"CETATENI GANDITI !" Daca in 90 nu a scris nimeni asta , o scriu eu acum

Bun gasit tuturor ,

Subiectul acestei petitii se refera strict la o nedreptate in opinia mea , confirmata  de aceia dintre dvs care veti achesa si veti semna aceasta petitie .

Ma refer la cazul ce tine oarecum agenda publica de mai bine de o saptamana cazul jandarmului Serban Raducu . 

De un an  asistam la manifestari avand ca obiect " legile justitiei", foarte multa lume protesteaza la modul general , in concret ? nimeni nu precizeaza in exact la subiect ce anume nu trebuie schimbat .

A protesta este un drept absolut democratic si constitutional castigat de catre cei din generatia mea in 1989, pentru toate generatiile de dupa noi si a fost semnat cu sange atunci . Doar ca ? pentru a protesta este obligatoriu sa respecti strict si regulile acestei modalitati de exprimare . Pe scurt este vorba de a respecta conditiile legale si anume :

  • Oricine ! persoana fizica sau organizatie care doreste public sa isi exprime nemultumirea fata de ceva , este necesar sa solicite autoritatilor aprobarea de a isi exprima punctul de vedere in spatiul public . Acest lucru presupune si faptul ca , respectiva entitate isi asuma si raspunderea pentru aceia care ii vor fi alaturi in exprimarea publica a punctului de vedere . In sustinerea celor afirmate mai sus aduc in sustinere faptul ca subsemnata in anul 2013 asumandu-mi calitatea de organizator cu tot ce implica legal acest fapt am organizat manifestari publice pentru sustinerea respectarii drepturilor cetatenilor , si ale comisarului sef Traian Berbeceanu . In concret ? am formulat o cerere catre Primaria Capitalei , am parcurs etapele necesare in sensul ca am raspuns unor intrebari ale unei comisii in sensul de a argumenta motivele manifestarii , am primit aprobarea . Mi s-a aprobat exact locatia pe care am solicitat-o , s-a stabilit in acest sens perimetrul si intervalul orar . Ca un detaliu la acel moment putini au inteles ca motivul protestului meu public alaturi de altii care mi s-au alaturat nu a fost pentru a stabili in strada vinovatia sau nevinovatia dlui comisar . Motivul a fost atragerea atentiei asupra respectarii prezumtiei de nevinovatie  . Cu modestie pot spune ca ma pot considera un pionier al legilor justitiei , intrucat una dintre modificarile esentiale , impotriva carora exista aceste manifestari actuale este tocmai aceasta prezumtie de nevinovatie . 
  • Cele mai sus mentionate s-au petrecut in anul 2013 , toate manifestarile de atunci s-au petrecut in cadru legal si ? avand ca si  garant al linistii in vederea desfasurarii protestelor ? atat JANDARMERIA cat si POLITIA . Nu am fost nici agresati si nici nu ne-a fost ingradit in nici un fel dreptul la libera exprimare .

 Trecand peste aceasta introducere un pic mai lunga dar necesara pentru sustinerea motivului acestei petitii , ne intoarcem din trecut in prezent .

De un an de zile in opinia mea de cetatean linistea publica este deranjata de manifestari ce invoca drepturi democratice ,  in aparenta"spontane"  dar in esenta extrem de bine organizate , pentru care absolut nici unul dintre aceia care instiga la aceste evenimente sa isi asume RASPUNDEREA DIRECTA SI PERSONALA IN CONFORMITATE CU LEGILE IN VIGOARE .   In opinia mea ne aflam in fata unui paradox nu poti protesta pentru respectarea legii prin incalcarea ei si sustragandu-te de la raspundere prin lipsa asumarii responsabilitatii . 

Este o realitate faptul ca si in cazul unor manifestari ce indeplinesc toate cerintele legale exista riscul ca acestea sa degenereze numai ca ? in acest caz ca si organizator desi raspunzi direct ai posibilitatea legala sa apelezi la ajutorul acelora care iti asigura tie protestatar siguranta si linistea desfasurarii evenimentului . Cine sunt acestia ? JANDARMERIA !

In conditiile in care iti asumi riscul de a participa la evenimente presupus spontane dar in concret extrem de bine organizate .....neasumate ca si responsabilitate in concret de catre nimeni dintre aceia care te instiga pe tine cetatean sa participi si tu cetatean accepti ......ITI ASUMI CONSTIENT ABSOLUT TOATE RISCURILE CE DECURG DIN ASTA ! INCLUSIV RIGORILE LEGII !

Faptul ca impotriva dlui capitan Raducu Serban s-a declansat un linsaj  mediatic sustinut si de pareri aparent " docte" inlusiv ale unora dintre colegi autoerijati in formatori de opinie in institutia careia ii apartine dl capitan , personal consider o mare nedreptate fata de OMUL Raducu Serban care inainte de a fi jandarm este cetatean al acestei tari . Mai mult decat atat orice act de atragere a oricarei raspunderi a jandarmului Raducu Serban vine in contradictie totala cu prevederile Legii 550 /2004 care de la art .29 la art.31 explica extrem de clar modul in care jandarmul trebuie sa actioneze in anumite situatii . Mai mult decat atat ? Tot in sustinerea comportamentului exemplar al dlui capitan Raducu Serban este si Legea 80/1995 . 

JANDARMUL RADUCU SERBAN NU A COMIS ABSOLUT NICI O INCALCARE  A ATRIBUTIUNILOR DOMNIEI SALE PREVAZUTE DE LEGE ! 

PENTRU ACESTE MOTIVE FARA A MA FOLOSI DE ELEMENTELE DE ORDIN EMOTIONAL CE IL PRIVESC PE JANDARMUL RADUCU SERBAN CU PRIVIRE LA SITUATIA SPECIALA A DOMNIEI SALE DE ORDIN PERSONAL SI FAMILIAL ,  FAC UN APEL PUBLIC CATRE :

  •  Conducerea M.A.I pentru a nu  recurge la nici o masura de sanctionare a dlui capitan Raducu Serban care si-a indeplinit atributiunile ce ii revin in conformitate cu prevederile legale in vigoare . Ma adresez cu respect conducerii institutiei si personal dnei ministru Carmen Daniela Dan ca inainte de a dispune sanctionarea jandarmului sa tina cont de faptul ca incidentul petrecut in data de 20.01.2018 a avut loc pe fondul unei manifestari neautorizate deci pe cale de consecinta ilegala . Dl capitan Raducu Serban nu a agresat pe nimeni , dupa cum reiese la o privire atenta a atat de mediatizatului "filmulet" , domnia sa si-a indeplinit exemplar indatoririle de a respecta ordinele cu privire la linistea si ordinea publica .
  • Deasemenea cu deosebita consideratie adresez aceasi rugaminte si procurorului ce instrumenteaza dosarul ce a fost deschis impotriva dlui capitan Raducu Serban urmare a autosesizarii Parchetului Militar , fara a se interpreta ca o imixtiune in actul de justitie , sa tina cont de prevederile legale si de situatia exacta din teren la momentul producerii presupusei fapte . 
  • Fac apel la opinia publica sa gandeasca , sa nu se lase manipulata de diversi "guru " presupusi formatori de opinie si cei care inca gandim sa nu asistam pasivi cum este pe cale sa se produca distrugerea vietii si carierei unui om care a avut NESANSA SA FIE PRINS INTR-UN RAZBOI  CE ARE CA SI ORGANIZATORI ...FORTE MULT SUPERIOARE LUI, JANDARMULUI ,CARE IN ACEST MOMENT SE INCADREAZA PERFECT IN ROLUL ACARULUI PAUN . 

      Inchei cu :

CETATENI GANDITI !-- citez din monologul interpretat de catre Ghighi Bejan -grupul Divertis - Teatrul Ion Creanga -1991 

NU POTI INVOCA RESPECTAREA LEGII PRIN INCALCAREA EI !!!!!!!!! 

Cu deosebita consideratie anticipat pentru toti cei ce vor citi si sutine aceasta petitie ,

Mihaela Marinescu 

 

 


MARINESCU MIHAELA    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Completați formularul de mai jos pentru a semna această petiție creată de către MARINESCU MIHAELA. Autorul petiției va vedea toate informațiile pe care le furnizați în acest formular.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook