Institutul de Științe ale Educației a fost desființat!

Comentarii

#1004

Acem nevoie de ISE

Adi Mustata (Bucuresti, 2019-11-08)

#1005

Avem nevoie de normalitate. Nu vrem să dispară și lucrurile bune, doar că au funcționat pe vremea PSD-ului. Pare o epurare politică precum în anii 50.

Ana Maria Pușcalău (Blăgești , 2019-11-08)

#1008

Sunt de acord ca ISE sa-si continue activitatea.

Poanta Georgeta (Constanta, 2019-11-08)

#1009

Ce analize au stat la baza acestei decizii?

Ana Maria Sandi (București , 2019-11-08)

#1011

ISE este singura institutie din domeniul educatiei care face lucrurile cum trebuie si ar specialisti pe care nu trebuie sa.i pierdem.

Alina Pertea (Pantelimon, 2019-11-08)

#1020

Mi se pare incorectă aceasta decizie!
Educația este o coordonată importanta în viața fiecarui cetatean. Fără educație suntem un popor fără șanse!

Manuela Calin (București , 2019-11-08)

#1023

Semnez împotriva desființarii ISE.
Elena Matache

Elena Matache (București , 2019-11-08)

#1030

Este institutul care face anual diagnoza sistemului de învățământ. Este o instituție esențială pentru învățământul românesc!

Apostu Radu (Focsani, 2019-11-08)

#1033

Stimați colegi cercetători, cadre didactice, cetățeni, decidenți politici,
Semnez petiția cercetătorilor pentru că știu ce înseamnă această dramă.
Eram în 1982 cercetător în Institut și a doua zi am fost repartizat, ca muncitor necalificat, la o fabrică de sticlă să lucrez într-un mediu toxic (cu mercur). Asta s-a întâmpla în urmp cu 37 de ani, în vremea lui Ceaușescu. După revoluție, Institutul a fost re-înființat.
Niciodată nu mi-am imagina că așa ceva se poate repeta.
Se pare însă, că dacă ceva e rău, se poate și mai rău! Adică să se ia decizii autocratice sau pe criterii emoționale.
Doamna Ministru a fost cursantă la un proiect al Institutului și a finalizat un masterat în Management educațional la SNSPA și cu cadre didactice tot din Institut!
Lucrările publicate de cercetătorii din Institut în sprijinul învățământului românesc sunt numeroase și de calitate. Competențele lor s-au coagulat în mulți ani de lecturi, studii, proiecte, publicații, comunicări la întruniri internaționale. Ne permitem să le risipim ?
Vă întreb pe dv., cei menționați la începutul acestui mesaj, cum putem să avem o Românie educată și normală în acest context decizional discrețional ?
Maiorescu nu poate fi egalat, însă poziția sa publică trebuie respectată !
Reparați eroarea !
Mihai JIGĂU,
doctor în psihologie, cercetător științific principal gradul I

Mihai Jigău (București, 2019-11-08)

#1041

Să ștergi cu buretele o istorie atât de bogată a cercetării educaționale înseamnă să nu ai un minim respect față de persoanele care au contribuit la consolidarea ei.
Presupun ca dna ministru nu va citi niciodată aceste comentarii... Dansa e prea ocupată cu restructurările și epurările. Întrebarea firească este acum: ÎN BENEFICIUL CUI???

Irina Pasăre (Bucuresti, 2019-11-08)

#1043

Semnez pentru că doresc să existe cercetare educațională !

Enache TUȘA (Constanța, 2019-11-08)

#1044

Din pacate, calea propusa nu va duce acolo unde, in mod declarat, se doreste. Exista doua motive pentru acest lucru. Primul: Daca aceste schimbari se dovedesc a fi necesare, ele trebuie implementate printr-un plan pe termen lung, astfel incat activitatile din proiecte deja castigate si de anvergura sa poata fi finalizate. Acest plan trebuie realizat impreuna cu si in consens cu cei direct afectati. Trebuie sa fie gasite solutii pentru ca personalul de cercetare si cel auxiliar sa nu ramana pe drumuri si sa poata duce la final activitatile finantate deja incepute. Altfel, mesajul pe care il transmit decidentii este de complet neprofesionalism si nepasare fata de munca oamenilor pe care ii reprezinta. Al doilea: Prin comasarea celor doua institutii se realizeaza o centralizare a structurilor care, in fapt este in detrimentul oricarui demers de informare a decidentilor. Orice decident stie ca pentru a lua decizii informate este dezirabila o pluralitate de opinii. In plus afilierea politica a noului centru de cercetare nu va duce la efectul dorit pentru ca in acest fel apar fenomene de autocenzura si atrofiere a analizei critice esentiale unor decizii informate. Pentru a realiza scopul declarat, decidentii ar trebui, in schimb, sa realizeze un flux informational intre cele doua entitati si Ministerul educatiei. Pentru acest lucru exista modalitati de implementare deja cunoscute si testate de specialisti, cu costuri tangibile si intangibile mult mai mici decat comasarea celor doua entitati. Exista deja specialisti care pot informa ministerul despre cum se poate realiza acest lucru. Daca decidentii doresc sa fie cu adevarat informati in deciziile educationale, calea propusa nu ii va aduce acolo unde isi doresc.

Alexandra Gheondea (Bucuresti, 2019-11-08)

#1046

Este dezastruos de lichidat ce a functionat bine la nivel International.

Batrincea Margareta (PADOVA, 2019-11-08)

#1048

Institutul avea mai degraba nevoie sa fie ajutat sa creasca nivelul cercetarii si al cercetatorilor din educatie, nicidecum sa fie desfiintat.

Andreea Esanu (Bucuresti, 2019-11-08)

#1054

Este singura institutie de cercetare in educatie din tara

Eugenia Speranta Farca (Bucuresti, 2019-11-08)

#1068

Este nevoie de politici publice de calitate și riguroase în domeniul educației, iar Institutul de Științe ale Educației poate îndeplini această necesitate vitală pentru viitorul României.

Dorin Popescu (Constanta, 2019-11-08)

#1071

E strigator la cer!

Diana Volanin (Sibiu, 2019-11-08)

#1073

Se pare că alergia la oameni de știință e reală!

Andreea Cotoi (Bucuresti, 2019-11-08)

#1082

Împărtășesc punctul de vedere din articol.

Dan Sîrbu (Reșița, 2019-11-08)

#1090

Consider vitala functionarea ISE, pentru sustinerea cercetarii profesioniste in acest domeniu . NU poate exista reforma si calitate in educatie, fara cercetare (atat fundamentala, de actiune sau de dezvoltare a acestui domeniu). Consider ca aceasta decizie este profund eronata, luata in necunostinta de cauza, pripita si nefundamentata . Ca atare, este extrem de periculoasa pentru viitorul educatiei si al stiintelor educatiei.

Venera-Mihaela COJOCARIU (Bacau, 2019-11-08)

#1093

Nu numai ca nu trebuie desfintat ISE dar este necesara implicarea cercetatorilor sai in proiectarea deciziilor in politicile educationale ale Romaniei, detinand expertiza necesara. Mai mult. Ar fi de dorit includerea Centrului National de Evaluare si Examinare precum si a celui de proiectare a Curriculum-ului National ca entitati (departamente) in cadrul ISE deoarece institutul poate oferi rezultate ale cercetarilor relevante din domeniile amintite, dandu-le astfel un gir aparte. (D. Herlo, prof. univ. dr. habil. in stiintele educatiei)

Dorin Herlo (Arad, 2019-11-08)

#1095

Le cumosc profesionalismul

Monica Iorga (Videle, 2019-11-08)

#1096

este nevoie de aceasta institutie!

ligia oros (alba iulia, 2019-11-08)

#1100

Semnez petiția in calitate de fost cercetător în domeniul educatiei, timp de 30 de ani: 10 ani în Institutul de Cercetări Pedagogice și Psihologice (ICPP) și 20 de ani în Institutul de Științe ale Educației. Ca cercetător în ICPP am fost prezentă și la momentul desființării acestuia, în 1982, iar apoi, în 1990, alături de fosti colegi și de noi cercetători, mulți dintre ei tineri și entuziaști, am luat parte la procesul laborios de reconstrucție a domeniului. Și nu a fost deloc ușor să inițiezi și să dezvolți noi proiecte adaptate nevoilor stringente de reformare ale sistemului, în paralel cu dezvoltarea / actualizarea competențelor resurselor umene. Iar după aproape 30 de ani aceste competențe se risipesc, împreună cu studiile, proiectele, relațiile cu comunitatea științifică națională și internațională.
Având în vedere istoricul personal, marturisesc că nu mi-aș fi imaginat că un astfel de moment s-ar putea repeta. Și chiar într-o manieră mult mai dură: cercetătorii ISE au aflat din presă despre desființarea Institutului, în vreme ce, în 1982, mai marii zilei cel puțin s-au ”deranjat”, pentru a face comunicarea, până în strada Sfinții Apostoli, unde își avea sediul ICPP. Ce nume! Ironia sorții?
Îmi exprim speranța că în (sau după) al doisprezecelea ceas mai marii zilei de acum vor chibzui mai bine și vor reconsidera decizia desființării ISE pentru că nu cred că își doresc să rămână în istorie cu un astfel de eveniment care va fi comparat cu cel din 1982.
Sper că veți și vom reveni la normalitate. Pentru că ne dorim o Românie normală. Sau nu?

Mihaela JIGĂU (București, 2019-11-08)

#1112

Semnez pentru ca nu concep o tara, o natie fara educatie, fara edeucatori si fara oameni de valoare! Sunt indignata de tot ceea ce se intampla in aceasta tara!

Ana Lungu (Cluj Napoca, 2019-11-08)

#1116

Semnez pt cercetare si calitate in educatie. Asta a insemnat pt mine ISE, ale carui studii mi-au fost de un real folos in ultimii ani. Desfiintarea lui reprezinta un grav atentat la ceea ce inca mai numim generic educatie.

Magdalena Albulescu (Bucuresti, 2019-11-08)

#1118

Lucrez in invatamant si am colaborat cu ISE in derularea mai multor proiecte.

FLORENTINA POPA (PIATRA NEAMT, 2019-11-08)

#1122

Mi se pare inadmisibil ca o instituție cu un asememea rol să fie desființată! Investiția în educație înseamnă dezvoltare pe termen lung!

Roxana Axinte (Iasi, 2019-11-08)

#1151

Cercetarea educațională este baza fundamentului deciziilor la nivel de sistem de învățământ public. Nu ar trebui să se mai pună în practică "reforme" care nu au la bază o cercetare sistemică. Să nu uităm că nevoile de educație sunt nu numai ale decidenților, atât cât sunt, dar mai ales ale elevilor din mileniul III. IȘE trebuie să facă cercetare și să furnizeze Consiliului pentru curriculum, CNEE date și info despre direcția de adaptare, în contextul schimbării valorilor, opțiunilor, intereselor din mileniul III. Sunt revoltată și mâhnită de intenția aceasta.

Paloma Petrescu (Bucuresti, 2019-11-08)

#1154

Pentru ca susțin educația.

Monica Chirita Cana (Braila , 2019-11-08)

#1159

De-a lungul timpului am participat la activitati si proiecte initiate de catre membrii acestui institut, rolul lor a fost deosebit de benefic pentru imbunatatirea activitatilor profesionale.
Speram ca noua guvernare sa nu uzeze de demolarea a ceea ce este cat de cat bun!
Probabil se va naste o noua institutie care va fi ''populata"cu noile pile si relatii!

Mihai Lazarescu (sat Dofteana,jud. Bacau, 2019-11-08)

#1169

Este utila cercetarea în educație mai ales in contextul schimbărilor rapide de la o generație la alta!

Ton Ton (Galați , 2019-11-08)

#1179

SEMNEZ PENTRU CA NU VREAU SA SE DESFIINTEZE INSTITUTUL DE STIINTE ALE EDUCATIEI

BADEA LIVICA (BUFTEA, 2019-11-08)

#1183

Avem nevoie de o schimbare in invatamant, de schimbarea programei școlare și a curiculei. Nu are cine să facă asta, în afară de ISE.

Gabriel Stanila (Bucuresti , 2019-11-08)

#1195

eTwinning reprezintă un model de bune practici puse la dispoziție de profesioniști ai educației, care au înțeles ce e colaborarea ,,pe bune,, , nu cea vehiculată prin fel și fel de organisme interesate doar de hârțoage.

Violeta Daniela Nedelcu (Brasov, 2019-11-08)



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...