Petitie impotriva petitiei de modificare barem EN 2012 rom.

Moderatorul

/ #542 Lantul nedreptatilor alias traficului de influenta

2012-06-30 15:24

De 30 de ani, lucrez ca profesor in sistemul educational din Romania si va declar ca nu am mai intalnit o astfel de abordare a unui barem nici la o evaluare de nivel local fara pretentii de rol in selectia si ierarhizarea celor evaluati. Consecintele lipsei de profesionalism a celor care au propus subiectele, corectarii tezelor sub presiunea strazii, traficului de influenta in evaluarea tezelor sunt incomensurabile.
Nu sunt specialista in garmatica limbii romane, dar daca specialistii au constatat (au facut, specialistii o astfel de analiza?)ca identificarea raspunsului corect depaseste nivelul unui elev de clasa a8a cred ca era mult mai corect sa anuleze subiectul(sau sa acorde tuturor cele 0,60p)de la bun inceput. Astfel s-ar fi prevenit nedreptatirea unora, traficul de influenta etc. Mai intai, majoritatea profesorilor corectori i-au compatimit pe cei care au raspuns "predicativa" si chiar "atributiva" fiind mai indulgenti la corectare si incercand sa-i ajute pe elevi sa nu fie prea afectati la nota finala si bineinteles au fost mai exigenti cu tezele celor cu raspunsul "subiectiva", ca apoi cei cu predicativa sa primeasca inca 0,60p la nota finala. Eu personal cunosc cazuri de elevi care au raspuns "predicativa" si au primit note mai mari de 9,40 mergand pana la 9,80 ]n prima faza ca apoi sa mai primeasca inca 0,60p. Noroc ca nota maxima este 10!
In concluzie, cei mai dezavantajati au fost cei care au raspuns "subiectiva". Asa la trebuie, daca raspunsul lor nu a fost cel dat de majoritatea!
Si cand ne gandim ca ocuparea locurilor la liceele f bune se va realiza in anul de gratie 2012 in limita a 60 de sutimi si ca Evaluarea Nationala ar fi trebuit sa echilibreze balanta obiectivitate-subiectivitate in mediile de adimitere la liceu prin aportul de obiectivitate deoarece ponderea subiectivitatii este si asa destul de mare.
Analizand situatia, cred ca aceasta situatie ofera o gura de oxigen liceelor din esalonul 2 care vor avea norocul sa le vina elevii cei mai buni, dar cu medii putin scazute datorita subiectului de la limba romana. Ce pierd unii , castiga altii!!!. Constat ca legea conservarii se aplica si in domeniul admiterii la liceu!!!
Avand in vedere profesionalismul celor din Ministerul Educatiei si puterea dvs de convingere (ma rever la cei care au semnat petitia on line de modificare a baremului, care au iesit in strada inspirati de alocarea a 0.60p) va propun sa iesim in strada cu mic cu mare sa ne spunem opinia sa stabilim metodologii corecte si obiective de admitere (liceu si facultate), fara trafic de influenta avand in vedere ceva mult mai important, viitorul copiilor nostri, viitorul nustru ca natiune.