Vrem suspendarea privatizarilor resurselor naturale ale RomanieiVrem suspendarea  privatizarilor/vanzarilor/concesionarilor resurselor naturale ale Romaniei. Pentru aceasta, trebuie parcurse urmatoarele propuneri:

1- respectarea si punerea neintarziata in practica a Art.135 si Art.136 din Constitutia Romaniei ,

2- renuntarea la initierea de privatizari la nivel national pana la reglementarea unei strategii nationale a resurselor naturale si de energii de catre Parlament, cu respectarea Constitutiei Romaniei si concursul societatii civile,

3- blocarea acordurilor de mediu pentru exploatarea resurselor naturale ale Romaniei la toate agentiile de mediu din tara, pana la reglementarea sus mentionata,

4- incetarea initierii altei etape de privatizare a Cuprumin pana la Reglementarea mentionata la punctul 2,

5- stergerea datoriilor Cuprumin catre Transelectrica, constand din penalitati si majorari,

8- stoparea cresterii redeventei din partea Cuprumin catre Statul Roman in urmatoarea perioada, cel putin pana la reglementarea strategiei nationale  resurselor naturale,

9- eliminarea clauzelor secrete in cazul contractelor care implica statul roman, de orice natura ar fi  acestea  (exceptand cele care aduc atingere securitatii statului),

10- numirea ing. Aurel Santimbreanu si dr. ing. Florea Neagu pe pozitia de consultanti in cadrul Ministerului  Economiei, datorita cunostintelor deosebite pe care le au in domeniu;

11- punerea la dispozitia Parlamentului, Guvernului si publicului a documentatiei:

A-  privind zona Rosia Montana, ce cuprinde 23 volume de planse plus zeci de volume de text,

B- privind zacamintele concesionate/vandute din judetul Hunedoara, de catre Agentia Nationala a Resurselor Minerale

12- INCETAREA DE CATRE MINVEST DEVA A ORICAREI DILIGENTE DE PRIVATIZARE  A MINEREURILOR DE ORICE NATURA SAU A ALTOR RESURSE NATURALE pana la reglementarea strategiei nationale, inclusiv instrainarea catre orice terti a hartilor, inscrisurilor etc. ce fac obiectul punctului 9 de mai sus.

13- Infiintarea unei COMISII APOLITICE, formata de specialisti in domeniu, recunoscuti de catre societatea civila, care sa fie consultati obligatoriu de catre orice evaluator; in opinia noastra, aceasta comisie ar trebui sa cuprinda si specialisti ai Academiei Romane, din cadrul Academiei de Studii Economice, un reprezentant al societatii civile Piata Universitatii 2012 cu pregatire adecvata in acest domeniu, si un reprezentant al sindicatului din societatea ce urmeaza a fi privatizata; este necesar  ca aceasta comisie sa aiba acordul explicit si nemijlocit al cetatenilor din zonele cu exploatari miniere la suprafata; se impune, deasemeni, participarea si/sau consultarea acestei comisii la lucrarile Guvernului privind reglementarea strategiei nationale de resurse naturale si energie; dupa constituirea sa, comisia de specialisti trebuie  supusa  validarii  publice timp de 30 de zile lucratoare.

14- stabilirea concreta a numarului de locuri de munca create de aceste” privatizari” in raport cu posibilitatea pierderii locurilor de munca din turism, deoarece este cunoscut ca turismul in zona Campeni-Arieseni este in continua crestere,fiind un factor de puternica dezvoltarea zonala.

 

Cerem hotarat Guvernului Romaniei  sa ia urgent deciziile necesare, in sensul respectarii Constitutiei Romaniei si a celor solicitate mai sus, RESPONSABILITATE, ACTIUNE IMEDIATA SI TRANSPARENTA.

Cerem pe aceasta cale tuturor romanilor sa se alture la campania de stopare a jafului ce se desfasoara in prezent IN DAUNA INTERESULUI NATIONAL.


PETITIA NU SE VA OPRI AICI! VA RAMANE DESCHISA PANA LA DISCUTAREA ACESTUI CONTINUT IN PARLAMENTUL ROMANIEI SI LUAREA MASURII DE URGENTA DE SUSPENDARE A PRIVATIZARILR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI.

PENTRU SEMNATARII PETITIEI PROPUNEREA ESTE CA IN ZIUA IN CARE SE VA DISCUTA SAU APROBA ACEASTA LEGE SA ORGANIZAM UN MITING DE SUSTINERE  A PREZENTEI PETITII.

VA MULTUMESC PENTRU SUSTINERE!

PETITIA VA FI INAINTATA PARLAMENTULUI ROMANIEI!

AICI GASITI SCRISOAREA DESCHISA ADRESATA PRESEDINTELUI, DECIDENTILOR POLITICI SI SOCIETATII ROMANESTI: http://www.facebook.com/groups/117196605079890/docs/

Cine doreste sa  comunice un contact, o poate face la adresa asociatiaprovulcan@yahoo.com sau luiza_volf@yahoo.com.


Campania "Pentru VIATA in Romania" spune nu privatizarior!
Urmareste, ajuta, implica-te in dezvoltarea Campaniei!
Sune DA! pastrarii resurselor Romaniei semnand petitia eco-resurse (varianta on-line http://www.petitieonline.com/signatures/petiia_eco-resurse/) sau descarca formularul (de aici: http://forlifeinromania.webs.com/) si semneaza impreuna cu prietenii tai.


asociatiaprovulcan    Contactați autorul petiției