Új főszerkesztő-helyettest a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségének az élére!

Egyesek akár azt is mondhatnák, hogy „elkerülte az illetékesek figyelmét”,

einstein.jpg

hogy a Marosvásárhelyi Rádió egyik magyar (!?!) munkatársa ellen feljelentést tettek a csíkszéki elöljárók már 2009-ben http://www.ujkelet.ro/nyilvnossg-mainmenu-5/12177-nesze-neked-csabakirlyfizs.html

a Marosvásárhelyi Rádió 15 főállású szerkesztője beadványt adott le Szász Attilának a rádió egyik műsorában kialakult balliberális véleménydiktatúra miatt már 2013-ban, vagyis 5 (!) éve https://kronika.ro/erdelyi-hirek/nem-ertenek-szot-paraszka-borokaval ,

közben pedig petíció is indult Parászka Boróka, a rádió egyik munkatársa ellen 2016-ban https://www.peticiok.com/elegunk_van_paraszkabol ,

és több újságcikkben is kifogásolták rádiós és rádión kívüli tevékenységét https://szekelyhon.ro/aktualis/az-ujsagirohttp://regi.itthon.ma/erdelyorszag.php?cikk_id=9707 , http://regi.itthon.ma/szerintunk.php?cikk_id=9629 , http://regi.itthon.ma/szerintunk.php?cikk_id=7902 ,

ennek ellenére Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztő-helyettese mindvégig kiállt a kifogásolt műsorok / tartalmak / személy mellett:

"Az ellene korábban felhozott vádak nagy része nem áll", "Támogatja beosztottja szerződésének meghosszabbítását" (Krónika)

"Parászka Boróka munkájával kapcsolatban semmilyen konkrét szakmai kifogás nem fogalmazódott meg, akik támadják, azok nem követik és nem ismerik Parászka Boróka újságírói tevékenységét. Azt is egyértelművé tette: nem kifogásolható szakmailag, hogy valaki liberálisnak vagy baloldalinak tekintett személyiségeket hív meg a műsorába." http://nol.hu/kulfold/cenzuraznak-a-tulzott-meztelenkedest-1601837

baloldal_jobboldal_21.jpg

Mindeközben, bár a hallgatók nyomatékosan kifogásolták a rádió balliberális elkötelezettségét, olyan műsorok hangzottak el rendszeresen a Marosvásárhelyi Rádióban, amelyekben

Magyarországot Európa parazita államának lehetett nevezni https://www.facebook.com/adjakvisszaaradionkat/videos/1797296967054916/ http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/a-magyar-allamot-kell-ujraalkotni-hont-andras ,

a magyar közmédiát le lehetett nullázni https://www.facebook.com/adjakvisszaaradionkat/videos/398283144028876/ ,

Orbán Viktort pedig a magyarországi béke és prosperitás fő kerékkötőjének lehetett tartani https://www.facebook.com/adjakvisszaaradionkat/videos/2727356714157034/ http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/emisiuni/bojkottal-az-oligarcha-rendszer-ellen ,

a rádióban rendszeresen szerepelhettek a magyarországi balliberális szószólók (Hont, Konok, Tőtős, stb), de soha nem kapott szót Bayer Zsolt, Megadja Gábor, Bencsik András, Huth Gergely vagy Gajdics Ottó (Miért? Ez utóbbiak a nemzet ellenségei???), és a műsorvezető is mindig a balliberális álláspontot képviselte,

pedig mindenki tudta és tudja, hogy az erdélyi magyarok körében 96%-os népszerűségnek örvend Orbán Viktor és a Fidesz.szavazas_2018.jpg

Szász Attila, a rádió főszerkesztő-helyettese a hallgatói észrevételek ellenére sem határolódott el ezektől a tartalmaktól. Megelégedett azzal, hogy a rádió bukaresti vezetősége és az RMDSZ által a Román Audiovizuális Tanácsba kinevezett magyar (?) CNA-tag, Borsos Orsolya Éva jónak tartotta az említett műsorokat. Éppen ez a céljuk??? A magyarellenesség és a Magyarország-ellenesség minél hatékonyabb népszerűsítése a Marosvásárhelyi Rádióban, Székelyföld hangjában?

Az a tragikus helyzet alakult ki mára, hogy még a Marosvásárhelyi Rádió román nyelvű műsoraiban is nagyobb szeretettel, tisztelettel és elismeréssel viszonyulnak Magyarországhoz és a magyarokhoz, mint a magyar nyelvű műsorokban. Ott minden bizonnyal nem engedhetnék meg maguknak a szerkesztők, hogy egyesek Magyarországot Európa parazita államának nevezzék. Hallott-e valaki a fenti példákhoz hasonlítható gyalázkodó műsort a román rádióban???

roman_magyar.jpg

Sajnos itt egy előre kitervelt, jól összehangolt magyarellenes akciótervről van szó, amelynek egyik fő végrehajtója éppen Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztő-helyettese. Éppen ezért, a legnagyobb aggodalommal, tisztelettel és határozottsággal kérjük mielőbbi eltávolítását a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségének az éléről, még mielőtt nem túl késő! :-(

eleg_volt.jpg

Ferencz Zsombor    Contactați autorul petiției