Stopati_traficul_infernal_de_pe_Strada_Maracineni

STOPAȚI TRAFICUL INFERNAL DE PE MARACINENI

Ca urmare a legăturii create între Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei – via str. Mărăcineni, Mărgelelor, Cristalului – de către Primăria Bragadiru, locuitorii străzii Mărăcineni, cea mai populată dintre cele trei, au de suportat zilnic un trafic rutier infernal. Practic, o foarte mare parte a traficului de pe Șoseaua de Centură s-a mutat pe o stradă rezidențială care mai e și strâmtă, și prost întreținută de primărie.

Rezultatele acestei stări de fapt sunt vizibile de toți cei care locuim pe strada Mărăcineni: deteriorarea rapidă a asfaltului (coroborată cu lipsa măsurilor de întreținere), zgomot insuportabil pe toată durata zilei (dat fiind că pe stradă trec fără restricții și camioane, dube de firmă), praf care depășește triplu limitele admise pentru o respirație corespunzătoare, formarea de ambuteiaje care nu mai permit nici măcar ieșirea din curte a rezidenților (nu mai vorbim de ieșirea în Prelungirea Ghencea).

Drept urmare, cerem Primăriei Bragadiru instalarea unor indicatoare rutiere de Interzis, cu excepția riveranilor la toate intrările în Strada Mărăcineni, dublate, cel puțin o vreme, de acțiuni ale Poliției Rutiere, care să dezobișnuiască șoferii ce vor să ocolească Șoseaua de Centură de a mai trece pe strada noastră.

Desigur, vor putea intra pe stradă mașini nerezidente cu treabă în cartier însoțite de actele de destinație a mărfii, iar cele cu destinația Școala Ingenio, cu o copie după Carnetul de elev al copilului.

Stimați locuitori ai Străzii Mărăcineni vă rugăm, așadar, pentru binele nostru al tuturor votați Petiția online cu numele Stopati_traficul_infernal_de_pe_Strada_Maracineni, de pe petitieonline.com, ce va fi înmânată ulterior primarului orașului Bragadiru. De asemenea, puteți scrie dumneavoastră direct primăriei intrând pe site-ul www.ghidulprimariilor.ro (la „contactați instituția”). Cu cât mai multe inițiative, cu atât mai bine.

Invităm să ni se alăture și celelalte străzi ce au legătură directă cu Mărăcineni.

Acesta va fi un prim pas, în cazul în care primăria nu ia în seamă cerința noastră. Un al doilea pas ar putea fi o „ședință de stradă” la o dată pe care o putem stabili împreună ulterior, urmată, de ce nu?, de un miting în fața Primăriei Bragadiru (despre asemenea măsuri vom discuta împreună).

Pentru alte sugestii, puteți scrie la adresa de email dobre.1970@yahoo.com.

Mulțumim!