Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

@T

#1426 Ai dreptate

2012-03-25 18:43

#1424: T - Judex 

 Atata reavointa, cat pot citi in comentariile de pana acum, imi da imprsia ca oamenii ori nu cunosc legislatile existente, ori vor sa se afirma prin xenofobie, nationalism si sovinism. Ei se simt patrioti, cred ca daca incearca sa domina o minoritate fac un bine conationalilor. In principiu sunt doar niste persoane care traiesc intr-o himera, adica o fantezie fara temei,  intr-o fantasma.Ori trebuie convinsi ca au o  ideologie deficitare, chiar bolnavicioasa, ori trebuie sa fie ignorati, ca nimic niu mai ajuta, Sus fruntea, pana la urma dreptatea va invinge. iar acesti pseudo ideologi, vor dispare asa cum au aparut,


Musafir

#1427 Re: Re: Re:

2012-03-25 18:46

#1425: - Re: Re:

"După umila mea părere, nu maghiarii sunt cei mai în măsură să vorbeacă de asimilare forțată, ei, care au asimilat tot ce le-a stat în cale!"

Ne-ati discriminat mereu sub acest pretext (generalizator de tip nazist, bazat pe ideea vinovatiei colective). Domnule, eu nu stiu ce v-au facut stramosii nostrii, un lucru isa e sigur: ca eu si generatia mea nu v-am facut nimic si nu putem fi invinovatiti cu sloganuri metode fascistoide.

Nu suntem vinovati in faptele unor strabuni, precum nici romanii de azi nu pot fi invinovatiti in crimele gardei de fier sau in cele ale comunistilor.

Strabunii nostri si strabunii vostri au facut ce au facut - dar din pacate aceste lucruri nu mai pot fi schimbate. Insa noi traim ACUM si AICI - si doar de noi (si in acest caz mai ales de voi) depinde daca repetam greselile stramosilor nostri sau nu.

 

"Sunt unul din cei care, fără să și-o fi dorit-o, a schimbat componenta etnică. Nu-mi pare rău, în definitiv sunt liber să mă stabilesc oriunde vreau"

Nu cred ca problema era cu acei romani care au venit aici de bunavoie si nesilit de nimeni. Problema era modificarea sistematica si bine organizata a componentei etnice prin colonizare. Si nici in acest caz nu romanul de rand era de vina ci sistemul care l-a utilizat pe el in acest lucru.

Oricum si asta e istorie deja. Suntem aici si impreuna, indiferent pe ce cale am venit. Si trebuie sa respectam unul pe altul. Fara toleranta, fara intelegere, fara empatie si fara un dialog interetnic normal, nu se poate.

 


Musafir

#1428 Re:

2012-03-25 18:55

#1420: -

Aveti acelasi drept ca si noi , sa invatati in limba oficiala a  statului roman.  Noi nu invatam in limba romana pentru ca este limba  noastra materna ,ci pentru ca este limba OFICIALA a statului  roman si asta este valabil  pentru toti cetatenii  lui ( deci si pentru voi ).Aveti dreptul sa invatati si in limba voastra materna si aveti cursuri in maghiara inclusiv la UMF Targu Mures. Dar aveti si  OBLIGATIA sa cunoasteti limba oficiala a statului , sa respectati statul roman si populatia majoritara. Chiar nu inteleg ce vreti acum ,aveti cursuri in limba maghiara la UMF Targu Mures ,dar semnati petitii si la comentarii nu faceti decat sa jigniti poporul roman caruia ii cersiti bani pentru inca o linie in limba maghiara. Cand spun ca il jigniti  ma refer atat la termenii folositi ,cat si la modul in care scrieti  in limba romana , LIMBA OFICIALA IN ROMANIA SI OBLIGATORIE PENTR TOTI CETATENII. Copii nostri, care vor ,merg la universitati de prestigiu din Europa sau America si  studiaza acolo in limbile oficiale ale statelor respective . Nu am auzit pe niciunul sa se planga ca nu studiaza in limba lui materna si obtin rezultate deosebite. De altfel ,mi se pare cel putin ridicol ca la nivel de universitate ( deci dupa ce s-au absolvit 12 clase si s-a sustinut bacalaureatul in Romania ) sa nu cunosti limba romana ca sa urmezi cursuri universitate in limba oficiala a statului. Oricum , pe langa cursurile in limba  maghiara de la UMF Targu Mures ,de la Cluj ,mai puteti sa va faceti si  universitati particulare cu predare in limba maghiara ,sau de ce nu ,sa mergeti sa urmati cursurile in tara unde limba oficiala este limba voastra materna.


Musafir

#1429 Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 19:08

#1427: - Re: Re: Re:

" Domnule , eu nu stiu ce v-au facut stramosii nostri .... "

Atunci ,pentru inceput ,informeaza-te : http://www.youtube.com/watch?v=HDHMaJi6H6E&feature=player_embedded

Dupa aceea ,putem sa incercam un dialog. Poporul roman totdeauna a fost tolerant si ingaduitor. Dar daca vei citi comentariile de aici ale maghiarilor tai, care   nu fac decat sa jigneasca tara asta ,poporul roman si linba romana  ,vei intelege si singur cine nu vrea ,sau nu poate, sa aiba  un dialog normal.


Musafir

#1430

2012-03-25 19:12

Oare de ce vreau ungurii autonomie ?
Ca sa nu mai fie nevoie de asa petitii !.

Musafir

#1431 Re: Re:

2012-03-25 19:14

#206: - Re:

SAJNOS AZ RMDSZ SEGGNYALO POLITIKAJANAK ISSZUK A LEVET!AZ ELTELT 16 EV ALATT SOKKAL TOBBET EL LEHETETT VOLNA ERNI!NEM ELEG A VALASZTASOK ELOTT EGYPAR HONAPPAL LATSZAT*MAGYARKODNI* S AZTAN BEDOBNI A GYEPLOT,S CSAK A SAJAT PARTKLIENTURARA GONDOLNI!!!RMDSZ?RANK SE RANTNAK!CSAK A SZAVAZATUNK KELL NEKIK!ELKURTATOK TI NEMZET ARULOK!!!!!

Alege numele de user

#1432 Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 19:17

#1427: - Re: Re: Re:

Hai să o luăm sistematic, metodic, ordonat. Mai întâi te rog să-ți scoți ochelarii de cal.  Gata, i-ai scos? Buuuuun.

Mai departe. Hai să nu folosim cuvinte mari care ar putea genera reacții nepotrivite. Dacă ai fi dat un click ai fi văzut ca ce scriam eu era un comentariu la ce postase un ...mă rog, cineva. Personal cred că e mai sănătos să nu cântărim ce au făcut străbunii unora și altora.  Fiind mai temperamental, uneori scot răutăcisme din mine cu mare ușurință, dacă sunt provocat.

Să continuăm: colonizarea nu au inventat-o nici maghiarii, nici românii, nici măcar romanii, au practicat-o grecii antici, dacă e să ne limităm la manualul de istorie antică.  Pe cale de consecință, nu e nimic nou  sub soare și lucrurile trebuie luate ca atare. Nu are nimeni dreptul să conteste decizia unei persoane de a-și stabili domiciliul unde dorește. Bucureștiul înglobează atâția maghiari, dar eu unul nu am auzit niciun bucureștean plângându-de de asta.

Întrutotul de acord cu ultima frază, pentru care te felicit și-ți mulțumesc. Cu o mențiune: dialogul nu trebuie să fie interetnic, ci interuman.


Musafir

#1433 Re: Re: Re:

2012-03-25 19:18


Musafir

#1434 Re: Re:

2012-03-25 19:23

#1428: - Re:

AI UITAT UN LUCRU ISTETULE!!!!NOI SUNTEM BASTINASI AICI IN ARDEAL,DECI AVEM TOT DREPTUL LA LIMBA MATERNA,ASA CUM ESTE SI NORMAL CA SA VORBIM CORECT LIMBA STATULUI!!!NU POT SA PRICEP DE CE UN LUCRUCA INVATAMANTUL IN LB.MATERNA O TRAITI PARCA VI S AR TAIA UN DEGET!!AVETI COMPLEXE SAU NUMAI ATAT PUTETI?


Musafir

#1435 Re: Re: Re:

2012-03-25 19:32

#1434: - Re: Re:

ISTETULE ,bastinas ,sau hun ,trebuie sa cunosti limba oficiala a statului in care traiesti ,asta era discutia .   AVETI cursuri in ungureste la UMF Targu Mures  , ce altceva doriti cu petitia asta ?


Musafir

#1436 Re: Re: Re:

2012-03-25 19:32

#1434: - Re: Re:

Complexe mă tem că ai tu. De ce scrii cu majuscule (litere mari, pe înțelesul tău) ? După legea compensației, ai ceva minuscul. Ce anume să fie?


Musafir

#1437 Re: Re: Musafir 1321

2012-03-25 19:46

#1339: Judex - Re: Musafir 1321

SAU DE MAI MULT TIMP!PE CAND ERAI INCA IN COPACI,INAINTE CHIAR DE HOMO NEANDERTALIS!


Musafir

#1438 Re: Democraţie

2012-03-25 20:52

#1: - Democraţie

E PACAT CA INTR_O TARA EUROPEANA CONDUCATORII MAGHIARI CAUTA CU TOT DINADINSUL ASUPRIREA ROMANILOR(rezultatele lor se vad in Harghita si Covasna)

 

Judex

#1439 Re: Re: Re: Pace si respestarea legii educatiei !

2012-03-25 21:07

#1418: - Re: Re: Pace si respestarea legii educatiei !

Mergeţi la   #1409   şi observaţi că această lege a fost adoptată  PRIN  ŞANTAJ,  TÎLHĂREŞTE,  în modul cel mai oribil cu putinţă,  în scopul menţinerii la putere a actualei coaliţii, de aceea este contestată cu atîta vehemenţă de întreaga opoziţie şi de majoritatea poporului român!

Faceţi atîta caz de DEMOCRAŢIE, de  SPIRIT EUROPEAN  dar, după opinia majoritatăţii poporului român responsabil, modul acesta tîlhăresc de a produce legi împotriva VOINŢEI majorităţii poporului acestei ţări nu e deloc  SPIRIT EUROPEAN şi, cu atît mai mult : DEMOCRAŢIE ! Unde găsiţi aici voinţa majorităţii?

Vă întreb sincer şi vă rog să-mi răspundeţi sincer, vă asumaţi răspunderea costului unui REFERENDUM pe această problemă în cazul în care poporul acestei ţări vă va respinge doleanţele dvs., nu cu majoritate de voturi, ci cu mai mult de 80%?

În caz contrar, înseamnă că dvs. doriţi ca, prin şmecherie, manipulare, şantaj, conjunctură politică, să vă atingeţi un scop contrar voinţei majorităţii poporului român! Nu găsiţi că aceasta e o metodă mîrşavă, tîlhărească!

Să fie clar pentru toată lumea : ROMÂNII  NU DORESC  SEPARATISM!  SEPARATISMUL  NAŞTE URĂ!  Istoria a dovedit-o din plin prin ororile care le-a generat separatismul şi propaganda şovină, iar nu comunismul. Septembrie 1940 a fost încă şi mai oribil decît decembrie 1989! Iar în dec 1989 nu afost un protest împotriva comunismului ci a fost rezultatul răzbunării unor infractori împotriva oamenilor legii pe fondul urii interetnice întreţinută continuu timp de 80 de ani.

Vrem ca generaţiile viitoare să nu se mai urască, tot amintindu-le iar şi iar, cu surle şi trîmbiţe, TRIANONUL!  Aţi fost şi încă sunteţi cu mult inferiori olahilor ardeleni pe care nu-i suferiţi, aşa că luaţi-vă adio de la dorinţele dvs. absurde! Patria vă primeşte la sînul ei EGALI şi fără nici un fel de privilegii.

RESPECTAŢI CONSTITUŢIA ŢĂRII ÎN INTEGRALITATEA EI!

 


Musafir

#1440 Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:10

#1435: - Re: Re: Re:

Linie independenta de facultate de medicina in lb.maghiara, oferita prin cadru legal...Nimic mai mult si punct.

 


Musafir

#1441 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:13

#1440: - Re: Re: Re: Re:

De ce va trebuie linie independenta daca aveti  predare in limba maghiara ,deci va este respectat dreptul de a studia in limba materna ?


Musafir

#1442 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:24

#1411: Judex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Dacă aveţi pretenţia că sunteţi creştini, mergeţi la #1382, deschideţi linkul"

Nu fa trimitere la un link unde aratati un documentar realizat de romani. Daca vrei sa pari credibil, arata documente realizate de parti neutre, fiindca:

"Dezinformarea este arma grea folosita cu drag si des de politicul si nationalismul sovin roman pentru interese de grup si personale!!"

Propaganda sovina este in stare sa plateasca pentru marturii false!!


Musafir

#1443

2012-03-25 21:26

MAR NAGYON REGEN ELKELETT VOLNA KEZDENI EZT A PETICIOT.

Musafir

#1444 Re: Re: Re:

2012-03-25 21:32

#1425: - Re: Re:

"Sunt unul din cei care, fără să și-o fi dorit-o, a schimbat componenta etnică"

Cotropitorii n-au dreptul moral sa comenteze aici!! Valabil si pentru Judex!!


Musafir

#1445 Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:34

#1444: - Re: Re: Re:

Dar coptropitorii huni au dreptul moral sa faca vreun comentariu ?


Musafir

#1446 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:37

#1442: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nu este propaganda ,sunt marturii si masacrele facute de voi ar trebui macar sa le recunoasteti si sa vi le asumati. RUSINE SA VA FIE ! Mai aveti curajul sa si comentati ,salbaticilor !


Musafir

#1447 Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:38

#1444: - Re: Re: Re:

În mod normal, nici cretinii iremediabili nu ar avea dreptul să o facă și totuși iată-te. Și nu mai folosiți semnul exclamării ca substitut al sabiei, că nu impresionați pe nimeni. Iar cotropitor la mine-acasă...e o contradicție în termeni.


Musafir

#1448 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:42

#1429: - Re: Re: Re: Re:

"Poporul roman totdeauna a fost tolerant si ingaduitor."

Se observa toleranta in comentariile prietenoase de aici, si s-a vazut si in martie 1990 cand romanii "toleranti" inarmati cu topoare, furci, ciomagi, etc. au atacat bestiali demonstrantii maghari care erau "inarmati" cu carti si lumanari.


Musafir

#1449 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 21:45

#1447: - Re: Re: Re: Re:

Tu acolo esti acasa unde se afla mormantul stramosilor tai!!


Musafir

#1450 Re: Re: Re: Re: Pace si respestarea legii educatiei !

2012-03-25 21:47

#1439: Judex - Re: Re: Re: Pace si respestarea legii educatiei !

Stimabile da-mi voie sa raspund la afirmatiile tale, ca un etnic maghiar

Nu am cunostinte asupra faptului, cum a fost adoptat Legea Educatiei, dar te intreb - exista aceasta lege ? Da. A  trecut prin Curtea Constitutionala ? Da. A fost adoptata  ? Da. "Unde-i lege nu-i tocmeala" spune vechiul proverb romanesc, ahh daca e vorba de unguri...atunci nu mai vrem sa respectam nici promisiuni date, nici legi promulgate...

Te intreb - de ce nu a vrut Senatul UMF Tg.Mures (75% romanesc) sa adopte o linie independenta ? Atunci nu ajungea la Bucuresti, aceasta problema...Pentru ca nu exista vointa din partea majoritatii romanesti, interese si profituri meschine in spatele refuzului, asta este purul adevar.

2. Opinia marii majoritati romanesti...hai sa fim sinceri cati majoritari au intalnit macar odata in viata lor maghiari ? In afara de stereotipii ca romanii nu sunt serviti in Secuime, si sa se duca in Ungaria lor, habar n-au de Transilvania multietnica!!!

3. "legi împotriva VOINŢEI majorităţii poporului acestei ţări" Hai sa fim seriosi, cu ce afecteaza marea majoritate, o linie independenta la UMF Tg Mures ?

4. Referendum national... imi pare rau dar cred ca esti neserios in aceasta privinta...vezi argumentatia de la punctul 2...

5. Resping cu fermitate, orice idee de si explicatii cu  "şmecherie, manipulare, şantaj, conjunctură politică, să vă atingeţi un scop contrar voinţei majorităţii poporului român" - asa cum am spus mai sus: a.) este dreptul meu sa invat in propia mea limba materna b.) nu vad cum paote sa fie o lege prominoritate - contramajoritate c.) Aceasta linie independenta sa cerut prin respectarea prevederilor legii d.) La formarea Romaniei Mari, conducerea de atunci si a asumat aceasta minoritate, implicit si dreptul la invatamant in limba materna de la gradinita la facultate, prin propie organizare autonoma.

Imi pare rau s-o spun, orice fel de comentariu, sub, peste si langa, precum ca Legea a fost adoptat prin marsavie, ca sarmanii studenti cum se vor afirma, ca bolnavul roman cum se va face inteles sunt pur si simplu comentarii rautacioase

6. Romanii nu doresc separatism, separatismul naste ura, inteleg motivatia, dar neseparerea facultatilor mentine o stare de ilegalitate, mentine interesele meschine a celor care sunt acum la conducerea UMF Targu Mures. Din pacate, daca pot sa dau un exemplu, "intr-o casatorie care nu merge, in care partile nu se respecta, si nu sunt parti egale, unde numai o singura parte are dreptul decizional, si cealalta parte este batjocorita, acolo declararea neseparatismului nu isi are rostul"

7. Da, dupa parerea mea se respecta Constitutia, nu s-a cerut nimic mai presus de lege, tot acceasi constitutie care proclama limba romana oficiala (ceea ce nu a fost contestat de nimeni) da dreptul la invatamant in limba materna...