Solicitam tipizarea ofertelor si contractelor de furnizare energie electrica pentru consumatorii casnici

* In atentia ANRE - Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei

şi a ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Propunem ca:

Ofertele adresate clienţilor(consumatorilor) casnici şi contractele incheiate cu acestia pentru furnizarea energiei electrice sa fie tipizate si sa conţina O PAGINA in care tabelar sa fie precizat pretul unitar,  TOATE celelalte tarife reglementate exprimate LA KWh, taxa TVA şi pe ultimul rand al tabelului sa fie precizat OBLIGATORIU "PRET UNITAR FINAL CU TVA INCLUS", pentru ca asa este platit din buzunarul clientului casnic.

In felul acesta comparatia intre diferitele oferte este facila pentru consumatorul casnic.

Denumirile tarifelor reglementate sa fie ACELEASI pe toate ofertele/contractele si sa fie lista completa a acestora pe oferta/contract.

In caz contrar fara sa deschizi un fisier Excel in care sa copiezi valorile si sa le prelucrezi este destul de dificil sa ai o comparatie corecta, sa nu mai vorbim ca unii furnizori te trimit sa citesti legi ca sa vezi valoarea certificatelor verzi, a accizelor etc..

Tipizarea să fie aplicata şi pe paginile de Internet şi in celelalte mijloace de comunicare pe care furnizorii le utilizează in comunicarea lor cu consumatorul casnic.

Precizare: Tipizarea solicitata nu se refera in niciun fel la preturile solicitate de furnizori.

Teodor Valeriu Chira    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Teodor Valeriu Chira să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.