Cerem de urgență interzicerea în R. Moldova a simbolurilor militare rusești panglica ”Sfântul Gheorghe”,”Z”, ”V”

Contactați autorul petiției

Împreună am reușit

2022-04-11 15:08:19

Țin să mulțumesc fiecăruia care și-a pus semnătura pentru interzicerea în R. Moldova a simbolurilor militare rusești panglica ”Sfântul Gheorghe”,”Z”, ”V”. Mobilizarea a fost mare și împreună am reușit!

Vă mulțumim pentru implicare!

Deputații de la Chișinău au votat în ședința Parlamentului din 7 aprilie pentru interzicerea simbolurilor armatei lui Putin „Z”, „V”, folosite în războiul împotriva Ucrainei. Interzisă este și panglica Sântul Gheorghe, care este folosită nu numai de soldații ruși în războiul cu Ucraina, dar a defilat mulți ani la rând și pe Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

Astfel, a fost modificat articolul 365 din Codul contravențional al R. Moldova care se referă la încălcarea drepturilor cetățenilor prin răspândirea atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Pentru încălcarea acestei norme, persoanele fizice se vor sancționa cu o amendă de la 90 până la 180 de unități contravenționale, ceea ce înseamnă între 4500 lei și 9000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicate persoanelor fizice, iar persoanele juridice și cele cu funcție publică vor primi o amendă de până la 360 de unități contravenționale (18 000 de lei).

P.S. Fiți aproape, urmează și alte petiții de interes public prin care să schimbăm în bine lucrurile din R. Moldova. 

Iată una dintre acestea pe care vă invit să o semnați

https://www.petitieonline.com/cerem_interzicerea_dioxidului_de_titan_e171_in_republica_moldova_este_periculos_pentru_sntate

Cerem interzicerea dioxidului de titan E171 în Republica Moldova

A venit timpul ca și în R. Moldova să lansăm o astfel de petiție și să cerem ca acest aditiv periculos pentru sănătate să fie interzis și în R. Moldova. A venit timpul ca autoritățile statului, care se declară pro-europene, să se alinieze la legislația europeană și să interzică cât mai rapid posibil acest aditiv alimentar.


Elena Robu



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.