UMF TIRGU MURES

UNIUNEA NAŢIONALĂ VATRA ROMÂNEASCĂ

 

PROPUNERE

 

Luînd la cunoştinţă proiectul de Hotărâre de Guvern privitor la înfiinţarea unei linii de predare în limba maghiară la UMF Tg.Mureş, hotărâre prin care de fapt UDMR urmăreşte separarea într-o facultate separată, deci o separare pe criterii etnice la nivelul învăţământului medical universitar din Tg.Mureş ne alăturăm celor care au protestat împotriva imixtiunii politicului în învăţământ şi sugerăm domnului Prim Ministru Mihai Răzvan Ungureanu de a restabili armonia din învăţământul mureşean prin reintroducerea secţiei române la Liceul Teoretic Bolyai Farkas precum şi a unei secţii în limba română şi la Universitatea Sapienţia din Tg-Mureş.

Ni se pare o solicitare de bun simţ în ideea armoniei, conlucrării şi convieţuirii comune în cadrul comunităţii mureşene, astfel încât toţi cetăţenii Tîrgu-Mureşului să beneficieze de  posibilitatea de a studia indiferent de etnie în unităţile de învăţământ din oraşul nostru.

 

PREŞEDINTE

Ing. Petru-Florin Oproiescu


OPROIESCU PETRU FLORIN    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook