Retragerea din senat a propunerii legislative privind exercitarea profesiei de psiholog, reorganizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România

Comentarii

#802

Solicit/doresc/sustin RETRAGEREA din senat a propunerii legislative privind exercitarea profesiei de psiholog, reorganizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România!

(Bucuresti, 2019-04-09)

#804

Nu consider că modificările propuse sunt oportune. Nu ma simt reprezentată de actuala conducere a CPR.

(Bucuresti, 2019-04-09)

#813

 In prezent, exista la Senat, in procedura de urgenta, inregistrat cu numarul B113/2019   PROPUNEREA LEGISLATIVA PRIVIND EXERCITAREA PROFESIEI DE PSIHOLOG, REORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA COLEGIULUI PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA.  Activitatea a 23000 de psihologi, dar si perspectivele profesionale ale actualilor studenti  sunt bulversate de acest proiect.
Din pacate, acesta  noua lege a psihologului NU REPREZINTA DELOC COMUNITATEA CELOR 23000 DE PSIHOLOGI.
Proiectul a fost creat de actuala conducere a Colegiului Psihologilor fara consultarea comunitatii si mai ales fara aprobarea CONVENTIEI NATIONALE, forul superior care trebuie sa aprobe orice schimbare in legatura cu profesia ( cu incalcarea urmatoarelor  articole din ROFI: art 10 ali. 1 ” Conventia Nationala este forul decizional suprem ” si art 11, alin. 4 ” orice decizie majora cu privire la organizarea exercitarii profesiei de psiholog in Romania este confirmata sau adoptata de catre Conventia Nationala”).

Efectele acestui Proiect de lege a psihologului sunt dezastruoase:
- Studentii  au aflat acum ca TREBUIE SA FACA OBLIGATORIU SI MASTERUL la o facultate agreata si acreditata de Colegiul Psihologilor, ceea ce le schimba complet perspectiva. In legea 213/2004 , legea psihologului aflata inca in vigoare, se specifica clar la art 2 alin 2 ca nivelul minim necesar pentru intrarea in profesie este ” facultate cu licenta” . Astfel, li se INTERZICE DREPTUL LA MUNCA
- Psihologii cu facultate de 3 ani care au parcurs POSTUNIVERSITAR un ciclu de 2 ani de  formare profesionala intr-o asociatie acreditata,  nu mai au dreptul la munca.   Conform legii 213/2004 dupa specializarea de 2 ani intr-o asociatie formatoare, isi puteau deschide cabinet., acum trebuie sa faca si masterul  inainte de a se angaja sau a-si deschide cabinet , chiar daca au finalizat formarea profesionala
- Conform legii 213/2004, psihologii se puteau angaja imediat dupa terminarea facultatii, acum sunt obligati sa faca masterul  
- Colegiul Psihologilor se transforma intr-o INSTITUTIE CARE ORGANIZEAZA EXAMENE NATIONALE in conditiile in care la Conventia Nationala din 24.11.2018 s-a respins aceasta propunere
- Colegiul Psihologilor se transforma intr-o institutie de DREPT PUBLIC, iar noi vrem sa ramanem o profesie LIBERALA
- CONVENTIA NATIONALA organismul de decizii democratice dispare, iar deciziile vor fi luate de un birou executiv format din 5 oameni

(Botoșani, 2019-04-09)

#814

Asa e corect fata de comunitatea psihologilor care trebuie respectata! Oricum ar fi legea , modul de promovare a ei a fost unul autocratic axat in exclusivitate pe interesele unui grup restrans!

(Focsani, 2019-04-09)

#815

Nu sunt de acord.

(Carei, 2019-04-09)

#818

Sunt impotriva propunerii legislative! Este inadmisibil sa refuzati accesul in profesie psihologilor licentiati, fara masterat!

(Targu Mures, 2019-04-09)

#819

Semnez pt ca aceasta forma actuală a legii este nepotrivită.

(București, 2019-04-09)

#820

Nu este o lege corecta pentru cei care s-au pregatit sa intre in profesie dupa vechea lege, nu sunt de acord cu sanctiunile, cu faptul ca psihologii in supervizare nu au drept de vot, acestea sunt principalele motive.

(Bucuresti, 2019-04-09)

#823

Sunt student la Psihologie, anul III si consider ca nu este corect sa schimbi regulile in timpul jocului. Cand am decis sa urmez aceasta facultate am facut niste planuri. Acum constat ca dupa 3 ani de facultate nu poti face nimic cu diploma obtinuta, pana la finalizarea unui Masterat. Sunt de acord cu pregatirea continua a unui psiholog , dar acesta trebuie si sa se intretina. Prin urmare, sustin retragerea acestei legi si reevaluarea ei, pastrand masura corectitudinii.

(Bacau, 2019-04-09)

#839

Sunt student la master si vreau sa intru in supervizare pe clinica (si sa intru in colegiu)

(Oradea, 2019-04-09)

#844

Proiectul de lege nu ma reprezinta

(Craiova , 2019-04-09)

#861

Noile dispozitii sunt abuzive

(Bucuresti, 2019-04-09)

#863

Semnez pentru ca nu doresc sa îmi
hotărască nimeni viitorul după bunul plac și propriile nevoi, pentru ca ma deranjează ceea ce se întâmpla de ceva timp in Colegiul Psihologilor, pentru ca nu sunt de acord sa ma testeze cineva toată viața, întreaga viața numai examene, iar cei care ma testează nu sunt convinsă ca știu mai mult decât mine. Propunerea cu testările naționale e o tâmpenie, in nicio alta profesie nu e așa. Ar trebui ridicate standardele la intrarea in profesie, nu sa aibă oricine atestat de liberă practica și apoi sa se organizeze “marea testare naționala”. Sunt de acord cu o testare pe parcurs, riguroasa chiar și consider ca este suficient ca susținem un examen de licența, de disertație, o alta lucrare și un alt examen dacă ne formam ca și psihoterapeuți și tot felul de alte specializări și formari pe care le face orice psiholog conștient, asumat si dornic de a fi un bun profesionist. Sensul acestei testări naționale care ni se impune de fapt, chiar nu îl văd, iar modul acesta de conducere din Colegiul Psihologilor care ar trebui sa ne reprezinte și sa ne sprijine și nu sa ne împiedice in a ne exercita profesia este deranjant.

(Piatra Neamt, 2019-04-09)

#872

Sunt multe prevederi perfectibile iar modul in care a ajuns in forumul legislativ e cel putin abuziv

(Bucuresti, 2019-04-09)

#876

Votez impotriva: -initierii proiectului de Lege de catre CPR; -impotriva formei lui, in care a fost elaborat, datorita schimbarilor majore dezavantajoase pentru psihologi;

(Bucuresti, 2019-04-09)

#879

Susțin demersul de retragere a proiectului legii psihologului depus la Senat, atat în calitate de psiholog practicant și de simplu membru in Colegiul Psihologilor din Romania, cat si in calitate de reprezentant in Conventia Nationala a si de presedinte al Filialei teritoriale Bucuresti a CPR.
Consider ca proiectul de lege nu este reprezentativ pentru psihologi, este deosebit de pagubos ca prevederi, creand mult mai multe probleme psihologilor practicieni decat cele pe care incearca sa rezolve, este elaborat fara consultarea comunitatii psihologilor si cu vicii majore de consultare interna in forurile de conducere ale colegiului, este depus cu incalcarea unor reglementari interne ale Colegiului, e creat dintr-o perspectiva de autoritarism desuet, nu de colegialitate si respect, si reprezinta un atentat la autonomia profesionala a psihologului ca si la autonomia decizionala si la functionarea democratica a Colegiului Psihologilor, iar prin procesul elaborariii si depunerii lu ca proiect legislativ,i ca si prin continut, incalca mai multe din Liniile directoare pe care comunitatea si forurile de conducere le-au stabilit impreuna si care au fost adoptate prin hotarare de Consiliu CPR in septembrie 2018.
Cu indignare,
Bogdan Cezar Ion

(Bucuresti, 2019-04-09)

#889

Acest proiect de lege în forma în care a fost depusa aduce grave prejudicii reglementării profesiei de psiholog.

(Bucuresti, 2019-04-09)

#900

Sunt psihoterapeut și apar drepturile psihoterapeuților conform legilor stăpânite de logica, legi care nu se anulează reciproc și nu încalcă drepturile altor colegi.

(București , 2019-04-09)

#901

Susțin retragerea din senat a propunerii legislative privind exercitarea profesiei de psiholog, reorganizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România.

(Bucuresti, 2019-04-09)

#905

Semnez pentru ca Psihologia trebuie sa fie si sa ramana o profesie liberala, neinfluientata si neimpiedicata de nici un factor ci doar de acela de a ajuta oameni să-și revina din depresii, anxietati, obsesii, schizofrenii pe cale cat mai naturala si mai fireasca, nu sa devina scriptologi si nici informatori ai securitatii sau ai organelor de partid ! Psihoterapia trebuie sa ramana individualizata si protejata de " protectia datelor " !

(Bucuresti , 2019-04-10)

#912

Sunt împotriva petitiei!

(Bucuresti, 2019-04-10)

#917

Nu reprezinta profesia de psiholog !

(Bucuresti, 2019-04-10)

#924

Doresc normalizarea situației psihologiei in Romania.

(Focșani , 2019-04-10)

#925

Consider că este o lege care nu reprezintă voința si dorința comunității, introdusa în parlament fara consultări și dezbateri , hoteste

(București, 2019-04-10)

#946

Retragerea din senat a propunerii legislative privind exercitarea profesiei de psiholog, reorganizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România.

(Bucuresti, 2019-04-10)

#956

Am vrut si eu sa ma acreditez si surpriza, nu se mai poate. Se doreste un nivel al psihologiei in Romania, dar nu sa ne loveasca pe noi, ci pe ei! Cei care nu au stiut sa faca legea pana acum.

(Petrosani, 2019-04-10)

#963

Nu este corecta schimbarea regulilor jocului in timpul jocului.

(Bucuresti, 2019-04-10)

#977

Propunerea legislativa este un abuz,nu este corect sa se schimbe regulile jocului ptr cei ce sunt deja in joc.

(Bucuresti, 2019-04-10)

#982

Intrucat forma proiectului care a fost inaintata in Parlament nu a traversat calea legala conform normelor interne si intrucat comunitatea nu a fost consultata asa cum prevedeau procedurile, aceasta situatie prezinta risc de abuz asupra profesiei si drepturilor celor care o practica.

(Pitesti, 2019-04-10)

#993

Nu sunt de acord cu aceasta propunere legislativa în privința meseriei mele

(Ilfov, 2019-04-10)

#1000

Susțin demersul de retragere a proiectului legii psihologului depus, în calitate de psiholog practicant și de simplu membru in Colegiul Psihologilor din România.
După părerea mea, proiectul de lege nu este reprezentativ pentru psihologi, creează multe probleme psihologilor practicieni, este elaborat fara consultarea comunitatii psihologilor si cu vicii de consultare interna in forurile de conducere ale colegiului, este depus cu incalcarea unor reglementari interne ale Colegiului, e creat dintr-o perspectiva de autoritarism si nu de colegialitate si respect, si reprezinta un atentat la autonomia profesionala a psihologului.

(Bucuresti, 2019-04-10)