Schimbarea statutului elevului, salvarea demnității profesorilor!

Statutul elevului în vigoare a pus la pământ demnitatea profesorilor. Dupa ce absolvim studii superioare, dobândim grade didactice, ne străduim să prestăm educație de calitate, suntem puşi în fața unor elevi care ne sfidează şi ne privesc cu dispreț. Nu pierd ocazia să ne amintească de fiecare dată ce anume nu avem voie să facem, să spunem,să cerem... Tot mai multe cazuri de profesori umiliți sunt întâlnite in scolile românești ... Trebuie sa oprim acest fenomen si sa cerem un statut al elevului clar reglementat, care sa tina cont de realitatea din scoli,nu de idealul educațional. Si profesorii merita respect!!!

Ma refer la urmatoarele prevederi : elevul poate contesta notele acordate de profesor la teste, elevul poate realiza un feed back anonim pentru activitatea profesorilor, reprezentantul elevilor poate sa fie oricare elev, fara sa îndeplinească vreun criteriu, reprezentantul elevilor  (care poate avea 7-18ani ) participa la sedintele consiliului de administratie, scoala este obligată sa asigure aplicarea proiectelor inițiate de consiliul elevilor.

iulianamcazan@yahoo.com    Contactați autorul petiției