Susținem inițiativa Fundației Ion Țiriac de a construi un nou patinoar la Brașov

Tu crezi în viitorul hocheiului Brașovean?

LOVITURĂ MARE PENTRU VIITORUL HOCHEIULUI BRAȘOVEAN (Retragerea Fundației Ion Țiriac din construirea unui nou complex sportiv)

Nu ne interesează politica, dar ne dorim ca hocheiul Brașovean să aibă un viitor frumos, iar acest vis se poate îndeplini prin construirea unui nou patinoar care să poată susține toate secțiile.

Fundația Ion Țiriac a venit cu inițiativa de a construi un patinoar nou și gratuit în Brasov pentru a susține toate sporturile de iarnă.

De ce era atât de important acest patinoar când mai avem unul? Deoarece sporturile de iarnă practicate aici sunt în plină dezvoltare, iar actualul patinoar nu mai poate face față cererii.

Mai jos vă voi enumera toți jucătorii care folosesc la momentul actual patinoarul :

I. HOCHEI :
* GRUPE:

>U7 + U9 + U11 = 30-40 copii se antrenează împreuna în (atât este posibil acum și este prea puțin) / 3 ședințe de 50'/săptămână (3 zile de câte 1 ședință 50');
>U13 = 20 copii (baza echipei de PeeWee care a participat la celebra competiție din Canada și anul acesta) | câstigători turneu KML (Liga Maghiara), lupta pentru medalii în CN | 4 ședințe de câte 50' / săptămână în 4 zile);
>U15 = 15 copii | 4 ședințe de câte 50'/ săptămână (4 zile);
> U17 = 18 copii | 4 ședințe de câte 50'/ săptămână (4 zile); de asemenea șanse la medalii în CN;
> U20 = 20 sportivi (2 la lot național junior/ 2 promovați la seniori) | 4 ședințe de câte 50' / săptămână (4 zile);
>Echipa de Seniori = 26 sportivi | joacă aprox. 80 de meciuri/sezon și au nevoie de antrenamente în fiecare zi (chiar și când echipa este în deplasari; jucătorii care nu fac deplasarile sunt la patinoar). Este echipa care în acest sezon 2023-2024 când aniversam 100 de ani de hochei pe gheață în România și 100 de ani de hochei pe gheață la Brașov, a jucat (și a castigat) sau va juca toate finalele competițiilor în care participă - Cupa României, Campionatul Național și Liga Erste.

TOTAL: inițiere + performanță = 200 inițiere + minim 207 practicanți = aduc la patinoar peste 400 practicanți din care peste 300 sunt sub 18 ani.

II. PATINAJ VITEZĂ:
1. Corona Brașov (sportivii campioni naționali, recordmeni ai României, participanți la CM, CE). Pe pagina Corona sunt detalii despre performanțe grozave obținute sezonul acesta.

- inițere 25 practicanți (fluctuani/vin-pleaca) și ideal ar fi să aibă o bază de selecție de până la 100 copii;
- performanța = 30 sportivi. 3 ședințe de câte 50'/ săptămână (1 sedință/ zi)

2. iTalent patinaj viteză = 100 copii/ 3 ședințe de 50'/săptămână => 50' /zi)
TOTAL = aprox. 150 sportivi/ care au doar 3 ședințe de câte 50'/zi, în 3 zile!

Specificul activității impune instalarea de saltele la mantinele, activitate consumatoare de timp de antrenament; tipul de sală ar trebui să fie fară mantinelă metalică și cu protecții elastice de tip fagure;
Ședințele de antrenament ar trebui să fie de asemenea de 1,5-2 ore mai ales în partea de performanță.
Patinatorii Corona Brașov, campioni naționali ți participanți la competiții internaționale sunt obligați să se antreneze în Germania și/sau alte locații din afara țării.

III. PATINAJ ARTISTIC:
Corona Brașov = 16 sportivi;
Liceul cu Program Sportiv = aproximativ 70 sportivi (inițere si recreațional).
Avem la Brașov cea mai bună patinoatoare a României și cel mai titrat antrenor și fost patinator artistic al României. Se antrenează în Germania în lipsa condițiilor de la noi.

Avem un total de aproximativ 600 de sportivi, din care peste jumătate copii !

Noi, suporterii, ne dorim să îi incurajăm pe toți să își urmeze visul/cariera, dar mai ales pe cei mici care reprezintă viitorul!


Nistor Andreea    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Nistor Andreea va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...