Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#276

2014-11-15 07:38

Sunt de acord cu predarea religiei in scoli...


Musafir

#277

2014-11-15 07:39

Poporul acesta s-a nascut crestin!
In toata istoria noastra, fibra noastra nationala si toata puterea romanilor a stat in ORTODOXIE (cea autentica, cea in duhul evangheliei, iar nu cea "moderna", care-i face pe ceilalti sectari si eretici !! )
Sa ne aparam ce avem mai scump !
Adevarata ORTODOXIE !
IQ

#278 Re: Re: religia nu are ce cauta in scoli

2014-11-15 07:40

#60: Andrada - Re: religia nu are ce cauta in scoli 

Poate ca tu ar trebui sa citesti mai mult. Adica sigur, ca altfel n-ai scrie asemenea prostii.

 

Sa stii ca exista si carti care descriu realitatea care ne inconjoara asa cum este ea. Nu te baza pe singurele carti cititie, carti de povesti ca Bilblia sa Coranul.

Dumnezeul este Echivalent cu Iepurele de paste sau Mos Craciun. Credinta in Dumnezeu se echivaleaza cu schizofrenia si este un caz patologic a mintii umane.

La scoala copii trebuie sa invete despre LUMEA REALA! Sa acumuleze informatii CORECTE, ca sa se poate integra intr-un mod util in societatea contemporana. Sa cugete, sa cerceteze, sa aduca progrese stiintifice, ca si internetul si platformele online, ca maimutele mutante ca voi sa puteti scrie prostii schizofrenice.

cineva

#279 religia in scoala

2014-11-15 07:42

Sunt profesor de peste 10 ani la liceu si stiu ce inseamana sa predai religia aici. Stiu si care este starea sufleteasca a lor. E pacat sa ramana multi fara nici un sprijin moral cat de cat. Multi marturisesc ca sunt asa de pacatosi ca le este frica sa intre in Biserica de teama sa nu "cada sfintii pe ei". Deci, asa cum sunt de zbuciumati, au constiinta pacatului. Nu le spun eu nimic, ei marturisesc acest lucru. Sunt chiar dintre cei mai neastamparati si catalogati drept copii problema. Apoi de multe ori mi-au multumit daca am acceptat sa ma duc cu ei la Biserica. "Doamna profesoara, n-am mai fost in Biserica de mai multi ani!" Intrebandu-i de ce?, imi spun ca nu au cu cine, ca ai lor nu se duc, ca nu sunt in tara si sunt singuri, parintii sunt despartiti... Daca te duci pregatit la ora, cu drag si deschidere catre ei nu stiti cate intrebari si cat de curiosi sunt, cat de multi cad pe ganduri, cati iti marturisesc cu lacrimi in ochi diferite lucruri adanci din viata lor. Sunt multe de spus despre ora aceasta...  Nadajduim ca va avea Dumnezeu mila de poporul acesta!E destul de zbuciumat si asa... Dar fara religie...


Musafir

#280

2014-11-15 07:51

Nimic fara Dumnezeu!

Musafir

#281

2014-11-15 07:55

Voi lupta ca apostolul pavel impotriva satanei care se cheama europaq libertatii, de a nu face religie.Iata ca libertate de fapt nu exista daca esti crestin.E folosita libertatea pentru minoritatile sexuale gen homosexuali si pentru cele etnice.S-a dat pe fata arama europei care e de fapt desfrinata cea mare a babilonului, beata de sangele sfintilor adica crestinii ortodocsi si de sangele lui iisus care si-a dat viata pentru omenire.Dar fii sai vor lupta pina la moarte pentru el.

Musafir

#282

2014-11-15 08:05

Unitate, credință și multă rugăciune pentru îmblânzirea celor potrivnici.Pace și binecuvântare.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-11-15 08:18



Musafir

#284 Maria

2014-11-15 08:20

Lăsați religia în pace, elevii au nevoie de educație religioasă în școală, iar profesorii de religie sunt bine pregătiți pentru meseria pe care o prestează. Dacă luați în calcul notele obținute de profesorii de religie la diferitele examene pe care le-au susținut vă veți da seama că sunt dintre cele mai mari note din tot sistemul de învățământ. Oare țara noastră a sărăcit atât de tare încât nu mai sunt bani pentru a plăti pe acești oameni?

Sunt conștientă că sunt multe persoane care doresc să se elimine religia din școli, aceste persoane ar trebui să facă cerere la începutul anului școlar prin care să solicite ca proprii copii să nu frecventeze ora de religie...deci nu înțeleg de ce era necesară schimbarea legii cu privire la acest aspect. Probabil cei care au votat schimbarea acestui aspect s-au gândit că vor scăpa de câțiva profesori de religie (și așa credeau ei, că se investesc prea mulți bani plătind salarii acestor profesori). 


Musafir

#285

2014-11-15 08:35

Este o idee buna cu aceasta petitie pentru mentinerea religiei in scoli.
Multumesc

Musafir

#286 Re: un creștin ortodox

2014-11-15 08:36

#253: "un proș ... sau habotnic cu spume....sau analfabet" - un creștin ortodox 

 Pai daca stiti ca religia nu a fost scoasa din scoli, care este obiectul acestei petitii?
Ce vreti voi de fapt, ce anume va deranjeaza daca vi se cere sa completati un formular?


Musafir

#287 Re: Re: Re: religia nu are ce cauta in scoli

2014-11-15 08:45

#278: IQ - Re: Re: religia nu are ce cauta in scoli 

 La scoala, elevii trebuie sa invete despre LUMEA REALA, adica despre lumea creata de DUMNEZEU si despre cea VESNICA.

Ca sa inteleaga asta, cei care doresc scoaterea religiei din invatamantul romanesc, trebuie sa citeasca mult din toate domeniile, nu unilateral!

Semnatarul comentariului semnat IQ, care sustine ca adevarata credinta in Dumnezeu se echivaleaza cu schizofrenia, este demn de mila. Ne este foarte mila de el!!!Mai ales ca ii acuza pe altii de boala de care sufera el. Multa sanatate mintala, domnule IQ!


Musafir

#288

2014-11-15 08:46

vrem să scoatem religia din școli ? inseamnă că uităm de rolul religiei și al Bisericii Ortodoxe în viața acestui popor- primele cărți tipărite, primele cărți tipărite în limba română, primele cărți în versuri, primele școli, primele așezăminte sociale pentru bătrâni și bolnavi, păstrarea unității de neam prin ajutorarea transilvănenilor în timpul ocupației austro-ungare, păstrarea credinței și a nădejdii ca Dumnezeu nu ne-a uitat în timpul războaielor care au avut loc necontenit pe aceste meleaguri...păcat că ne uităm trecutul atât de ușor...

Musafir

#289

2014-11-15 08:49

Buna ziua,
Sunt o mama care a avut un copil in scoala,a avut ora de religie unde a invatat multe lucruri frumoase de profa de religie iar eu am invatat de la el.
Andrei

#290 Religia

2014-11-15 09:06

de ce in tarile civilizate religia aproape ca lipseste cu desavarsire?!? Noi suntem cumva mai primitivi?? Numai cu religie putem merge mai departe?? Ce fel de oameni a format pana acum religia la noi?!?...gunoaie peste tot,manele,seminte....lenesi care traiesc pe ajutoare sociale,hoti..etc. Cu ce ne-a facut religia mai buni decat ceilalti?? cu nimic..cu absolut nimic.Singurele beneficii le are biserica.Chiar considerati ca merita??...


Musafir

#291

2014-11-15 09:07

Dumnezeu sa lumineze si sa incalzeasca cat mai multe inimi!

Musafir

#292 Re: Re: Re: Re: Re: Re: REligie?!?!

2014-11-15 09:10

#166: - Re: Re: Re: Re: Re: REligie?!?!  

 Asta ai putea face tu acasa, dar, probabil, esti ocupata sa fii rea, agresiva si insinuanta in dialoguri pe net, creatie a oamenilor destepti si foarte probabil atei. Nu inteleg de ce va ascundeti sub umbrela religiei cand ati putea incerca sa va educati voi copiii. Acasa, cu tact si intelepciune. Acel TREBUIE imperativ, imi arata cat de putin intelegi tu din drepturile omului, mai specific in dreptul omului de a alege. Pentru cultura generala, ar trebui reintrodusa teoria evolutionista in manuale, mai marii BOR si-au facut bine treaba aici, ne-ntoarcem in Evul Mediu. Iar poporul roman, prin Constitutie, acelasi document pe care l-au invocat si cei care au reusit sa declare articolul ala total nepotrivit intr-o tara europeana din 2014, spune ca statul e laic, in consecinta si scoala. Nu inteleg mai ales de ce o tineti ca Ivan cu fluierul, nimeni nu a scos religia din scoli, doar a indreptat eroarea de logica, sa alegi ceva daca VREI, nu sa alegi sa NU VREI. 


Musafir

#293 Petitia se refera la religia ortodoxa sau la cea a altor confesiuni?

2014-11-15 09:12

De unde stim ca aceasta petitie are legatura cu religia ortodoxa si nu este din contra o petitie impotriva Bisericii Ortodoxe Romane, facand referire la religie in contextul general, fiind folosita de alte confesiuni pentru a-si impune propriile credinte (dogme) si practici privind sentimentul divinitatii care ii uneste? Biserica Ortodoxa Romana nu este amintita sub nici o forma, care este oare motivul !? Carei autoritati din BOR va supuneti, daca nu este mentionata nici macar una !? Astept un raspuns clar si concis de la cel care a initiat aceasta petitie si de la cei care semneaza inconstient petitia!!!

Mălin Ginkur

#294

2014-11-15 09:14

Ăştia care "vor ora de religie" sunt betegi la cap sau se prefac ? N-a fost nici măcar o secundă vorba despre anularea studierii religiei. Dacă ţineţi atât de mult la basmele de provenienţă e\/reiască (asta este Biblia - o cărţulie cu abureli e\/reieşti), cine vă împiedică să faceţi o simplă cerere prin care să solicitaţi studierea religiei ?


Treaba cu "majoritatea ortodoxă" duhneşte a manipulare popească. Asta dintr-un motiv foarte simplu: un atribut ce ţine de viaţa personală (în cazul de faţă religia) nu poate fi impus tuturor chiar dacă există o majoritate ce îl preferă. Este ca în cazul în care o majoritate a populaţiei urmăreşte un anumit serial: vizionarea serialului cu pricina nu poate fi impusă nimănui, chiar dacă există o majoritate a populaţiei ce-l preferă, dintr-un motiv foarte simplu: la fel ca religia, urmărirea unui serial, este dpdv juridic, o chestiune ce ţine de viaţa privată a fiecăruia.

P.S.: Haideţi cu eternele clişee: moralitatea popească, actele caritabile făcute de BOR (praf în ochi pentru fazani, oricine poate face caritate de 10 lei atunci când primeşte 50 de lei din bani publici. Ce se întâmplă cu diferenţa ?), câteva citate din Iustin Pârvu sau Arsenie Boca, nişte ţuţisme, nişte versete, pilde, epistole, etc.


Musafir

#295 Re: Re: un creștin ortodox

2014-11-15 09:36

#286: - Re: un creștin ortodox 

 Dorim pastrarea disciplinei religie in trunchiul comun.Acesta e obiectul petitiei.Transfomarea religiei intr-o materie facultativa,"la cerere" înseamnă discriminare,marginalizare,umilire nejustificata.


Musafir

#296 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: REligie?!?!

2014-11-15 09:50

#292: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: REligie?!?!  

 Domnului IQ, care ii jicneste cu rautate si agresivitate numindu-i"schizofrenici" pe cei care apara valorile morale, crestine si dreptul copiilor si tinerilor de a invata sa fie mai buni, mai armoniosi si mai sanatosi sufleteste, ii spun ca toti acesti oameni care semneaza petitia trebuie respectati in numele dreptului omului, mai ales ca ei lupta pentru afirmarea dreptului omului  de a cunoaste mai mult despre toate, inclusiv depre Dumnezeu!

Atata vreme cat suntem majoritari crestini, LOGIC este sa nu se aleaga si sa se studieze normal!

Asa cum se studiaza  LIMBA ROMANA  si ISTORIA ROMANILOR, fiindca suntem majoritari romani.

In ceea ce priveste teoria evolutionista, se stie despre ea ca este depasita. Nimeni nu mai crede astazi ca isi are sorgintea in maimute. Iar celor care cred asta, in numele dreptului omului, ii lasam sa se autodefineasca!

Ar fi bine de stiut ca nici macar Darwin nu s-a declarat ateu.

Numeni nu o tine aici ca "Ivan cu fluierul", ci, conform dreptului omului, aceasta este o petitie in care se solicita ceva, mai precis, se solicita indreptarea unei erori de logica elementara!

 


Musafir

#297

2014-11-15 09:52


Ora de religie este o componentă a învăţământului public european
Patriarhia Română a luat act cu uimire de afirmațiile publice ale domnului Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care dezinformează prin omisiune în ceea ce privește înscrierea elevilor la ora de religie. Este surprinzător faptul că domnia sa, în calitate de președinte al unei instituții publice din România, nu cunoaște prevederile constituționale și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), referitoare la ora de religie în școlile publice.

Astfel, potrivit articolului 29, aliniatul (1) din Constituția României, „libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale”. De asemenea, conform articolului 32, aliniatul (7),„statul asigură libertatea învățământului religios, potrivit cerințelor specifice fiecărui cult. În școlile de stat, învățământul religios este organizat și garantat prin lege.”

În argumentarea deciziei CEDO din 29 iunie 2007, în cazul „Folgero contra Norvegiei”, se precizează că statele au dreptul de a difuza prin învăţământ sau educaţie informaţii sau cunoştinţe având, direct sau indirect, caracter religios sau filosofic. Convenţia Europeană a Drepturilor Omului nu autorizează părinţii să se opună la integrarea unui astfel de învăţământ sau educaţii în programa şcolară (paragraful 84).

De asemenea, CEDO nu consideră o problemă caracterul obligatoriu al orei de religie, constatând faptul că „în Europa, învăţământul religios este profund legat de învăţământul secular”. Dintre cele 46 de state membre ale Consiliului Europei (în anul 2007) doar în trei state religia nu este predată în şcolile publice (Franţa, Albania şi Macedonia); ora de religie este obligatorie în 25 de state, în restul fiind facultativă sau opţională (conform celor reţinute de CEDO în 9 octombrie 2007, cu ocazia judecării cauzei „Hasan şi Eylem Zengin contra Turciei”, paragraful 30).

Doar două condiţii se cer respectate de statele care prevăd caracterul obligatoriu al orei de religie: să poată obţine o scutire de participare, în situaţia în care respectivul învăţământ are un caracter confesional accentuat (cauza „Folgero contra Norvegiei”), iar scutirea de a participa să nu implice obligaţia de a motiva în vreun fel solicitarea respectivă (cauza „Hasan şi Eylem Zengin contra Turciei”). Cele două condiţii sunt pe deplin respectate în România, fiind prevăzute în Constituția României și în Legea Educației Naționale nr. 1/2011, articolul 18: religia are caracter obligatoriu în oferta curriculară a școlii, dar opțiunea pentru frecventarea acestei discipline aparține elevului major, respectiv părinților sau tutorilor legali instituiți pentru elevii minori.

Prin urmare, opiniile unor pretinşi experţi din România în respectarea drepturilor omului nu au nici o legătură cu realitatea din Europa. România, prin tradiţia şi istoria ei europeană, se numără printre statele care asigură libertatea învățământului religios, datorită contribuției educației religioase la formarea și educarea tinerei generații în spiritul valorilor autentice. În acest sens, cercetarea națională realizată în cadrul Institutului de Științe ale Educației, arată că pentru 85% dintre tinerii din România credința religioasă constituie o valoare fundamentală cu o importanță decisivă în viața proprie (a se vedea studiul: Monica Cuciureanu și Simona Velea, coordonatori, Educația moral—religioasă în sistemul de educație din România, Bucureşti, Editura Didactică și Pedagogică, 2012).

Deci, atât legislația română, cât și practica europeană sunt în favoarea menținerii orei de religie în școlile publice.


Musafir

#298

2014-11-15 09:53

DA! Suntem ortodocsi din strabuni si Ortodoxia ne-au legat ca neam si popor.

Musafir

#299

2014-11-15 09:54

Atenție POPOR ROMÂN!
În timp ce nemernicii de politicieni ne-au sucit mințile cu această campanie electorală MIZERABILĂ, în timp ce aceiași vânzători de Neam și Țară au încercat să aducă Biserica în jocurile lor și uneori au reușit să convingă ierarhi și preoți să-i susțină fățiș, TRĂDĂTORII de la CURTEA CONSTITUȚIONALĂ au mai dat un pumn acestui POPOR prin decizia de a da câștig de cauză minorității care dorea ca Religia să nu mai fie predată în școlile din România.
Acei judecători care și-au bătut joc în permanență de deiziile românilor sunt numiți POLITIC și sunt TRĂDĂTORI de Țară!

Musafir

#300

2014-11-15 10:00

Felicitari pentru initiativa!