Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#35601 Mihai Tudose da asigurari ca Ministerul Economiei are grija de Oltchim

2015-03-22 22:19

Din ciclul "lantul promisiunilor"

Mihai Tudose da asigurari ca Ministerul Economiei are grija de Oltchim

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/48295/

Prefectul judetului, Dumitru Cornoiu, sustine ca, in urma discutiilor in cadrul Comisiei de Dialog Social si a demersurilor initiate de institutia pe care o conduce catre autoritatile centrale cu privire la situatia combinatului chimic, ministrul Economiei, Mihai Tudose, l-a asigurat de importanta deosebita pe care o acorda companiei de pe platforma chimica. "Desi isi desfasoara activitatea sub incidenta Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile si completarile ulterioare, Oltchim SA functioneaza sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Turismului care, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Guvernului si in realizarea functiilor si principiilor care stau la baza activitatii sale, va intreprinde in continuare toate masurile legale pentru functionarea Oltchim SA la intreaga sa capacitate si sporirea atractivitatii investitionale.", se precizeaza in adresa trimisa de ministerul de resort Prefecturii Vâlcea.

Anton Paul

#35602 Re: Mihai Tudose da asigurari ca Ministerul Economiei are grija de Oltchim

2015-03-22 22:50

#35601: - Mihai Tudose da asigurari ca Ministerul Economiei are grija de Oltchim 

 Acesti imbecili de politicieni nu inteleg ca OLTCHIMUL ESTE IN FALIMENT!

Pentru aceeasi conformitate,

Anton Paul

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:
Musafir

#35603 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-23 06:05

La Oltchim s-au OPRIT platile catre achitari creditori insolventa, disponibilizatii 2013 cu  CREANTELE SALARIALE IZVORATE DIN RAPORTUL DE MUNCA fiind victime, impozitati ANAF, Pilonul II pensii Private, Casa de Pensii....(PUNCTUL 1) CONFORM LEGII PORNIND ACHITAREA , dupa care STOP (PUNCTUL 2) catre creditori CREANTE, legea condamna infractiunea OPRIRII VOITE DE LA ACHITARE, deturnarilor de bani....etc., primii si prioritari fiind salariatii creante izvorate din raportul de munca. S-au achitat sume de bani  in defavoarea celorlalti creditori catre alti creditori si prin alte cai  in interesul altora, caz penal, cumulat si coroborat cu multe alte fapte si ilegalitati.

Oltchim era OLBLIGATA SA ACHITE CATRE CREDITORI IN ORDINEA LEGII CONFORM LEGILOR SUME DE BANI DE LA DECLANSAREA INSOLVENTEI 2013 SI ANUL DISPONIBILIZARILOR COLECTIVE 2013 IN OBSERVATIE INSOLVENTA, REORGANIZARE INSOLVENTA  SAU FALIMENT, PRIMII SI PRIORITARI PRIVILEGIATI FIIND SALARIATII DISPONIBILIZATI 2013.  IN 2013-2014 EI FACAND ACHITARI  CATRE ALTE  INSTITUTII CONFIRMATE  PENTRU A TRECE ANUL IN 2014 (PUNCTUL 1) ALTFEL NU PRIMEAU O STAMBILA SAU VRE-UN ACT PENTRU CONTINUARE IN ANUL RESPECTIV SI A FOST INCALCATA LEGEA PENTRU CA NU SI-AU ACHITAT SALARIATII CONFORM LEGII... (PUNCTUL 2) STOP,  IN 2014 CONFIRMAND OPRIREA SI ALTE ILEGALITATI..., DETURNAREA ACHITARILOR CATRE DESTINATARII DE DREPT CREDITORII SALARIATI SI ALTE FORME ILEGALE INSTITUTII CARE SI-AU PRIMIT BANII PRIN PROTOCOALE INCALCAND LEGEA PRIN ACHITARE IN DEFAVOAREA ALTUI CREDITOR SI IMPOTRIVA LEGII CARE SPECIFICA CLAR INTERESELE SOCIETATII DUPA ACHITARILE SALARIALE , DISPONIBILIZATII 2013 (punctul 2 ) CARE TREBUIAU SA LI SE ACHITE ACESTE SUME SI CARE NICI PANA AZI IN 2015 NU SI-AU PRIMIT SUMELE DE BANI SALARII (punctul 2), ACESTIA FIIND VICTIMELE INCALCARILOR LEGILOR DE CATRE CEI CARE TREBUIAU SA ACHITE SUMELE. NOI SINGURI DISPONIBILIZATII 2013  AM CONSTATAT FAPTELE SI INCALCARILE LEGILOR, AVAND OSTILITATE DIN PARTEA MULTOR FACTORI CARE AU COINTRIBUIT LA ILEGALITATI SI ALTE NEMERNICII IMPOTRIVA NOASTRA!!!!

S-AU INCALCAT LEGILE SI COROBORATE CU MULTE ALTE LEGI:

Legea CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA OLTCHIM 2011-2014:

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

OLTCHIM CREANTE ACHITARE ORDINEA DE PLATI:  

1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca;
3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.
 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

În primele nouă luni, Oltchim a achitat către CET suma de 93,6 milioane lei

Oltchim şi CET au semnat un protocol care să garanteze plata datoriilor

www.impactreal.ro

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro)

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII.

ALIGICA

#35604 Re: Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata

2015-03-23 07:49

#35583: Anton Paul - Re: Ca sa intelegeti ca nu mai sunt decat 2 zile si apoi gata 

 Adevarat domnu Paul . este doar o idee de a face ceva cu banii nostri si de a incerca sa-i recuperam acum din ghearele hraparete ale lui Piperea si asociatii.  ca de asta doar DNA ne mai poate scapa. 

Chiar stau si ma minunez. cat timp mai trebuie DNA-ului sa inceapa audierile lotului OLTCHIM. ca dovezi s-au strans cu nemiluita.


Musafir

#35605

2015-03-23 11:48

Desi nu am sperante ca s-ar putea salva ceva, as dori ca sursele de existenta ale romanilor din zona sa ramana in functiune si ale romanilor, sa nu ia calea Petrom- ului care a fost jefuit la maxim dupa ce s- au platit șpăgi uriase mai marilor vremii care au favorizat preluarea si nu este singurul exemplu...

Musafir

#35606 Re: Re: Mihai Tudose da asigurari ca Ministerul Economiei are grija de Oltchim

2015-03-23 12:57


Musafir

#35607 Preşedintele Tribunalului Olt, URMĂRIT PENAL de DNA pentru luare de mită

2015-03-23 14:12

Preşedintele Tribunalului Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, a fost dusă la audieri la DNA Craiova, într-un dosar în care este suspectată de luare de mită. Magistratul a fost pus sub urmărire penală de DNA, la doar două zile după ce soţul său a fost restat preventiv, în urma unui denunţ al unui membri al clanului Bercea.


Preşedintele Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, a fost dusă, luni, pentru audieri la DNA Craiova. Potrivit DNA, pe numele acesteia s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență și fals în declarații în formă continuată (2 acte materiale).

Din ordonanța de efectuare a urmăririi penale reiese că "suspecta Marinescu Eugenia Carmen, magistrat judecător, a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru - avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunțătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunțătorului în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza".

Potrivit procurorilor DNA, Carmen Marinescu a primit bani în două tranşe prin intermediul avocatului Cismaru Dumitru: 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, şi 50.000 de euro, în data de 20.09.2011, judecătorul Marinescu Eugenia Carmen amânând pronunțarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori țara pentru data de 22.09.2011, când a și admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

"După primirea sumei de 200.000 de euro, la 3 luni de la pronunțarea încheierii din data de 22.09.2011, respectiv în intervalul 14-22.12.2011, Marinescu Eugenia-Carmen și Marinescu luliu-Severus (soțul acesteia) au achiziționat trei suprafețe de teren și o casă, două dintre aceste achiziții nefiind menționate în declarațiile de avere ale magistratului", mai arată procurorii DNA Craiova.

Marinescu luliu-Severus a primit de la o persoană apropiată de avocatul Cismaru Dumitru o donație reprezentând un teren în suprafață de 703 mp și o construcție de 29 mp pe același amplasament, situat în localitatea Băile Olănești. În realitate, pentru a evita menționarea magistratului judecător Marinescu Eugenia-Carmen în contractul de cumpărare a acestui imobil, inculpații Marinescu luliu-Severus și Cismaru Dumitru au deteminat-o pe proprietară să accepte încheierea unui act de donație, în realitate între părți fiind încheiat un contract tipic de vânzare-cumpărare și fiind plătit prețul de 55.000 lei.

Marinescu luliu-Severus a dobândit prin cumpărare de la o altă persoană, un teren situat în localitatea Corbu, județul Constanța în suprafață de 1250 mp, dar la un preţ despre care există indicii că ar fi fost subevaluat.

Aceste două achiziții nu sunt menționate în declarațiile de avere întocmite și depuse în cursul anilor 2012 și 2013 de magistratul judecător Marinescu Eugenia-Carmen, potrivit art. 93 din Legea 303/2004.

Totodată, Carmen Marinescu şi soţul ei au achiziţionat un teren intravilan de 600 mp situat în municipiul Slatina, trecut de către Consiliul Local din domeniul public în inventarul bunurilor ce aparțin domeniului privat al municipiului Slatina prin Hotărârea Consiliului Local (C.L.) Slatina nr. 170 din 26.07.2011. Tranzacția a fost consemnată în declarația de avere a magistratului.

În realitate aceste imobile, precum și cel situat în localitatea Corbu, județul Constanța în suprafață de 1250 mp, au fost achiziționate din suma de 200.000 de euro pretinsă și primită de suspecta Marinescu Eugenia-Carmen prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru, toate aceste demersuri fiind efectuate în scopul ascunderii sau al ascunderii și disimulării originii ilicite a acestor bunuri și ajutarea persoanelor care au săvârșit infracțiunea din care provin bunurile să se sustragă de la răspunderea penală.

Suspectei Marinescu Eugenia Carmen i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Soţul preşedintei Tribunalului Olt a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă, prin încheierea penală pronunţată î dosar de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Craiova. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru avocatul Cismaru Dumitru, în timp ce un alt inculpat a fost pus sub control judiciar.

Denunţul împotriva acestora a fost făcut de unul dintre membrii familiei Bercea şi, în cursul zilei de sâmbătă, inclusiv preşedinta Tribunalui Olt a fost audiată la DNA Craiova, pentru o presupusă mită de 50.000 de euro.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/presedintele

Musafir

#35608 DJ Vulpescu - "bratul armat" al lui Ponta, loveste in plin, din nou!

2015-03-23 14:22

http://www.nasul.tv/2015/03/23/exclusiv-flux24-un-nou-megadosar

 

 

 

Un alt dosar fierbinte care stă să explodeze este cazul CORESI. Compania CNI Coresi SA este o companie cu capital integral de stat, formată din sucursalele Imprimeria „Ardealul” Cluj, Imprimeria „Oltenia” Craiova, Imprimeria de Vest Oradea şi sediul central situat în Casa Presei Libere Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului Culturii. UNIUNEA SINDICATELOR TIPOGRAFILOR DIN ROMÂNIA,CLUJ-NAPOCA a trimis dosarul CORESI FLUX 24. Un dosar cu adevărat exploziv. 

-----

INSOLVENȚĂ CU DJ-UL LUI DOMNUL DAN

Faptul că a fost vândut sediul Imprimeriei „Oltenia” Craiova fără licitaţie atrage multe semne de întrebare, pe care le corelăm cu cele descrise mai jos.
Am arătat deja, că procesul de insolvenţă aflat pe rolul Tribunalului Municipiului Bucureşti şi-a derulat deja primele etape. Administrator special al Coresi SA a fost desemnat directorul general interimar al companiei, Ilie Marius Bogdan. Printre reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor se află un nume deja cunoscut opiniei publice: Remus Vulpescu, fost şef al Corpului de Control al premierului Victor Ponta, fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), cel care a solicitat insolvenţa Hidroelectrica SA şi a gestionat dezastruos tentativa de privatizare a Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Administrator judiciar al Coresi SA a fost numită societatea Victrix capital SPRL Bucureşti, coordonată de avocatul Cristian Ghiţă.


Musafir

#35609 D LE PIPEREA UN PIC MAI AI SI PA,NE AI DISTRUS

2015-03-23 14:39

#35608: - DJ Vulpescu - "bratul armat" al lui Ponta, loveste in plin, din nou! 

 SA VA PREGATITI DE CE E MAI RAU D LE TALPASANU,CU CERNEVISTII.


Musafir

#35610 Re: D LE PIPEREA UN PIC MAI AI SI PA,NE AI DISTRUS

2015-03-23 15:06

#35609: - D LE PIPEREA UN PIC MAI AI SI PA,NE AI DISTRUS 

 IN MORTI MATII PIPEREAAAAAAAAA,ASTA I DE LA FOTA NEMERNICULEEEEEEEEEEE,DUTE DUPA CERNEV TRADATORULEEE.


Musafir

#35611 DOMNULE PIPEREA ... NE VEDEM LA TRIBUNAL!

2015-03-23 15:08

#35609: - D LE PIPEREA UN PIC MAI AI SI PA,NE AI DISTRUS 

VINE PIPEREA CU MARTOAGA DE LA TARG - NEVANDUTA LA CHINEZI SI CU "FOAIE VERDE LABA GASTII".

DJ Vulpescu - "bratul armat" al lui Ponta, loveste in plin, din nou! 

 HAIDETI CU TOTII LA TRIBUNAL MIERCURI 25 MARTIE 2015!


Musafir

#35613 gaozareee,suna l pe mu...istul de piperea si spune i sa intre sa vada

2015-03-23 16:02

#35610: - Re: D LE PIPEREA UN PIC MAI AI SI PA,NE AI DISTRUS 

 SA VADA CIT O LINGE CU MASA,MATA ,TALPASANU SI NEAMUL TAU DE RETARDAT.

NEWS ALERT DNA:

#35614 Șefa Tribunalului Olt a fost reținută

2015-03-23 16:15

Șefa Tribunalului Olt a fost reținută

 

Preşedintele Tribunalului Olt poate fi arestat. CSM a avizat cererea DNA pentru reţinerea şi arestarea judecătoarei Carmen Marinescu, care este audiată la DNA Craiova. De altfel, ea a fost reținută astăzi. Procurorii o acuză de luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată. Denunţul ar fi fost făcut de familia lui Sandu Anghel.

Judecătoarea Carmen Marinescu ar fi primit suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în libertate a lui Sandu Anghel, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă în judecata acestuia pe fond.

De altfel, în 2011, magistratul a dispus eliberarea lui Sandu Anghel, într-un dosar în care acesta era acuzat de tentativă de omor. Atunci, magistraţii Curţii de Apel Craiova au considerat că există suficiente probe pentru ca Sandu Anghel să rămână în arest.

Sâmbătă au fost arestaţi preventiv şi soţul judecătoarei şi un avocat din Baroul Dolj. Ei sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani. Soţul judecătoarei ar fi cumpărat mai multe suprafeţe de teren cu banii primiţi de la Sandu Anghel.

Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, este condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. În alte două dosare, Sandu Anghel este acuzat de activităţi de spălare de bani şi evaziune fiscală.

 http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/

 

DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

#35615 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM 2013:

2015-03-23 17:32

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013
 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A. 

Legea CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA OLTCHIM 2011-2014:

  Art.36, Art. 37 si Art.42.

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#35616 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-03-23 17:34

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

 

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

 

http://portal.just.ro/

 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

 

Informaţii generale

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

 

Părţi

 

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

 28.01.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii potrivit raportului
Document: Încheiere de şedinţă    28.01.2015

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE, INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

NEWS ALERT DNA:

#35617 EXPLOZIV/Ponta, AVERTIZAT că dacă îl SCAPĂ pe Șova va fi CHEMAT la DNA

2015-03-23 17:42

EXPLOZIV/Ponta, AVERTIZAT că dacă îl SCAPĂ pe Șova va fi CHEMAT la DNA

TREMURICI Ponta trăiește clipe de groază! Surse din interiorul DNA spun că el a primit un mesaj ferm din partea procurorilor. Prin intermediul slugii sale de la Parchetul General, Tiberiu Nițu. Dacă îl va face scăpat pe pulifriciul de Dan Șova va fi chemat la audieri, la DNA. În același dosar! În Senat este o situație extrem de tensionată. Pe fondul acestor zvonuri, care au început să se răspândească, aproape că nimeni nu mai are curaj să vorbească despre subiect!

Mesajul lui TREMURICI, postat pe Twitter n-a fost decât un răspuns la zecile de apeluri cu care l-a bombardat Șova în ultimele zile. Și la care n-a catadicsit să răspundă.

”În politică, nimic nu se întâmplă accidental. Dacă se întâmplă, poți să pariezi că așa a fost planificat.”, a scris TREMURICI, citându-l pe  reformatorul progresist al SUA, Franklin D. Roosevelt.


Musafir

#35618 Re: gaozareee,suna l pe mu...istul de piperea si spune i sa intre sa vada

2015-03-23 20:19

#35613: - gaozareee,suna l pe mu...istul de piperea si spune i sa intre sa vada 

 AI AJUNS MARE MAI GAOAZA,AI FUGIT IN psd  din pdl LA ESCROCUL DE VINCEA[PRIETENUL TAU]TE AI DUS SA MAI LINGETI SI LA AIA CITEVA BUCII SLINOASE,MAMICUTELE VOASTRE PRIN GURITE  DE SOBOLANI RETARDATII, NU ATI LINS DESTUL PINA ACUM,MAI LINGETI  NE  SI PE NOI IN CONTINUARE,DACA SE POATE.


Musafir

#35619

2015-03-24 03:41

bautura distruge creerul dom fota,si cind creerul este bolnav  NIMIC NU SE MAI POATE FACE


Musafir

#35620

2015-03-24 04:30

Ce gaoaza de la lins dosuri nu msi judeci normal ,de la cat rahat ai mancat nu ma mira ca si creerul iti miroase a hazna,mars jigodie rahatita.
STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#35621 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

2015-03-24 09:59

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 

 

PUSCARIE SI CONFISCAREA AVERILOR PENTRU TOTI CEI VINOVATI, CONFORM LEGII SI LEGILOR TARII ROMANIA MEMBRA IN UNIUNEA EUROPEANA CU TOATE LEGILE EUROPENE IN VIGOARE.

 

#35603 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013

 

 

#30782 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

#30783 Cu insolvenţa nu-i de glumit!

 

UNDE SUNT BANII????

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

 

Convenţia europeană a drepturilor omului 

 

 

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#35622 Re: Re: Re: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA

2015-03-24 10:06

#35573: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013: - Re: Re: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA 

 Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

UNDE SUNT BANII????
AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#35623

2015-03-24 12:06

AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

Capitolul IV - Raspunderea membrilor organelor de conducere

Art. 138
(1) In cazul in care in raportul intocmit in conformitate cu dispozitiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane carora le-ar fi imputabila aparitia starii de insolventa a debitorului, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa a debitorului, prin una dintre urmatoarele fapte:
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri,
in scopul intarzierii incetarii de plati;
g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.

(2) Aplicarea dispozitiilor alin.(1) nu inlatura aplicarea legii penale pentru faptele care constituie infractiuni.

 

Capitolul V - Infractiuni si contraventii

 

Art. 143
(1) Constituie infractiunea de bancruta simpla si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda neintroducerea sau introducerea tardiva, de catre debitorul persoana fizica ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii in termen, care depaseste cu mai mult de 6 luni termenul prevazut la art.27.
(2) Constituie infractiunea de bancruta frauduloasa si se sanctioneaza cu pedeapsa de la 6 luni la 5 ani fapta persoanei care:
a) falsifica, sustrage sau distruge evidentele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
b) infatiseaza datorii inexistente sau prezinta in registrele debitorului, in alt act sau in situatia financiara sume nedatorate, fiecare dintre aceste fapte fiind savarsite in frauda creditorilor;
c) instraineaza, in frauda creditorilor, in caz de insolventa a debitorului, o parte din active.
Art. 144
(1) Infractiunea de gestiune frauduloasa, prevazuta la art.214 alin.(1) din Codul penal, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 8 ani, atunci cand este savarsita de administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia.
(2) Infractiunea de gestiune frauduloasa, prevazuta la art.214 alin.(2) din Codul penal, se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 12 ani, atunci cand este savarsita de administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3) Tentativa infractiunilor prevazute la alin.(1) si (2) se pedepseste.
Art. 145
(1) Insusirea, folosirea sau traficarea de catre administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia de bani, valori ori alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza constituie infractiunea de delapidare si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) In cazul in care delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 ani la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
(3) Tentativa infractiunilor prevazute la alin.(1) si (2) se pedepseste.
Art. 146
Fapta persoanei care, in nume propriu sau prin persoane interpuse, solicita inregistrarea unei cereri de admitere a unei creante inexistente asupra averii debitorului se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
Art. 147
Refuzul debitorului persoana fizica sau al administratorului, directorului, directorului executiv sau al reprezentantului legal al debitorului, persoana juridica, de a pune la dispozitie judecatorului-sindic, administratorului judiciar sau lichidatorului, in conditiile prevazute la art.35, documentele si informatiile prevazute la art.28 alin.(1) lit.a)-f) sau impiedicarea acestora, cu rea-credinta, de a intocmi documentatia respectiva se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.
Art. 148
Infractiunile prevazute la art.143-147 se judeca in prima instanta de tribunal, cu celeritate.
Art. 148^1
(1) Nerespectarea prevederilor art. 45 alin. (2^1) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre organele de specialitate ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, din oficiu sau la sesizarea judecatorului-sindic, a administratorului judiciar/lichidatorului sau a oricarei persoane interesate. Veniturile rezultate din aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac venit la bugetul de stat.
(3) Contraventiei prevazute la alin. (1) ii sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Cum este Ponta? Care-i scorul...? Cand 1050... si diferenta pana la 929?

#35624 Cum este Ponta? Care-i scorul...? Cand 1050... si diferenta pana la 929?

2015-03-24 14:16

OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018 http://www.avocatnet.ro

H.G. 241/08.05.2013 http://arhiva.gov.ro/nota-de-fundamentara

In conformitate cu prevederile art.20 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei, administratorul judiciar are atributii care constau in examinarea situatiei economice a debitorului si intocmirea raportului privind cauzele si imprejurarile care au dus la starea de insolventa , precum si elaborarea planului de reorganizare a activitatii debitorului.
In conformitate cu prevederile art. 1alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/ 2013 masurile de protectie sociala se acorda in baza unui plan de disponibilizare întocmit in conditiile legii.
Prin planul de disponibilizare propus de consortiul de administratori judiciari se propune disponibilizarea a 1050 de salariati ai SC Oltchim SA, cu influente asupra bugetului asigurarilor pentru somaj de aproximativ 32.000.000 lei.

 

Reducerea de personal vizeaza 929 de salariati (602 in Vâlcea si 327 in Pitesti) si are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariati care au solicitat benevol sa fie acceptati pe listele de disponibilizari.

http://www.oltchim.ro/

http://www.rominsolv.ro/ Care-i scorul

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#35625 OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

2015-03-24 14:19

Comunicat privind concedierile

15 Mai 2013

Obiectivul principal al consortiului de administratori judiciari este reorganizarea activitatii Oltchim SA pe principii de performanta si productivitate, concomitent cu mentinerea in stare functionala a activelor neutilizate. Pentru sectiile si fabricile oprite (de ex. Arpechim este inchis de 4 ani, Monomer de 4 ani, PVC de 2 ani etc), am decis revenirea la normalitate, respectiv pastrarea exclusiv a personalului necesar conservarii.

Reducerea de personal vizeaza 929 de salariati (602 in Vâlcea si 327 in Pitesti) si are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariati care au solicitat benevol sa fie acceptati pe listele de disponibilizari.

Atenuarea impactului social al planului de disponibilizare se realizeaza prin dispozitiile legale in vigoare si prevederile Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A, iar criteriile de concediere sunt stabilite prin CCM Oltchim, Codul Muncii si Legea 85/2006 - privind procedura insolventei.

In ceea ce priveste masurile de protectie sociala acestea se refera, in principal, la indemnizatia de somaj, venitul lunar de completare si nivelul salariilor compensatorii acordate conform Contractului Colectiv de Munca Oltchim.

Conform art. 39 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca indemnizatia de somaj [TOTI PRIN AJOFM-URI ] se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Conform art. 8, al. 2 din Ordonanta de Urgenta 36/2013, venitul de completare [ NUMAI CINE SOLICITA VENIT DE COMPLETARE ] se acorda lunar pe perioade stabilite diferentiat, in functie de vechimea in munca a persoanelor concediate, dupa cum urmeaza:
-    12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;
-    20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;
-    22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;
-    24 de
luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:
1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

De exemplu, un salariat Oltchim cu un salariu de 1.500 lei net si 20 de ani vechime, va beneficia cu titlu de protectie sociala in urma concedierii colective, de urmatoarele facilitati:

  1. Primele 12 luni va avea un venit lunar de 1.500 de lei compus din indemnizatie de somaj in valoare de 525 lei si venit de completare de 975 lei,
  2. Urmatoarele 10 luni va avea un venit lunar de completare de 975 lei,
  3. La care se adauga 51.318 lei reprezentând salarii compensatorii.

http://www.oltchim.ro/

http://www.rominsolv.ro/

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA