Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

pentru cei de citesc de pe telefoane mobile
Musafir

#29826 Re: Re: Gheorghe Piperea plătit regeşte pentru a administra un faliment

2014-11-26 13:03

#29825: - Re: Gheorghe Piperea plătit regeşte pentru a administra un faliment 

 Taxe şi impozite  plătite pe bani neîncasaţi

În primăvara acestui an, foştii angajaţi ai combinatului au aflat, tot din greşeală, că statul le-a perceput taxele şi impozitele pe salariile compensatorii neîncasate. Respectivii au aflat din fişele fiscale pe 2013 că şi-au primit integral plăţile compensatorii promise de administratorul judiciar şi şi-au plătit şi taxele către stat, deşi ei n-au văzut un leu. Foştii angajaţi figurează la FISC cu sume încasate în cuantum de 79.000 lei, bani care n-au ajuns în buzunarele lor. Nicolae Burdoază, un fost angajat de la Oltchim, a rămas fără ajutor social pentru că figura cu  venit. Vâlceanul susţine că este obligat să trăiască cu ceilalţi cinci membri ai familiei din venitul de completare de 1.000 lei, iar cazul lui nu este singular. Foarte mulţi copii au rămas fără burse de studii şi alte reduceri din cauza mânăriilor făcute de Ministerul Economiei.
Cu toate că în data de 31 iulie 2013, fostul ministru Mariana Câmpeanu spunea că Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim, banii nu au ajuns nici în prezent la beneficiarii de drept… au fost reinvestiţi în combinat fără ştirea angajaţilor, o procedură suspectă care s-ar putea lăsa cu câteva dosare penale.
"Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă şi salariile compensatorii.", spunea  Mariana Câmpeanu în data de 31 iulie 2013.
Şi tot anul trecut, în vară, administratorul judiciar le  promitea salariaţilor de la Oltchim că cei care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii doar, doar îi va convinge să intre de bunăvoie în şomaj. Ca urmare a acestor asigurări, 60% dintre cei care au fost daţi afară au intrat în şomaj, dar fără şanse prea mari de a-şi recupera banii, deşi s-au judecat pentru ei.
În toamna acestui an, disperaţi de inerţia guvernului, o parte dintre ei au realizat un memoriu pe care l-au adresat atât parlamentarilor vâlceni, cât şi candidaţilor de preşedinţie Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu. Dacă primul a luat dosarul cu promisiunea studierii lui, cel de-al doilea nici nu s-a uitat la el. Deputatul PLR Romeo Rădulescu a promis că se va ocupa personal de el, dar a sfârşit prin a o bălăcări în presă pe purtătoarea de cuvânt a disponibilizaţilor. Aşa se face că Tania Coman, cea mai vocală reprezentantă a foştilor angajaţi, cu o vechime de 30 de ani în combinat, a ajuns ,,o sărăntoacă datornică la stat”, deşi îşi plătise şi impozitele pe banii neîncasaţi … adică era în avans cu plata datoriilor către stat. O nesimţire crasă pe care chimiştii au promis că o vor amenda cum se cuvine la alegerile viitoare.
Disponibilizaţii au intentat două acţiuni în instanţa de judecată, dar au pierdut pe mâna avocaţilor care i-au vândut după ce i-au jecmănit de câteva milioane  de lei bune, cam 6 milioane lei vechi de fiecare nefericit. Procesul a durat un an, săptămâna trecută au pierdut şi recursul de la Curtea de Apel Piteşti unde instanţa a decis că societatea este în insolvenţă şi nu este obligată să le dea banii când vor ei, ci după declararea falimentului societăţii. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă.


Disponibilizaţii au cerut falimentul Oltchim

Supăraţi din cauza ţepelor luate de la Ministerul Economiei,  cei şase foşti angajaţi ai Oltchim au cerut falimentul societăţii. Chimiştii au considerat că au aşteptat suficient de mult din luna iunie 2013 până-n noiembrie 2014 şi grăbesc moartea combinatului în ideea că aşa îşi vor primi  banii promişi de Guvernul Ponta. Miercuri, 19 noiembrie, reprezentanţii consorţiului de administratori judiciari ai Oltchim, Rominsolv şi BDO Business  Restructuring, ar fi trebuit să prezinte judecătorului sindic tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare al societăţii, dar nu a fost să fie nici acum. Gheorghe Piperea promite de doi ani acest lucru, dar nu reuşeşte să-şi respecte angajamentul luat.    Reprezentantul Ministerului Economiei la Oltchim, Bogdan Stănescu, a declarat  că nu s-a mai pus problema prezentării tabelului definitiv al creanţelor, întrucât instanţa a luat în discuţie disjungerea într-un alt dosar a cererilor de faliment. Astfel, foştii angajaţi  îşi vor susţine cauza la sfârşitul lunii ianuarie a anului 2015. “Nu s-a pus problema să se depună tabelul definitiv al creanţelor în data de 19 noiembrie. Ieri, abia s-au discutat cererile de introducere a falimentului. Din câte ştiu, s-a dat termen în 28 ianuarie”, a precizat administratorul special al Oltchim.
Judecătorul sindic a dat un nou termen şi în ceea ce priveşte depunerea tabelului definitiv al creanţelor: 7 ianuarie 2015, urmând ca  planul de reorganizare să fie afişat pe data de 7 februarie 2015.

D.N.

 

Info Puls dă în judecată CET Govora

Firma editoare a publicaţiei Info Puls va acţiona, săptămâna viitoare, în judecată atât CET Govora cât şi Consiliul Judeţean Vâlcea. Demersul nostru are la bază o solicitare absolut legală prin care ceream date de interes public de la societatea vâlceană al cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean. Adresa prin care am solicitat aceste informaţii datează din 7 august anul curent. Conform legislaţiei, în maxim 30 de zile trebuia să primim informaţiile solicitate. Nu le-am primit nici până astăzi. Am evitat deschiderea unui proces în plină campanie electorală pentru ca demersul nostru să nu fie interpretat ca o acţiune cu iz electoral. Menţionăm că în prezent Info Puls este singurul ziar din Vâlcea care nu beneficiază de contract de publicitate cu CET Govora. De mulţi ani Consiliul Judeţean, a se citi conducerea acestuia, foloseşte CET Govora pentru a arunca bani presei locale. Presa închide ochii de dragul acestor contracte şi se face că nu vede problemele de la CET. De-a lungul anilor, CET Govora a cheltuit, anual, miliarde pentru o publicitate inutilă, deoarece este singurul furnizor de apă caldă şi energie termică din oraş. Vom solicita de la CET în instanţă daune în valoare de 10 % din suma totală a contractelor de publicitate acordate presei în acest an de CET. În cazul în care vom obţine aceşti bani, vom ajuta cu ei familii cu restanţe la plata utilităţilor din Râmnic. Vom selecta familii care au lucrat la Oltchim, au fost disponibilizate şi minţite, ţepuite, practic, de oameni care îşi bat joc permanent de râmniceni. Iar tovarăşilor de la PSD le spunem să nu mai caute vinovaţi pentru eşecul din alegeri de la municipiu. Este un eşec perfect explicabil dacă citiţi cu atenţie acest articol!

http://www.infopuls.ro/

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.
Musafir

#29827 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2014-11-26 13:38

#29774: SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI I 

 

 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

#29503 Re: Re:S-A SCURS SECUNDA SI TIMPUL. AI FOST MINTIT LA SECUNDA DE CATRE SINDICATE SI STATUL ROMAN.

SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

2014-11-26 13:40

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

http://portal.just.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

2014-11-26 13:43

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

      i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?
Musafir

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

2014-11-26 13:44

#29063: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

 


Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare

 

Text  valabil pentru anul 2014, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

 

Ultima actualizare: Ordonanţa  Guvernului nr. 46  din 26 iunie 2014

http://static.anaf.ro/

CAP. 3

Venituri din salarii

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#29831 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

2014-11-26 13:45

#29129: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHI 

 

#28968: o creanta obsedanta - Re: Re: Re: Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM : 

 

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

 

 

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

 

 

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

 

 

 

 

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

 

 

 

#29834 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

 

 

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI) DIN TABELUL DE CREANTE, ACHITARE !!!

 

  DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

  SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

  SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI DREPTURI LEGALE

 

DISPONIBILIZATII DE SASE ORI PAGUBITI

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI SALARII  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI SI N-AU AJUNS LA DESTINATARII DISPONIBILIZATI;

4. BLOCATI SI DETURNATI,SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME;

5. ANAF IMPOZITATI, PILONUL II PENSII PRIVATE SI CASEI DE PENSII STATUTUL ROMAN, APAREM CU SUME DE BANI  PE CARE NOI NU-I AVEM;

6. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA&CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL si restul participantilor....!!!!!!

 

#29835 JUSTITIA TREBUIE SA-SI FACA DATORIA, JOS LABELE DE PE OLTCHIM SI ARPECHIM!!!

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

2014-11-26 13:46

#29133: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă 

 

 CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

#27146: - Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă CE ESTE PE PETITIE ESTE SCRIS SI-N DECIZIE SI TOT CE EXSITA SUNT PUBLICE, AI INTELES.

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
S.O.S. OLTCHIM !!!
Musafir

#29833 Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

2014-11-26 14:59

#29782: S.O.S. OLTCHIM !!! - Re: Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim  

 

 SINDICATELE (TOATE) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

si restul SINDICATELOR......

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

 

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

http://ziaruldevalcea.ro/

 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

 

http://www.oltchim.ro/i

 

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

 

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

http://www.zf.ro/

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.
SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#29834 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

2014-11-26 15:06

JUSTITIA TREBUIE SA-SI FACA DATORIA, JOS LABELE DE PE OLTCHIM SI ARPECHIM!!!

#29835 JUSTITIA TREBUIE SA-SI FACA DATORIA, JOS LABELE DE PE OLTCHIM SI ARPECHIM!!!

2014-11-26 15:51

S.O.S. OLTCHIM !!!

#29836 Re: S.O.S. OLTCHIM !!!

2014-11-26 15:52

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-26 16:24



Musafir

#29838

2014-11-26 16:36

SINDICATUL VICTORIA

A plecat un mancator de cacat si a venit alt mancator de cacat.

Da Domnule Cornescu despre d-ta este vorba, Daca erai asa jmecher ca la TV de ce nu ai venit astazi in fata noastra sa ne explici si noua cum ne-ai spus tu noua  sa nu semnam ca nu ne vom lua banii. Bai cacat de om , intre tine si Fota nu e decat o diferenta si aia e de voabular, in rest nimic.

Si Fota ca si tine e jmecher doar la calculator (pe taste).

Cacatule de Fota te sfatuiesc sa nu ai norocul sa te intalnesti cu mine vreodata


Musafir

#29839 Re: Re:

2014-11-26 16:53

#29822: - Re:  

 ce ? ati ramas pe afara bibicilor? va pacalit cernev ori dumitru. cu cateva milioane de lei vechi sa veniti la ei in sindicat?

ca devin ei reprezentativi.  mare pacaleala v-au tras.

 

mor cand vad idioti din astia. sa fiu al naiba daca pentru unii dobitoci asa ca tine nu ar merita sa rada astia combinatul si sa puna marihuana in loc

idioutu naiba ce esti. al naiba daca merita sa te zbati pentru unii ca tine. habar nu ai despre ce e vorba!

v-ati vandut unii pe altii pentru un pumn de bani.

vai de voi!


Musafir

#29840 Re:

2014-11-26 17:08

#29838: -  

 Nu inteleg, ce vi s-a spus? Sa nu semnati, ce?

Lasa-l pe Cornescu, e un tip OK care e ce trebuie acolo. E singurul care poate aduce un echilibru.

 

Problema cu "plecarea" lui Cernev este mult mai complexa decat pare. E o lovitura directa, sub centura data luptei sindicale de catre conducere/politic etc. Este o desconsiderare a angajatului de rand si a formelor lui de aparare in fata abuzurilor.

ASTA TREBUIE SA INTELEAGA TOATA LUMEA!!!!

 

Cei din Oltchim si mai ales cei din Victoria sa fie constienti ca, si DA, cascati bine ochii cand cititi asta, AU PIERDUT ENORM PRIN INDEPARTAREA LIDERULUI LOR, FIE EL SI CERNEV.

Sa fiti constienti de faptul ca azi e vorba de Cernev, maine poate fi vorba de Bica sau Cornescu sau Comanescu sau oricare altul!!!! Cei din conducere / administratie au facut acest abuz bazandu-se pe mancatoriile si parsivenia oamenilor din Oltchim.

Nu trebuie sa emiteti pretentii pentru un CCM bun si decent, pentru negocieri corecte in ceea ce priveste drepturile salariatilor, PENTRU CA VOI DE FAPT DORITI PRIVILEGII STRICT PERSONALE, si oricum sunteti nevoiti sa faceti cum vor cei din conducere! Dixi e de mult vandut si oricum

CINE NU E DE ACORD VA PATI CA CERNEV!!!!!

Angajatii si-au pierdut forta o data cu acest abuz facut la adresa unui lider de sindicat. Practic au fost minimizati! Li s-a aratat cine detine armele!

Indolenta voastra, a angajatilor, a sindicalistilor este cauza principala a situatiei de acum!

LIPSA DE VERTICALITATE ! LIPSA DE REACTIE! LIPSA DE ATITUDINE! LASITATEA! LACOMIA! FAPTUL CA V-ATI VANDUT UNII PE ALTII!

Inchipuiti-va cum s-ar fi desfasurat eventualele negocieri daca cel putin sindicalistii din Victoria si-ar fi aparat liderul, ar fi luat pozitie fata de acest abuz in fata conducerii / ministerului . administratorilor!

Inca o data ati fost lasi! O sa va dea afara pe rand, unul cate unul pana o sa suga ultimul ban de pe urma voastra.

Deja v-au calcat in picioare pentru ca in fata lor nu reprezentati nimic, decat o masa de manevra de pe urma careia iau o gramada de bani!

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#29841 Pa .... #29840 .....

2014-11-26 17:34

#29840: - Re: => LIPSA DE VERTICALITATE ! LIPSA DE REACTIE! LIPSA DE ATITUDINE! LASITATEA! LACOMIA! FAPTUL CA V-ATI VANDUT UNII PE ALTII!

  SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA!!!

#29833 Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

DIGI 24 TV:

 

Liderul de sindicat Corneliu Cernev a spus că 1.020 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

 

URMARITI LINK SI IN JOS ARATA DECLARATIA LUI:

 

http://www.digi24.ro/

 

POZA ARATA EXACT CAND SE JURA, REPETITIV.....(SE OBSERVA SATISFACTIA SI BUCURIA....!!!)

 

 Pot sa-i postez si ce spunea Gerea (stia adevarul mai bine el decat Cernev), pentru ca era uluit un lider sindical sarea in aparea lui, in loc sa tina cu angajatii, conform CCM, atunci tot Diculoiu (SLO) a intervenit repede spunand realitatea pentru momentul respectiv insa a tacut cand a fost vorba de masa credala o ilegalitate pe lege..., probe sunt pe net si pe petitie suficente...

 

https://www.youtube.com/watch?v=L-avFshzBOI min.5,53

APARE SI MINCIUNA SPUSA DE PARVU, AUZITA DE TOTI SI TOTI AU TACUT INCLUSIV SLO ( OARE CINE DEZINFORMA IN HALUL ASTA????), CU SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CARE NU SUNT LA MASA CREDALA DIN SIMPLUL MOTIV PENTRU CA DISPONIBILIZARILE S-AU INTAMPLAT LA 5 LUNI DE LA INTRAREA IN INSOLVENTA IANUARIE 2013 (LEGEA SPUNE FOARTE CLAR LA MASA CREDALA INTRA TOT CEEA CE A FOST INAINTE, NU SI DUPA DECLANSAREA INSOLVENTEI ) FIIND SUPUSE LEGII SI CARE SPUNE AGHITA CREANTELE, MASA CREDALA CUPRINZAND NUMAI CEEA CE ERA INAINTE DE INTRAREA IN INSOLVENTA ANUL PANA-N DECEMBRIE 2012 NU DIN IANUARIE  2013 ANUL DISPONIBILIZARILOR SI DECLANSARII INSOLVENTEI. ASTA DOVEDESTE MULTA DEZINFORMARE SI ILEGALITATE IN CEEA CE AU COMIS TOTI PRIN NEPLATA DREPTURILOR SALARIALE NICI PANA AZI  SFARSITUL ANULUI 2014. LEGEA 85/2006 SPUNE ACHITA...!!!!!!!!!

 

Corneliu Cernev - liderul sindicatului VICTORIA - OLTCHIM - 19 martie 2013

A VORBIT IN NUMELE DISPONIBILIZATILOR ESTE O ILEGALITATE PE CCM, SUNTEM 929 DISPONIBILIZATI, TU NU NE-AI CERUT DREPT DE REPREZENTARE IN PRESA SI PESTE TOT, TU AI DECLARAT SI AI MINTIT ODIOS DESPRE NOI:

https://www.youtube.com/watch?v=QilFOhhqLfc , iar la intrebarea reporteritei a evitat raspunsul referidu-se la alte sume si FALS SI UZ DE FALS, LEGEA  85/2006 SPECIFICA ACHITA CREANTELE RESTANTE, NU PROFIT SI NICI CEEA CE MINTEA ACEST CERNEV IN  MEDIA.

 

N-A PRIMIT NICIUN DISPONIBILIZAT O HARTIE SAU ACT IN CARE SA SE JUSTIFICE INTELEGEREA STATULUI ROMAN CU SINDICATELE SA NI SE CEARA ACORDUL SCRIS SI MASA CREDALA, CEEA CE ESTE PENAL, UNDE SUNT BANII DISPONIBILIZATILOR?????

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 

#29835 JUSTITIA TREBUIE SA-SI FACA DATORIA, JOS LABELE DE PE OLTCHIM SI ARPECHIM!!!


Musafir

#29842 Re: Re:

2014-11-26 17:51

#29840: - Re:  

 "Lasa-l pe Cornescu, e un tip OK care e ce trebuie acolo. E singurul care poate aduce un echilibru."

E bun pentru ca nu aveti altul mai bun si daca e bun pentru voi e treaba voastra iar daca are ceva de spus sa spuna despre el sau despre sindicatul pe care il repreznta. Am vazut  astazi foarte nulti colegi disponibilizati  revoltati de ceea ce a spus el pe VL 1 despre noi. Daca era barbat venea astazi in fata noastra sa ne explice si noua cu inteligenta lui sclipitoare care o afisa pe sticla cum ne-a sfatuit el sa nu semnam sciziile si noi ca niste prosti.....

Multi destepti au aparut in OLTCHIM-ul asta dupa plecarea lui Roibu.

In ceea ce il priveste pe Diculuiu , este singurul vinovat pentru ceea ce ni se intampla noua. Daca era un adevarat licer aceea deczie nu ar fifost nici macar redactata vreodatai


Musafir

#29843

2014-11-26 17:57

Autorule, lasand la o parte afinitatea ta pentru diculoiu esti intr-o grava eroare de judecata, si chiar nu am chef sa ma contrazic cu tine, pentru ca lupta ta pe aceasta petitie a fost indreptata importiva lui Cernev.

Si cunosc ca ai jubilat cand a fost dat afara si s-a facut un mare abuz la adresa tuturor angajatilor practic. Cu toate acestea tu vrei sa ti se faca dreptate TIE.

Cum crezi tu ca astia vor raspunde cererilor voastre?

Okei, e alegerea fiecaruia sa faca ce doreste.

dar retine ca asta e atitudinea care pe noi, muritorii de rand ne-a dus si ne va duce la pierzanie!

Am pierdut tocmai pentru ca noi insine ne desconsideram!

Mai citeste o data ce am scris! Nici macar nu e vorba de Cernev ca persoana.

Vorbim strict de un angajat, un sindicalist aparat prin CCM, un lider de sindicat supus unor abuzuri de catre conducere.

Despre asta e vorba.

Si pot sa-ti mai spun ca implicarea politica, prin ministrul nita si pesedistu Cilea care e pe patul spitalului a fost certa!

De asta suntem noi unde suntem pentru ca suntem ce suntem!!!!

 


Musafir

#29844 Re: Re: Re:

2014-11-26 17:59

#29842: - Re: Re:  

 Nu este diculoiu singurul vinovat, ai sa fii surprins. El a ramas pentru a mai sterge ce se mai poate sterge.... Insa in mod sigur Dixi este o mare rusine pentru Valceni!

Si asta o spun cu mare mahnire pentru ca inca e mentinut, dupa 20 de ani...rusine Oltchim, rusine oltchimiti!

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#29845 Pa .... #29843 .....

2014-11-26 18:02

video http://www.digi24.ro/ uitati-va voi aici cine e Diculoiu pentru SLO.  Are si text scris acolo, daca nu se intelege in video discutia...


"
Salariat: - De ce nu scoti domnule oamenii afara ? Ca nu mai este sindicat !
Diculoiu: - Pai ce sa ii scot eu ?
Salariat: - Dar cine sa ii scoata ?
Diculoiu: Ies ei daca vor.
Salariat: - Dumneata, ca dumneata ai sindicatul !
Salariat: Face sindicatul ce vrea !
Salariat: Pai dumneata esti seful."

 

"Aproape 60 de angajaţi s-au adunat de la prima oră în faţa combinatului Oltchim. S-au năpustit asupra maşinii liderului de sindicat şi nu l-au lăsat să intre în clădirea de birouri.

Muncitorii susţin că nu şi-au mai primit salariile de trei luni, iar din acest motiv au reluat protestele. Zece angajaţi au intrat în greva foamei şi spun că nu vor renunţa la această măsură extremă până când Victor Ponta nu va veni să vorbească cu ei.

„De un an de zile de când la ordin politic s-a oprit această societate, ne zbatem în mocirlă. Vrem să îi arătăm noi realitatea domnului prim-ministru”, spune angajat.

„Nu ne-am primit salariile, nu mai avem bani de naveta. Vine Craciunul, copiii aşteaptă banii”, a spus un bărbat.

Între timp, liderul de sindicat a reuşit să îi convingă pe muncitori să intre la discuţii cu reprezentanţii conducerii combinatului. Acestea au fost însă fără rezultat, iar cei zece angajati au anunţat că vor continua protestele.

Conducerea combinatului a declarat că nu are bani de salarii momentan, pentru că Oltchim este pe pierdere. Le pot oferi angajatilor doar bonurile de masă în valoare de 100 de lei.

„Dânşii au avut trei revendicări majore, ca să zic aşa, plata salariilor restante acumulate în decursul anului 2013, o problemă care momentan nu poate fi rezolvată. Nu poate fi rezolvată, pentru că nu există un capital de lucru suficient care să producă un anumit profit din care eu să încep să asigur salariile restante”, a spus Marius Pârvu, directorul Oltchim.

Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an, după o încercare de privatizare eşuată. Combinatul funcţionează acum la un sfert din capacitate. O nouă încercare de vânzare a Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, ofertele putând fi depuse până pe 17 ianuarie."

Publicat 19:03 02

 



ASA CA SA MAI COTIZATI IN FLUTURAS LA ACEST INDIVID DICULOIU !!!!

ESTE CAM VECHE POVESTEA SI  ACUM ISI DA ARAMA PE FATA SI NU ESTE PRIMA DATA

 

 SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA!!!

 

#29833 Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

http://adevarul.ro/

https://www.youtube.com/watch?v=L-avFshzBOI min.5,53

APARE SI MINCIUNA SPUSA DE PARVU, AUZITA DE TOTI SI TOTI AU TACUT INCLUSIV SLO ( OARE CINE DEZINFORMA IN HALUL ASTA????), CU SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CARE NU SUNT LA MASA CREDALA DIN SIMPLUL MOTIV PENTRU CA DISPONIBILIZARILE S-AU INTAMPLAT LA 5 LUNI DE LA INTRAREA IN INSOLVENTA IANUARIE 2013 (LEGEA SPUNE FOARTE CLAR LA MASA CREDALA INTRA TOT CEEA CE A FOST INAINTE, NU SI DUPA DECLANSAREA INSOLVENTEI ) FIIND SUPUSE LEGII SI CARE SPUNE AGHITA CREANTELE, MASA CREDALA CUPRINZAND NUMAI CEEA CE ERA INAINTE DE INTRAREA IN INSOLVENTA ANUL PANA-N DECEMBRIE 2012 NU DIN IANUARIE  2013 ANUL DISPONIBILIZARILOR SI DECLANSARII INSOLVENTEI. ASTA DOVEDESTE MULTA DEZINFORMARE SI ILEGALITATE IN CEEA CE AU COMIS TOTI PRIN NEPLATA DREPTURILOR SALARIALE NICI PANA AZI SFARSITUL ANULUI 2014. LEGEA 85/2006 SPUNE ACHITA...!!!!!!!!!

N-A PRIMIT NICIUN DISPONIBILIZAT O HARTIE SAU ACT IN CARE SA SE JUSTIFICE INTELEGEREA STATULUI ROMAN CU SINDICATELE SA NI SE CEARA ACORDUL SCRIS SI MASA CREDALA, CEEA CE ESTE PENAL, UNDE SUNT BANII DISPONIBILIZATILOR?????

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 

#29835 JUSTITIA TREBUIE SA-SI FACA DATORIA, JOS LABELE DE PE OLTCHIM SI ARPECHIM!!!

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29846 Vosganian: "Ajutorul de stat, soluţie pe termen mediu pentru Oltchim" BURSA 01.03.2013

2014-11-26 19:33

abcdef abcdef

Vosganian: "Ajutorul de stat, soluţie pe termen mediu pentru Oltchim" BURSA 01.03.2013

abcdef abcdef

Ajutorul de stat pentru combinatul Oltchim este o soluţie pe termen mediu. Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat, ieri: "Termen mediu pentru Oltchim este jumătatea anului. Comisia Europeană are o mecanică internă. Cred că media în soluţionarea notificărilor privind ajutoarele de stat nu este foarte încurajatoare, nu este pe termen scurt. Acesta este motivul pentru care noi vedem ajutorul de stat pe termen mediu".
     Domnia sa a subliniat că autorităţile şi administratorii judiciari ai Oltchim au şi un plan B pentru obţinerea unei finanţări mai rapide. Astfel, a fost demarată reevaluarea tuturor ipotecilor pentru ca adminis-tratorii Oltchim să vadă unde găsesc resurse, raportând valoarea de piaţă a creanţei la valoarea ipotecii. Astfel, va putea fi negociat un împrumut cu băncile. De asemenea, Ministerul Economiei încearcă să găsească furnizori, care să lucreze în sistem de lohn cu Oltchim.
     Varujan Vosganian a subliniat că ministerul nu poate presa Comisia Europeană să soluţioneze mai repede notificarea pe care autorităţile române au trimis-o cu privire la aprobarea acordării ajutorului de stat la Oltchim. Domnia sa a prezentat în notificare urgenţa situaţiei: "Comisia vrea să vadă dacă anul trecut Oltchim a beneficiat sau nu de ajutor de stat. Un exemplu de întrebare de la Comisia Europeană a fost: < Care sunt furnizorii publici ai Oltchim faţă de care combinatul nu a plătit sau şi-a amânat plăţile? > Apoi, Comisia a întrebat dacă creditorii de stat au folosit toate mijloacele legale pentru a-şi recupera banii".
     Ministrul Economiei a mai spus că are pe birou cinci planuri de reorganizare a Oltchim, dar fiecare dintre acestea ridică întrebarea "de ce nu au fost aduse până acum?" pentru că au fost propuse de oameni care lucrează în combinatul vâlcean de ani de zile, inclusiv de fostul director general, Constantin Roibu.   

  Opinia cititorului 

mesaj trimis de S. MAX în data de 01.03.2013, ora 21:15)  

 Oltchim si salariatii de la Oltchim sunt deja vanduti; OLTCHIM - ARPECHIM este tot mai aproape de transformarea instalatiilor intr-un morman de fiare vechi iar salariatii intr-o imensa masa de someri. Pianistul, DJ-ul si marele tambalagiu au facut totul pentru a grabii intrarea salariatiilor in somaj definitiv, sarind peste trambitatul somaj tehnic.
 - Vanzatori: RUSANU - VOSGANIAN - CHITOIU - VLADESCU - VULPESCU, BALAN, COCLETII, SPIRESTII, ILINCA, CERNEVII & CO;
 - Cumparator: Zaremba in numele PCC.
 Argumente:
 - anularea conversiei datoriei OLTCHIM catre AVAS in anul 2008 (OUG 163 din 2008) semnata de catre Ministrul Economiei si Finantelor - Varujan Vosganian; Secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor - Sebastian Vladescu - consilier al PCC;
 - lobby-ul facut pe langa CE de catre Sebastian Vladescu in perioada 2009 - 2012, in slujba PCC pentru respingerea cererii Guvernului Boc de aprobare a conversiei datoriei OLTCHIM catre AVAS;
 - mandatarea reprezentantului statului in CA al OLTCHIM, Mihai Obacescu, ca la sedinta AGA din 11 sept. 2012 sa respinga conversia datoriei OLTCHIM catre AVAS in actiuni desi in martie 2012 se obtinuse aprobarea CE pentru aceasta conversie;
 - modificarea procedurii de privatizare a OLTCHIM de cca. 5 ori in decursul ultimei luni dinaintea privatizarii de catre OPSPI (condus de Vulpescu care concomitent cu aceasta functie destinea, conform presei, si functia de consilier PCC) pentru ca aceasta operatiune sa aiba un singur castigator: PCC;
 - transmiterea de catre conducerea OLTCHIM (impusa de Guvernul Ponta I) - Balan, familia Coclet, familia Spiru-Ciobescu, Ilinca, Talpasanu, Popescu, familia Cernev - a unor date din interiorul OLTCHIM (considerate ca fiind confidentiale: stocuri de materii prime, stocuri de produse finite, portofoliul furnizorilor, portofoliul de clienti si retete de fabricatie) catre reprezentantul PCC (Zaremba); spre exemplu, in luna octombrie - noiembrie 2012, au pus la dispozitia lui Zaremba dosarul DICLORPROPAN - un reziduu rezultat in urma procesului de productie al poliolului, reziduu care in mod normal se distrugea prin ardere dar care a fost regandit de specialistii OLTCHIM in vederea valorificarii acestuia pe piata externa (PCC pana la data trdarii celor de mai sus nu valorifica DICLORPROPAN; acum este concurentul OLTCHIM pe piata externa, avand si listele de clienti tot de la OLTCHIM); un alt exemplu este acel studiu de piata pentru care a fost dat afara Cosmin Diaconu - studiu de piata solicitat de Armand Spiru pentru a fi pus la dispozitia lui Zaremba);
 - generarea insolventei la OLTCHIM prin neasigurarea capitalului de lucru de catre actualii proprietari (principalii actionarii ai OLTCHIM: OPSPI cu cca. 54% si PCC cu cca. 33%);
 - "foaia de parcurs" transmisa de catre Vosganian domnului Gheorghe Piperea care trebuie sa privatizeze o parte a OLTCHIM (asa zisa parte buna: ELECTROLIZA, PROPENOXID, POLIOLI) prin insolventa, asa cum a declarat, catre actionarul minoritar: PCC;
 - faptul ca toate intalnirile pe care Vosganian le are cu sindicatele, bancile, furnizorii si alti creditori ai OLTCHIM sunt facute in tandem: Vosganian si Zaremba;
 - impunerea ca administrator special la OLTCHIM a reprezentantului PCC (Zaremba) de catre Vosganian - seful de orchestra;
 - starea de incompatibilitate a "detasatilor" de la CET - impusi de Calea la conducerea OLTCHIM: Balan, familia Coclet, Ilinca (poate se autosesizeaza ANI);
 - traficul de influenta si mita (bani, locuri de cazare in caminele de nefamilisti ale OLTCHIM, functii - unele inventate ad-hoc, categorii, etc.) data de conducerea OLTCHIM (Balan, familia Coclet, familia Spiru-Ciobescu, Ilinca, familia Cernev) salariatilor de la OLTCHIM care i-au sustinut prin actiunile lor (greve, presiuni asupra celorlalti salariati, amenintari, etc.) in asigurarea asa zisei paci sociale;
 - deturnarea de fonduri, realizata de conducerea OLTCHIM (familia Coclet, familia Spiru-Ciobescu, Ilinca, Talpasanu, Popescu, familia Cernev, in detrimentul salariatiilor - prin nevirarea sumelor retinute acestora pe statele de plata pentru CAR si garantii materiale catre CAR OLTCHIM si in depozitele individuale de garantii materiale;
 - decalajul intre salariile platite catre salariati si cele platite catre conducerea OLTCHIM (familia Coclet, familia Spiru-Ciobescu, Ilinca, Talpasanu, Popescu, familia Cernev): conducerea OLTCHIM are salariile platite la zi iar ceilalti salariati sunt inscrisi la masa credala cu lichidarea pe luna decembrie 2012 si cu avansul pe luna ianuarie 2013);
 - angajarea a cca. 300 de salariati de catre conducerea de la OLTCHIM mai sus mentionata, intr-o perioada de declin economic al societatii; majorarea nejustificata din punct de vedere economic a unor salarii la anumiti salariati;
 - lipsa unei strategii la nivelul Ministerului Economiei si a Guvernului Romaniei cu privire la repunerea in functiune a OLTCHIM; trebuie sa spun ca, in ciuda celor fluturate in mass-media de asa zisii analisti economici, toate produsele din portofoliul OLTCHIM (SODA CAUSTICA, PVC, DIOCTILFTALAT, OCTANOL, POLIOL, ETC.) sunt cautate si apreciate pe piata;
 - restrictionarea accesului la actiunea de salvare a OLTCHIM si de asigurare a mijlocelor financiare necesare reluarii productiei a tuturor celor care au tangente cu vechea conducere a OLTCHIM; ADICA, SA MOARA TOT OLTCHIMUL, TOATA VALCEA CA SA POATA FI "OMORAT" UN OM: ROIBU!

 

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#29847 Gheorghe Piperea plătit regeşte pentru a administra un faliment

2014-11-26 19:41

Greviştii au luat cu asalt Prefectura şi Primăria Râmnicu Vâlcea, Ion Cîlea a fugit! Se încinge atmosfera la Oltchim - Primarul Emilian Frâncu a acceptat dialogul cu manifestanţii; El a fost în audienţă la Vosganian şi a obţinut promisiuni de salarii

Sâmbătă, 30 Martie 2013 00:00

De trei zile, angajaţii Oltchim ies în faţa pavilionului administrativ al combinatului vâlcean pentru a-şi striga nemulţumirile. Aceştia vor să îşi primească salariile restante şi sunt nemulţumiţi şi de faptul că vor fi disponibilizaţi. Ieri, peste 500 salariaţi, după ce au protestat în faţa întreprinderii, au plecat spre Râmnicu Vâlcea, pe jos, 12 kilometri, pentru a continua protestul în faţa Prefecturii. Oamenii nu au ţinut cont de vremea rea şi nici de ninsoare, înaintând spre municipiu, cu pancarde şi scandând tot felul de lozinci, precum: „Vrem să muncim”, „Hoţii”, „Demisia”, „E uşor din Parlament să votezi un faliment”. Singurul care n-a apărut în faţa protestatarilor a fost preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, care a trebuit să participe la o adunare generală a organizaţiei PSD din Păuşeşti-Măglaşi.

Prefectul n-are putere să ia decizii

După ce reprezentanţii salariaţilor de la Oltchim au purtat discuţii cu prefectul Mircea Nadolu, timp în care cei 500 de protestatari au continuat să strige „Jos Guvernul”, acesta a declarat: „Personal, nu mă pot implica în activitatea Oltchim şi nu pot lua măsuri de redresare. Ministerul poate să facă acest lucru şi cei doi administratori juridici care trebuie să ia măsurile necesare. Eu am luată notă despre toate revendicările dânşilor. Datoria mea este să asigur liniştea socială în judeţ şi să informez autorităţile de la Bucureşti despre ce se întâmplă aici, respectiv despre toate aceste cereri ale angajaţilor de la Oltchim. Am făcut informări şi joi, 28 martie şi astăzi (29 martie) şi am prezentat situaţia din municipiu şi toate aceste revendicări. În continuare voi face acest lucru. Am convocat pentru sâmbătă, 30 martie, toţi parlamentarii vâlceni, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu primarul municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi cu reprezentanţii celor trei sindicate de la Oltchim pentru a purta discuţii, iar reprezentaţii sindicatelor vor prezenta doleanţele parlamentarilor vâlceni. Ei cer să vină aici, la Râmnicu Vâlcea, prim-ministrul, Varujan Vosganian, ministrul Economiei pentru a le spune nemulţumirile. Joi, am stat până la ora 20.00, încercând să găsim o soluţie cu salariile. Din păcate încasările sunt mici din ce s-a produs şi nu s-a putut ca azi (29 martie) să se dea salariile. Din păcate, trebuiau plătite şi materii prime. Se risca, dacă nu se plătea propilena, respectiv 300.000 de euro, ca societatea să-şi înceteze activitatea. Atunci s-a preferat să se plătească aceşti bani şi către salariaţi să se achite un procent de aproximativ 45% din salariu pentru luna februarie. Sperăm ca luni, marţi sau miercuri să se dea diferenţa în funcţie de ce intră în contul Oltchimului. Se speră ca până la sfârşitul lunii aprilie să se ajungă la zi cu toate drepturile salariale. În ceea ce priveşte disponibilizările, nu există nici o listă cu personalul care va fi concediat. Acestea sunt pur şi simplu scorneli. Vor trebui, într-adevăr, să se facă disponibilizări. Activitatea va fi restructurată, dar se vor plăti salarii compensatorii”.

„Vrem o conducere competentă!”

Legat de discuţiile pe care sindicaliştii de la Oltchim le-au purtat cu prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, ne-a spus: „Nimic concret nu s-a discutat cu prefectul Mircea Nadolu şi nici nu ne aşteptam la acest lucru. Dacă la nivelul Ministerului Economiei nu se iau decizii cu atât mai mult nu se pot lua la nivel local. Un singur lucru ne-a spus prefectul Mircea Nadolu că este posibil ca azi (n.r. vineri, 29 martie 2013), directorul general şi, poate, toată conducerea să fie destituită. Acest lucru, însă, nu ne încălzeşte cu nimic. Ei trebuie să pună o conducere competentă, care să ne ajute să funcţionăm la toate capacităţile de producţie ale Otchimului, să aducă finanţare, să renunţe la şomaj tehnic şi la concedieri. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să privatizeze Oltchimul împreună cu rafinăria Arpechimului”.

Primarul Frâncu, alături de salariaţi

De aici, protestanţii au plecat spre primărie, pentru a cere lămuriri şi de la primarul Emilian Frâncu. Primarul municipiului a încercat să îi calmeze, precizând că a stat de vorbă cu ministrul Vosganian, care i-a garantat că va găsi un milion de euro pentru plata salariilor pe luna februarie. „Acum trei zile, tot aşa, la solicitarea dumneavoastră, am început, aproape din oră în oră, să discut cu Ministerul Economiei. Am fost de două ori la Bucureşti. Prima dată m-am întâlnit cu domnul ministru Vosganian şi, atunci, am primit o promisiune fermă că s-a găsit un milion de euro pentru plata salariilor. Şi am plecat cu această promisiune fermă. Asta a fost misiunea mea. Eu nu sunt aici o structură guvernamentală. Eu reprezint cetăţenii Râmnicului, deci şi pe dumneavoastră. I-am mai solicitat ministrului Vosganian plăţi compensatorii în cazul disponibilizărilor. Şi am înţeles că se va rezolva şi asta. A treia chestiune a fost legată de dialog. Le-am spus că indiferent de faptul că oamenii îşi primesc banii astăzi sau luni, ei vor să dialogheze cu cineva şi să găsească un program ferm de redresare”, a spus primarul Emilian Frâncu. De asemenea, primarul Râmnicului a precizat că îşi menţine punctul de vedere că este necesară conversia creanţelor în acţiuni: „Sunt autorul legii care permitea acest lucru. Eu şi domnul deputat Aurel Vlădoiu. Eu m-am bătut pentru această idee, pentru că nimeni nu va cumpăra – din punctul meu de vedere – o firmă la care nu are control. Un investitor strategic poate să vină şi să găsească soluţia pe care cu toţii o dorim de funcţionare integrată a Oltchimului cu Arpechim. Aceasta ar fi soluţia cea mai bună pentru toţi. Dar pentru asta, din punctul meu de vedere, orice cumpărător – când se privatizează Oltchimul – va dori să aibă o structură care să nu fie grevată de solicitările pro sau contra ale unei alte structuri cum e PCC-ul sau alt acţionar minoritar”, a precizat primarul Emilian Frâncu. În timp ce oamenii îţi spuneau nemulţumirile în sala de şedinţe a primăriei, administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a ieşit pe un post de televiziune unde a ţinut să precizeze „Ieşirea salariaţilor în stradă pentru proteste va împinge fabrica spre închidere, chiar de luni, în cazul în care aceştia nu se întorc la muncă, deoarece în acest fel nu mai producem nimic şi sacrificăm şi furnizorii la plată”. Totodată, acesta a menţionat că între 1.000 şi 1.300 de oameni vor fi concediaţi în prima fază, aceştia primind, luni, deciziile de concediere, urmând să intre în şomaj pe 15 aprilie, după un preaviz de 15 zile. Potrivit lui Piperea, disponibilizările se vor face respectând clauzele din contractul colectiv de muncă. Astfel, în funcţie de vechime, disponibilizaţii vor primi de la şase şi până la 24 de salarii compensatorii brute. [ FALS] După protest, angajaţii Oltchim au mers la bancomaturi să îşi verifice cardurile, pe care erau intrate salariile aferente lunii februarie, în procent de 45 la sută.

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-10-01 19:09

http://stiri.tvr.ro/premierul-ponta-oltchimul , => DAR SA-L ASCULTATI CEEA CE SPUNE, ESTE VIDEO IN LINK.

 

 MINCIUNILE MARCA PONTA SI PSD, STA DOVADA MINCIUNA SI IMBARLIGAREA CREATA DIN GLASUL LUI SI VORBELE SALE, ODIOS SI NEMERNIC, FANTEZISMELE SI DEZINFORMARE LA NIVEL DE PRIM MINISTRU ROMANIA:

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-10-01 19:09

"Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii [ FALS ], şi în primul rând şi-au primit salariile la zi [ FALS]", a spus Victor Ponta joi seara, la TVR, într-o Ediţie Specială.

17 Mai 2013, 09:46 (actualizat 17 Mai 2013 )

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-26 19:45



Musafir

#29849 Re: Re: Re: Re:

2014-11-26 19:51

#29844: - Re: Re: Re:  

 "Nu este diculoiu singurul vinovat, .............."

Nu ma refeream la alte aspecte ci doar la cel ce ne priveste pe noi disponibilizatii.

Am spus-o si o repet, acea decizie in conditiile unui sindicat adevarat , nici macar nu trbuia redactata daeamite pusa si in aplicare.

Iti multumim din suflet Domnule Presednte, ti-a reusit planul. Deaia ai ramas nemernicule dupa debarcarea lui Roibu? Ala pe langa tine a fost un superom , tu un cacat de om, un jeg ordinar.

Prisacaru ce mai face ? Mai ar nora avocata?


Musafir

#29850

2014-11-26 19:56

As putea fi de acord cu tine in privinta dlui Roibu, numai ca am senzatia ca si dixi ca si o gramada de pe acolo sunt creatia dlui.... niste monstri vesnic infometati, lacomi si neumani.