Vrem consulat al României în Cagliari!!!

Petiție pentru înființarea unui birou consular al ambasadei României pe teritoriul Sardiniei pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care se află pe teritoriul acestei insule.

Pe întreg teritoriul Sardiniei sunt înregistrați mai bine de 15 mii de cetățeni români cu domiciliul stabil, care desfășoară diferite activități în varii domenii.

Este inacceptabil ca în anul 2020 sa nu avem pe teritoriul Sardiniei o secție consulara permanentă sau măcar un consulat itinerant cu o frecvență trimestrială și de fiecare dată când avem nevoie de un serviciu consular pentru a reînnoi un document sau orice alt tip de necesitate birocratica, suntem nevoiți să călătorim la secția consulara a ambasadei României in Italia de la Roma, cea care deservește cetățenii romani din regiunea Lazio și Sardinia.

Problema este că noi cei din Sardinia trebuie să rezervăm un hotel pentru a putea ajunge dimineața la consulat, fiind imposibil sa ajungi dimineața de la Cagliari la Roma la consulat. Fără să mai punem în calcul că suntem în plină criza sanitară și suntem nevoiți să ne expunem la riscuri pentru a beneficia de acest drept.

Deci trebuie să luptăm prin orice mijloc pentru a ne cere dreptul de a avea o secție consulara pe teritoriul Sardiniei. Haideți să fim uniți și să demonstrăm că putem face asta!

FB_IMG_16013302669281.jpg

Prin semnătura mea, autorizez Cornel Epurie să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.