Petitie impotriva petitiei de modificare barem EN 2012 rom.


Musafir

#526 Re: Re: ... atuni sunt eu popa

2012-06-29 09:47

#524: - Re: ... atuni sunt eu popa

oricum sunt mai inteligent ca tine ,de asta sunt sigur

Anonim

#527 Re: Re: Re: Claudiu din Deva

2012-06-29 10:05

#33: Claudiu Din deva - Re: Re: Claudiu din Deva

daca nu te pricepi mai bine o lasi balta....nu e corect sa se puncteze ambele variante....oricum ar fi....se puncteaza sub presiunea strazii....nu e ok sa faca cei cu subiectiva circ?....dar cei cu predicativa...si inca ce circ au facut:))....dar e clar ca va pasa doar de punctaj, nu de ce aveti in cap, daca aveti ceva:))....oricum...nu ti fa griji pentru oamenii destepti care pleaca din romania...nu esti printre ei!


Musafir

#528 Re: Re: Re: Re: Claudiu din Deva

2012-06-29 10:13

#527: Anonim - Re: Re: Re: Claudiu din Deva

prosti mai sunteti.. Baremul era gresit. Academia Romana spune ca ambele variante sunt corecte.

Multi acuma o dau altfel,ca cica,"da bine sunt corecte amandoua dar nu se schimba regulile jocului" - alti prosti. Daca prin absurd baremul zicea ca era corecta varianta A,mai erati voi asa resemnati?? ;)) stai linistit ca faceati si voi un scandal. mai ceva ca noi ;)

"nu ti fa griji pentru oamenii destepti care pleaca din romania...nu esti printre ei!" stai linistit ca nici tu nu te afli printre ei.la oamenii destepti ma refer.ca de plecat oi pleca si tu,la cules de capsuni probabil.

User

#529 Re:

2012-06-29 10:20

#525: -

Voi care credeti ca vi s-a facut dreptate, daca va considerati asa destepti, de ce nu ati ales si subiectiva si predicativa indiferent ce vi s-a cerut in enunt. Sa fiti la nivelul academicienilor. Recunoasteti mai bine ca beneficiati si voi de pilele acelor cativa care trebuiau ajutati!

Oricum mai mult ca sigur ca nu au fost 40% cei care au ales predicativa. Eu am fost acolo, la iesirea din scoala, la terminarea examenului. Si erau foarte putini cei care au raspuns subiectiva in conditiile in care este vorba de o scoala considerata printre cele mai bune din sector. Tot politicul a facut jocurile. A iesit dnul Ponta si a zis "Rezolvati!", iar ministrul care pana atunci sustinuse ceva, a rezolvat (Sa traiti maria ta, rezolvam!).


Musafir

#530

2012-06-29 10:21

voi care ati facut petitia asta actionati dupa principiul -decat sa moara mamma mai bine sa moara ma-sa - corect ar fi sa traiasca amandoua ,dar in tara asta multi gandesc " mie sa-mi fie bine restul duca-se naibii " d-aia ne merge asa de bine ca nu ne intereseaza decat propria persoana nu suntem capabili de unitate ,mi-e scarba

Musafir

#531 Re: Re:

2012-06-29 10:23

#529: User - Re:

in tara asta daca judeci mai mult ca altii inseamna ca ai pile ,bravo


Musafir

#532 Re: Re:

2012-06-29 10:32

#529: User - Re:

Se vede ca tu esti pe alta lume.

"Recunoasteti mai bine ca beneficiati si voi de pilele acelor cativa care trebuiau ajutati!" - ma faci sa rad.Copiii cu pile si bani pot sa intre la licee listate cu MEDIA 0 in Ghid si sa se transfere apoi pe spaga la cel mai bun liceu (sau de fite,ca mai nou se pare ca liceele de fite sunt considerate bune) la media cea mai mare. Stai tu linistit ca ii doare pe ei de alea 6 puncte.. Nu au nicio treaba..

Dar voi? Voi de ce nu ati ales amandoua variantele?? Nu ne consideram destepti,SUNTEM,si tocmai ne-a fost confirmat acest lucru.

Ce sa zic,o scoala considerata printre cele mai bune din sector.Wow.Scoala mea este considerata una dintre cele mai bune din tot ORASUL,vin la noi elevii din toate scolile din oras si din alte orase pentru ca cica "e mai buna" - cand defapt se duce de rapa pe zi ce trece. Scolile "bune" au ajuns sa insemne scolile de fite,liceele "bune" au ajuns sa insemne liceele de fite..

Situatia in scoala ta nu reflecta situatia pe tara.

Lasa-te de politica ca inca esti micut.


Musafir

#533 Re: Re:

2012-06-29 10:37

#529: User - Re:

celor cu pile si cu bani nu le pasa unde-i repartizeaza calculatorul ,ei oricum se vor muta la ce liceu vor dori dupa aceea,se vede ce gandire obtuza ai


Musafir

#534

2012-06-29 12:28

Propun doua lucruri(bineinteles absurde,stil Caragiale):
-sa fie valabila si varianta trei"atributiva"sau
-sa fie valabil numai cine a bifat si "predicativa"si "subiectiva"

Musafir

#535

2012-06-29 12:43

Daca 90% din profesorii de limba romana sunt clar convinsi ca propozitia este subiectiva, iar gramatica limbii romane nu cred ca se poate schimba de la o luna la alta, in functie de partidul politic aflat la guvernare,cred ca cea mai buna decizie a actualului ministru interimar, inainte de a-si da demisia, este sa revina la baremul initial de corectare.

Cu stima,
Mirela Bociar

Musafir

#536

2012-06-29 13:05

Dragi parinti,
Important pentru copiii nostri este sa le asiguram sanse egale in toate competitiile vietii. Acest lucru depinde de noi si este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l asiguram copiilor acestei tari. Nu vad cum putem progresa daca noi, ca aduti, ii invatam de mici ca atunci cand gresim este poasil sa schimbam regula jocului in timpul competitiei (prin mijloace mai mult sau mai putin corecte), decat sa le insuflam incredere in ei, chiar daca au gresit, iar modul de a repara aceasta situatie este de fapt o mai buna pregatire.

Musafir

#537

2012-06-29 16:27

eu am pus subiectiva! nu mi se pare corect sa primeasca toti cele 60 de sutimi daca in barem scrie un lucru

Musafir

#538

2012-06-29 16:29

baremul trebuie respectat indiferent cat "tam-tam" se face pe baza acestui subiect

Musafir

#539

2012-06-29 19:16

sa nu mai vorbim ca lucrarile au fost recorectate nesigilate... Alta nedreptate.
Despre ce vorbim de fapt? Au fost nedreptatiti copiii care au interpretat corect o propozitie in favoarea celor care au grasit din diverse motive: necunoastere, neatentie, ce mai conteaza a fost un examen si doar raspunsurile corecte conteaza!!!

Musafir

#540

2012-06-29 19:45

NU sunt de accord cu modificarea baremului si cu recorectarea lucrarilor nesigilate .

Musafir

#541

2012-06-30 00:19

Bine că dl. ministru sindicalist va fi schombat incepând de luni, probabil. E total incorect pentru elevii care au recunoscut corect propoziția ca fiind subiectivă să aibă același punctaj cu cei care n-au știut răspunsul corect. În societatea asta și cei buni și cei răi sunt răsplătiți cu aceeași monedă. Cei care în mod total nedrept au primit 6 puncte vor avea impresia că sunt f. deștepți și vor merge la cele mai bune licee. Vor primi acolo bobârnacele pentru mediocritatea lor. Elevii buni și deștepți nu au ezitat, au știut să și explice de ce este propoziția subiectivă și nu predicativă. Incompetentul de ministru sindicalist a ascultat ceea ce au spus alți profesori mediocri, incapabili să găsească răspunsul corect, profesori pregătiți la aceeași școală mediocră la care a fost pregătit mediocrul sindicalist. Jos ministrul mediocru! Înapoi cu el la sindicat, că nici acolo nu a făcut nimic. Lăsați-ne în pace cu prostia și incompetența. Ați nedreptățit mii de de copii minunați și bine pregătiți și ați ajutat proștii să acceadă acolo unde oricum nu le este locul!
Moderatorul

#542 Lantul nedreptatilor alias traficului de influenta

2012-06-30 15:24

De 30 de ani, lucrez ca profesor in sistemul educational din Romania si va declar ca nu am mai intalnit o astfel de abordare a unui barem nici la o evaluare de nivel local fara pretentii de rol in selectia si ierarhizarea celor evaluati. Consecintele lipsei de profesionalism a celor care au propus subiectele, corectarii tezelor sub presiunea strazii, traficului de influenta in evaluarea tezelor sunt incomensurabile.
Nu sunt specialista in garmatica limbii romane, dar daca specialistii au constatat (au facut, specialistii o astfel de analiza?)ca identificarea raspunsului corect depaseste nivelul unui elev de clasa a8a cred ca era mult mai corect sa anuleze subiectul(sau sa acorde tuturor cele 0,60p)de la bun inceput. Astfel s-ar fi prevenit nedreptatirea unora, traficul de influenta etc. Mai intai, majoritatea profesorilor corectori i-au compatimit pe cei care au raspuns "predicativa" si chiar "atributiva" fiind mai indulgenti la corectare si incercand sa-i ajute pe elevi sa nu fie prea afectati la nota finala si bineinteles au fost mai exigenti cu tezele celor cu raspunsul "subiectiva", ca apoi cei cu predicativa sa primeasca inca 0,60p la nota finala. Eu personal cunosc cazuri de elevi care au raspuns "predicativa" si au primit note mai mari de 9,40 mergand pana la 9,80 ]n prima faza ca apoi sa mai primeasca inca 0,60p. Noroc ca nota maxima este 10!
In concluzie, cei mai dezavantajati au fost cei care au raspuns "subiectiva". Asa la trebuie, daca raspunsul lor nu a fost cel dat de majoritatea!
Si cand ne gandim ca ocuparea locurilor la liceele f bune se va realiza in anul de gratie 2012 in limita a 60 de sutimi si ca Evaluarea Nationala ar fi trebuit sa echilibreze balanta obiectivitate-subiectivitate in mediile de adimitere la liceu prin aportul de obiectivitate deoarece ponderea subiectivitatii este si asa destul de mare.
Analizand situatia, cred ca aceasta situatie ofera o gura de oxigen liceelor din esalonul 2 care vor avea norocul sa le vina elevii cei mai buni, dar cu medii putin scazute datorita subiectului de la limba romana. Ce pierd unii , castiga altii!!!. Constat ca legea conservarii se aplica si in domeniul admiterii la liceu!!!
Avand in vedere profesionalismul celor din Ministerul Educatiei si puterea dvs de convingere (ma rever la cei care au semnat petitia on line de modificare a baremului, care au iesit in strada inspirati de alocarea a 0.60p) va propun sa iesim in strada cu mic cu mare sa ne spunem opinia sa stabilim metodologii corecte si obiective de admitere (liceu si facultate), fara trafic de influenta avand in vedere ceva mult mai important, viitorul copiilor nostri, viitorul nustru ca natiune.


Musafir

#543 corectarea tezelor

2012-06-30 23:14

Lasand la o parte subiectiva si predicativa, ce parere aveti despre faptul ca la corectare s-au luat in considerare numai EXEMPLELE de raspunsuri corecte (cate 2 la fiecare subiect) si nu toate raspunsurile corecte?! De ex., pentru leac, nu s-au luat ca bune decat raspunsurile medicament si tratament, iar raspunsuri la fel de corecte ca remediu, nu au fost punctate. De ex. naratiune si dialog, iar descriere nu s-a punctat. Ce fel de profesori sunt cei cae au corectat astfel? Daca nu si-au folosit pregatirea ca profesori de romana, de ce nu au corectat lucrarile profesorii de mate? Ca doar ar fi stiut si ei sa puncteze numai exemplele date in barem.

Musafir

#544 RE: corectarea tezelor

2012-07-01 11:41

Sa stii ca ai spus un mare adevar , si eu m-am intrebat de aceste "incertitudini" , caci si eu am pus la modurile de expunere dialog si descriere , care-s suta la suta corecte , iar la sinonime pentru leac am scris solutie , rezolvare , etc . caci s-a cerut sensul DIN TEXT al cuvintelor

Musafir

#545 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-07-02 19:50

#514: - Re: Re:e: Re:  daca invatai stiai, dar ....asa ca vorba unui "clasic in viata" ciocul mic!

 

Simon Isabel Alexandra

#546 Rage Against

2012-07-15 19:13

Se pare ca din nou s-a cedat datorita presiunii. Inca o data am dovedit ca suntem un popor care renunta la punctul lui de vedere doar pentru "comoditate". Aceasta petitie nu a fost creata din "oftica" sau "gelozie", a fost creata pentru a ne apara drepturile. Desi intradevar suntem o "minoritate" noi cei care nu ne lasam opinile influentate de mila acordata celor ce au pus predicativa, avem dreptul de a iesi in fata deoarece indiferent de perspectiva subiectiva a celor "25 000", acest exercitiu a facut diferenta intre cei buni si..."ceilalti". Acum, nu se mai poate face nimic, dar cei care au pus subiectiva merita tot respectul si chiar daca am fost pusi la zid de "majoritatea" oaraba noi nu suntem victimele unie nedreptati, noi suntem victimele mentalitatii "nu a fost vina mea ca am gresit a fost vina lor ca m-au facut sa gresesc".
In concluzie dragii mei cautatori de pertinenta care sunteti impotriva punctului nostru de vedere si considerati ca nu avem voie sa iesim in fata deoarece va eclipsam, e usor sa zici multe, cand nu ai nimic de spus.
Cetatean al orasului Pitesti, imi asum toate cele spuse si cu fruntea sus astept sa aruncati cu pietre dupa mine deoarece sustin un punct de vedere contradictoriu celor "25 000" de oameni.

Musafir

#547

2012-09-28 15:11

Doriti investitii de miliarde de euro in economia romaneasca?

Doriti zeci de mii de slujbe bine platite in Romania?

Doriti impulsionarea cercetarii si transferul de tehnologii de ultima ora in tara?

Doriti dezvoltare economica sustinuta in urmatorii 10 ani?

Doriti inzestrarea armatei romane la cele mai inalte standarde?

Semnati aceasta petitie, prezentati-o familiei voastre, prietenilor si colegiilor de serviciu, pentru ca este o batalie pentru noi toti, este o lupta care inca mai poate fi castigata… Depinde doar de noi daca vom accepta sa traim in continuare astfel, fara sa ne pese de cum foloseste statul banii nostri sau dimpotriva, vom face ceva…

http://www.petitieonline.com/avioane_noi_si_dezvoltare_economica_prin_offset