FĂRĂ MASCĂ ÎN ȘCOLI

FB_IMG_1600027735748.jpg

Copiii noștri AU DREPTUL de a respira, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia. Purtarea măştii de catre copii permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului.

SEMNAȚI această petiție online pentru a permite copiilor noștri sa învețe normal, sa respire normal, să comunice normal, FĂRĂ MASCĂ, în timpul orelor de curs, în scoli, grădinițe și în unitățile publice sau private de învățământ.

MOTIVELE PETIȚIEI NOASTRE SUNT URMĂTOARELE:

1️⃣ Nu există niciun studiu care să demonstreze eficacitatea purtării maștii la copii;

2️⃣ Există pe de alta parte multe studii care arată că purtatul maștii pe termen lung afectează irigarea creierului și a organelor cu oxigen;

3️⃣ Purtarea măștii mai mult de 10-15 minute generează dezvoltarea de bacterii și micro-organisme în zona oralo-bucala al căror efect este dăunător sănătății;

4️⃣ Copii sunt mult mai expuși la aceste riscuri fiind mult mai sensibili decât adulții;

5️⃣ Ce fel de comunicare, ce fel de relaţie se stabileşte între învăţător şi copil în lipsa oricărei expresii a feţei?

6️⃣ Există riscuri serioase ca aceasta obligativitate să afecteze psihicul copiilor, pentru că ei o pot interpreta ca pe o limitare și nivelare a personalitatii proprii, fiind împiedicați să comunice prin râs, zambet sau grimase cu cei din jur.

7️⃣ Fiind restricţionaţi, elevii vor interacţiona cu prudenţă pentru a nu fii pedepsiţi. Ei se vor simţi mai degrabă intimidaţi și urmăriţi pas cu pas.

Şcoala nu înseamnă nici pe departe locul unde doar învăţăm să citim şi să scriem.

La finalul unei ore extenuante, cu multe litere şi cifre, copii aşteaptă cu sufletul la gură clopoţelul. Pauza reprezintă o bucurie, este momentul lor de exuberanţă, de eliberare, de socializare. De fugă pe coridoare, pe după scaune şi bănci, pe terenul de sport, de bătut mingea cu colegii, de râsete și chiote, de poveşti cu aventuri de vacanţă.

A-i forţa și pe dascăli să își acopere 3/4 din fața cu mască este ca şi cum i-ai lăsa fără instrumentul de comunicare în faţa unor copii care aşteaptă înţelegere, iubire şi înţelepciune din partea persoanei aflată în spatele catedrei.

Degeaba doar protestăm, degeaba ne dăm de ceasul morții, dacă trimitem în continuare copii la școală să-i umilească și persecute ca pe infractori niște jandarmi, polițiști și profesori fără personalitate si suflet.

Ia să vedeți ce impact va avea o școală goală câteva zile la rând!

Se poate organiza și o școală alternativă, unde să meargă copii cu părinți normali la cap, care să fie un termen de comparație cu școala lovită la cap de covid si educația de gen.

SEMNĂTURA TA contează enorm. Îi poate aduce pe cei mici mai aproape de o lume normală.

MULȚUMIM! ÎMPREUNĂ vom REUȘI!

Prin semnătura mea, autorizez Florin Vasile să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.