Dreptate pentru Sande

                           HAIDETI SA-I FACEM DREPTATE LUI SANDE!

                                            

17039207_1812557865664121_6327048238019159476_o1.jpg

  El este Nica Alexandru,dar toata lumea din comuna in care locuieste il stie drept ,,Sande".  Este o persoana care nu a avut foarte multe bucurii de-a lungul vietii sale,datorita faptului ca s-a nascut cu un handicap mintal sever. Parintii sai l-au ingrijit pana in urma cu cativa ani, cand acestia au decedat. De atunci, se afla in grija surorii sale.

Sande, desi este o persoana ,,nebuna" ( termenul din popor pentru handicapul de care sufera) nu a facut rau cuiva pe parcursul existentei sale. Nu a batut pe la portile vreunei institutii de stat ,cerandu-si drepturile pe care orice stat civilizat ar trebui sa i le asigure unei persoane cu un grad de handicap si nici nu l-a invinuit pe Dumnezeu pentru ca l-a lasat asa. Sande era, pana in luna septembrie a anului trecut , cand o masina l-a lovit in timp ce se deplasa pe jos spre o localitate invecinata , un ,,nebun fericit", fericirea lui constand in faptul ca se putea plimba ( parcurgea kilometri intregi, indiferent de conditiile meteo sau de perioada zilei ), putandu-se astfel sa se simta un OM LIBER. Soferita care l-a accidentat a considerat ca nu este cazul sa-si asume nici un fel de responsabilitate si nici ca ar trebui macar sa sune la 112 pentru a chema o ambulanta, Sande aflandu-se in chinuri groaznice evidente , avand dubla fractura la picior si traumatisme la nivelul craniului. Soferita, care a declarat ulterior ca se deplasa de la o petrecere, dar ca nu consumase bauturi alcoolice ( ???)  a considerat de cuviinta ca este suficient sa-i ofere o tigara , dupa care s-a urcat in masina personala si si-a continuat drumul, lasand sa agonizeze in urma sa UN OM ! Din fericire pentru el, Sande a fost observat la scurt timp de o persoana care a alertat Serviciul de Ambulanta si Politia. Au urmat apoi clipe groaznice pentru el, chinuri si operatii, suruburi si tije metalice, indiferenta si nepasare din partea organelor abilitate sa-i faca dreptate. Aparent, soferita care l-a lovit este o persoana cu influenta,care detine o agentie imobiliara si care a avut grija a doua zi cand s-a deplasat la Sectia de Politie din Mun. Mangalia ,,sa-si faca inteles punctul de vedere" si sa se asigure ca ,,va scapa basma curata". Nu a considerat ca este necesar sa-si caute victima si sa se asigure macar ca aceasta se afla in viata. Nu i-a pasat ca i-a luat lui Sande unul din putinele lucruri pe care i le-a dat viata: demnitatea si bucuria de a MERGE.

A trecut jumatate de an de atunci si, in timp ce sora lui se lupta cu un sistem de justitie la fel de nepasator ca si soferita care l-a accidentat, care nu intelege ca si ei, nebunii, sunt oameni, ca toate fiintele umane se nasc libere si egale in DEMNITATE si in DREPTURI, ca ele sunt inzestrate cu ratiune si constiinta si ca trebuie sa se comporte unele fata de altele in spiritul fraternitatii, ratiune si constiinta care se pare, in acest caz , lipsesc cu desavarsire, Sande viseaza cu ochii atintiti pe peretii micutei camarute in care isi duce zilele ca va veni ziua in care va fi din nou fericit...viseaza ca va merge din nou!

 

HAIDETI SA-I FACEM DREPTATE LUI SANDE, SEMNATI PETITIA SI DATI-I DISTRIBUIRE, CA SOFERITA VINOVATA SA FIE TRASA LA RASPUNDERE!

 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe UnOm să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook