Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#30776 Re:

2014-12-12 07:08

#30775: -  

 Nu sunt numai olteni, intra si CONCOLEZI, BABUNI, JAMAICANI, PORCI, alte rase  si multe alte specii care habar nu au de ei in viata de zi cu zi, iti dai seama ca si aici sunt la fel.


Musafir

#30777 "Privatizarea Oltchim, pregătită neprofesionist" BURSA 11.12.2014

2014-12-12 08:32


BURSA 11.12.2014

ZAREMBA, PCC:Wojciech Zaremba, acţionar minoritar semnificativ al Oltchim: "În AGA de mâine (n.r. astăzi), statul are ultima şansă să ia o decizie corectă, acceptând solicitarea PCC de a elabora planul de reorganizare".

*  Reprezentantul acţionarului minoritar semnificativ al combinatului crede că statul nu-l va vinde nici pe 15 decembrie

     * ACTUALIZARE 14:12 Zaremba: "Statul a respins iar întocmirea planului de reorganizare"
     Reprezentanţii statului în Adunarea Generală a Acţionarilor Oltchim au respins astăzi cererea PCC ca administratorul special Bogdan Stănescu să pregătească planul de reorganizare, ne-a spus în urmă cu puţin timp, Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România.
     Domnia sa susţine că reprezentanţii autorităţilor noastre ar fi motivat votul prin lipsa de resurse financiare şi de expertiză în domeniu.

     Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România, care este acţionar minoritar semnificativ al Oltchim, ne-a declarat, ieri, că ar fi surprins dacă vreun investitor ar depune ofertă în licitaţia pentru vânzarea combinatului, programată pentru 15 decembrie.
     Domnia sa ne-a explicat: "În opinia mea, nici licitaţia programată pentru aceasă lună nu va reuşi. Aş fi surprins dacă ar depune cineva ofertă întrucât privatizarea a fost pregătită neprofesionist, iar condiţiile impuse pentru vânzarea combinatului sunt de neacceptat pentru investitori. Acesta este şi motivul pentru care au eşuat şi licitaţiile organizate de administratori până acum. Statul, administratorii judiciari şi administratorul special şi-au pierdut credibilitatea pentru că nu au făcut nimic, timp de doi ani, ca să salveze Oltchim".
     Reprezentantul PCC susţine că, în ultimii doi ani, situaţia Oltchim s-a deteriorat, că societatea continuă să genereze pierderi şi reproşează administratorilor că nu au finalizat nici până acum tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare.
     AGA Oltchim convocată ieri nu a îndeplinit condiţiile de cvorum şi a fost reprogramată pentru astăzi, se arată într-un anunţ al societăţii din Râmnicu Vâlcea.
     Domnul Zaremba a ţinut să precizeze: "AGA de mâine (n.r. astăzi) are ca subiect principal cererea PCC ca statul român, care este acţionar majoritar şi creditor principal al Oltchim, să pregătească planul de reorganizare. În octombrie, statul a refuzat să facă acest lucru invocând proceduri legate de legea insolvenţei. De data asta, PCC a cerut ca administratorul special al combinatului, domnul Bogdan Stănescu, să facă acest lucru. Domnul Stănescu este reprezentantul statului român şi consilierul ministrului Economiei. În AGA de mâine (n.r. astăzi), statul are ultima şansă să ia o decizie corectă, acceptând solicitarea PCC de a elabora planul de reorganizare. Dacă o vor respinge încă odată, atunci va urma un dezastru la Oltchim".
     Acţionarii Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au fost convocaţi, pe 10 decembrie, să decidă aprobarea elaborării şi propunerii de către societate a planului de reorganizare, în calitate de debitor, precum şi mandatarea administratorului special să elaboreze şi să publice pe website-ul societăţii planul, în termen de 30 de zile de la data ţinerii AGA. Pe ordinea de zi se mai află şi mandatarea administratorului special să efectueze demersurile pentru convocarea AGA, în maxim 45 de zile de la publicarea planului de reorganizare.
     Reorganizarea Oltchim în cadrul procedurii insolvenţei presupune înfiinţarea unui vehicul special tip SPV căruia îi vor fi transferate aproape toate activele actualei societăţi, inclusiv personalul, licenţele şi autorizaţiile.
     Noul vehicul, deţinut integral de actualul Oltchim SA, urmează să fie vândut, prin licitaţie publică, la jumătatea lunii decembrie, termenul limită pentru depunerea ofertelor expirând mâine la prânz. Licitaţiile organizate până acum au fost amânate, la cererea investitorilor interesaţi, potrivit declaraţiilor administratorilor Oltchim.
     Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar încercările de privatizare de până acum au eşuat.
     *  RCS&RDS, singurul investitor care a finanţat Oltchim
     Dacă până în vară autorităţile au defilat cu tot felul de nume de investitori care şi-ar fi exprimat interesul pentru Oltchim (de la omul de afaceri Ştefan Vuza, până la MOL, SOCAR, Gazprom, şi culminând cu celebrul consorţiu chinez Baota&Junlun şi cu proprietarul Uzinelor Sodice Govora), în ultima vreme oficialii au tăcut mâlc. Situaţia a generat zvonuri intense că licitaţia din 15 decembrie se va solda cu un eşec.
     Până acum, numai RCS&RDS a finanţat Oltchim cu suma de 1,5 milioane euro, potrivit declaraţiilor administratorilor combinatului, care i-au curtat şi pe chinezi pentru un împrumut de 15 milioane de euro. 


Musafir

#30778 Acţionarii "Oltchim" au respins elaborarea planului de reorganizare de către societate BURSA 12.12.

2014-12-12 08:33


BURSA 12.12.2014

Acţionarii "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (OLT) au respins, ieri, aprobarea elaborării şi propunerii de către societate a planului de reorganizare, în calitate de debitor, precum şi mandatarea administratorului special să elaboreze şi să publice pe website-ul societăţii planul, în termen de 30 de zile de la data ţinerii AGA.
     AGA se întrunise, la cererea acţionarului PCC, care deţine 32,34% din capitalul social al Oltchim.
     Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România, ne-a spus că reprezentanţii autorităţilor noastre ar fi motivat votul prin lipsa de resurse financiare şi de expertiză în domeniu.
     În luna octombrie, acţionarii "Oltchim" au respins propunerea PCC, care ceruse statului elaborarea planului de reorganizare a combinatului chimic, la un an şi jumătate de la intrarea în insolvenţă a societăţii.
     Atunci, Wojciech Zaremva spunea că AGA din decembrie reprezintă ultima sa încercare de a determina societatea să-şi asume elaborarea planului de reorganizare.
     Reorganizarea Oltchim în cadrul procedurii insolvenţei presupune înfiinţarea unui vehicul special tip SPV căruia îi vor fi transferate aproape toate activele actualei societăţi, inclusiv personalul, licenţele şi autorizaţiile.
     Noul vehicul, deţinut integral de actualul Oltchim SA, urmează să fie vândut, prin licitaţie publică, luni. Licitaţiile organizate până acum au fost amânate, la cererea investitorilor interesaţi, potrivit declaraţiilor administratorilor Oltchim.
     Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar încercările de privatizare de până acum au eşuat.
     Oltchim a raportat în primele nouă luni afaceri de 436 milioane lei, mai mari cu 21,3%, faţă de perioada similară din anul trecut, în timp ce pierderile s-au redus cu numai 8%, la 159,2 milioane lei, potrivit raportului companiei. 

 

Musafir

#30779 12 decembrie, termenul limită pentru depunerea ofertelor angajante pentru Oltchim. Va fi sau nu priv

2014-12-12 08:34

12 decembrie, termenul limită pentru depunerea ofertelor angajante pentru Oltchim. Va fi sau nu privatizat combinatul din Râmnicu Vâlcea

Vineri, 12 decembrie 2014, expira termenul limită pentru depunerea ofertelor angajante pentru achiziţionarea Oltchim. Combinatul din Râmnicu Vâlcea riscă să intre în faliment dacă nu va fi privatizat.

Privatizarea Oltchim s-a amânat de mai multe ori în acest an întrucât niciunul dintre investitorii care s-au arătat interesaţi de colosul industrial din Vâlcea nu a depus o ofertă angajantă. Sindicaliştii din Oltchim sunt sceptici că societatea va fi vândută acum. “Pe 12 decembrie probabilitatea ca vreun investitor să depună o ofertă angajantă pentru Oltchim este extrem de redusă, deoarece acel program de reorganizare elaborat în urmă cu un an de Adunarea Generală a Creditorilor nu este atractiv. Deoarece pentru acel Oltchim SPV, care ar urma să preia toate activele viabile ale Oltchim, este prevăzută o garanţie de zece milioane de euro, ce trebuie depusă de ofertant la cumpărarea caietului de sarcini. Mai mult, trebuie spus că acest Oltchim SPV nu este înfiinţat, ci ar urma să fie înfiinţat într-un interval de 6-9 luni după câştigarea licitaţiei”, a declarat Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, pentru Agerpres Printre investitorii care au cumpărat caitul de sarcini se numără SIF Transilvania, omul de afaceri Ştefan Vuza, un fond de investiţii din Elveţia şi consortiul chinez format din Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum. În acest an, pentru Oltchim a fost depusă o singură ofertă, la licitaţia din luna martie, ofertă care nu a fost luată însă în calcul întrucât a fost înregistrată după expirarea termenului limită. Dacă nicio companie nu va depune vineri o ofertă angajantă, combinatul din Râmnicu Vâlcea riscă să intre în faliment. În luna septembrie a acestui an, şase foşti angajaţi ai combinatului au cerut falimentul societăţii la tribunal. Solicitarea disponibilizaţilor nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii va fi luată în discuţie de judecătorul sindic la sfârşitul lunii ianuarie 2015. Tot în ianuarie, administratorii judiciari ai Oltchim trebuie să prezinte tabelul definitiv al creanţelor.

Citeste mai mult: adev.ro/ngfudh


Musafir

#30780 Nicio ofertă pentru Oltchim; privatizarea combinatului, în impas

2014-12-12 08:40

Nicio ofertă pentru Oltchim; privatizarea combinatului, în impas

decembrie 9, 2014

Combinatul chimic vâlcean Oltchim riscă falimentul. Probabilitatea ca până pe 12 decembrie să fie depusă o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului vâlcean este extrem de redusă, spune liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

”Pe 12 decembrie probabilitatea ca vreun investitor să depună o ofertă angajantă pentru Oltchim este extrem de redusă, deoarece acel program de reorganizare elaborat în urmă cu un an de Adunarea Generală a Creditorilor nu este atractiv. Deoarece pentru acel Oltchim SPV, care ar urma să preia toate activele viabile ale Oltchim, este prevăzută o garanţie de zece milioane de euro, ce trebuie depusă de ofertant la cumpărarea caietului de sarcini. Mai mult, trebuie spus că acest Oltchim SPV nu este înfiinţat, ci ar urma să fie înfiinţat într-un interval de 6-9 luni după câştigarea licitaţiei”, a precizat Diculoiu.

În cazul în care nu ar exista niciun ofertant pentru combinat, lucrurile s-ar complica pentru soarta acestuia, susţine liderul de sindicat.

”Dacă pe 15 decembrie, ziua licitaţiei, nu avem niciun câştigător, Oltchim trebuie să realizeze acel tabel cu creanţele pe care le are de achitat şi, ulterior, trebuie elaborat un plan de reorganizare, care trebuie aprobat în termen de 30 de zile de Adunarea Generală a Creditorilor. Asta înseamnă că apoi, imediat a doua zi, în lipsa unui investitor, Oltchim poate intra în faliment”, a mai spus liderul sindical, citat de Agerpres.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, funcţionează în prezent la 30% capacitate şi cu un număr de 2.300 de salariaţi. După mai multe amânări, s-a convenit ca 15 decembrie să fie data fixată pentru privatizare, urmând ca până pe 12 decembrie să fie depuse ofertele angajante.

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA
Musafir

#30781 SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

2014-12-12 08:46

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM : 

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

#30726 Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 11.12.2014 RESPINS PLAN DE REORGANIZARE:

S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

Sectiunea 5 - Planul

Art. 102

 

(3) Daca nici un plan nu este confirmat si termenul pentru propunerea unui plan, in conditiile art.94, a expirat, judecatorul-sindic va dispune inceperea de indata a procedurii falimentului, in conditiile art.107 si urmatoarele.

(4) Remuneratiile persoanelor angajate in temeiul art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si al art.98 alin.(3) si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor in care partile interesate ar accepta, in scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze in programul de plati cum va fi asigurata aceasta plata.
(5) Plata va putea fi facuta trimestrial, pe baza de acte legale.

Sectiunea 7 - Falimentul

Art. 123
Creantele vor fi platite, in cazul falimentului, in urmatoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca; [ angajati si disponibilizati creante neachitate salarii si drepturi legale]
3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII ( FOSTII ANGAJATI, PLATILE COMPENSATORII cu toate drepturile legale si ANGAJATI drepturi legale)
VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SALARIILE  FOSTI ANGAJATI SI ANGAJATII, DREPTURI LEGALE:

 

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#30782 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-12 08:47

https://www.youtube.com/watch?v=wtng11JJaac La Piovra SC. OLTCHIM SA.

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM : 

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

#29834 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

 

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe

şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

 

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

ziaruldevalcea.ro

 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

oltchim.ro

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

zf.ro

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.

S-A SCURS SECUNDA SI TIMPUL. AI FOST MINTIT LA SECUNDA DE CATRE SINDICATE SI STATUL ROMAN.

SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

 

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

portal.just.ro

 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar   

Informaţii generale

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#30783 Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-12 08:48

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-12-12 08:51


S.C. Oltchim S.A, Disponibilizatii din 2013:

#30785 Re: S.C. Oltchim S.A, Disponibilizatii din 2013:

2014-12-12 09:27

#30031 S.C. Oltchim S.A, Disponibilizatii din 2013:

A. LA NIVELUL TARII SI DELIMITARE PROTECTII SOCIALE SI FORME DE RECONVERSIE PROVESIONALA:

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

reglementari de  protectie sociala.

ORDONANTA OUG. si HG. statul roman.

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

 

Art. 7. a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;

# indemnizatie de somaj care beneficiaza toti somerii  in categoriile de someri, OBLIGATIE PE PROTECTIE SOCIALA LA NIVELUL TARII ROMANIA, luati in evidente de AJOFM:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

 

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

 

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

 

Art. 7. b) venit lunar de completare;

 # indemnizatie venit de completare prin protectie sociala si cu reconversie provesionala,  dupa caz cine doreste si se inscrie, nefiind obligatie, pe baze sindicale si statul roman patron coroborat cu AJOFM statul roman:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

 

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

 

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

 

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

 

B. SOCIETATILE COMERCIALE CAZUL DE FATA SC. OLTCHIM SA., PATRON SI ACTIONAR MAJORITAR STATUL ROMAN.

Art. 7. c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

#30010 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA:

 OBLIGATIE PE CCM SUME SALARII COMPENSATORII IN FUNCTIE DE VECHIME,

# plati salarii compensatorii in functie de vechime in munca pe Legea CCM (Contractului Colectiv de Munca ) la nivel de S.C. Oltchim S.A. conform acestei legi  aprobata judecatoresc si de toate institutiile in competenta lor si sprijinita de alte legi in vigoare:

 

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA, SUMA NETA:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati.

#30009 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

http://portal.just.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

#30786 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

2014-12-12 09:33

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

http://portal.just.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

#30787 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

2014-12-12 09:34

#30332: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE? - Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE? 

 


Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare

 

Text  valabil pentru anul 2014, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

 

Ultima actualizare: Ordonanţa  Guvernului nr. 46  din 26 iunie 2014

http://static.anaf.ro/

CAP. 3

Venituri din salarii

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )
Musafir

#30788 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

2014-12-12 09:37

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati.

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii.

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

      i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#30789 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

2014-12-12 09:38

"pentru că încep marile manevre pe platforma industrială"

#30790 Bravo ! Pesedistul Dumitru Persu a spălat pe jos cu consilierii judeţeni ai PNL Vâlcea

2014-12-12 10:29

Umilinţă maximă a consilierilor judeţeni de la PNL Vâlcea care au căzut în capcana propriilor jocuri de culise.

Pentru că şeful Buican le-a interzis să îl promoveze pe omul lor Bogdan Pistol, liberalii l-au ales preşedinte de şedinţă pe pesedistul Dumitru Persu.

Trădare din meschinărie.

Şi cum totul se plăteşte, în timpul şedinţei Persu i-a călcat în picioare pe liberali, vorbindu-le ca unor slugi.

Jenant.

Ruşine ! Din cauza lui Buican, pentru prima oară în istorie, Vâlcea nu are conducător

 Consilierii PNL au boicotat astăzi alegerea unui preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, lăsând judeţul fără o semnătură autorizată şi în imposibilitatea de a se face plăţi.

Manevra este menită să îi ofere timp co-preşedintelui PNL Cristian Buican pentru a-l da afară din partid pe Bogdan Pistol, pe care altminteri consilierii l-ar fi putut alege preşedinte interimar.

Motivaţia lui Buican este că lui Bogdan Pistol trebuie să-i fie stopată ascensiunea, din următoarele trei cauze:

1.Bogdan Pistol şi-a exprimat dorinţa ca, în 2017, să candideze împotriva lui Buican la preşedinţia filialei liberale.

2.Bogdan Pistol este considerat în tabăra adversă, condusă de senatorul Dan Niţu.

3.Preşedinte interimar trebuie să ajungă un om de paie controlat de Buican, pentru că încep marile manevre pe platforma industrială.

Dacă primele două puncte exprimă meschinărie, punctul al treilea este de o gravitate maximă fiindcă deschide calea unor decizii economice luate în favoarea unui grup de interese care poate deveni, cu timpul, grup infracţional organizat.

Din păcate, aripa PDL condusă de Romulus Bulacu a pus, la cererea lui Vasile Blaga, interesul de partid înaintea interesului judeţului.

Oare, fostul PDL Vâlcea nu înţelege ce se va întâmpla pe termen lung ?

Deocamdată, electoratul trebuie să reţină că Marele PNL a lăsat Vâlcea fără conducător şi fără semnătură, blocând activitatea Consiliului Judeţean.

Situaţia este rezultatul menevrelor deputatului Cristian Buican.

Fără să fim părtinitori, ne putem întreba dacă nu cumva PSD a fost cu mult mai serios în vremea lui Ion Cîlea.

Mai devreme sau mai târziu vor veni alegerile şi vâlcenii trebuie să-şi amintească ce s-a întâmplat în ziua de 12 decembrie, prima zi din istoria  Vâlcii în care judeţul nu are conducător, pe termen nelimitat.

Privatizarea Oltchim s-a încheiat definitiv cu un eşec. Combinatul chimic nu va mai fi scos la vânza

#30791 PrivatizareaOltchim s-a încheiat definitiv cu un eşec.Combinatul chimic nu va mai fi scos la vânzare

2014-12-12 10:31

Privatizarea Oltchim s-a încheiat definitiv cu un eşec. Combinatul chimic nu va mai fi scos la vânzare

 12.12.2014.
 
Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesaţi de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul-limită de azi. Fabrica de stat nu va mai fi privatizată. Soarta combinatului se va decide în 10 martie, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/
musafirii :)

#30792 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-12 10:41

#30750: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 Noi suntem musafiri, iar tu esti ala cu sindicatele si statul sunt de vina :)))). Asa e, tu ai un nume si mai ales renume: tu esti ala ce latra la luna si vrea sa o ciupa de cur :)

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#30793 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-12 10:43

#30792: musafirii :) - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 Asa e, esti cu sindicatul si statul roman in cardasie HOTI ( H-O-T-I, sau HOTIIIIIIIIIIIIIII BAAAAAAAAAA !!!!!!! ), sugatorule, sugativa, lipitoare, lingaule, pupa bine si latrii la comanda, esti teleghidat maimuta, gargara ta de comunist..., ma nu-ti este rusine, chiar tu esti cazut in cap si ai sechele, du-teee la ospiciu, acolo sigur vei fi crezut de tot ce maimutaresti tu si altii ca tine. Maimutaresti aici tot, esti ba musafir maimutaritule si maimutoilor, asta sa sti si sa constientizezi, papusarule, iti trag sforile altii ca tu ai capul batut in cuie si neuronii lipsa, iar de sinapsa...., e pacla neagra, mucegai infect, nu exista la tine si la multi altii ca tine.

SEMNAT: MUSAFIRI, NO NAME.

fanfan la tulipe.

#30794 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-12 11:27

#30793: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 bla bla bla.... sindicatu si statu .. in cardasie. bla bla bla.... .  aceeasi placa de 2 ani de zile. nu va apuca ma greatza? noua ne e greatza de voi.  

statu' deocamdata nu prea se mai stie cine este,si  tocmai voi trantorilor si cozilor de topor. va dati cinstiti acum? geambasi de oameni ce sunteti,  voi care ati cazut in genunchi in fata oricui va putea da un oscior de ros cu putina carne pe el ,in schimbul vanzarii colegilor.   

daca ar fi real ce tot spuneti voi acum aici. sindicatul ar fi fost primul care ar fi incasat-o de la muncitori.

jigodiilor.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#30795 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-12 11:35

#30794: fanfan la tulipe. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 Ma confunzi ba cra,cra,cra,cra si bla,bla,bla cu lalalaia ta si  vomit  eu pe greata ta. CONFUZATILOR, CIOCUL MIC, MIC, MIC, SUNTETI ATAT DE NATARAI CA INSISTATI.

Prostia care o aveti incepeti sa constientizati cat va doare si ati LINS, MINTIT, DETURNAT FAPTE SI EVENIMENTE, INCALCAT LEGI PENALE SI TOATE LEGILE, BRODAT INJURATURI, SCHIMBAT PAMPERSII DE FRICA LUI PIPEREA SI A SINDICATELOR SI STATULUI ROMAN LA COMANDA POLITICA CARE O PRIMITI, TE COMPORTI CA UN RETARD SLUGOI SI INJOSIT, LIBIDINOS, LINGAU SI UNSUROS IN CRETINISMELE CU CARE VA OCUPATI.

VEZI CA ESTI RETARD INAPT MINTAL. ASA RAMAI. SINDICALISTII COTIZANTII AIA MULTI SALARIATII, ASTEAPTA FINALUL SA VEZI CE SE INTAMPLA CU VOI, ASTIA CU LETARGIE MINTALA, CARE SUNTETI PAPUSILE MAPET, MAIMUTE SI PORCI ... SI BOTISTII OBOSITI A CREANTELOR NOASTRE NEACHITATE SI LOCURILOR DE MUNCA CARE LE-AM PIERDUT TOTI, SALARIILE (TOATE ) LE CASTIGAM INZECIT TOATE, ASA ESTE LEGEA SI LEGILE SPECIFICA ASTA, NU CUM DOREATI VOI SI MULTI ALTII....

SE OBSERVA, NU ESTI DIN OLTCHIM SI BATI CAMPII, MUCLES.

JEG CARE AI POCIT TU SI DORIT SA NE INSTIGI SI ALTII CA TINE, NU VA MERGE, VETI PLATII CURANT TOTI.

SEMNAT:  MUSAFIRI, NO NAME.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#30796 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-12 12:04

#30795: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 

Sectiunea 5 - Planul

 

Art. 102

 

(3) Daca nici un plan nu este confirmat si termenul pentru propunerea unui plan, in conditiile art.94, a expirat, judecatorul-sindic va dispune inceperea de indata a procedurii falimentului, in conditiile art.107 si urmatoarele.

(4) Remuneratiile persoanelor angajate in temeiul art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si al art.98 alin.(3) si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor in care partile interesate ar accepta, in scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze in programul de plati cum va fi asigurata aceasta plata.
(5) Plata va putea fi facuta trimestrial, pe baza de acte legale.

 

 

 

S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

Sectiunea 7 - Falimentul

Art. 123
Creantele vor fi platite, in cazul falimentului, in urmatoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca; [ angajati si disponibilizati creante neachitate salarii si drepturi legale]
3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII ( FOSTII ANGAJATI, PLATILE COMPENSATORII cu toate drepturile legale si ANGAJATI drepturi legale)


VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SALARIILE  FOSTI ANGAJATI SI ANGAJATII, DREPTURI LEGALE:

 

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#30797 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cu insolvenţa nu-i de glumit!

2014-12-12 12:05

#30711: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cu insolvenţa nu-i de glumit!  

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.


Musafir

#30798 Privatizarea Oltchim s-a încheiat definitiv cu un eşec. Orice nas isi are nasul!

2014-12-12 13:45

#30791: Privatizarea Oltchim s-a încheiat definitiv cu un eşec. Combinatul chimic nu va mai fi scos la vânza - PrivatizareaOltchim s-a încheiat definitiv cu un eşec. Combinatul chimic nu va mai fi scos la vânzare 

 

Privatizarea Oltchim s-a încheiat definitiv cu un eşec. Combinatul chimic nu va mai fi scos la vânzare.

12 dec, 10:40 | ECONOMICA.net

 

Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesaţi de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul-limită de azi. Fabrica de stat nu va mai fi privatizată. Soarta combinatului se va decide în 10 martie, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

La termenul limită de azi, niciun investitor nu s-a arătat interesat de preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim Râmnicu Vâlcea, cel mai mare combinat chimic din Europa Centrală şi de Sud-Est, potrivit administratorului judiciar al socieţii, Gheorghe Piperea.

În acest moment, privatizarea Oltchim se consideră încheiată, fabrica nu va mai fi scoasă la vânzare pentru o perioadă de trei ani, cât durează implementarea planului de reorganizare.
"Nu s-a prezent nimeni, nici chinezii, nici turcii, nici Vuza, nici SIF 3. S-au dovedit nişte investitori neserioşi. Noi elaborăm acum planul de reorganizare, care va fi votat de Comitetul Creditorilor în 10 martie 2015, în perioada de până atunci urmând să se înfiinţeze şi SPV-ul Oltchim", spune Piperea.

Acest SPV reprezintă un Oltchim 2, care va reuni activele viabile ale fabricii, inclusiv petrochimia de la Arpechim. Datoriile negarantate vor rămâne pe vechiul Oltchim şi, cel mai probabil, recuperarea lor se va face doar într-o măsură foarte mică.

Până la data aprobării planului de reoragnizare, activitatea Oltchim va continua în forma actuală, necesarul de cash al societăţii urmând să fie asigurat din credite-furnizor, precum şi din eliminarea unor costuri actuale cum ar fi plata energiei şi a aburului prin terţi. Conducerea societăţii urmăreşte să ajungă direct la producător pentru plata acestor utilităţi. 

Disponibilizările, dacă vor mai exista, se vor face cu plata salarilor compensatorii conform contractului de muncă. De altfel, aceasta este una din marile probleme ale societăţii.

"Am moştenit de la fosta conducere (Constantin Roibu, director timp de 20 de ani la Oltchim - n.r.) un contract defectuos de muncă, care prevede plăţi compensatorii uriaşe, între 15 şi 36 de salarii.

Noi vom plăti toate aceste compensatorii, începând cu 2015, chiar dacă acest lucru înseamnă o povară de 8 milioane de euro, doar la anul", arată administratorul judiciar.

Între timp, combinatul a intrat, de două luni, pe profit operaţional, 336.000 de euro, în octombrie, şi 400.000 de euro, în noiembrie, şi a ajuns la un grad de încărcare de 27%.

"Personal, mă declar dezamăgit de neseriozitatea potenţialilor investitori, în special de cea a chinezilor Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, la a căror solicitare s-a decalat de două ori termenul limită de privatizare a Oltchim. Iniţial, aceştia s-au declarat interesaţi să cumpere Oltchim la pachet cu rafinăria rpechim, apoi, recent, ar mai fi dorit să cumpere doar o secţie din combinat. În aceste condiţii, nu ne mai interesează. De restul candidaţilor, nici nu mai vorbesc. Neseriozitate", arată Piperea.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este, de doi ani, în insolvenţă, cu datorii de 700 de milioane de euro şi cu pierderi de zeci de milioane de euro. Ministerul Economiei, în numele acţionarului majoritar – statul, vroia să privatizeze activele viabile ale Oltchim în 12 decembrie, după încă termene decalate în cursul acestui an. De combinatul vâlcean s-au declarat interesaţi consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, SIF Transilvania, grupul Chimcomplex al omului de afaceri Ştefan Vuza, precum şi o companie din Turcia al cărei numei nu a fost dezvăluit de Piperea.

Chinezii şi SIF Transilvania ar fi fost interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Guvernul, prin Ministerul Economiei, a purtat negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei, care însă nu au ajuns la niciun rezultat. Petrom ar fi fost dispusă să cedeze rafinăria fără niciun ban, cu preluarea de către stat a obligaţiilor de mediu de circa 200 de milioane de euro. La rândul său, Ministerul Economiei ar fi vândut la pachet Oltchim cu Arpechim unui investitor potent financiar, capabil să investească sute de milioane de euro în aducerea la capacitate a celor două unităţi. Însă, în ciuda mesajelor încurajatoare venite din partea Guvernului şi a Petrom, transferul de proprietate nu s-a realizat.

Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim era de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul selectat ar fi urmat să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar mai fi trebuit să mai investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.

musafirul ce il oftica pe nea max-rudotel :)

#30799 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-12 13:47

#30793: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN 

 Tare stresat esti omule! :))) Esti bolnav rau de tot, tu nu vezi berbecule, ca te certi cu toti? Nici fota nu te mai haleste, din sugi....max nu te scoate :)). Zi-le nea fota

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#30800 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-12-12 14:00

#30799: musafirul ce il oftica pe nea max-rudotel :) - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 Unu ca tine care se maimutareste, porceste si face fapte de le pot enumera aici zile intregi si nu mai termin, toate nemerniciile, mai ai tu tupeu sa scri, maimutoiul papusar si libincurist, smirghelul cururilor si poftelor tale imputite,  LA NEBUNI CU VOI DENIGRATORILOR, DETURNATORILOR, HAOSUL SI SPURCACIUNILE SUNT SCOP LA VOI, BAAAAA PRAMATIE CU LIPSA NEURONI SI SINAPSA IN PACLA NEAGRA FARA LEGATURA SI DISCERNAMANT, CONDUS DE MANA DE ALTII,  DEOARECE TU NICI SA DEZVOLTI O IDEE NU ESTI IN STARE, TE FOLOSESTI DE UN NUME SI ALA ESTE NEVINOVAT, PRAMATIE IMPUTITA......., TI-O SPUN ALTII, PACALICIUL DE SERVICI, SLUGOIULE....

SUNTETI NISTE ACTORI CASTRATI CHIMIC IN CUTIA CRANIANA AIA GOALA SI CU MULTA PACLA NEAGRA.

ASTA STITI, ASTA ATI CROSETAT VOI, URA, INSTIGARE, SPURCACIUNE, MIZERII, FURT... SI MULTE ALTELE..., VA VINE RANDUL SI NU SCAPATI, PARTICIPANTII LA HAOS SI DEMOLARI DE COMBINAT.

 ASTA E REALIZAREA VOASTRA:

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.