Semnati pentru modificarea legii consilierilor juridici

In acest moment legea de modificare a legii consilierilor juridici se afla la Camera Deputaților care este camera decizionala.

Pe scurt modificările la legea deja in vigoare vor realiza daca sunt adoptate o organizare profesionala unitara astfel incat si consilierul juridic sa poată fi susținut prin promovarea intereselor precum se intampla in cazul celorlalte profesii juridice precum se intampla la executorii judecatoresti, notari, avocati, mediatori etc. Numai in acest mod, printr-o voce unica consilierii juridici vor putea fi reprezentați spre exemplu cand exista negocieri privind salarizarea unitara in cazul celor care isi desfășoară activitatea in cadrul instituțiilor publice astfel incat sa se realizeze o majorare corespunzătoare fata de munca depusa de acestia. Dupa cum bine cunoastem la acest moment consilierii juridici desi ar trebuii sa aiba niste venituri satisfăcătoare fata de munca depusa si răspunderea pe care o au, sunt plătiți cu salarii la limita subzistentei.

Acesta este doar unul dintre argumentele pentru care trebuie votată la Camera Deputatilor aceasta lege, neexistând spațiul necesar pentru a prezenta si celelalte beneficii certe.

Hai sa determinam prin semnăturile noastre votarea acestei legi!

Hai, impreuna sa repunem la locul ei profesia de consilier juridic printre celelalte profesii juridice.

Alexandru Tomescu    Contactați autorul petiției