Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#29076 SE VA ZGUDUI ROMANIA! TREZITI-VA, "DIN SOMNUL CEL DE MOARTE"!

2014-11-14 15:47

Nemulțumirile la adresa Guvernului continuă

Cartel ALFA anunta noi proteste
 

Sindicaliştii de la "Cartel Alfa" anunţă că vor relua, de luni, acţiunile de protest la Ministerul Muncii, acuzând Guvernul de lipsă de reacţie şi de interes în rezolvarea problemelor pe care le au angajații români.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că Guvernul nu a făcut niciun demers până acum în vederea modificării Legii 62/2011, a dialogului social.

"Această lege, care a blocat negocierile colective şi a făcut aproape imposibilă reprezentarea salariaţilor de către sindicate, a fost adoptată în 2011 prin asumarea răspunderii de catre guvernul Boc, fără nicio dezbatere publică sau consens între partenerii sociali. Guvernul actual, deşi a promis şi a semnat un acord prin care s-a angajat că va aduce legislaţia la situaţia iniţială, corectând prevederile care prejudiciază salariaţii, acum pretinde consensul părţilor ca şi condiţie prealabilă modificării: toate sindicatele şi toate patronatele, autohtone sau multinaţionale. Este de fapt o strategie tipică de a întârzia la infinit nişte modificări pe care realitatea relaţiilor de muncă şi situaţia disperată a lucrătorilor români le reclamă ca extrem de urgente", spun reprezentanţii Cartel Alfa într-un comunicat de presă transmis vineri.

Sindicaliştii amintesc că de la adoptarea Legii 62/2011 nu a mai fost încheiat niciun Contract Colectiv de Muncă (CCM) sectorial şi, în plus, a fost eliminat Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel naţional (CCMUNN). Potrivit sindicaliştilor, această situaţie a dus la reducerea dramatică a numărului de salariaţi acoperiţi de un contract colectiv, şi în consecinţă de drepturile şi clauzele pe care aceste contracte le conţineau.

Conform "Cartel Alfa", condiţiile impuse pentru formarea unui sindicat şi pentru negocierea unui contract colectiv la nivel de unitate lasă o mare parte din structura lucrătorilor - aproximativ un sfert din totalul angajaţilor români - fără drept de asociere, în contradicţie cu prevederile Constituţiei, care garantează acest drept.

"În faţa acestei lipse de reacţie şi interes a Guvernului în rezolvarea problemelor pentru lucrătorii din România, Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel Alfa» reia din data de 17 noiembrie 2014 acţiunile de protest, prin pichetarea zilnică a Ministerului Muncii, în intervalul orar 10.00-12.00", se precizează în comunicatul citat.

Sindicaliştii "Cartel Alfa" au mai pichetat sediul Ministerului Muncii şi în perioada 29 septembrie - 17 octombrie, iar în 7 octombrie au organizat un miting de amploare în Piaţa Victoria.

Sindicaliştii au solicitat atunci să se facă urgent patru schimbări în Legea dialogului social, respectiv modificarea reprezentativităţii şi a modului de aplicare universală a contractului colectiv de muncă, introducerea contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional, până la dezvoltarea contractelor colectiv de muncă sectoriale, dreptul la conflict de muncă şi protejarea minimală a reprezentanţilor sindicali, astfel încât să fie permis dialogul social, precum şi realizarea unor relaţii de muncă negociabile pentru salariaţi, "nu transformarea lor în sclavi moderni".

 http://www.cotidianul.ro/cartel-alfa-anunta-noi-proteste-251200/

EU

#29077 Si totusi ...

2014-11-14 17:27

Cu ce se ocupa 2500 de oameni in OLTCHIM?


Musafir

#29078

2014-11-14 17:28

Disponibilizati, voi va uitati la televizor? Voi vedeti cuum mii de oameni au iesit in strada pentru drepturi care nu tin strict de persoana lor si tin de respectarea unor drepturi nationale?

Voi cum mama dracului nu ati fost in stare sa iesiti pentru un drept al vostru care v-a fost furat de catre guvernul acestei tari? 

Cum puteti sta mai handicapatilor in casa cand stiti ca un nemernic de administrator judiciar si- a batut joc de voi?

Nu sunteti altceva decat niste parliti de oamenii care nici macar nu stiti ca ati existat pe aceasta planeta

Sistem Plast

#29079 pensie frumoasa

2014-11-14 17:33

Domnule Vancea va dorim pensie lunga.

Prisacuta Nora

#29080

2014-11-14 20:49

hahalerelor de disponibilizati, stati la caldura ca o sa vedeti bani din p..a. In curand o sa ajungeti milogii Valcii . O sa ajungeti sa va duceti sa votati niste nemernici pentru o sticla de ulei sau mai stiu eu ce rahat. V-au adus unde au vrut

musafirr.

#29081 somn usor

2014-11-14 20:51

Stati si dormiti dragi colegi Calea vegheza pt voi.Cand va treziti va fi prea tarziu.

 

 

 

   


Musafir

#29082 Re: somn usor

2014-11-14 21:02

#29081: musafirr. - somn usor 

 cand ne vom trezii , Calea nu va mai fii

musafirr.

#29083

2014-11-14 21:15

nu va mai fi nici el dar si potile oltchim vor fi inchise si vom iesii sa strigam degeaba

M.G

#29084

2014-11-14 21:37

iesiti si votati cum va dicteaza constinta.daca iese PONTA DE LUNI OLTCHIM VA FI INCHIS GARANTAT.     M.G


Musafir

#29085 Re:

2014-11-14 21:51

#29084: M.G -  

 Constiinta la romani? 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-14 22:03


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-14 22:45


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-14 22:51



Musafir

#29089 Re: Re: Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-11-15 00:01

 MINCIUNILE MARCA PONTA SI PSD, STA DOVADA MINCIUNA SI IMBARLIGAREA CREATA DIN GLASUL LUI SI VORBELE SALE, ODIOS SI NEMERNIC, FANTEZISMELE SI DEZINFORMARE LA NIVEL DE PRIM MINISTRU ROMANIA:

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-10-01 19:09

"Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii [ FALS ], şi în primul rând şi-au primit salariile la zi [ FALS]", a spus Victor Ponta joi seara, la TVR, într-o Ediţie Specială.

17 Mai 2013, 09:46 (actualizat 17 Mai 2013 )

Premierul României, Victor Ponta, a declarat joi seară la TVR, într-o Ediţie Specială, că Oltchimul poate fi salvat cu doar 2.000 de angajaţi. Ponta a subliniat că alternativa disponibilizărilor ar fi fost lacătul pe uşă. Premierul a apreciat că niciun investitor nu ar cumpăra o companie cu o datorie de 800 de milioane euro.

Victor Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula 3.200 de angajaţi. Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar faptul că cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii, şi în primul rând şi-au primit salariile la zi. Nu ştiu cum e la TVR, dacă aveţi atâtea salarii compensatorii, în lumea privată sigur nu există".

900 de salariaţi ai companiei Oltchim, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta.

Premierul a vorbit şi despre privatizarea CFR Marfă şi a precizat că procedura a fost reluată după consultări cu FMI: "Probabil din cauza termenelor foarte scurte, fiecărei firme îi lipsea ceva. Niciodată nu s-a făcut o privatizare atât de repede, pentru că avem o sabie a lui Damocles, care este bordul FMI de la sfârşitul lui iunie. Am pus condiţii foarte  dure, pentru că puteam să punem condiţii foarte laxe şi ne trezeam iarăşi cu Dan Diaconescu cu banii în pungă".

Şeful Executivului a mai anunţat că aproximativ 2.000 de angajaţi din companiile de stat vor fi disponibilizaţi, anul acesta, şi 10.000 - în următorii şase ani. Ponta a mai spus că România a înregistrat o creştere economică mai ales din exporturi, apoi din energie şi din previziunile pe agricultură: "Unde avem o scădere importantă, de aproape 8%, este la impozitul pe profit, pentru că avem un fenomen economico-social, al intrărilor în insolvenţă. Avem o creştere importantă a intrărilor în insolvenţă".

Premierul a anunţat că TVA-ul la pâine va fi redus experimental, pe tot lanţul, din a doua parte a anului. Ponta le-a cerut reprezentanţilor din panificaţie să ajute guvernul prin indicarea zonelor unde există probleme: "FMI-ul a spus că nu merge pe promisiuni. Că reduceţi TVA-ul şi, uite, o să fie mai puţină evaziune şi o să aveţi încasări mai bune. Deocamdată reduceţi TVA-ul la pâine pe tot lanţul, pentru sementrul 2. Asta înseamnă că din altă parte, la rectificare, puneţi 250 de milioane".

Victor Ponta a dat asigurări că autostrăzile Comarnic-Braşov, Piteşti-Craiova şi Centura Sud vor fi finalizate. Totul depinde, însă, de deblocarea programului de transport, aşteptată pe 15 iunie.

http://stiri.tvr.ro/premierul-ponta-oltchimul , => DAR SA-L ASCULTATI CEEA CE SPUNE, ESTE VIDEO IN LINK.

CRISTI

#29090 : "Viitorul Oltchim este mai degrabă tragic".

2014-11-15 00:16

Domnule ZAREMBA,

Din ce spuneti dumneavoastra,OLTCHIM nu este o companie care sa va atraga. In acest caz este simplu, de ce nu renuntati la actiunile Oltchim? Este simplu,LASATI ROMANII SA-SI CLADEASCA VIITORUL, dar se pare ca asocierea cu Vladescu si restul.... din cabinetul Ponta, va facut sa credeti ca totusi OLTCHIM+ARPECHIM este un CUI pentru afacerile dumneavastra, sau ale sefilor dumneavoastra. Pacat ca in Romania se gasesc oameni care vand oameni si ....si care se vand pe nimic! Se observa ca in ultimul timp, chiar dupa ani de zile cei care au pus "BOTUL" au cazut. Sa speram ca Institutiile Statului isi vor face datoria de a apara Statul Roman!

Dupa vanzarea PETROM va urma si distrugerea ultimului bastion al Petrochimiei Romanasti : OLTCHIM SI ARPECHIM (continuarea lui NASTASE,DIP, SI TERICEANU!).

Revenind la dumneavoastra domnule ZAREMBA, va rugam sa va luati pe cei pe care i-ati platit, sa  va vindeti actiunile la OLTCHIM+ARPECHIM, SI SA LASATI ROMANII CU INIMA ADEVARATA SA-SI DECIDA SOARTA SI SA VA FACA ...CONCURENTA!

CRED CA VA ESTE FRICA DOMNULE ZAREMBA DE MOBILIZAREA SI ISTETIMEA ROMANILOR, ASA CUM LE-A FOST SI LE ESTE SI CELOR DE LA OMV!

PETROCHIMISTI (OLTCIM+ARPECHIM), NU VA LASATI MANIPULATI!!!!!!!!!!

IMPREUNA SUNTEM O FORTA (DACA SE VREA!)!

DOMNILOR ADMINISTRATORI, FITI SINCERI CU DUMNEAVOASTRA SI ROMANI, DACA PUTETI!

M.G

#29091 somn usor

2014-11-15 00:25

acum 2 luni venea ministru la oltchim si promitea ca va dudui combinatu,acu 2 zile acelas ministru suna la conducere si intreba cu ce se ocupa aculo 2500 de salariati cand voi produceti 5 produse.puteti sa stati linistiti 3 zile dupa care puteti sa urlati si sa suflati in vuvuzele cat vreti ca nu va mai baga nimeni in seama.Oltchim va fi istorie.Noapte buna.

S.O.S. OLTCHIM !!!

#29092 MERGEM LA VOT!

2014-11-15 00:55

Deeee cand aici pe petitie discutam astfel de probleme care se agraveaza si voi ironizati situatiile, sau dupa perdea multi radeau de disponibilizatii care stateau in fata pavilionului si ereau trimisi acasa, angajatii 2300 ati dormit, SLO v-a spus va decideti singuri soarta daca doreati sa va cereti drepturile sa munciti si sa va primiti drepturile legale neachitate, insa v-a preocupat linistea, somnolenta, bonurile de masa dar nu salariile restante si in niciun caz munca si foarte vag productia, pentru ca tipa unu aici si ala este inca angajat, deoarece n-au facut fostii angajati nimic, bine maaaa dar voi 2300 cand vedeti la secunda minciunile ponta, va simtiti bine, traiti senzatii tari, lasa ca o sa stam toti pe drumuri ca cei de au manifestat azi si numai Dumnezeu le raspunde si votul lor de duminica. Disponibilizatii au facut demersuri in instante (furati de avocati...), repusi iar cu dosare in instante, mitinguri, greve, demersuri la institutiile statului, petitii, memorii, apeluri, cand la prefectura, cand la consiliul judetean, ori la tribunal sau la pavilion Oltchim... N-au fost toti  929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) conform rominsolv, insa prin rotatie sau fiecare pe caile si demersurile facute a miscat continuu lucrurile, sa se  aplice legea, sa se achite sumele restante, sa se porneasca Oltchim, pentru a fi bine pentru toti.... Si...., au ramas cu procesele..., guvernul a fost surd, mut, instigator, deturnator de adevar, minciuna fiind legea lor, restul comportandu-se identic si contribuind mai intens la comiterea ilegalitatilor. Vorba unui coleg de-al nostru, angajati pregatiti-va de viata de civilie, este un calvar. Noapte buna cat o sa mai putem avea asa ceva, angajati si disponibilizati, n-ati aflat nici pana azi ce soarta urata au comis-o psd-ul cu noi pe linie de partid de la Nastase incoace.

M.G

#29093 somn usor

2014-11-15 01:00

apropo va mai ramane un lucru de facut,sa il luati pe Cilea sa il legati de poarta ca asa  a declarat anterior.Ma voi lega cu laturi de portile Oltchim si nu voi renunta la el...............................cel care nea adus aici ie Ponta in cirdasie cu Cilea.Trezitiva dragi colegi.

S.O.S. OLTCHIM !!!

#29094 Re: somn usor

2014-11-15 01:05

#29093: M.G - somn usor MERGEM LA VOT!

 Mosului nu-i mai arde de nimic, stie ca este penal si face faptele acestea cu zambetul pe buzele de cadavru pe care il are, a dat scris ca el comite fapte ilegale in fata DNA, varsta si bolile nu-l baga la puscarie, ce nu stie el, ca legea prevede sa fie sanctionati si odraslele lui si tot neamul pana se recupereaza prejudiciile, insa observ ca nu-l intereseaza si promite minciunile si asteapta babele sa-l pupe ca pe un mumificat viu. Da, cilea si  ponta, cu amicii lor CET Govora si restul....

M.G

#29095 somn usor

2014-11-15 01:07

Dreptatea ie de prtea noastra dar suntem atat de prosti ancat murim cu ia an mana.Ne meritam soarta.noapte buna

S.O.S. OLTCHIM !!!

#29096 Re: somn usor

2014-11-15 01:08

#29095: M.G - somn usor MERGEM LA VOT!

 Asa este! Noapte buna cat o mai fi ea de buna, salutarile mele.

M.G

#29097 somn usor

2014-11-15 01:17

DESTEAPTATE ROMANE DESTEAPTATE ROMANE.NOAPTE BUNA.NOAPTE BUNA OLTCHIM.NOAPTE BUNA DRAGI COLEGI INCLUSIV COLEGI DISPONIBILIZATI.

S.O.S. OLTCHIM !!!

#29098 Re: somn usor

2014-11-15 01:21

#29097: M.G - somn usor MERGEM LA VOT!

 Sa fim sanatosi pentru ca mosul Cilea mumificatul inca viu, ne-a adus boala grea in judet. Noapte buna stimabile si nu uita sa mergi la vot.

S.O.S. OLTCHIM !!!

#29099 Re: MERGEM LA VOT!

2014-11-15 01:24


Musafir

#29100

2014-11-15 07:38

Tarziu nenica,ati uitat cum SVO pupa in cur actuala guvernare si injura pe fosti,cum promiteau lapte si miere si viitorurii marete si pana la urma ne bagara in cacat.Cum va simtiti Cerneve,Gaoaza,Burdoaza,Ion Dan si restul care ati promis ciora de pe gard,acum cand 1000 de oameni au ramas pe drumuri,pacaliti,umiliti de actualul guvernare(s-a uitat si numarul remanierilor de la ministerul economiei),iar Oltchimul este in moarte clinica si s-ar putea ca inca 1500 de oameni sa ramana pe drumuri,asa se intampla cand PROSTI ajung sa conduca .