transformati CATEDRALA NEAMULUI in cel mai mare si modern SPITAL


Musafir

#1

2015-11-02 16:35

Mi-ar place sa se intample precum in aceasta petitie. Dintotdeauna am numit aceasta constructie Catedrala Nesimtirii Neamului pentru ca inghite bani care ar trebui folositi altundeva si o catedrala (chiar foarte frumoasa) exista deja.

Totusi, este un proiect deplasat, deoarece structura viitoarei catedrale exista deja si ar fi stupid sa daramam ce s-a construit deja. Totusi, s-ar putea opri lucrarile la aceasta catedrala si construi un spital imens pe undeva prin Bucuresti (si prin alte orase mari din tara).
Intotdeauna mi s-a parut deplasat cum, la rectificari bugetare, se dau acestei catedrale, precum si altori biserici (afara de bugetul initial) zeci de milioane de EURO suplimentar si, in schimb, pentru scoli si spitale ni se spune ca nu sunt fonduri, ca nu stiu ce chipament medical a fost donat de nu stiu ce firma (si vorbim de mii si, rar, sute de mii de euro pentru acele echipamente) pentru ca statul nu are bani.
Pai, bine, mai, marsavilor, dar pentru a pupa sutana popii aveti bani?! Cand o fi sa zaceti pe un pat de spital... popa va va opera, ingriji si educa pentru a ajute in situatia de a salva alte vieti?! INCONSTIENTILOR DE LA PUTERE!!!

Musafir

#2

2015-11-03 15:05

cred ca mai bine sa avem cel mai mare spital din europa , decat cea mai mare catedrala unde sa se lafaie preotii , preoti care au uitat ce inseamna iubirea de semen , preoti care iubesc doar banii. Biserica noastra a devenit o mega afacere , platesti ca sa increstinezi , platesti ca sa te ingroape , nu are importanta ca ai de unde sa dai sau nu . Au ajuns sa fie oamenii ingropati in curtea casei !!!!! Cred in Dumnezeu , dar nu si in popi! Dumnezeu nu a cerut biserici mari , a cerut sa daruim iubire si iertare!!!

Musafir

#3

2015-11-04 16:16

Pentru ca Avem nevoie de spitale!!!

Musafir

#4

2015-11-04 20:02

Am semnat aceasta petitie pentru ca trebuie sa se faca dreptate in tara noastra,legile trebuiesc respectate ,mita trebuie sa dispara ,statul roman nu ne ofera nimic noua tinerilor .Sunt invatator titular am 900 de lei salariul din care 600 ii dau pe naveta . Ce imi ofera mie si altora tara asta? Nimic.Se construiesc biserici peste biserici si nu numai.Sunt dezamagita de tara asta m-am saturat de toti cei din guvern din parlament care nu situ decat sa fure si sa promita de la un an la altul.

Musafir

#5

2015-11-04 21:12

O cladire inutila care nu aduce nici un beneficiu societatii
Marian-Sorin Ispir
Botosani

#6

2015-11-05 13:59

Credinciosii adevarati nu au neaparat nevoie de o catedragala pentru a se ruga la D-zeu o pot face si sub cerul liber asa cum si Iisus se ruga in gradina Edenului,bolnavii au nevoie de spitale,sub cerul liber nu pot fi tratati !

 

Mela95

#7 Observatie

2015-11-05 15:21

Nu vreau sa jignesc pe nimeni prin cele ce urmează si cu atât mai puțin pe ce bine intenționați. Sunt conștientă ca orice om se naste cu libertatea de a alege ce dorește și a avea propria opinie. De aceea nu critc și nu condamn pe nimeni, ci doar vă rog sa vă informați bine înainte de orice (indiferent ca va hotărârți să semnați acestă petiție, să cumpărați un medicament sau o haină nouă);să ascultați și argumentele pro și pe cele contra, să vedeti și partea albă și partea neagra a situație și abia apoi să trageți o concluzie obiectivă.

Astfel vă sfătuiesc să citiți atât articolele prezentate în media (a căror majoritate prezintă argumentele contra), cât și comunicatele legate de acest subiect de pe site-urile basilica.ro și http://www.catedralaneamului.ro/index.php/simbolism-teologic. ASTFEL POATE VEȚI AFLA CĂ ÎN INCINTA COMPLEXULUI CATEDRALEI MÂNTUIRII NEAMULUI SE VA CONSTRUIBUN CENTRU MEDICAL cu cabinete și zonă de primire urgențe. De asemenea ați afla că Biserica Ortodoxă derulează din mijloace finaciare propii (donatii ale crelului și mirenilor cât și sponsori) mai multe proiecte sociale (AFTERSCHOOL-URI, CENTRE DE PROTECTIE A MAMELOR -impreuna cu copii acestora -AGRESATE DE SOTI, CANTINE SOCIALE, CENTRE MEDICALE, MESE CALDE TRANSPORTATE ACASĂ CELOR BĂTRÂNI, AJUTĂ COPII CU SITUAȚIE FINANCIARĂ PRECARĂ SĂ ÎȘI CONTINUE SDUDIILE; toate cu personal competent). Un alt lucru pe care l-ați afla este și acela că Biserica Ortodoxa este separată de Stat din punct de vedere al gospodării și că suma pe care o primește anual din partea Staului român se datorează secularizării averilor mănăstirești realizată de Guvernul român sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza (averi din urma cărora BOR s-ar fi autogospodărit pe termen lung)-https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Ioan_Cuza

Astfel ,dacă în urma unei corecte informări veți dori în continuare sa semnați petiția sunteți liber să o faceți. Iar eu și cei care sunt de acord cu construirea catedralei ( sa stiți că pe Colina Bucuriei este Catedrala Mitropolitană, iar momentan România nu are o catedrală patriarhală -fiind singura din Europa, dacă nu mă înșel) vom nădăjdui în Dumnezeu. Căci dacă este voia Sa ca acesta Catedrală să se construiască va muta și munții din loc, iar dacă nu și o pietricică va opri construirea.

P. S. : Va rog sa nu va osteniți sa postati comentarii jignitoare sau lipsite de argumente logice, deoarece vă veți afla în situația lupilor care latră la lună.


Musafir

#8

2015-11-05 18:18

Pt ca BOR este inutil pt societate !!!

Musafir

#9

2015-11-05 19:34

Pentru ca sunt asistenta medicala si m.am saturat de lipsa locurilor de munca din cauza ca nu avem spitale si m.am saturat de mizeria care se afla in cele pe care le avem si noroc ca avem spitale si clinici private unde muncim si unde ne ducemcu incredere copiii dar unde lasam si tot salariu!!!!

Musafir

#10

2015-11-05 21:53

nu avem orfelinate, nu avem azile ptr batrani, nu avem spitale, nu avem scoli....fabrici, uzine, nu avem case, NU MAI AVEM NIMIC dar in schimb vom avea cea mai mare catedrala din europa: "tigani cu ditamai aurul atarnat de gat" asa ar fi catedrala in aceasta tara saraca.

Musafir

#11 exista deja o petitie cu mai multe semnaturi

2015-11-06 01:13


Musafir

#12

2015-11-06 07:31

Tara are nevoie de medici si spitale ,nicidecum de inca o gaura neagra de astupat

Musafir

#13

2015-11-06 07:50

pentru ca asa e normal e plin de biserici plin !!!!!!!!!!

Musafir

#14

2015-11-07 10:45

Sunt medic...știu câte sacrificii face fiecare medic ...știu ca pleacă cu sutele din țară pentru un trai mai bun și respect...și mai știu ca aici sunt bătrâni. ..copii .. oameni care au nevoie de noi ...doctorii ...și mai au nevoie de spitale curate ...spitale în care sa fir tratați cu zâmbetul pe buze...