Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!


Musafir

#1451 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:47

#1446: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Cu dezinfromarea care se petrece si in acest caz al luptei pentru respectarea legii, nu mai sunteti credibili!! Imi pare rau!

Musafirul de serviciu

#1452

2012-03-25 21:56

”Ubi bene ibi patria” ar trebui să fie dictonul după care să ne ghidăm cu toții. Dacă e să vorbim de mormintele stămoșilor, fie ai tăi fie ai mei, acoperim o mare parte a hărții Europei și a Asiei.
Ție și celor asemeni ție trebuie să le fie recunoscători maghiarii de bun-simț care trebuie să suporte nevinovați ocările naționaliștilor români. Ție și celor asemeni ție trebuie să le fie recunoscători înșiși naționaliștii români, pentru că le justificați existența. Bravo, ține-o tot așa.
Judex, oare cauti pace?

#1453 Pace si respestarea legii educatiei !

2012-03-25 22:06

#1439: Judex - Re: Re: Re: Pace si respestarea legii educatiei ! 

 Ceeace ce faci este intimidare, santaj, nesimtire. Esti ca un monstru care doreste sa opreasca un drept legal. Legislatia a acceptat solicitarea liniei de predare in limba maghiara. Numai niste inconstienti, cu multa reavointa, incearca sa opreasca un drept elementar. Nu esti un patriot, esti doar un xenofob, un nationalist, un sovinist de ultima speta. Sa-ti fie rusine, cu toate ca stiu ca nu-ti este. Oameni ca tine nu cunosc acest sentimentl. Doar trebuia ignorat ceeace scrii, toate aberatiile tale. Doar o ura fara margini te conduce. Astfel de indivizi trebuiesc izolati, daca nu se poate cu frumosul, cu camasa de forta.


Musafir

#1454

2012-03-25 22:14

Peace and understanding!

Musafir

#1455 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 22:14

#1446: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Macar noi stim de unde provinem. Dar voi, nici nu stiti de unde veniti- proveniti, ca de aici nu. Daca citesti cronici scrise pe atunci, cand noi "salbaticii" am venit, nu era nimeni aicea. De aceea nici nu trebuia sa luptam pentru pamanturile acestea. Asta s-a intamplat in jurul aniilor 890. Deci in cronici -nu ale noastre- este scris, ca aici nu am gasit pe nimeni!

Se mai scrie ca au fugit de aici si s-au deplasat mai la vest, si nu sau mai intors.

Noi suntem constienti de aceste fapte, ca eram un neam luptator, ca si alte popoare mari- romanii, grecii, gotii etc.

 

Judex

#1456 Re: Judex

2012-03-25 22:16

#1424: T - Judex

Bunul simţ cere ca, înainte de a-i pretinde cuiva să se prezinte cine este, să se prezinte el însuşi.

Eu sunt un cetăţean român şi pot fi oricare dintre cei pe care i-aţi enumerat. Nu am nici un interes special la UMF Tg. Mureş. Strămoşii mei au trăit cînva în zona Oltului (de la Turnu Roşu în sus) şi a Tîrnavelor şi au fost salvaţî de Ştefan cel Mare şi Sfînt care avea două domenii în Ardeal, Cetatea de Baltă şi Ciceul, împămîntenindu-i pe alte locuri, menţionate clar în istorie.

Dacă nu sunteţi de acord cu opiniile mele, combateţi-le. Dar cu argumente, că aşa, orice prost poate împroşca cu noroi pe oricine fără să aducă nimic în schimb decît insulte. De fapt de 1000 de ani strămoşii mei au primit de la noii veniţi care se pretind (unii dintre ei) a fi băştinaşi, numai insulte şi împilări. Cei ce au venit aici cu sabia şi lancea i-au deposedat de tot avutul. Le-au luat munţii, le-au luat pădurile, le-au luat păşunile şi le-au dat altora, veniţi de aiurea. Din pustă sau din spaţiul germanic. I-au făcut bejenari veacuri la rînd. Dar au rezistat, s-au zbătut cum au putut însă au rămas tot acasă.

Pe ei aţi vrea să-i aduceţi la tăcere, să-i faceţi din nou iobagi!

Am comentat şi n-am insultat pe nimeni ci i-am invitat pe cei înfierbîntaţi la minte, la raţiune, ca să găsim rezolvare problemei şi să nu nemulţumim pe nimeni. Ştiu povestea UMF Tg. Mureş de la înfiinţarea sa şi de mai înainte. Povestea clădirii pe care se află UMF o cunosc din saiturile pe care le-au pus pe internet conaţionali ai dumitale şi le-am luat ca adevărate.

N-am vrut să folosesc cuvinte dure, dar cînd cineva întrece măsura, insultîndu-mă, îmi pierd răbdarea. Ştiu să răspund şi mai sarcastic dacă cineva devine obraznic!


Musafir

#1457 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 22:27

#1455: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Rectificare: grecii, romanii...erau popoare. Voi erati si din punct de vedere mental unii au si ramas, un trib. Salbatic, deci inevitabil luptatori. Iar teoria vidului istoric este tot atat de putin credibila ca si nobletea tribului (sau hoardei, daca preferi).

T

#1458 Re: Re: Judex

2012-03-25 22:33

#1456: Judex - Re: Judex

Cu tot respect, d-le Judex, eu am încercat odată să vă explic cum stau lucrurile în universitatea mea cea dragă, unde sunt studentă. :) N-ați folosit cuvinte dure,  n-am întrebat direct cine sunteți, doar atât am vrut să aflu, în ce legătură sunteți cu UMF Tg. Mureș.

Citiți comentul meu nr. 1238.

 

Nu avem nevoie de argumente, de ipoteze, vorbim fără gunoi, și fără aruncare. Este vorba de medicină și de învățare în secolul XXI., într-un stat democrat, unde nu există iobagii, nobili ect., suntem doar noi, cetățeni români, care vrem să dezvoltăm țara, să avem un trai mai bun.

 

Eu asta vreau să vă comunic prin cuvintele mele. Lăsați istoria, lăsați trecutul. Contează ziua de azi, și viitorul nostru, pe pământul nostru. Ce a-ți zice, dacă v-ar trata un medic negru, venit dintr-una dintre statele ale Africii? Sunt convinsă, că el vorbește clar românește, și vă înțelege la perfecțiune.


Musafir

#1459 Re Judex sau Vadim

2012-03-25 23:04

Eu cred ca primmest bani grei de la Vadin !!! Cine altcineva ar avea timp sa scrie pe nett pagin cu minciun si provocari??? Matei Corvin ,Iancu de la Hunedoara??? Asta e o istorie facuta de voi,care nu exista , numai voi stit asa!!! Asa sunteti voi din pacate!!! Nu ati avut si ati preparat una!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Musafir

#1460 Re: Re: Re:

2012-03-25 23:13

#1431: - Re: Re:

Te nem vagy egészen normális, barát. Ez itt nem a politizálás helye - hanem az összefogásé.

Van millió fórum, ahol megbeszélhetitek a véleményeteket a különböző pártokról, és ahol a szűklátókörű pártkatonák nyugodtan csépelhetik egymást.


Musafir

#1461 Re:

2012-03-25 23:28

#1452: Musafirul de serviciu -

Sunt de acord (ca maghiar). Am suferit si noi mult de sovinisti si de extremisti. N-ar trebui sa ne comportam in stilul lor.


Musafir

#1462 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 23:30


Musafir

#1463 Re: Re: Judex

2012-03-25 23:42

#1456: Judex - Re: Judex

"Dacă nu sunteţi de acord cu opiniile mele, combateţi-le."

Aceasta combatere trebuia inceputa cu prezentarea locului, a istoriei cladirii si universitatii - dar nu numai. Si circumstantele actuale sunt foarte importante.

Sunteti un om destept si inteligent (asta se vede si din stilul dvs), desi aveti si fraze cam exagerate si subiective.

Vad ca o mare parte a problemei deja o intelegeti. Dar fara sa cunoasteti in profunzime si situatia de azi (viata studenteasca si profesorala, micile discriminari de fiecare zi - si nu numai punctul de vedere al majoritarilor), afirmatiile dumneavoastra raman pur teoretice.

Din pacate acest forum nu e potrivit pt. rezolvarea unor astfel de ndiscutii (tocmai din cauza extremistilor, a caror prezenta impiedica orice discutie normala).

Judex

#1464 Re: N-ai dreptate #1426

2012-03-25 23:45

#1426: @T - N-ai dreptate

Şi eu am impresia că există reavoinţă stimate(ă) domn(doamnă). Pînă aici suntem de acord. Şi eu cred că oamenii nu cunosc legislaţia ţării şi mai mult, cum a fost ea adoptată. Eu o cunosc, ca dovadă, am expus aici pe forum extrase şi din constituţie, şi din legea educaţiei.

Dvs. faceţi apel la "xenofobie, naţionalism şi şovinism", şi-l îndreptaţi acolo unde nu trebuie. Numai aici pe forum puteţi avea dovada de netăgăduitcă v-aţi greşit ţinta. Luaţi mesajele de pe acest forum şi faceţi o statistică a mesajelor şoviniste şi xenofobe şi vă veţi minuna. Naţionalist sunt, aşa cum sunt şi americanii şi nemţii şi francezii şi ungurii. Să fii naţionalist, dar ÎN ŢARA TA! Restul, sunt vorbe-n vînt! Să fii şovin, e să-i urăşti pe alţii, eu nu urăsc decîr răutatea din oameni, minciuna, înşelătoria, hoţia şi tot ce este dezgustător în comportamentul faţă de semenul său. Şi aici, pe forum am întîlnit destui. Unul mi-a zis că eu am trăit în copaci pînă au venit ungurii în Ardeal. E treaba lui.

Ce "ideologie" am lansat eu pe forum? Ori probabil nu ştiţi ce înseamnă ideologie şi atunci e grav. Eu m-am adresat unor oameni de bună credinţă, exprimîndu-mi opiniile mele, dar şi celor care susţin aberaţii pentru a-i aduce la realitate.

Care este "fantezia fără temei" pe care o clamaţi dvs. referindu-vă la mine. Eu aştept de la dvs. argumrnte bazate pe dovezi clare iar nu insulte. Eu n-am insultat aici pe forum pe nimeni. Dacă aţi vrut să vă adresaţi altcuiva şi aţi greşit postarea, atunci, buna creştere cere să vă cereţi scuze. Dacă nu, dvs. daţi dovadă de xenofobie şi şovinism.

S-ar putea să dispar, aşa cum spuneţi dvs., gîndindu.vă probabil la felul în care au dispărut în Sept. 1940 martirii români şi evrei de pe tot cuprinsul părţii de N-E a Ardealului, dacă s-ar mai întoarce acele timpuri.

 

 

 


Musafir

#1465 Re: Re: Re: Judex

2012-03-25 23:45

#1458: T - Re: Re: Judex

"Cu tot respect, d-le Judex, eu am încercat odată să vă explic cum stau lucrurile în universitatea mea cea dragă, unde sunt studentă. :) N-ați folosit cuvinte dure,  n-am întrebat direct cine sunteți, doar atât am vrut să aflu, în ce legătură sunteți cu UMF Tg. Mureș.

Citiți comentul meu nr. 1238.

 

Nu avem nevoie de argumente, de ipoteze, vorbim fără gunoi, și fără aruncare. Este vorba de medicină și de învățare în secolul XXI., într-un stat democrat, unde nu există iobagii, nobili ect., suntem doar noi, cetățeni români, care vrem să dezvoltăm țara, să avem un trai mai bun.

 

Eu asta vreau să vă comunic prin cuvintele mele. Lăsați istoria, lăsați trecutul. Contează ziua de azi, și viitorul nostru, pe pământul nostru. Ce a-ți zice, dacă v-ar trata un medic negru, venit dintr-una dintre statele ale Africii? Sunt convinsă, că el vorbește clar românește, și vă înțelege la perfecțiune."

Bravo! Sincer.

Ai reusit sa exprimi foarte clar problema noastra.

 


Musafir

#1466 Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 23:58

#1444: - Re: Re: Re:

Nu fii nesimtit! Toata lumea are voie sa comenteze.

 

"Chauvinism, in its original and primary meaning, is an exaggerated, bellicose patriotism and a belief in national superiority and glory."


Musafir

#1467 1466re

2012-03-26 00:14

Unde ai invatat engleza? La OXFORD? Sau la HARVARD????????? Nem tudtok egy nyelvet sem a romanon kivul:):):):):)
Judex

#1468 Re: Re: Re: Judex

2012-03-26 01:09

#1463: - Re: Re: Judex

Mulţumesc pentru tonul dvs. echilibrat şi la obiect. În sfîrşit mi-a venit şi de la un etnic maghiar un răspuns ponderat şi raţional.

Nu cunosc, e adevărat situaţia reală de la UMF Tg. Mureş. Cred totuşi că cu bunăvoinţă se pot rezolva multe. Şi mă refer în special la relaţia dintre studenţii români şi maghiari de acolo. Am avut şi eu colegi maghiari din Ţara secuilor, din Miercurea Ciuc, Lăzarea şi din alte părţi, studiau la facultăţi cu alte profiluri decît medicina. Erau colegi minunaţi. Nu ştiu de ce la Tg. Mureş nu se poate realiza acea apropiere sufletească între cele două etnii. Nu aveţi nimic de împărţit între voi măi copii, aud că aveţi destule grupe maghiare şi la acea universitate. Totuşi între voi este discordie, suspiciune şi dezbinare. De ce nu se iniţiază din partea conducerii celor două etnii, chiar cu ajutorul profesorilor, o apropiere organizată, controlată în comun, pe grupe de studenţi, organizarea de întîlniri, excursii, chiar petreceri comune? Separarea crează suspiciuni şi naşte numai ură. De ce nu se înţelege odată pentru totdeauna acest aspect al problemei? Nu vă temeţi, limba nu v-o pierdeţi niciodată. Sunt sigur că vă veţi educa copiii în limba voastră multe sute de ani de acum înaine.

Eu tind să cred că e o tendinţă de ingerinţă în mentalitatea tînărului, de nepricepere în conducerea unei astfel de apropieri şi de neînţelegere a fenomenului. În plus, mai sunt şi fondurile insuficiente care se alocă universităţilor ce nu permit cheltuielile necesare unei astfel de apropieri. Numai străinilor le convine situaţia actuală de la noi dar şi din alte ţări estice. Ne-au îndatorat pînă la sufocare. Acum vor să ne secătuiască toate zăcămintele minerale şi petroliere, iar noi ne certăm între noi ca proştii.

Dacă o să ne insultăm unii pe alţii, nu ajungem nicăieri, decît la ură şi discordie.

Să fiţi sănătoşi cu toţii şi să aveţi parte de fericire şi împlinire în viaţă!

 


Musafir

#1469

2012-03-26 02:59

In a country where, people can't use their own
maternity language freely, there is no fredom exist.
It's simply a shame!!!
It's a baffling antidemocratic and mindless behavior from the man,who is sed to be a teacher of a University!

Musafir

#1470 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-26 08:23

#1449: - Re: Re: Re: Re: Re:

Asa este ,noi suntem acasa aici ,pentru ca stramosii nostri au fost dintotdeauna aici. Noi nu am fost popor migrator. Voi ,nu aveti un loc pe care sa il denumiti" acasa" ,fiind popor migrator ,sau daca stiti de unde veniti ,de unde ati migrat , acolo ar putea fi "acasa "pentru voi.....


Musafir

#1471 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-26 08:54

#1449: - Re: Re: Re: Re: Re:

Te-ai uitat cu atentie la mormintele stramosilor tai? Fii cu mare bagare de seama, sunt cam multe cruci ortodoxe pe-acolo. Sau...vai, te pominesti ca stramosii tai or fi fost...valahi????


Musafir

#1472

2012-03-26 09:07

((:

Musafir

#1473 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-26 10:57

#1470: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Din pacate acest forum nu e potrivit pt. rezolvarea unor astfel de ndiscutii (tocmai din cauza extremistilor, a caror prezenta impiedica orice discutie normala)."


Musafir

#1474 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-26 12:37

#1470: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"... noi suntem acasa aici ,pentru ca stramosii nostri au fost dintotdeauna aici. Noi nu am fost popor migrator."

Asa este. Cand venea homo sapiens din Africa in drum spre Europa de Vest, a gasit deja niste romanasi intr-o tara numita Romania.

Uite-te numai in documente si pe harti vechi (nu romanesti sau unguresti),  care prezinta harta si popoarele Europei dinainte de anul 1000 ca sa vezi pe unde s-a format poporul vlah si unde traieste acum. Dupa atunci putem discuta cine cui tara a ocupat.


Musafir

#1475

2012-03-26 12:49

Sora mea a terminat UMF la sectia magheara in 1974;a fost repartizata in Moldova si a tratat bolnavii romani fara probleme.UMF a fost cea mai renumita facultate,diploma a fost recunoscuta oriunde in lume,profesorul Barnard a venit la Tg.Mures nu la Bucuresti.Toata problema este creata artificial,cei care striga cel mai tare,nu sunt in stare sa se afirme altfel...