Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#301 Re: Petitia se refera la religia ortodoxa sau la cea a altor confesiuni?

2014-11-15 10:04

#293: - Petitia se refera la religia ortodoxa sau la cea a altor confesiuni? 

 Autorul petitiei doreste sa ia legatura cu cel care are suspiciuni asupra obiectului ei.

Dorim sa mentionam, ca, avand in vedere faptul ca in scoala romaneasca se preda majoritar RELIGIE ORTODOXA, se subintelege ca pentru acesta a fost initiata petitia!

A lupta pentru mentinerea RELIGIEI ORTODOXE in scoala romaneasca, inseamna a lupta si pentru BISERICA ORTODOXA ROMANA!

Unde, in petitie, scrie ceva despre alte confesiuni?

Textul petitiei a fost formulat in functie de exprimarea articolelor din lege!

 


Musafir

#302

2014-11-15 10:06

Copiii au nevoie de Dumnezeu!

Musafir

#303

2014-11-15 10:13

Daca nu religie , atunci  ce?

 


Musafir

#304

2014-11-15 10:42

Simtul religios este un fapt universal, un fenomen dat, intiparit in sufletul nostru; este o calitate specifica a sufletului, ca si celelalte simturi.
oana

#305

2014-11-15 10:43

Probabil cei care nu vor religia ortodoxă în școli vor ca elevii să aibă parte de ore de sex practic probabil, că asta promovează societatea de azi! Asta vă doriți pentru copii voștri!


Musafir

#306

2014-11-15 10:48

Cred ca este necesara educatia religioasa a copiilor incepand de la varste mici, bineinteles in conformitate cu dezvoltarea lor psihologica si capacitatile cognitive. Religia predata corect ofera repere morale stabile intr-o lume din ce in ce mai devianta si contribuie la formarea unei persoane echilibrate cu respect de sine si de celalalt.
Melania

#307 Re: Re: Re: Re: religia nu are ce cauta in scoli

2014-11-15 10:49

Religia are ce căuta în școli. Mă mir că nimeni nu vorbește despre acele materii care într-adevăr nu ar avea ce căuta în școli. De exemplu-limba latină, se menține în școală numai pentru că limba română se trage din limba latină? Apoi ce caută chimia și fizica la clasa a VI/a și a VII/a. Eu nu contest prin aceasta existența acestor materii în școală ci dimpotrivă, vreau să amintesc de acele situații prin care elevii sunt prejudiciați de adevărata valoare a învățământului. În unele orașe (dacă nu în toate), unii profesori intenționat nu își fac orele pentru ca elevii să fie nevoiți să fie meditați tot de ei pentru a trece cu bine peste examene. Asta este adevărata problemă în învățământul românesc, nu religia în școală. 

 

Oana

#308 Re: .

2014-11-15 10:59

#243: Sfântul Aşteaptă - . 

 ție nu-ți este rușine să scrii așa ceva, nu ai frică de nimic? Dacă nu ai ceva de spus stai în banca ta că nu se cuvine să pocești nume de sfinți și să-ți bați joc de sfintele taine!

Oana

#309 Re:

2014-11-15 11:14

#91: -  

 așa e! 


Musafir

#310 Re: Re: Re: un creștin ortodox

2014-11-15 11:22

#295: - Re: Re: un creștin ortodox 

Religia chiar era o materie facultativa, de vreme ce orice elev putea termina scoala fara sa faca religie, ceea ce nu e cazul pentru matematica, geografie sau orice alta materie normala.
Voi nu intelegeti ca religia este strict o chestiune de alegere personala si pot exista o multime de situatii. De exemplu, am in familie persoane care s-au declarat ortodocsi la recensamant, dar nu sunt credinciosi si nu-i intereseaza religia in scoala pentru copilul lor. Voi de fapt doriti sa accesati copiii din astfel de familii indiferente, care cel mai probabil nu se agitau pana acum sa faca cerere pentru scutirea de religie, iar dupa aceasta decizie a CCR nu vor face cerere pentru a face religie.

Sfântul Aşteaptă

#311

2014-11-15 11:22

Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”


Musafir

#312 Doamne ai mila!

2014-11-15 11:26

Fara Bunul Dumnezeu suntem nimic cei al meu decat pacatul asta mai eara sa dispara credinta din scoli fara religie in scoli osa fie Haos!


Musafir

#313

2014-11-15 11:38

In loc sa o faca disciplina obligatorie, pentru ca orice cetatean are datoria sa isi cunoasca radacinile spirituale, s-au gasit sa ii scada valoarea lasand la latitudinea fiecaruia. Trist! De ce nu se aplica si la celelalte discipline? Tare as fi curioasa cum s-ar petrece lucrurile daca fiecare ar cere ce anume sa studieze...


Musafir

#314 Re: Re:

2014-11-15 12:03

#258: Ateu - Re:  

 Suntem liberi sa alegem.. dar daca Dumnezeu nu exista nu ai pierdut nimic... dar daca Dumnezeu exista atunci ai pierdut totul. Si fii sigur ca daca vei alege Adevaru vei simti asta pt ca nu te va lasa Dumnezeu in ceata fara ca sa-L simti aproape. 


Musafir

#315

2014-11-15 12:08

Sa puna mana cei de la CCR pe Constitutia Romaniei, e neconstitutional ceea ce vor ei, vedeti art 32, paragraful 7.
un crestin

#316 Re: Re: REligie?!?!

2014-11-15 12:16

#215: Madalin - Re: REligie?!?!  

 Buna ziua!

Pe cand eu eram in liceu si combateam pe Dumnezeu, cam asa cum faci tu, o profa mi-a zis:”Daca vrei sa combati, trebuie mai intai sa cunosti ca sa sti ce combati. Tu ce sti despre Dumnezeu?” Am inganat cateva vorbe, i-am facut pe crestini  cre(s)tini, ca si tine...! Priveam totul doar prin prisma parerii mele despre Dumnezeu si asa cum ne invatase scoala comunista...! L-am cunoscut pe Dumnezeu si marea lui iubire, citind despre El si cautandu-L. L-am gasit si pot sa iti spun ca Dumnezeu ii iubeste pe toti se pe cei buni si pe cei rai, asa cum sunt. Tu, daca esti o persoana morala, cu sau fara dumnezeu, nu ar trebui sa jignesti pe nimeni si ar trebui sa cauti sa cunosti ca sa combati...! Eu mi-am dat seama, dupa ce mi-a spus profa ca acel tip de cre(s)tin, eram eu. Tu...?

Apropo si daca eram buidsti sau musulmani, eram tot credinciosi, nu necredinciosi. Cred ca trebuie iti revizui cultura generala si spiritul civic, cetatenesc si tolerant. Pentru mine Hristos este modelul, pentru tine?

Sa ai o zi buna, romane crestin!


Musafir

#317

2014-11-15 12:21

Familist, tată a trei copii, refuz să văd cum se dorește de către unii revenirea la triste vremuri de ateism și propagandă anticreștină. Copiii noștri au DREPTUL constituțional de a face religia în școală! Fiind vorba despre un drept garantat de Constituție, e absolut abjectă motivarea CCR prin care se dorește solicitarea scrisă a părinților pentru a face copiii religia. Păi, după acest mod de gândire, de ce nu facem solicitare scrisă și pentru dreptul de a vota, spre exemplu ?! Rușinos și mizerabil în același timp. E momentul să strângem rândurile!

Musafir

#318

2014-11-15 12:21

De ce se discuta asa cea, este singura ora in care noi avem ocazia sa ne intelegem sentimentele si propirul nostru comportament raportat la bine si rau!

Musafir

#319 Re: Re: Re: Re: un creștin ortodox

2014-11-15 12:32

#310: - Re: Re: Re: un creștin ortodox 

Da, parintii aveau libertatea sa aleaga si inainte sa se dea aceasta lege. Este normal sa fie o decizie personala. Dar nu inteleg un lucru. Dacă religia avea un caracter facultativ si nu deranja pe nimeni, de ce s-a mai dat această lege? Eu cred că anumiți oameni erau deranjați de ceea ce repreezintă această materie. 

Eu am semnat aceasta petitie deoarece vreau ca aceasta materie sa ocupe locul pe care- l merita. 

Mike Litoris

#320

2014-11-15 12:33

Dacă veţi crede în Greuceanu şi el nu există, nu pierdeţi nimic, dar dacă Greuceanu există şi nu credeţi în el, veţi pierde totul. În Greuceanu de ce nu credeţi ?


Musafir

#321

2014-11-15 12:47

Daca si religia ne luati...ce ne mai ramane?

Musafir

#322

2014-11-15 12:53

Este incredibil ce se întâmplă ! Oare cât își mai bat joc de noi acești neaveniți ? Ei nu sunt creștini ? N-au uzit de Constantin Brâncoveanu și de toți care s-au jertfit pentru neamul acesta ? Să le fie rușine ! Și-au umplut burțile și atât! Dumnezeu o să-i judece!

Musafir

#323 Re: Re: Re: Re: Re: un creștin ortodox

2014-11-15 12:54

#319: - Re: Re: Re: Re: un creștin ortodox 

Pentru ca nu poti fi inscris din oficiu la o materie facultativa si sa trebuiasca sa treci de obstacole birocratice pentru a renunta la ea. Da, statul e obligat sa asigure ore de religie pentru cei care vor asta, dar n-are voie sa presupuna din start ca toata lumea vrea, sa-i inscrie pe toti la ore de catehism ortodox si sa angajeze din start profesori de religie pentru numarul maxim de elevi. In general, statul nici macar nu are voie sa intrebe vreun cetatean ce religie are (si daca are asa ceva), cu exceptia recensamantului.

De curiozitate, care este "locul pe care-l merita" materia religie?


Musafir

#324

2014-11-15 13:01

Sustin mentinerea religiei in scoli dar nu sustin cultele religioase in scoli. Religia crestina este unica, pe cand culte...

Musafir

#325

2014-11-15 13:07

Cultele alea religioase sunt, in Romania cel putin, tot crestine de cele mai multe ori.