBILIZATI! <= Tu poate esti organizator de furat ( poate ) si aerul judetului sau tarii asteia ori sa lasi lumea pe drumuri, nu stim pentru ca nu argumentezi nimic, doar te bagi in seama si contra ceea ce exista publicat dovezi sau nu-ti convine ca nu e ca tine ce este public in acte, legi, documente, decizii...etc, publice toate pe petitie. Si te enerveaza ca le vezi des si mereu pentru ca ele exista si astazi cu aceleasi dovezi publicate de creante salariale Oltchim pe petitie!!!!!!!!!! Esti in eroare prin modul care abordezi intrebarea, iar exceptile " TU SI EU" nu exista atata timp cand nu suntem decat musafiri in petitie si nu avem nicio legatura ca sa fie intrebarea la " tu si eu ", tu ai folosit specula, pungasii verbale si cretinisme aruncate fara acoperire si nimic. Intrebarea era la cei care comit PACALIREA SALARIATILOR SI CHIAR COMIT AMETELI, AIURELI SI CE AM MAI SPUS SI NU MAI REPET.

 In comparatie cu tine, nu am organizat si nu am creat diversiuni sau alte excese de care ai dat dovada. Nu am pus lumea aiurea pe drumuri si nici nu am facut misto cand la prefectura, cand la sediul Oltchim  ( Valcea sau Pitesti ) sau la Bucuresti, am atras atentia cat si avertizat colegii, cei care trebuiau sa ne fie colegi nu lepre ca, ceea ce se comite este in afara procedurilor de insolventa si in afara legilor cat si multor altor acte, documente, decizii...etc., legi internationale (...de care acum UNIUNEA EUROPEANA CONTROLEAZA ), publicate de creante salariale Oltchim si nu de altii care aici pe petitie erau impotriva Oltchim si salariatilor cu creante Oltchim si a tuturor CREANTELOR OLTCHIM, uite ca, CREANTE SALARIALE OLTCHIM ESTE CU DOVEZILE PUBLICATE SI REALE TOATE LA VEDERE PE PETITIE SI PESTE TOT VAZUTE. Ne afecteaza chiar acum prin modul de abordare la care s-a creat de farisei si otraviti colegi, se stiu ei care impotriva creantelor salariale Oltchim si tuturor drepturilor creante Oltchim. De aceea am explicat si repet. Creante salariale Oltchim nu am nimic organizat eu si  ma disociez de aceste intruniri anapoda, ma detasez total si tot ce am facut public este public pe aceasta petitie si peste tot, asa ca eu nu am organizat si nu organizez nimic decat ce a fost oficial dat de catre toti in oficial la care suntem indreptatiti sa participam, justitie, bvb, Oltchim, guvern, presa si mass-media, asta am publicat si toate actele si legile juridice ori Legile tarii asteaia sau cele internationale  cat si multe alte aspecte ( publicate si relatate de mass-media ), eu nu am organizat nicio intrunire sau alte manevre la care anonimi au creat si creaza mereu sau se sprijina pe a mintii lumea.

 

NU VA MAI LUATI DUPA ESCROCI SI ESCROCHERIILE LOR!!!!!!!!!!!!!

 

P.S.: Iar tu Oltchim Trecut Prezent Viitor, de pe facebook sterge mizeriile  apelurilor  impostoare pe care le preia si presa in balamucul pe care il creati!!!!!!!!!! Este o escrocherie repetitiva ce faceti.

 

 

 

 P.S.S. SINGURUL APEL SI CONVOCARE REALA LA CARE INTALNIM SI NE INTALNIM TOTI OFICIAL ESTE ASTA, ALTELE NU SUNT DECAT ESCROCHERII, ACEASTA CONVOCARE DE PE DATA DE 28/04.20016 ADUCE PE TOTI LA ACEEASI MASA SI NU LIPSESTE NIMENI, DECAT JUDECATORUL-SINDIC CARE ASTEAPTA SA I-SE ADUCA LA CUNOSTINTA SI SA SE DISCUTE DESPRE ACEASTA DATA.

 

CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00.

 


Musafir

#46657

2016-04-10 19:15

COMUNICAT:
Asa cum am promis zilele trecute, am revenit cu:
Obiectivele pe termen scurt, ale Sindicatului DREPTATE SI ADEVAR din S.C. OLTCHIM S.A.:
1. Intalnire cu reprezentantii Ministerului Economiei si FSLCP, in vederea transmiterii situatiei actuale din S.C.OLTCHIM S.A. si a masurilor ce trebuiesc luate;
2. Negocierea CCM, pentru perioada 01.01.2017 - 31.12.2018 ;
3. Plata salariilor restante;
4. Control in vederea eliminarii problemelor de SSM;
5. Functionarea in siguranta a instalatiilor tehnologice;
6. Recuperarea salariilor restante inregistrate inainte de intrarea in insolventa a societatii (avansul aferent lunii ianuarie 2013 si cheltuielile de transport aferente lunii decembrie 2012) ;
7. Investitori pentru S.C.OLTCHIM S.A., in vederea privatizarii sau pentru finantarea productiei;
8. Inlocuirea Administratorului Special, a Administratorilor Judiciari si a Conducerii Executive;
9. Modificarea Planului de Reorganizare de catre debitor, conform Art.101, Al.5 din Legea 85/2006, modificare ce trbuie sa includa conversia creantelor in actiuni;
10. Control din partea Guvernului Romaniei si a Ministerului Economiei in S.C. OLTCHIM S.A., pentru perioada 23.08.2012 si pana in prezent;
11. Achitarea integrala si in regim de urgenta a salariilor compensatorii datorate de S.C. OLTCHIM S.A. salariatilor disponibilizati in anul 2013 si in anul 2015.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46658 Vicepremierul Costin Borc, încrezător în investigaţia Comisiei Europene de la Oltchim

2016-04-10 20:40

Vicepremierul Costin Borc, încrezător în investigaţia Comisiei Europene de la Oltchim

Ministerul Economiei, Comertului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, consideră că investigatia demarată de Comisia Europeana va duce la clarificarea unor probleme vechi ale companiei Oltchim.

Adăugat: Vineri, 08 Aprilie 2016
Ultima actualizare:Vineri, 08 Aprilie 2016
 

De asemenea se va decide şi dacă statul s-a comportat ca un creditor privat fata de acest combinat.

Într-un comunicat se precizează că Guvernul României poartă un dialog deschis cu Comisia Europeană pe aceasta temă, cu scopul continuării activitatilor economice viabile ale combinatului  petrochimic în conditii de piata.

Rezultatele financiare curente ale Oltchim s-au îmbunatatit, ceea ce determină Guvernul să fie încrezator că poate gasi investitori.

"Menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare” - a declarat viceprim-ministrul Costin Borc, citat într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Amintim că, azi, Comisia Europeană a deschis o investigaţie aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor combinatului Oltchim de către statul român şi continuarea aprovizionării combinatului de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acestuia,  au respectat normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat.

AICI Comunicatul integral

http://www.politicaromaneasca.ro

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46659 Chimcomplex intenționează în continuare să facă o ofertă pentru Oltchim

2016-04-10 20:42

Chimcomplex intenționează în continuare să facă o ofertă pentru Oltchim

duminică, 10 Apr 2016, 11:18  •  Economie

 

Societatea Chimcomplex Borzești informează că a luat la cunoștință de investigația declanșată de Comisia Europeană asupra datoriilor combinatului Oltchim către statul roman, prin AAAS, dar cu toate acestea se angajează ferm să depună în perioada următoare o oferta de achiziționare a activelor viabile aparținând combinatului din Râmnicu Vâlcea grupate în societatea Oltchim SPV, se arată într-un comunicat de presă.

Chimcomplex precizează că investigația Comisiei Europene vizează doar Oltchim SA, nu și Oltchim SPV, societate în cadrul căreia nu sunt transferate datoriile combinatului din Râmnicu Vâlcea.

Cu toate acestea, conducerea Chimcomplex subliniază că dacă prin investigația Comisiei Europene, ce va dura aproximativ un an, se constată că într-adevăr statul român nu a respectat, în cazul Oltchim SA, normele UE privind ajutoarele de stat, AAAS va trebui sa recupereze acest ajutoare, iar aceasta se va putea realiza inclusiv prin declanșarea falimentului. Prin urmare, "în cazul în care în acest timp de un an, administratorii judiciari nu vor valorifica patrimoniul Oltchim către un investitor, combinatul din Râmnicu Vâlcea riscă să ajungă într-o situație ce va afecta atât activitatea și salariații acestuia, cât și creditorii, care se vor afla în imposibilitatea de a-și mai recupera vreodată creanțele deținute", se precizează în comunicatul Chimcomplex.

Luna trecută, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Chimcomplex Borzești a aprobat participarea la procesul de achiziționare a activelor SC Oltchim SA și / sau a părților sociale ale SC Oltchim SPV SRL. Totodată, acționarii Chimcomplex au aprobat și atragerea unor împrumuturi în valoare maximă de 95 milioane de euro în vederea completării fondurilor necesare achiziției.

Conform Planului de Reorganizare propus de Consorțiul Rominsolv SPRL și BDO Business Restructuring SPRL și aprobat de Tribunalul Vâlcea, valorificarea  patrimoniului Oltchim către un investitor interesat de continuarea activității acestui combinat se va face prin intermediul persoanei juridice Oltchim SPV SRL, aceasta având o personalitate juridică distinctă de Oltchim S.A.

Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă și singurul producător din România de clor și polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producția sa.

Oltchim a trecut printr-o perioadă îndelungată de dificultăți economice și ajutoare de stat. România nu a recuperat sumele datorate autorităților publice timp de mai mulți ani, ci a încercat să convertească creanțele în acțiuni și să vândă întreprinderea unui investitor.

Numeroasele tentative de privatizare (începând cu 2001) au eșuat. În acest context, în martie 2012 Comisia a constatat că o conversie în acțiuni a creanțelor Oltchim deținute de AAAS nu a constituit ajutor în vederea privatizării imediate a Oltchim. Cu toate acestea, România nu a realizat conversia creanțelor în acțiuni, iar privatizarea a eșuat în septembrie 2012. Societatea acumulat noi datorii publice și a intrat în procedura de insolvență în ianuarie 2013.

http://www.agerpres.ro/economie/


Musafir

#46660

2016-04-10 21:04

Comisia Europeană pune tunurile pe "Oltchim" BURSA 11.04.2016

Uitati fratilor ce spune Piperea. Dati comentarii la articolul din ziar, jos in aria de comentarii, ca sa va citeasca tot poporul durerea !!! Cu Dumnezeu inainte !!! 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46661 INVESTIGAŢIE, LA UN AN DE LA TĂIEREA DATORIILOR Comisia Europeană pune tunurile pe "Oltchim"

2016-04-10 21:23

INVESTIGAŢIE, LA UN AN DE LA TĂIEREA DATORIILOR

 

 

 


Comisia Europeană pune tunurile pe "Oltchim"


BURSA 11.04.2016

 

* CE: "România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim"
     * Piperea, în 2013: "Ştergerea datoriilor nu necesită aprobarea Comisiei Europene, dacă operaţiunea se va desfăşura în cadrul procedurii insolvenţei"
       Comisia Europeană a anunţat, vineri, că a deschis o investigaţie aprofundată să verifice dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării "Oltchim" de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acestuia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.
     Comisia Europeană nu ne spune însă ce i-a venit tocmai acum să se apuce de ancheta "aprofundată", căci "ştirea" reducerii datoriilor combinatului vâlcean e veche de vreun an de zile.
     În aprilie anul trecut, ca urmare a rămânerii definitive a deciziei judecătoreşti de aprobare a planului de reorganizare, combinatului Oltchim i-au fost şterse datorii de 2,38 miliarde lei. În urma acestei anulări, datoriile totale ale companiei au scăzut de la 3,74 la 1,36 miliarde lei.
     Astfel, combinatul, aflat în insolvenţă, a raportat un profit net "pe hârtie" de 2,3 miliarde lei pe anul trecut.
     Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediului de Afaceri consideră că declanşarea inves¬tigaţiei Comisiei Europene privind ştergerea datoriilor Oltchim este un pas important pentru clarificarea procesului de reorganizare economică şi de vânzare a companiei chimice, potrivit unui comunicat al minis¬terului, iar o reacţie similară a transmis şi consorţiul de administratori judiciari, Rominsolv şi BDO Business Restructuring.
     În ianuarie 2013, Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, declara că ştergerea datoriilor către stat ale Oltchim Râmnicu Vâlcea nu necesită aprobarea Comisiei Europene, dacă operaţiunea se va desfăşura în cadrul procedurii insolvenţei.
     În august 2014, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, spunea că Bruxelles-ul a cerut României o serie de clarificări pe tema privatizării combinatului Oltchim, întrucât existau suspiciuni că statul nu se comportă ca un investitor privat. Domnia sa făcea referire, atunci, la preluarea, de către statul român, a rafinăriei Arpechim de la Petrom pentru a o vinde la pachet cu Oltchim.
     Avocatul Gheorghe Piperea declara, atunci, că nu a primit oficial nicio solicitare de la Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană. Domnia sa ne-a precizat, la data respectivă: "În cazul Oltchim, nu vorbim despre privatizare, ci de reorganizare judiciară în vederea salvării combinatului. Acest proces al reorganizării judiciare este controlat de creditori, nu de statul român şi, cu votul creditorilor, activele bune ale Oltchim sunt trecute pe un SPV (n.r. special purpose vehicle) pentru a fi vândute investitorilor interesaţi".
     Preşedintele Consiliului Concurenţei susţinea, în august 2014: "Comisia cere explicaţii cu privire la faptul că, deşi Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat".
     CE: "Planul de reorganizare a Oltchim nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientările UE"
     Comisarul european Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenţei, a declarat, vineri: "În urma dificultăţilor economice întâmpinate de societatea Oltchim şi a anulării datoriilor publice ale acesteia, trebuie să verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acţioneze în acelaşi mod. Datorită recentei sale reorganizări, situaţia financiară a Oltchim s-a îmbunătăţit, iar România speră să găsească un nou investitor. Obiectivul nostru este de a facilita un viitor sustenabil al activităţilor economice ale acestei societăţi, care să nu mai necesite un sprijin suplimentar din partea guvernului".
     Oltchim este una dintre cele mai mari societăţi petrochimice din România şi din sud-estul Europei. Statul român deţine un pachet de control de 54,8% în cadrul societăţii. În ianuarie 2013, Oltchim a fost declarată insolventă. De atunci, aceasta a trecut printr-un proces de reorganizare, conform unui plan elaborat de administratorul judiciar (şi aprobat de majoritatea creditorilor Oltchim), vizând plata datoriilor anterioare din încasările pentru o viitoare privatizare. Având în vedere faptul că preţul de vânzare estimat în eventualitatea unei privatizări nu ar acoperi întreaga datorie, creditorii publici ai Oltchim au acceptat anulări totale sau considerabile ale datoriilor.
     "Comisia va examina în special: acumularea datoriilor faţă de Autoritatea română pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS); anulările de datorii de către AAAS şi diferite întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar; sprijinul acordat Oltchim de două societăţi de stat (CET Govora şi Salrom) care, în ciuda deteriorării situaţiei financiare a Oltchim, au continuat să aprovizioneze Oltchim cu energie electrică, abur şi soluţii saline", se mai arată în comunicatul CE.
     Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervenţiile publice în activitatea societăţilor sunt considerate a nu constitui ajutoare atunci când un operator privat ar fi acţionat în acelaşi mod. Comisia va evalua dacă acesta a fost cazul pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţă de concurenţii săi şi constituie ajutoare de stat.
     În cazul în care Comisia va concluziona că Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare. Întrucât Oltchim este o societate aflată în dificultate financiară, singura categorie de ajutoare permisă ar fi reprezentată de ajutoarele pentru salvare şi restructurare. Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, în conformitate cu criteriile stabilite în Orientările Comisiei din 2014 privind ajutoarele pentru salvare şi restructurare, în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisie, care asigură restabilirea viabilităţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare.
     "România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat", susţin reprezentanţii Comisiei.
     În plus, Comisia este preocupată de faptul că procesul de privatizare a Oltchim, astfel cum este planificat în prezent, poate conduce la o continuitate economică între Oltchim şi viitorul cumpărător. Cu toate acestea, Comisia salută faptul că autorităţile române şi-au manifestat acum intenţia de a se asigura că procesul nu conduce la o continuitate economică, pentru a evita situaţiile în care un cumpărător ar beneficia de ajutoarele acordate în trecut Oltchim şi ar putea fi obligat să le ramburseze.
     Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producţia sa.
     Numeroasele tentative de privatizare (începând cu 2001) au eşuat. În acest context, în martie 2012 Comisia a constatat că o conversie în acţiuni a creanţelor Oltchim deţinute de AAAS nu a constituit ajutor în vederea privatizării imediate a Oltchim. Cu toate acestea, România nu a realizat conversia creanţelor în acţiuni, iar privatizarea a eşuat în septembrie 2012. Societatea a acumulat noi datorii publice şi a intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013.
     Recent, reprezentanţii "Oltchim" au declarat că trei companii - două din ţara noastră şi una din China - sunt interesate de preluarea combinatului.
     Principalii trei creditori ai companiei sunt Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Electrica şi BCR, aceştia aprobând vânzarea Oltchim la un preţ minim de 307 milioane de euro.
     Planul de reorganizare prevede trei variante de valorificare a patrimoniului combinatului, una dintre acestea vizând vânzarea Oltchim SPV, care ar urma să fie înfiinţat prin preluarea activelor viabile ale combinatului, fără datorii, iar alta conversia creanţelor creditorilor garantaţi şi bugetari în acţiuni, parţial sau integral. Cea de-a treia variantă se referă la darea în plată a bunurilor imobile terenuri şi clădiri către creditorii bugetari. 
    
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46662 Comisia Europeană pune tunurile pe "Oltchim"

2016-04-10 21:24

 

Comisia Europeană pune tunurile pe "Oltchim"


BURSA 11.04.2016
 
continuare...
 
Chimcomplex îşi menţine intenţia să facă ofertă pentru Oltchim
     Societatea Chimcomplex Borzeşti a transmis că a luat la cunoştinţă de investigaţia declanşată de Comisia Europeană asupra datoriilor combinatului Oltchim către statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), însă, chiar şi în aceste condiţii, "se angajează ferm în continuare să depună în perioada următoare o ofertă de achiziţionare a activelor viabile, aparţinând combinatului din Râmnicu Vâlcea grupate în societatea Oltchim SPV", potrivit unui comunicat de presă al companiei.
     Chimcomplex precizează că investigaţia Comisiei Europene vizează doar Oltchim SA, nu şi Oltchim SPV, societate în cadrul căreia nu sunt transferate datoriile combinatului din Râmnicu Vâlcea."Această informaţie este certificată şi de reprezentanţii a trei case de avocatură din România, cu care specialiştii Chimcomplex s-au consultat în această speţă", potrivit aceleiaşi surse.
     Cu toate acestea, conducerea Chimcomplex subliniază că, dacă prin investigaţia Comisiei Europene, ce va dura aproximativ un an, se constată că într-adevăr statul român nu a respectat, în cazul Oltchim SA, normele UE privind ajutoarele de stat, AAAS va trebui să recupereze aceste ajutoare, iar aceasta se va putea realiza inclusiv prin declanşarea falimentului.
     Prin urmare, "în cazul în care în acest timp de un an, administratorii judiciari nu vor valorifica patrimoniul Oltchim către un investitor, combinatul din Râmnicu Vâlcea riscă să ajungă într-o situaţie ce va afecta atât activitatea şi salariaţii acestuia, cât şi creditorii, care se vor afla în imposibilitatea de a-şi mai recupera vreodată creanţele deţinute", mai arată reprezentanţii Chimcomplex.
     Luna trecută, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Chimcomplex Borzeşti a aprobat participarea la procesul de achiziţionare a activelor SC Oltchim SA şi / sau a părţilor sociale ale SC Oltchim SPV SRL. Totodată, acţionarii Chimcomplex au aprobat şi atragerea unor împrumuturi în valoare maximă de 95 milioane de euro în vederea completării fondurilor necesare achiziţiei.
     Conform Planului de Reorganizare propus de Consorţiul Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL şi aprobat de Tribunalul Vâlcea, valorificarea patrimoniului Oltchim către un investitor interesat de continuarea activităţii acestui combinat se va face prin intermediul persoanei juridice Oltchim SPV SRL, aceasta având o personalitate juridică distinctă de Oltchim S.A.
     Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producţia sa, potrivit Agerpres. Oltchim a trecut printr-o perioadă îndelungată de dificultăţi economice şi ajutoare de stat, iar ţara noastră nu a recuperat sumele datorate autorităţilor publice timp de mai mulţi ani, ci a încercat să convertească creanţele în acţiuni şi să vândă întreprinderea unui investitor. Numeroasele tentative de privatizare (începând cu 2001) au eşuat. În acest context, în martie 2012 Comisia a constatat că o conversie în acţiuni a creanţelor Oltchim deţinute de AAAS nu a constituit ajutor în vederea privatizării imediate a Oltchim. Cu toate acestea, România nu a realizat conversia creanţelor în acţiuni, iar privatizarea a eşuat în septembrie 2012. Societatea a acumulat noi datorii publice şi a intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013.

 

 

 
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46663 Acţiunile Oltchim, minus de 6% după anunţul investigaţiei Comisiei Europene

2016-04-10 21:45

Acţiunile Oltchim, minus de 6% după anunţul investigaţiei Comisiei Europene


Acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), combinat aflat în insolvenţă din 2013, au scăzut cu 6% în şedinţa de vineri, după ce Ministerul Economiei, principalul acţionar cu 54% din capital, a anunţat că Comisia Europeană a des­chis o investigaţie pentru a verifica dacă anularea datoriilor istorice către stat şi continuarea susţinerii com­bi­na­tului chimic au fost în linie cu legislaţia euro­peană în domeniul ajutorului de stat.

 

Combinatul are o capitalizare bursieră de 149 mil. lei, raportat la cotaţia de închidere de vineri, 8 aprilie.

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46664 Combinatul Oltchim riscă falimentul

2016-04-10 21:47

Combinatul Oltchim riscă falimentul

Combinatul chimic Oltchim, societatea cu tradiţie în petrochimia din Sud-Estul Europei, riscă falimentul. Comisia Europeană a lansat o investigaţie aprofundată împotriva României, referitoare la ştergerea datoriilor de stat la Oltchim. Verificările vor viza respectarea normelor UE privind ajutoarele de stat. Bomba cade în contextul în care Oltchimul nu duce însă lipsă de investitori interesaţi să îl preia, fiind vorba de chinezii de la Junlun Petroleum CO LTD dar şi de compania românească Chimcomplex Borzeşti.

Surse oficiale din Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, au declarat pentru ziarul PUTEREA că, dacă CE va decide că ajutoarele de stat acordate combinatului au fost ilegale, atunci Oltchim va trebuie să plătească fiecare ban înapoi şi, fiind vorba de sute de milioane de euro, compania va intra în faliment.

Profit... prin ștergerea datoriilor

Combinatul Oltchim, aflat în insolvenţă din 2013, a raportat un profit net de 2,3 miliarde lei în 2015, profit „pe hărtie”, rezultat din ştergerea datoriilor companiei, potrivit planului de reorganizare. În acelaşi timp, activitatea curentă a societății a generat o pierdere de 36 milioane lei. În aprilie 2015, ca urmare a rămânerii definitive a deciziei judecătorești de aprobare a planului de reorganizare, combinatului Oltchim i-au fost șterse datorii de 2,38 miliarde lei. În urma acestei anulări, datoriile totale ale companiei au scăzut de la 3,74 la 1,36 miliarde lei. 

„Ancheta Comisiei Europene era de aşteptat să fie declanşată. Ajutoarele de stat nu sunt interzise de Uniunea Europeană, dar există şi ajutoare de stat ilegale. Când Comisia Europeană a deschis această anchetă, nu se ştie care este finalitatea. La fel s-a întâmplat şi în cazul companiilor care au cumpărat energie de la Hidroelectrica, în acest caz, însă, CE a constatat că ajutorul de stat nu este ilegal. În cazul Oltchim, se pune problema ca nu cumva să fie vorba de un ajutor de stat ilegal. Dacă oficialii Comisiei Europene vor decide că Oltchim a primit un ajutor de stat ilegal, atunci combinatul trebuie să dea banii înapoi. La Oltchim s-au şters nişte datorii, este posibil ca toată suma sau doar o parte din ea să fie considerat ajutor de stat ilegal şi atunci Oltchim trebuie să dea banii înapoi. Dacă dă banii înapoi, intră în faliment. Această investigaţie poate dura însă între 1 şi 3 ani, dar poţi ajunge ulterior cu procese în instanţele europene”, au declarat surse oficiale din cadrul Ministerului Economiei, pentru ziarul PUTEREA.

Vestager: „Verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acţioneze în acelaşi mod”

Comisia Europeană a anunţat vineri că a lansat o investigaţie aprofundată împotriva României, referitoare la ştergerea de datorii ale Oltchim şi continuarea aprovizionării acesteia de către companii de stat, în pofida înrăutăţirii situaţiei financiare, pentru a analiza dacă aceste acţiuni respectă reglementările comunitare în domeniul ajutoarelor de stat.

„În urma dificultăţilor economice întâmpinate de societatea Oltchim şi a anulării datoriilor publice ale acesteia, trebuie să verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acţioneze în acelaşi mod. Datorită recentei sale reorganizări, situaţia financiară a Oltchim s-a îmbunătăţit, iar România speră să găsească un nou investitor. Obiectivul nostru este de a facilita un viitor sustenabil al activităţilor economice ale acestei societăţi, care să nu mai necesite un sprijin suplimentar din partea guvernului”, a declarat comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager.

Comisia va analiza în special acumularea datoriilor faţă de Autoritatea română pentru Administrarea activelor Statului (AAAS), anulările de datorii de către AAAS şi diferite întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar şi sprijinul acordat Oltchim de două societăţi de stat, CET Govora şi Salrom, care, în ciuda deteriorării situaţiei financiare a Oltchim, au continuat să aprovizioneze Oltchim cu energie electrică, abur şi soluţii saline.

„Pețitorii” Oltchim

Cu toate acestea, combinatul vâlcean tot are peţitori. Compania chineză Junlun Petroleum CO LTD a efectuat mai multe vizite în România, reprezentanţii acesteia având întâlniri inclusiv cu reprezentanţi ai acţionarului majoritar, Ministerul Economiei, în urma cărora şi-au exprimat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim.

De asemenea, Compania Chimcomplex SA Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, anunţă că se angajează ferm să depună în perioada următoare o oferta de achiziționare ale activelor viabile aparținând combinatului din Râmnicu Vâlcea grupate în societatea Oltchim SPV. Chimcomplex precizează că investigaţia Comisiei Europene vizează doar Oltchim SA, nu și Oltchim SPV, societate în cadrul căreia nu sunt transferate datoriile combinatului din Râmnicu Vâlcea. Încă de anul trecut, oficialii Chimcomplex intenţionau ca, împreună cu Oltchim, să înfiinţeze Compania Naţională de Chimie, „companie ce va repoziţiona România pe harta industriei chimice din Europa".

Conducerea Chimcomplex subliniază acum că, dacă prin investigația Comisiei Europene se constată că într-adevăr statul român nu a respectat, în cazul Oltchim SA, normele UE privind ajutoarele de stat, AAAS va trebui sa recupereze acest ajutoare, iar aceasta se va putea realiza inclusiv prin declanșarea falimentului. Prin urmare, „în cazul în care în acest timp de un an, administratorii judiciari nu vor valorifica patrimoniul Oltchim către un investitor, combinatul din Râmnicu Vâlcea riscă să ajungă într-o situație ce va afecta atât activitatea și salariații acestuia, cât și creditorii, care se vor afla în imposibilitatea de a-și mai recupera vreodată creanțele deținute”, spun reprezentanţii Chimcomplex.

http://www.puterea.ro/economie/combinatul

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46665 Re: Combinatul Oltchim riscă falimentul

2016-04-10 21:48

#46664: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Combinatul Oltchim riscă falimentul 

 

Borc: „Investigația e binevenită”

La rândul său, viceprim-ministrul Costin Borc, şi totodată ministru al Economiei, spune că investigaţia demarată de Comisia Europeană la Oltchim reprezintă un pas important pentru clarificarea procesului de reorganizare economică și de vânzare a companiei chimice şi va decide dacă statul s-a comportat ca un creditor privat față de combinatul vâlcean. Acesta subliniază că rezultatele financiare curente ale combinatului chimic s-au îmbunătățit, oficialii Ministerului Economiei fiind încrezători că pot găsi investitori pentru Oltchim.

„Investigația demarată de Comisia Europeană va duce la clarificarea unor probleme vechi ale companiei Oltchim SA și va decide dacă statul s-a comportat ca un creditor privat față de Oltchim. În contextul perspectivelor favorabile de vânzare ale companiei, clarificarea acestor aspecte este importantă pentru a oferi siguranță juridică potențialului investitor. Menținerea activității industriale în zona Râmnicu Vâlcea și păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi”, a declarat viceprim-ministrul Costin Borc.

România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare

Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervenţiile publice în activitatea societăţilor sunt considerate că nu constituie ajutoare atunci când un operator privat ar fi acţionat în acelaşi mod. Comisia va evalua dacă acesta a fost cazul pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţă de concurenţii săi şi constituie ajutoare de stat. În cazul în care Comisia va conchide că Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare.

Întrucât Oltchim este o societate aflată în dificultate financiară, singura categorie de ajutoare permisă ar fi reprezentată de ajutoarele pentru salvare şi restructurare. Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, în conformitate cu criteriile stabilite în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisie, care asigură restabilirea viabilităţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare.

România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Deschiderea unei anchete oferă părţilor terţe interesate posibilitatea de a prezenta observaţii şi nu anticipează rezultatul acesteia. În plus, Comisia este preocupată de faptul că procesul de privatizare a Oltchim, astfel cum este planificat în prezent, poate conduce la o continuitate economică între Oltchim şi viitorul cumpărător. Cu toate acestea, Comisia salută faptul că autorităţile române şi-au manifestat acum intenţia de a se asigura că procesul nu conduce la o continuitate economică, pentru a evita situaţiile în care un cumpărător ar beneficia de ajutoarele acordate în trecut Oltchim şi ar putea fi obligat să le ramburseze.

Despre Oltchim

Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producţia sa. Oltchim a trecut printr-o perioadă îndelungată de dificultăţi economice şi ajutoare de stat. România nu a recuperat sumele datorate autorităţilor publice timp de mai mulţi ani, ci a încercat să convertească creanţele în acţiuni şi să vândă întreprinderea unui investitor. Numeroasele tentative de privatizare (începând cu 2001) au eşuat. În acest context, în martie 2012 Comisia a constatat că o conversie în acţiuni a creanţelor Oltchim deţinute de AAAS nu a constituit ajutor în vederea privatizării imediate a Oltchim.

Cu toate acestea, România nu a realizat conversia creanţelor în acţiuni, iar privatizarea a eşuat în septembrie 2012. Societatea acumulat noi datorii publice şi intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013.

Oltchim este una dintre cele mai mari societăţi petrochimice din România şi din sud-estul Europei. Statul român deţine un pachet de control de 54,8 % în cadrul societăţii. În ianuarie 2013, Oltchim a fost declarată insolventă.

De atunci, compania a trecut printr-un proces de reorganizare, conform unui plan elaborat de administratorul judiciar (şi aprobat de majoritatea creditorilor Oltchim), vizând plata datoriilor anterioare din încasările pentru o viitoare privatizare. Având în vedere faptul că preţul de vânzare estimat în eventualitatea unei privatizări nu ar acoperi întreaga datorie, creditorii publici ai Oltchim au acceptat anulări totale sau considerabile ale datoriilor.

„Investigația demarată de Comisia Europeană va duce la clarificarea unor probleme vechi ale companiei Oltchim SA și va decide dacă statul s-a comportat ca un creditor privat față de Oltchim. În contextul perspectivelor favorabile de vânzare ale companiei, clarificarea acestor aspecte este importantă pentru a oferi siguranță juridică potențialului investitor. Menținerea activității industriale în zona Râmnicu Vâlcea și păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi”

viceprim-ministrul Costin Borc

http://www.puterea.ro/economie/


Musafir

#46666 Nu picati in plasa

2016-04-11 06:10

Sindicatul Liber impreuna cu oameni lui Cernev ( Morcose Marcela si Radu) au intrat in fibrilrtii si intentioneaza sa infiinteze alt sindicat Chimistul.

 


Musafir

#46667 Pitesteanul

2016-04-11 06:12

Am auzit si noi se lauda ca au pacalit deja 700 de salariati.


Musafir

#46668 Nu cuplati

2016-04-11 06:14

Voi din Oltchim chiar va meritati soarta daca sunteti asa naivi si credeti tot ce vi se spune de catre ciolanari.


Musafir

#46669 Re:

2016-04-11 07:57

#46660: -  

 

Forumul BURSA.

1.  3I Indolenta, Incompetenta, Indiferenta
    (mesaj trimis de The Brute în data de 11.04.2016, ora 06:19)  
 Cam asa poate fi caracterizat procesul de privatizare OLTCHIM. In 2009 nu observati ca deschiderea procedurii de verificare a CE pe cazul C28 per 2009 se face pe vechiul tratat si aricolele 87, 88 deoarece noul tratat TFUE face imposibil aplicarea luj, Romania nefiind membra a pietei unice prin neapartenenta la Schengen si interzicerea accesului la libera circulatie a fortei de munca.De asemenea se trece cu cererea epocala modificare retroactiva a capitalului social de catre KPMG in 2008 pentru 2007 a capitalului social si astfel marirea pierderilor acumulate cu mai mult de 900 milioane Ron. Punctul culminant Il reprezinta memorandumul din 23 August 2012 unde se observa cat de important este sa obtii un doctorat pe bune...adica Oltchim este de interes national si cei care semneaza acest document cum ar fi FLORIN GEORGESCU, BOGDAN CHIRITOIU, CHITOIU si PONTA nu reusesc sa memoreze data la care comisia europeana publica rezultatul in martie 2012 , mentionand 6 in loc de 7 martie. Cat despre SPV este cea mai fantezista idee pe care am auzit-o vreodata. PE de Alta parte, ASA cum a spus Domnul Vosganian, fara AGEA nu exista modificare de capital, de CE ar exista atunci micsorare de capital in toamna lui 2007? PCC a mentionat ca nu este necesar deoarece la 30 octombrie 2007 se modificase in Registrul Comertului. SI aici observam genialitatea autorilor raportului asupra cauzelor care au condus la insolventa Oltchim:-) Tribunalul care a aprobat micsorarea de capital este cel din Vrancea si nu din Valcea.......... Informatii suplimentare puteti obtine de la ALGEBRIS INVESTMENT LLP sau de la Uniunea Europeana daca faceti referire la scrisoarea comisiei din data de 9 iulie 2014 la adresa acestui fond:-)

Musafir

#46670 Politica lui PIPEREA fata in fata cu legile UE: combinatul Oltchim riscă falimentul !!!

2016-04-11 09:16

 

Combinatul Oltchim riscă falimentul

Andreea Popescu | 2016-04-10 21:01
http://www.puterea.ro/economie/combinatul-oltchim-

Combinatul chimic Oltchim, societatea cu tradiţie în petrochimia din Sud-Estul Europei, riscă falimentul. Comisia Europeană a lansat o investigaţie aprofundată împotriva României, referitoare la ştergerea datoriilor de stat la Oltchim. Verificările vor viza respectarea normelor UE privind ajutoarele de stat. Bomba cade în contextul în care Oltchimul nu duce însă lipsă de investitori interesaţi să îl preia, fiind vorba de chinezii de la Junlun Petroleum CO LTD dar şi de compania românească Chimcomplex Borzeşti.

Surse oficiale din Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, au declarat pentru ziarul PUTEREA că, dacă CE va decide că ajutoarele de stat acordate combinatului au fost ilegale, atunci Oltchim va trebuie să plătească fiecare ban înapoi şi, fiind vorba de sute de milioane de euro, compania va intra în faliment.

Profit... prin ștergerea datoriilor

Combinatul Oltchim, aflat în insolvenţă din 2013, a raportat un profit net de 2,3 miliarde lei în 2015, profit „pe hărtie”, rezultat din ştergerea datoriilor companiei, potrivit planului de reorganizare. În acelaşi timp, activitatea curentă a societății a generat o pierdere de 36 milioane lei. În aprilie 2015, ca urmare a rămânerii definitive a deciziei judecătorești de aprobare a planului de reorganizare, combinatului Oltchim i-au fost șterse datorii de 2,38 miliarde lei. În urma acestei anulări, datoriile totale ale companiei au scăzut de la 3,74 la 1,36 miliarde lei. 

„Ancheta Comisiei Europene era de aşteptat să fie declanşată. Ajutoarele de stat nu sunt interzise de Uniunea Europeană, dar există şi ajutoare de stat ilegale. Când Comisia Europeană a deschis această anchetă, nu se ştie care este finalitatea. La fel s-a întâmplat şi în cazul companiilor care au cumpărat energie de la Hidroelectrica, în acest caz, însă, CE a constatat că ajutorul de stat nu este ilegal. În cazul Oltchim, se pune problema ca nu cumva să fie vorba de un ajutor de stat ilegal. Dacă oficialii Comisiei Europene vor decide că Oltchim a primit un ajutor de stat ilegal, atunci combinatul trebuie să dea banii înapoi. La Oltchim s-au şters nişte datorii, este posibil ca toată suma sau doar o parte din ea să fie considerat ajutor de stat ilegal şi atunci Oltchim trebuie să dea banii înapoi. Dacă dă banii înapoi, intră în faliment. Această investigaţie poate dura însă între 1 şi 3 ani, dar poţi ajunge ulterior cu procese în instanţele europene”, au declarat surse oficiale din cadrul Ministerului Economiei, pentru ziarul PUTEREA.

Vestager: „Verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acţioneze în acelaşi mod”

Comisia Europeană a anunţat vineri că a lansat o investigaţie aprofundată împotriva României, referitoare la ştergerea de datorii ale Oltchim şi continuarea aprovizionării acesteia de către companii de stat, în pofida înrăutăţirii situaţiei financiare, pentru a analiza dacă aceste acţiuni respectă reglementările comunitare în domeniul ajutoarelor de stat.

„În urma dificultăţilor economice întâmpinate de societatea Oltchim şi a anulării datoriilor publice ale acesteia, trebuie să verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acţioneze în acelaşi mod. Datorită recentei sale reorganizări, situaţia financiară a Oltchim s-a îmbunătăţit, iar România speră să găsească un nou investitor. Obiectivul nostru este de a facilita un viitor sustenabil al activităţilor economice ale acestei societăţi, care să nu mai necesite un sprijin suplimentar din partea guvernului”, a declarat comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager.

Comisia va analiza în special acumularea datoriilor faţă de Autoritatea română pentru Administrarea activelor Statului (AAAS), anulările de datorii de către AAAS şi diferite întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar şi sprijinul acordat Oltchim de două societăţi de stat, CET Govora şi Salrom, care, în ciuda deteriorării situaţiei financiare a Oltchim, au continuat să aprovizioneze Oltchim cu energie electrică, abur şi soluţii saline.

„Pețitorii” Oltchim

Cu toate acestea, combinatul vâlcean tot are peţitori. Compania chineză Junlun Petroleum CO LTD a efectuat mai multe vizite în România, reprezentanţii acesteia având întâlniri inclusiv cu reprezentanţi ai acţionarului majoritar, Ministerul Economiei, în urma cărora şi-au exprimat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic Oltchim.

De asemenea, Compania Chimcomplex SA Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, anunţă că se angajează ferm să depună în perioada următoare o oferta de achiziționare ale activelor viabile aparținând combinatului din Râmnicu Vâlcea grupate în societatea Oltchim SPV. Chimcomplex precizează că investigaţia Comisiei Europene vizează doar Oltchim SA, nu și Oltchim SPV, societate în cadrul căreia nu sunt transferate datoriile combinatului din Râmnicu Vâlcea. Încă de anul trecut, oficialii Chimcomplex intenţionau ca, împreună cu Oltchim, să înfiinţeze Compania Naţională de Chimie, „companie ce va repoziţiona România pe harta industriei chimice din Europa".

Conducerea Chimcomplex subliniază acum că, dacă prin investigația Comisiei Europene se constată că într-adevăr statul român nu a respectat, în cazul Oltchim SA, normele UE privind ajutoarele de stat, AAAS va trebui sa recupereze acest ajutoare, iar aceasta se va putea realiza inclusiv prin declanșarea falimentului. Prin urmare, „în cazul în care în acest timp de un an, administratorii judiciari nu vor valorifica patrimoniul Oltchim către un investitor, combinatul din Râmnicu Vâlcea riscă să ajungă într-o situație ce va afecta atât activitatea și salariații acestuia, cât și creditorii, care se vor afla în imposibilitatea de a-și mai recupera vreodată creanțele deținute”, spun reprezentanţii Chimcomplex.

Borc: „Investigația e binevenită”

La rândul său, viceprim-ministrul Costin Borc, şi totodată ministru al Economiei, spune că investigaţia demarată de Comisia Europeană la Oltchim reprezintă un pas important pentru clarificarea procesului de reorganizare economică și de vânzare a companiei chimice şi va decide dacă statul s-a comportat ca un creditor privat față de combinatul vâlcean. Acesta subliniază că rezultatele financiare curente ale combinatului chimic s-au îmbunătățit, oficialii Ministerului Economiei fiind încrezători că pot găsi investitori pentru Oltchim.

„Investigația demarată de Comisia Europeană va duce la clarificarea unor probleme vechi ale companiei Oltchim SA și va decide dacă statul s-a comportat ca un creditor privat față de Oltchim. În contextul perspectivelor favorabile de vânzare ale companiei, clarificarea acestor aspecte este importantă pentru a oferi siguranță juridică potențialului investitor. Menținerea activității industriale în zona Râmnicu Vâlcea și păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi”, a declarat viceprim-ministrul Costin Borc.

România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare

Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervenţiile publice în activitatea societăţilor sunt considerate că nu constituie ajutoare atunci când un operator privat ar fi acţionat în acelaşi mod. Comisia va evalua dacă acesta a fost cazul pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţă de concurenţii săi şi constituie ajutoare de stat. În cazul în care Comisia va conchide că Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare.

Întrucât Oltchim este o societate aflată în dificultate financiară, singura categorie de ajutoare permisă ar fi reprezentată de ajutoarele pentru salvare şi restructurare. Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, în conformitate cu criteriile stabilite în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisie, care asigură restabilirea viabilităţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare.

România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Deschiderea unei anchete oferă părţilor terţe interesate posibilitatea de a prezenta observaţii şi nu anticipează rezultatul acesteia. În plus, Comisia este preocupată de faptul că procesul de privatizare a Oltchim, astfel cum este planificat în prezent, poate conduce la o continuitate economică între Oltchim şi viitorul cumpărător. Cu toate acestea, Comisia salută faptul că autorităţile române şi-au manifestat acum intenţia de a se asigura că procesul nu conduce la o continuitate economică, pentru a evita situaţiile în care un cumpărător ar beneficia de ajutoarele acordate în trecut Oltchim şi ar putea fi obligat să le ramburseze.

Despre Oltchim

Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producţia sa. Oltchim a trecut printr-o perioadă îndelungată de dificultăţi economice şi ajutoare de stat. România nu a recuperat sumele datorate autorităţilor publice timp de mai mulţi ani, ci a încercat să convertească creanţele în acţiuni şi să vândă întreprinderea unui investitor. Numeroasele tentative de privatizare (începând cu 2001) au eşuat. În acest context, în martie 2012 Comisia a constatat că o conversie în acţiuni a creanţelor Oltchim deţinute de AAAS nu a constituit ajutor în vederea privatizării imediate a Oltchim.

Cu toate acestea, România nu a realizat conversia creanţelor în acţiuni, iar privatizarea a eşuat în septembrie 2012. Societatea acumulat noi datorii publice şi intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013.

Oltchim este una dintre cele mai mari societăţi petrochimice din România şi din sud-estul Europei. Statul român deţine un pachet de control de 54,8 % în cadrul societăţii. În ianuarie 2013, Oltchim a fost declarată insolventă.

De atunci, compania a trecut printr-un proces de reorganizare, conform unui plan elaborat de administratorul judiciar (şi aprobat de majoritatea creditorilor Oltchim), vizând plata datoriilor anterioare din încasările pentru o viitoare privatizare. Având în vedere faptul că preţul de vânzare estimat în eventualitatea unei privatizări nu ar acoperi întreaga datorie, creditorii publici ai Oltchim au acceptat anulări totale sau considerabile ale datoriilor.

„Investigația demarată de Comisia Europeană va duce la clarificarea unor probleme vechi ale companiei Oltchim SA și va decide dacă statul s-a comportat ca un creditor privat față de Oltchim. În contextul perspectivelor favorabile de vânzare ale companiei, clarificarea acestor aspecte este importantă pentru a oferi siguranță juridică potențialului investitor. Menținerea activității industriale în zona Râmnicu Vâlcea și păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi”

viceprim-ministrul Costin Borc


Musafir

#46671

2016-04-11 09:46

P.S.: Iar tu Oltchim Trecut Prezent Viitor, de pe facebook sterge mizeriile  apelurilor  impostoare pe care le preia si presa in balamucul pe care il creati!!!!!!!!!! Este o escrocherie repetitiva ce faceti.

 

 P.S.S. SINGURUL APEL SI CONVOCARE REALA LA CARE INTALNIM SI NE INTALNIM TOTI OFICIAL ESTE ASTA, ALTELE NU SUNT DECAT ESCROCHERII, ACEASTA CONVOCARE DE PE DATA DE 28/04.20016 ADUCE PE TOTI LA ACEEASI MASA SI NU LIPSESTE NIMENI, DECAT JUDECATORUL-SINDIC CARE ASTEAPTA SA I-SE ADUCA LA CUNOSTINTA SI SA SE DISCUTE DESPRE ACEASTA DATA.

CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00.


Musafir

#46672 Re:

2016-04-11 10:21

#46671: -  

Spune oamenilor tot adevarul!
Pe 28.04.2016 sau 29.04.2016 este convocata Adunarea Generala a Actionarilor Oltchim. La aceasta "adunare" pot participa numai ACTIONARII OLTCHIM. Putini mai sunt actionari dintre salariatii si disponibilizatii de la combinat. Salariatii si disponibilizatii Oltchim care nu sunt ACTIONARI nu pot participa " LA ACEEASI MASA" asa cum afirmi tu. Eventual pot sta "in tribune", adica in statia de autobuz pentru ca langa pavilion nu li se va permite accesul.

 


Musafir

#46673

2016-04-11 11:08

Nu va duceti la Sindicatul Dreptate si Adevar veniti la noi la Sindicatul Chimistul adica fostele Liber si Victoria a lui nea Cornel avem deja 600 de adepti.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46674 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2016-04-11 11:11

#46672: - Re:  <= Banii salarii sunt in Oltchim CREANTE SALARIALE TRANSFORMATE IN LINIE DE CREDIT IN ILGALITATE ,avem drepturi depline si 100%, suntem in OLTCHIM CREDITORI CU CREANTE SALARIALE  TOTI SALARIATII VA DAM AFARA  DIN OLTCHIM CA AVEM SALARIILE NOASTRE IN AGOA SI IN OLTCHIM BANI SALARII RULATI SI ROSTOGOLITI ORI  DATI CATRE ALTII IN ILEGALITATE, AVEM DREPT CA SI ORICARE ACTIONAR IN OLTCHIM PE CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. SALARIAT SAU FOST SALARIAT OLTCHIM DAU LA O PARTE PE PCC, STATUL ROMAN, PERSOANE FIZICE SI PERSOANE JURIDICE CU CREANTE IN OLTCHIM, CREANTELE SALARIALE SUNT SUVERANE SI PRIORITATE PESTE TOTI!!!!!

 Daca mi-ati folosit linie de credit si toti  salariatii Oltchim suntem cu banii in OLTCHIM furati de voi la cursul euro la zi penalizari de intarziere, idioti sa fiti sa-mi spuneti ca nu mai suntem. Domnilor/ doamnelor chiar sunteti cretini, va mananca puscariile. Veti sta in sir indian catre PUSCARII LA ACEEASI MASA DAR LA PUSCARII HOTILOR, ASTIA DE BALMAJITI SI FURATI VOI SI AERUL! Nu aveti voie sa ignorati creditorii cu creante salariale  Legea 85/2006 investite si rulate in Oltchim de care beneficeaza societatea acum si ii ruleaza in nu stim ce, PE FURT DIN BUZUNARUL SALARIATILOR OLTCHIM, NOI OLTCHIM. Banii nostri sunt in Oltchim si va folositi de ei, nu doriti sa-i achitati si va anuntam de acum ca aveti de dat si daune-interese pentru prejudiciile create. Mistocareala voastra va indreapta catre PUSCARIII! Poate aveti treaba cu DNA, DIICOT..... si cine va mai ocheste ca va lasa cam de mult sa nu credeti ca v-au uitat si veti locui o perioada lunga la PENITENCIARE, VOI ASTIA MAI NEMERNICI DECAT VA CREDETI. ITI DAU ADEVARUL DAT DE OLTCHIM, HANDICAPATULE SAU HANDICAPATILOR. NU AM IESIT DIN OLTCHIM, SUNTEM OLTCHIM SI SUNTEM IN TRIBUNAL, CHIAR SI LA MASA OLTCHIM CU TOATE DREPTURILE IN DEPLINATATE SI PRIORITATE CAT SI ARGUMENTATE DE TOATE LEGILE IN VIGOARE PANA LA STINGEREA CONFLICTULUI DE MUNCA SI HOTIA NERESPECTARII ACHITARILOR PREVAZUTE DE LEGILE IN VIGOARE  SI TOATE LEGILE PUBLICATE IN OCHII TUTUROR, SALARIATII OLTCHIM SUNTEM IN AGOA OLTCHIM, CREANTE SALARIALE OLTCHIM RAMNICU VALCEA. Luati de aici:

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi la intrarea in insolventa si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/

JUDECATORULUI-SINDIC 

Planul de reorganizare a Oltchim a fost aprobat de:

" - Creditorii garantaţi primesc între 68-75% din valoarea creanţelor acestora (...).

 -  Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

 -  Creditorii bugetari primesc între 16-18% din valoarea creanţelor acestora (…).

 -  Creanţele chirografare, conform art. 96 din Legea 85/2006, primesc 30%.

 -  Celelalte creanţe chirografare primesc 0%”se arată în planul Rominsolv – BDO.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.  http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

  Legea si legile si nu va permite ce ati comis, inaintea oricaror altor creditori SALARIATII DICTEAZA SI DUPA RESTUL CONFORM LEGII DE ACHITARI, SALARIATII SUNT PRIMI SA LI SE ACHITE TOT VALOAREA DIN ACTE TOT SUMA INTREAGA TOT, SI DE NU SE APLICA, CAZUL NOSTRU SALARIATII, PRIMESC SI  DAUNE-INTERESE PENTRU PREJUDICIILE CREATE DE OLTCHIM DE LA DATA INCALCARII ACESTOR DREPTURI LEGALE CA, ASA SUNT LEGILE SI IN MOD DIRECT SI SPECIAL INSOLVENTA/FALIMENT  SI TOT CE ESTE CREANTE SI DREPTURI CREANTE IN INSOLVENTA OLTCHIM, INSOLVENTA OLTCHIM BAGATI LA CAP ASTA, ESTE INSOLVENTA OLTCHIM. Asta a incalcat OLTCHIM si va cauta si U.E, pentru ilegalitatea comisa de voi si ati dat altora intaietate incalcand toate legile si facilitand alte institutii in detrimentul si in defavoarea salariatilor si intereselor societatii si sta si video -audio, hotia ca este ILEGAL CE SPUNE PIPEREA, SI INCALCA LEGILE SI TOT IN PICIOARE ( NU S-A VOTAT DE CATRE CREDITORII CU CREANTE SALRAILE OLTCHIM, AU VOTAT " UNII " SI ACEIA MULTI CU CONFLICTE CU BANCILE LA CARE PIPEREA II SPECULA SI II SPECULEAZA SI AZI, NOI CEI MULTI FOSTI SALARIATI NU AM VOTAT MIZERIILE LUI PIPEREA, INDIVIDUAL SI NU LA GRUP SAU ALTE MANEVRE PE HARTIILE FIECARUIA IN PARTE SI NU AM IMPUTERNICIT PE NIMENI PE CREANTELE SALARAILE OLTCHIM SA VOTEZE PE NIMENI. PIPEREA PUSCARIE:

https://www.youtube.com/watch?v=tWO_GTb_RjE

  cand piperea plangea si-l cuprinsese jalea agajatilor de la CET. DE HOTIILE DIN CET IL INTERESA PE PIPEREA SI HOTIILE CARE SE DUCEAU ACOLO IN DETRIMENTUL SALARIATILOR OLTCHIM, INCALCAND TOATE LEGILE PENTRU CET ACESTI PUNGASI AI INSOLVENTELOR SI VANAND SAU SIFONAND BANI IN CET....BANII S-AU DUS STIU EI UNDE SI SUNT RIDICATI CONTINUU DE DNA..,  si spune ca nu sunt banii nostri, NOI CU ACTE, IMPOZITE, LEGI, DREPTATEA PESTE TOT SI PESTE TOATE INTERESELE SOCIETATII INAINTEA TUTUROR ALTORA SI PESTE TOT, ASTA, PIPEREA SPUNE CA NU SUNT BANII NOSTRI, PUSCARIE PIPEREA SI PUSCARIE TUTUROR CARE MANANCA KAKAT CU TONE DE FURTURI ( SUNT ~9 MILIOANE DE EURO PLUS MULTE ALTE SALARII FURATE DE HOTI IN OLTCHIM )   huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, hotuleee, PIPEREA LA PUSCARIE CU TOTI HOTII!!!!!!! ATI INCALCAT de la Codul Muncii, CCM, Legea insolventei, Drepturile omului, Drepturile internationale, Drepturile economice, Legi, Legi si alte Legi inclusiv Constitutia Romaniei, cu asta veti merge la puscarii. AI CALCAT PE SALARIATI, VA MANANCA LEGILE PE CARE ATI  CALCAT SI MA INJURATI AICI PE PETITIE SI PESTE TOT. NU AVETI VOIE SA TRECETI IN DEFAVOAREA SALARIATILOR IN DETRIMENTUL ALTOR INTERESE ALE SOCIETATII SI JUDECATORUL -SINDIC RASPUNDE LEGAL SI DE ACEST ASPECT PE CARE LA INCALCAT.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46675 Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCH

2016-04-11 12:11

#46674: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!  <= IATA PROCEDURA SI REZULTA DIN ACTE CA SUNTEM CU DREPTURI DEPLINE SI CHIAR PESTE CEILALTI CREDITORI CU CREANTE AVAND FORMA PRIVILEGIATA SI PESTE TOTI CREDITORII PE LEHI SUNTEM PRIMII SI PRIORITARI:

 

 

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 28/29.04.2016

 

Notice for Ordinary General Meeting of Shareholders on April 28(29), 2016 Reference date: April 18, 2016

3/21/2016 8:55:00 AM

http://www.bvb.ro/infocont/infocont16/OLT210316_ro.pdf

 CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments   http://www.oltchim.ro/index. 

Convocatorul Adunarii Generale Convocator.pdf
  Convening notice.pdf
Formular imputernicire speciala Formular imputernicire speciala.doc
  Special power of attorney.doc
Formular de vot prin corespondenta Formular vot prin corespondenta.doc
  Correspondence Voting Ballot.doc
Situatia actiunilor si drepturilor de vot Situatia actiunilor si a drepturilor de vot.pdf
  Status of shares and voting rights.pdf
Documente si materiale informative AGOA Materiale pentru pct.1 si 2:
- Raportul Administratorului Special - 2015.pdf
- Special Administrator Report - 2015.pdf
- Situatii financiare individuale 2015 + raportul auditorului.pdf
- Unconsolidated financial statements 2015 + Auditor's report.pdf

Materiale pentru pct.3:
- Consolidated financial statements 2015.pdf

Material pentru pct.4:
- Nota privind repartizarea profitului realizat in anul 2015.pdf
- Note on allocation profit achieved in 2015.pdf
Proiect de Hotarare Proiect de hotarare AGOA.pdf
  OGMS draft decision.pdf