Abrogarea strofei Nr.2 din imnul național

Imnul național Deșteaptă-te române conține strofa Nr.2:

Acum ori niciodată să dăm dovezi în lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian.

Această strofă este o ofensă adusă tuturor urmașilor geto-dacilor care nu se consideră urmași ai romanilor ci dimpotrivă îi cataloghează drept invadatori și dușmani ai strămoșilor noștri. Suntem cred că singurul popor în lume care își proslăvește invadatorii în imnul național. Acestă pată trebuie spalată de pe fața noastră, fiți solidari și vă rog pe toți să semnați această petiție care va fi transmisă spre examinare, așa cum prevede legea, comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii a Senatului. Orice ajutor la formularea mai performantă a acesteia este binevenit, mulțumesc anticipat.

Prin semnătura mea, autorizez Nicu Lisnic să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.